Suzaks i Seni, već je bilo na forumu računanja količina tiomersala koje dijete primi, a ima o tome podosta i u maloprijašnjem Davorovom pisamcu.
Istraživanja nabebama?
Jasno da se provode. Pun ih je (omiljeni) internet.
Kako bi se inaće došlo do podataka o koristi ili štetnosti cjepiva?
Suzaks, ne živiš samo ti život. Svi ga živimo. Inaće ne bismo bili u mogućnosti tipkati da ne živimo. A osobni križevi koji ljude nose i način na koji se s njima nose ni nemaju utjecaja na "znanstvene postulate". To su dvije potpuno različite kategorije.
Davore, ti si mi opet najslađi.
Ja nikad nisam čuo od farmaceutske industrije da talidomid nije štetan. Ni od medicinske struke. Svi su mi rekli da je štetan.
O tiomersalu si jako lijepo napisao sve što se ima za napisati o njemu. Nema dokaza da je štetan, ali treba postupno prijći na cjepiva bez tiomersala jer se neki boje da bi mogao biti štetan.
Zamisli samo Davore, koliko bi ti, Suzaka i ja bili pametni da nismo kao bebe dobili cjepiva s tiomersalom? Gdje bi nam kraj bio? Ovako mentalno oštećeni se batrgamo pokušavajući dostići ljude koji nisu cijepljeni, pa su normalne pameti (mi ih smatramo genijalcima, valjda), ali sve je to uzalud, jer su nam mozgovi puni žive.
Drago mi je da sam te prosvijetlio nenormalnim putem. Normalnim putem, preko web stranice Imunološkog zavoda, ne bi bilo tako zabavno saznati.
Opet ti sa svojim prijavljivanjem. Kad ćeš shvatiti da sustav praćenja nuspojava cjepiva koja su u upotrebi ne služi za računanje učestalosti nuspojava i da se ne treba prijaviti svaka otečena ritica i jednodnevno povišenje tjelesne tmperature? Za to služe klinička ispitivanja.