I mi već 2 tjedna nemamo ni noćnu pelenu!
Printable View
I mi već 2 tjedna nemamo ni noćnu pelenu!
ja moram malo podići topic jer naime dino neće nikako na tutu. Mi smo pokupovali oko 5 tuta tražeći onu njemu najprihvatljiviju, ali izgleda da takve nema :( , ja bih voljela da on već krene bar da kaki na tutu, ali nema šanse, sjedne sav obućen na tutu i kaki, fakat ne znam kako da ga privolim da sjedi na tuti bar pet minuta, za sada je to jedna do tri sekunde
Adni je 16 mjeseci, i vec 2 mjeseca nema pelena....ostavili smo ih ljetos....more i gola guza su prirodni saveznici :)
Pomogao mi je tekst sa Rodinog portala...i Searsova baby book..jednostavno sam uvijek mogla reci kad moja cura zeli kakiti, pricalica je i lako prihvata nove rijeci (tuta i mama tuta), znali su proci 2-3 sata suhe pelene...i sl.
Kad sam odlucila da pokusamo, skinula sam joj pelenu i nisam vise vracala.....prvo sam je stavljala na tutu odmah po budjenju , uglavnom tada piske, a onda bih tokom dana pratila kada ce kakiti (uglavnom poslije dorucka ili rucka, a sve joj se videjlo na licu). Malo se bunila prvi dan , a ja sam joj svaki put mantrala tuta, tuta, tuta.....i da, vodila sam je sa sobom u toalet.
Nisam vracala pelenu ni nocu....
Krevetic sam zastitila gumiranim platnom, preko toga plahta i peskirici (koje je lako promijeniti i u toku spavanja). Par puta se u toku noci upiskila, a ja bih je presvukla i ona bi samo nastavila spavati.
Ukoliko bih se ja probudila prije nje i prije incidenta stavila bih je na tutu i ona bi obavila svoje.
I tako.....jedno vrijeme sam nosila rezervnu tutu u autu, koji bih uvijek negdje blizu parkirala kad smo u setnji i sl....nakon sto je prvi put kakila onako u pokretu i vidjela sta ostaje iza nje, nikada vise nije bilo takvih incidenata....upiskila se jeste jos par puta, najcesce kad bi se zaigrala s drugarima, ali mnogo je lakse zamijeniti gacice i donji dio trenirke, nego mjenjati pelenu.
Sveukupno je trening trajao 10 dana , svaki put su svi prisutni morali pljeskati i uzvikivati bravo,a znalo je biti laznih uzbuna na plazi, u toku voznje u autu i sl.
Mislim da su djeca mnogo pametnija nego sto mi vjerujemo. :heart:
naravno da su puno pametniji...dino zna toliko stvari i tako dobro priča za svoj uzrast da bi mogao da traži tutu, ali ga nešto ne privlači. Ja sam sljedeće sedmice na odmoru (bar se nadam) pa ću pokušati da ga držim bez pelene (možda šta i uspijemo) kupila sam i onaj dodatak za WC međutim ni on mu se ne sviđa...imam osjećaj kao da mu je gubljenje vremena tih par minuta što bi sjedio na tuti :(