Ja svoje dijete već 3,5 godine ljubim u usta i nemam namjeru prestati ma što netko mislio o tome. Najnormalniji izraz ljubavi!
Printable View
Ja svoje dijete već 3,5 godine ljubim u usta i nemam namjeru prestati ma što netko mislio o tome. Najnormalniji izraz ljubavi!
Ljubljenje u usta (djejeta) dozivljavam kao narusavanje djetetove intime, kao i ljubljenje po intimnim zonama, tako da to ne cinim. Postujem da ima roditelja koji osjecaju i cine drugacije.
samba, jednostavna, simpatična i iskrena izjava :* :* :heart:
mene Sof zgrabi i stisne mi poljubac u usta..naravno, no french kissing i to kad je posebno zadovoljna sa mnom
ja se sva zajapurim koliko mi bude drago što sam bila tako dobra mamica pa me nagradila takvim intimnim poljupcem..ak je i nemoralno šta me (nas) briga
Sa zakonitim se ljubim pred juniorima kad stignem i gdje stignem, ali moram priznati da nekog baš ful strastvenog ljubljenja i žnjaranja pred njima nema. Zagrlimo se, zagrljeni ponekad gledamo tv ili pričamo, i možda ću u prolazu dobiti pljes po guzi ili mali štip, štip i to je to. Možda sam i konzerva, ali smatram da i ti cmokači znače puno, a strasti smo rezervirali za trenutke kada smo sami ili kada klinci čvrsto spavaju.
Klince nismo nikada ljubili u usta (niti nećemo) iako o tome nismo nikada niti razgovarali. Nemam potrebu ljubiti ih u usta i čak mi je to odbojno iz higijenskih razloga ( Tko zna kakve sve bakterije i viruse mogu prenjeti djetetu) ali i jer smatram to dijelom sexualnosti.
Znalo se dogoditi da u trenutku moje nakane da poljubim dijete ono pomakne glavicu i moja usta završe na njegovim, ali tome nikada nisam pridavala posebnu pažnju i danas kada nam se to desi čak vidim da djeci to ne paše i onda se izvinjavamo jedno drugome...
Ali mazimo se sve u šesnaest, i pusamo po rukama, obrazima, nosevima itd do besvjesti :heart:
Kao sto apricot rece-ljubim je gde stignem!!!Sve je mirisljavo i slatko!!!!Mekano i nezno!!!Cisto kao nasa ljubav prema njoj!!
ne ljubim dijete u usta niti spolne organe. muzu dajem pusu u obraz ili usta, a kad se ja i mm zagrlimo dorian posizi, tj. samo ako mene mm grli, a ako ja mm-a boli ga don (doriana, ne mm-a :mrgreen: )
Donekle si shvatila što sam htijela reći ali ne do kraja. Po meni je normalno da između seksualnog i intimnog postoji razlika.Citiraj:
Ms. Mar prvotno napisa
Ali kao što sam rekla ja poljubac u usta smatram intimnim, a intimno i seksualno dijelim samo s partnerom.
Pojam intimno, ili intiman odnos, nikada nećemo primjeniti kada govorimo o odnosu s prijateljima, roditeljima, kućnim ljubimcima, rodbini, djeci-već kada govorimo o partneru, s njime smo u intimnom i vjerovatno u seksualnom odnosu :lol:
Nečeš npr. reći u intimnom sam odnosu s prijateljicom ili djetetom- taj se odnos naziva drukčije, prijateljski, roditeljski a poljubac u usta ja ne smatram prijateljskim već intimnim, i da ga moj muž podjeli s prijateljicom ja ga kao i mnogi ne bih smatrala prijateljskim već intimnim.
Eto tako ja mislim, ali svatko ima svoje.
E da ljubljenje po spolnim organima uopće ne moram komentirati.
Meni recimo zanimljivo kako Nola ne želi više poljubac na usta, kad je idem ljubiti okreće obavezno obraz (naravno, to se poštuje). Ona je sada malo više od četiri, ovo primjećujem otprilike od rođendana.
Jan do danas nema primjedaba, on sad pak ima svoj ritual, kad me ljubi, cmokne me u jedan obraz, usta, pa u drugi.
A meni je zanimljivo da je moja cura koja je stara otprilike kao tvoja, Majo, to nedavno počela raditi! A nikada je nismo ljubili u usta.
I sva je u filmu ženidba, udaje, hoće li brat ljubiti curu kada ju odvede u sobu, hoće li ju onda morati ženiti, tko se sve ljubi i zašto, samo joj se to zadnjih dana mota po glavi.
Vrtić?
Najvjerojatnije. Svaki dan dolazi sva ushićena jer ju je danas zaprosio jedan, sutra drugi.. a ja sve više i više razumijem svog pokojnog oca.
Najradije bih ju cijepila protiv toga. Prerano, brate.
A nuspojave cijepljenja? :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Inace, mozda je stvarno vidjela u vrticu ili TVu pa joj se usjeklo.
Jednu vecer kad su isli spavati moja teta je poljubila djecu u obraz/celo za laku noc, kao uvijek. Malena od 2-3 godine joj je tada rekla - 'ne tako, mama, poljubi me ko u šlimu!' (filmu)
XCitiraj:
Ja djecu ne ljubim u usta. Ali zato ljubim guzu kada treba.
MM bez ustezanja poljubim pred njima, mada ni to ne radim uvijek i stalno.
osim cmakanja i skakljanja, ja bebaca i grickam! najukusnija, najmeksa i najslasnija je, naravno, guza! grozna sam! :oops: koristim cinjenicu sto sam veca i jaca. pokusavam se suzdrzati, ali kad vidim te slasne spekice, probude se u meni kanibalski instinkti! :mrgreen:
nisam sigurna sto struklica u stvari misli o tome! :/
Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
Evo čovjek je u kratko rekao ono što sam i ja mislila, kao da sam sam napisala pa ću ga citirati, drago mi je kada negdje pronađem da netko misli ko ja;
Vaše kompetentno dijete Jesper JuulCitiraj:
Citat:
Danas je, možda više nego ikad prije, istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta. J.J.
Nadam se da sada više nema ljutnje i da si shvatila što sam htijela reći :love: :*
Strašno mi je što se ti slatki, nježni, meki poljupčići uopće tretiraju kao nešto seksualno. A i ne razumijem citat, kakvo će to moje dijete postati i na koji način loše utjecati na svijet u budućnosti ako ga nekad ponukana čistim obožavanjem cmoknem u usta?
Ja svoje ljubim kad god stignem i dok su mali i daju mi da ih ljubim. Koristim situaciju. Stariji me ljubio u usta samoincijativno ja njega nikad prva. Pretpostavljala sam da je to neka faza jer je ljubljenje u usta trajalo nekih 7-8 mjeseci u njegovoj drugoj godini.
On obožava da ga cmačem jer mu je to prilika da se hampa i izludira.
Baš sam razmišljala da poljubac u obraz mamama znači 'volim te', a spontani poljubac u usta 'obožavam te'. I da, djeca koja primaju poruku da su voljena i obožavana će sigurno utjecati na svijet u kojem živimo. Veselim se takvom svijetu.Citiraj:
jedna zdenka prvotno napisa
(Naravno ne mislim da mame koje djecu ne ljube u usta njih manje obožavaju ili im tu poruku ne šalju na neki drugi način).
Vidi, vraga! :mrgreen:Citiraj:
summer prvotno napisa
Kada se pojavi a zakaj, bilo bi mi zanimljivo njeno viđenje homeopatskog rješenja naše situacije.
Mene moj sin (najmlađi) ljubi u usta i to me jako jako stisne. Pravi muški :lol: MM i ja se ljubimo pred njima i to samo kod najstarije izaziva reakciju jer je ona u fazi da joj je sve u vezi dečkiju i poljubaca bljak
Sve u svemu mi smo porodica ljubilica i ja ih ljubim non-stop, F najvise jer mi on za sada to dozvoljava a cure po raspoloženju
u stvari, bas me briga, evo ga, upravo skace po meni, cičiCitiraj:
nisam sigurna sto struklica u stvari misli o tome!
mi u uho, pokusava mi otsarafiti glavu i otkinuti nos! sto god ce mu se desiti kad ga dograbim i pocnem znjarati, sam si je kriv! :P
Mi se poljubimo ali nema puno zagrljaja jer postane ljubomoran i razdvaja.
Nego mi je zanimljivo da moj S koji je počeo davat puse samo mene baš želi u usta poljubit i naravno da mu se ne mičem :zaljubljen:
Tak je bilo dugo i kod nas. Sad i tatu cmokne povremeno u usta.Citiraj:
ssss prvotno napisa
Ostali - nema šanse. Eventualno im pošalje pusu rukom.
E pa meni se to ljubakanje u usta nimalo ne dopada!
Prvi put sam vidjela ljubljenje u usta roditelja i djece u američkim filmovima i zgrozila se!
Ja ne ljubim G. u usta, niti mm niti bilo ko drugi i takvo nešto ne bih ni dozvolila, iskreno.
Toliko je drugih mjesta za ljubljenje da se neka mogu i zaobići.
I sad kad zamislim da imam sjećanje da su me kao dijete mama ili tata ljubili u usta, BLJAK!
Nikad u životu! Pomislila bih da su udareni. Nek se niko ne naljuti, ja sam stvarno protiv.
Ne ljubimo pikače u intimne zone niti u usta iako Dianica zna ukrasti cmok na usta, a Dominik ne bi ni za živu glavu on već mjerka curke u vrtiću i mislim da kuži razliku 8) , ali i kao bebač uvijek je bio čistunac i morali smo ga maziti točno kako njemu paše, a tu je uvijek davao prednost hrvanju i gnječenju ( macho vid masaže ) a puse je čim je progovorio proglasio "sljinjavim" - mislim dat će on kratku pusu u obraz kad se raznježi, ali više od toga mogu se slikati. Dianica se pak namješta na sve moguće puse čak i guzu podmeće pod nos iz čista mira i daje puse koje traju pet minuta, mazi se kao maca i toliko su različiti da mislm da mame imaju različite stavove i zbog toga kako im djeca to doživljavaju. Da poljubim Dominika u usta to bi bila drama - njemu, a Dianica bi još i inzistriala na trajnaju pa izbjegavam obje opcije :mrgreen:
Ja sam isto tako prije razmišljala dok me S mije baš gurkao had sam tražila pusu i nemogu mu se bezobrazno maknut :/Citiraj:
Nataša,Sarajevo prvotno napisa
A oni to još ne doživljavaju kao odrasli :)
Neču to poticat i vjerujem da če prestat