nije. radila test.Citiraj:
miha prvotno napisa
odra, ne znam ni što je to :?Citiraj:
Jesi li prije možda imala povišen prolaktin?
a je li tebi sve ok, mislim to krvarenje koje nije menga, je li ti sve u redu s jajnicima ...
ma ići ću do doka ipak
Printable View
nije. radila test.Citiraj:
miha prvotno napisa
odra, ne znam ni što je to :?Citiraj:
Jesi li prije možda imala povišen prolaktin?
a je li tebi sve ok, mislim to krvarenje koje nije menga, je li ti sve u redu s jajnicima ...
ma ići ću do doka ipak
Odra, za Andreja i tebe :love: Imaš li gde da odneseš mleko na analizu, pa ćeš tacno znati da li ti treba antibiotik (i koji). Drži se. Ja sam isto uradila takvu analizu ali tek nakon dva meseca mučenja i kad sam dobila odgovarajući antibiotik, vise nisam imala onako groznih problema.
Kakvo je ponašanje vaših malih za stolom? Kod nas je ok, uglavnom sam jede i jos uvek ima listu jela koja kad vidi neće ni da proba (žao mi je što neće sveže povrće, a od voća samo voli jabuke). U poslednje vreme je postao zainteresovan da po tuđem tanjiru razgleda sadržaj. A kako je kod vas?
nema toga što ne jede... pojeo bi i govno da mu dam :roll:Citiraj:
nelzi prvotno napisa
joj cure koliko ovde ima novih bebica ... i ja bi rado jednu mrvicu ali nikako da ja i MM odlučimo na to... ma on bi al nece on morat ostat kući godinu dana...a dobro ima vremena...
mi još samo sikimo ujutro i nekako mi se teško odlučiti prestati kad se samo sjetim kako mi svako jutro kaže tu tu mama , a šta se hrane tiče jede samo šta voli ostalo neče niti da pomiriše...
Kejt, na pregledu prije godinu dana bilo je sve ok s mojim jajnicima (prije toga sam imala jedno krvarenje, ali je docka rekla da to nije bila m., da od menge još nema ni traga). Od tada nisam išla docu. Imala sam prije jako visok prolaktin (hormon hipofize koji djeluje na proizvodnju mlijeka, a izuzetno raste pod utjecajem stresa) pa mi se čini da je sad, kako sam dojila, podivljao i ne da se spustiti.On inače djeluje i na poremećaj ciklusa. Ti svakako odi docu, naravno.
Nelzi, sjećam se svih tvojih muka. Za sada ću nastaviti s klavocinom, čini mi se i da je počeo djelovati. Malo je bolja situacija danas.
Andrej je super za stolom, osim kad ga uhvati manija prelijevanja i presipavanja. Onda krene prebacivati hranu iz tanjura u tanjur, izlijevati vodu u tanjur isl. Neki dan nije htio ništa ručati pa sam mu dala čokolino, a ja sam jela juhu - uskoro je u mojoj juhi bilo čokolina... :roll: Ima jako malo stvari koje voli i hoće jesti. Za ručak - samo juhe s tijestom, ev. malo sitnog mesa i mrkve. Jedino voće - nema koje ne voli.
I super jede žlicom sam.
eto, mi s jelom nemamo nikakvih problema, ali zato se nastavlja 'muka po cipelama' :( .
nakon što smo isprobali cijeli naturino, bambi, primigi i ciciban i dalje po vani hoda ili u zimskim cipelama ili u šlapicama...
našli smo jedne super sandale u cicibanu, čak su mu i na nogu super 'sjele' (imamo jaaaaaaako problematična stopala i izbor nam je sužen), ali Rok ni čut!
ne znam više što da radim... geox-ice sam uspjela prodat po skoro duplo manjoj cijeni - da opet bacam pare?
nego, već dugo nitko nije spomenuo veličinu/težinu. skroz sam izgubila orijentir. u parku nema ni jedno dijete naše starosti pa ne znam kako 'stojimo'... kakav je prosijek za ovu dob?
Rok ima 86cm i koju deku ispod 14kg :raspa:
Eva ima 86cm i 11,5kg.
S hranjenjem je kako koji dan. Voli uglavnom sve a uvijek može jesti meso, kokice i grožđice.
I mi imamo muke po dojenju...polako pucam i tako bih rado da sama smanji i/ili prestane jer ju ja nemam srca odbiti.
80 ili 81 cm i 10,5 kg
Curke, cijenila bih vaše mišljenje o jednoj temi...
Kako se selimo u veći stan gdje Eva ima svoju sobu razmišljam o odvajanju...kada, kako...
Meni se čini rano a ne znam uopće kad ih se vadi iz kinderbeta u krevetić. Eva uglavnom spava s nama jer smo skinuli stranicu s kinderbeta pa se vrlo brzo po noći dokotrlja do nas.
Kad vi mislite svoje "osamostaliti"?
Blago vama MBee...ja pojma nemam kad ćemo se mi osamostaliti, valjda za neke tri godine, ono, pred školu! Jer, ili ćemo se seliti u veći stan ili ćemo adaptirati ovaj...jer sadašnja njegova sobica toliko je velika da samo krevetić stane u nju!
Imam primjer frendice čiji mališa ima svoju sobu a u njoj spava sam od oko godinu dana..ali ne uvijek, nekada cijelu noć, nekada pol noći pa se prmjesti njima u krevet a nekada cijelu noć bude s njima...to obično tako biva...
Miha-kako misliš Rok neće cipele?
Kad mu ih navučeš na noge on urla ili mu ne možeš uopće navući cipelice na noge?
Mi imamo 12 kila a koliko cm-nemam pojma :/
Mi namjeravamo odmah nakon povratka s mora radi bebe. Roko se seli u svoju sobu, vidjet ćemo kak će funkcionirat,nadam se da će se uspjet prilagodit do 11.mj.
Ma meni se :cry: zbog odlaska iz ovog stančića, sve mi je bilo pri ruci, Eva uvijek na oku...a muka me hvata od pomisli na spremanje većeg stana, jedva sam i 42 kvadrata stizala držati u nekom redu.
Ja sam mislila od Evine sobe napraviti igraonicu a da ona i dalje spava s nama ali u zadnje vrijeme svi me uvjeravaju da ju probam odvojiti. Problem je što su sobe na različitim krajevima stana pa bih ja samo osluškivala hoću li ju čuti. Nisam pametna. Jedino što znam je da će imati svoj TV da ja mogu gledati CSI dok ona gleda trenutno svog omiljenog Pilića Milića :)
Ma tako da..napravi joj igraonicu pa ćeš dalje vidjeti!
šta je to pilić milić? Mi smo i dalje na teletubbiesima...ništa drugo ga ne zanima...doduše nisam baš ni probala..hm...
MBee, u koji kvart selite ak' nije tajna?
Kakva tajna, piše ti pod lokacija, na Savicu. Bliže smo poslu i MM i ja, njegovi su u Trnju, vrtić nam je pod prozorom.
Eva je luda za crtićima "za odrasle" i totalno se isključi dok gleda (osim što se na sav glas smije na neke scene). Najdraži su joj Madagaskar, Shrekovi, Ledeno doba, Kralj lavova, Riba ribi grize rep, Nemo, Roboti, Zov divljine...
Čim vidi da palim DVD skače na kauč, uzme rižine kuglice i bočicu s vodom i mama ima sat vremena mira. Nekad se osjećam kao nemajka jer čistim, kuham ili sam na kompu a dijete bulji u TV...ali me brzo prođe.
ako mu ih nekim čudom, unatoč njegovom otporu, uspijem navući on ih istoga trena skida ili diže noge da mu ih ja skinem. a jučer smo probali tako dobre sandale u cicibanu, neka BIO serija - jako slatke i savitljive, da ne spominjem jedne od rijetkih u koje mu noga uđe :(Citiraj:
Shiny prvotno napisa
jedino što za sada smije na noge su njegove zimske cipele, a baš i nije neki prizor kad po cesti hoda polugol - samo u body-u i cipelama :roll:
s druge strane - kad ga izujem da hoda bos nekad hoće, a nekad radi probleme oko najsitnijeg kamenčića...
osamostaljivanje - vjerovatno ne još godinama. moj stan je dvosoban tj. samo dnevni boravak i spavaća soba. šansu za njegovu sobu vidim jedino u zamjeni stana sa starcima ili udaji za nekog s većim stanom :mrgreen:
Ajme kak' je medeni :lol:
Problem kod udaje je što uz veći stan ide i jedno veliko "dijete" i velika briga :P
Eh da, glede obuće, kupila ja neki dan Evi u Konzumu one jeftine otvorene sandalice koje mogu u vodu da ne hoda bosa dok prtlja po vodi kod bake u dvorištu. Sandalice imaju dva cvijetića i pogađate šta se desilo...netragom su nestali dok ih jučer nismo našli u peleni.
MBee, baš sam ćorava baba..ne vidjeh potpis! Od sutra puštam Janu Shreka, Bambi, Ledeno doba, stavljam rižine kuglice al' čokoladne pa da vidim hoću li imati sat vremena mira!
Miha-mali guzonja na fotki je :heart:
A za cipke pitam zato što i Jan ima foru da neće obući ništa osim tenisica a fetiš su mu, to sam već rekla, papuče tako da odnedavno u njima spava tj uspavam ga u u papučama pa mu ih poslije skinem. Inače je dernek!
Isto tako smo mu jedva probali jedne cipele u Bambiju, ljetne, i on ni čut'! I onda sam mu nekako, nabrzaka jednom prilikom (otimao se naravno), navukla cipele i bris van kako bi mu skrenula pozornost na nešto drugo. I od tada više baš ne kenjka kad ih obućemo.
Iako on više manje bira šta ćemo obući za van..no ponuđene su mu tri opcije (dvoje tenisica i nove cipke) pa štogod izabere-ok je!
kod nas je problem što Rok ima samo jedne cipele i jedne šlapice.Citiraj:
Shiny prvotno napisa
možda sam i ja tu pogriješila... da je navikao na nekoliko pari možda mu te jedne koje ima ne bi tako prirasle srcu :/ .
a možda se čisto radi i o tome da ne želi otvorene cipele, samo... što onda preko ljeta? sad su mu i šlapice već na knap, morat ćemo prijeći na veće. što ako ne prihvati nove?
ma, još sam u strahu zbog 'geox iskustva'...
Sa osamostaljivanjem smo na neki nacin poceli kada je poceo da spava tokom cele noci bez budjenja. Dobio je svoj krevet koji smo spojili sa nasim.
Za sada imamo samo dnevni boravak i spavacu sobu, pa nemamo gde da isprobamo osamostaljivanje, ali ako predjemo u veci stan onda cemo svakako probati.
Obuca: ima jedne jedine cipelice i jedne patikice za unutra. Vreme je da nabavljamo nesto laganije, ali ovde nema za kupiti decje obuce koja ima onaj anatomski svod. Ja mu ne bih jos uvek obuvala potpuno ravne.
Miha, ma nemoj se opterecivati! To je nama samo u glavi - ja imam frendove Nizozemce koji furaju jedno te iste kozne cizme gotovo sva 4 godisnja doba.
Ako je Roku u njima udobno, pusti dijete.
Sto se tice prebacivanja u zasebnu sobu, mi tek moramo prebaciti dijete u zaseban krevet, pa tek onda soba. Ja ne ocekujem da ce do ovoga doci prije 3-e godine i ne forsiram ga.
Kejt, to su fakat dugotrajne menstruacije? Ja bih to provjerila sa ginekologom.
Ivan ima preko 15 kg a kako nikada ne stoji na miru duze od 2 sekunde izmjerena visina varira izmedju 90-93 cm.Citiraj:
miha prvotno napisa
Kupovina cipelica kod nas zavrsava prije nego i pocne-cim dodjemo na vrata ducana pocne mahati papa svima u ducanu, a na pokusaj ulaska dere se ko vol!
Jucer su nam bili prijatelji koji imaju dva sina (4 i 7 godina). Kupili im preslatke sandalice pa kao nisu mogli odoliti pa kupili i Ivanu - broj 23 (jer njihov mladji nosi 24 a Ivan je kao krupan pa su predpostavili da ima i vecu nogicu) - danas ih isli zamjeniti i vratili se s brojem 26!
Mi smo osamostalili tatu - sada vec gotovo cijelu noc spava u boravku :oops:Citiraj:
MBee prvotno napisa
:shock:Citiraj:
sanjam71 prvotno napisa
:lol:Citiraj:
sanjam71 prvotno napisa
Sanjam, 26????? :shock:
Mi smo se baš jučer vgali - 12,5 kg! :mrgreen:
a mi imamo tenisice!!! lalalala :joggler: ...
htjedoh mu kupiti pumice ili jedne divne žute adidasice, ali su mu preuski kalupi (ipak mi imamo specifičnu nogu). jutros mu kupila cicibanke.
dogodilo se čudo i bio je u njima nekih sat-dva :D !
inače, njemu odgovara skromni 24 (tek poneki 25, ovisno o proizvođaču i kalupu)...
imas jedan sjajan ducan preko puta st. doma na savi - katka, ja mislim.Citiraj:
sanjam71 prvotno napisa
imaju ciciban i naturino. divne su tete i ima puno igračaka - jedna super kuhinja i puno suđa, drveni konjić, plastični dupin njihalica, fora slagalice i svašta još. tamo smo kupili prve cipelice (irena nas uputila :love: ), tamo kupujemo svake sljedeće. gušt mi je popričat s tetama, eli je super zbog igračaka, a i uvijek ima par djece, a cipela ima kakvih voliš. nemaju bambi, to mi je malo žao, al dobro sad. btw, miha, teta mi veli (danas bili i kupili sandale) da bambi ima šire kalupe. uglavnom, preporučam dućančić.
kupile smo danas otvorene sandale. nisam bila za to, al jedan pogled na moje noge koje su u tom trenutku bile u japankama me razoružao. nadam se da prstići neće stradati, uostalom ionako ću ju probat dobit što više bosu.
kupila sam i one obične gumene / plastične za u more i, pogađate, eno je spava u njima jer 'jepe picele' veli.
često smo u tom dućanu (bili i prije neki dan), ali nema šanse :nope: .Citiraj:
Kejt prvotno napisa
mislim, igra se on sa svim tim stvarima, ali kad dođe red na cipele - show...
tamo smo našli jedne predivne ciciban BIO sandalice, ali...
i izbor za dečke (pogotovo cicibanov) je slab...
npr. imaju 2-3 modela 'ženskih' starki, ali ni jedan muških :?
ps. probali mi i bambice. kao što rekoh - od svakog proizvođača samo 1-2 modela idu na nogu :( .
OT: Ima li netko ideju zašto se moj potpis "pokvario" iz čistog mira i kako ga popraviti?
Ide li netko na maraton beba u sklopu festivala Cest is d’best?
Pa ja mi nogla na Cest. Kad ti planiraš?
BEBI MARATON «BILO KUDA - KIKI SVUDA»
Nezaboravno!
I ove godine dva dana, 15.06 i 16.06 od 18:00 sati, najposjećenije i najmasovnije utrke beba na planeti.Roditelji , bake ,djedovi, tete... prijavite Vaše bebaće ako su stari (mladi) od 12 do 24 mjeseca.Neka budući olimpijci i šampioni otpočnu svoju karijeru na Cest is d' bestu.Staza na Cvjetnom trguje duga 22m (bez zapreka).
Kategorija I –samohodne bebe
Kategoruja II- bebe u hodalicama.
Propozicije na www. Kraljeviulice.com i na Info štandu festivala.
Već vidim Rok-a kako zbunjeno stoji na startu i gleda kud su svi otišli :lol: ...
:lol: Rok je legenda!!!Citiraj:
miha prvotno napisa
hej komadi,
baš sam se nasmijala. prvo roku i prizoru uz more sa čizmakima, pa jr-u i eli za spavanje u papučama i sandalama.
super su ti naši klinci...
mi s cipkama nemamo problema, obuče sve što joj kupimo. i uvijek smo imali barem 2 para, možda i zato...
u parizu je bilo prelijepo, a disneyland nas oduševio, mene po treći put a v je puna dojmova. stalno priča kak je letila avionom i kak ju je miki zagrlio i što joj je rekao. naravno još uvijek pantomimom!
slike stavim čim stignem. moram malo počistiti album, više mi ne stanu slike gore.
bubimira, jedva čekamo fotke.
miha, i ostale, onda se utrkujemo - ela će u svojim gumenjačama, naravno. eno smo jutros i na misu išle u njima, dođe mi da napišem na majicu - 'ima i druge sandale'.
E možda i mi dođemo..ali samo kao publika...Jan baš nije za masovke, barem mi se tako čini. Al' nikad ne znaš, svakim danom nova fora!
bubimira-zanima me kak' je Vita podnjela let avionom?
Za ostalo ne sumnjam da je bilo mrak!!!
Bubimira-hehe, pročitala sam za Vitin let na 'kamo s ovim'!
Super da je super prošlo....
Cure koji dan planirate na Cvjetni?
Mi slijedeci vikend odosmo na dva tjedna na more pa si sad nekak razmisljam da idemo u subotu a da u petak skoknemo do Cvjetnog da vas vidimo napokon?
Što se tiče Bebi maratona, zar je samo meni upala u oči kategorija II-Bebe u hodalicama!???
Kod nas ovako stoje stvari s cipelicama: trenutno nosi nekakve poluotvorene (s rupicama) koje su još Mijine i moramo u kupovinu novih jer mu postaju tijesne. Ja sam mislila kupiti neke ful otvorene da ih nosi bez čarapa jer mu se noge jako znoje, ali ne znam kako ću to izvesti. On ne da skinuti "tavape" ni pod razno. I nas ostale tlači ako vidi da smo bez čarapa, ili ne daj bože bez papuča doma. Čak smo imali problema ovaj vikend nagovoriti ga da bude samo u bodiju, jer je zaista bilo prevruće, ali on zahtijeva stalno punu opremu. Već ga vidim na plaži sa svim tim slojevima odjeće na sebi, u čarapama i cipelama. :lol:
Što se tiče mjera, nemam blagog pojma :oops: Ovako odoka bih rekla 11,5 kg i 82 cm. Nogica 22.
Baš su čudni ti naši klinci, Eva bi pak stalno bila gola i bosa, čarape više uopće ne nosimo.
Mi idemo na maraton u subotu jer ja u petak radim a ne želim to propustiti.
A ja sam sinoć ostala zapanjena, jer smo krenuli na uspavljivanje i Strahinja je sam zaspao u roku od 1 min! :shock: Popeo se na naš krevet i legao, a zatim vrlo brzo i zahrkao. Malo sam ostala u sobi da vidim hoće li ustati, i kad je prošlo neko vreme otišla sam mm da brzo isprićam šta je bilo i da ga prebacimo u njegov krevetac. Ali, kako smo ušli u sobu tako nas je i cuo i đipio. Posle toga smo se regularno uspavali uz siku, ali ovo pre toga mi je stvarno bilo veeliko iznenadjenje! Mislila sam da se takvo nešto nece dogoditi u skorije vreme.
E mamanatali..baš su nam klinci slični!
Ni moj nije jedno vrijeme htio čarape skinuti ni pod razno. Sad se već navikao...
I mi moramo svi imati papuče doma!
A ni Jan ne želi ostati samo u bodići kad je vruće!
Ja fakat ne znam koliko je Jan visok, nismo ga mjerili :roll:
Ali smo ga vagali i cca ima 12 kg
Nogica 21-22