:lol:Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
Printable View
:lol:Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
Imse vimse ima mrak kroj, samo meni je onaj s pamukom vani bezveze jer samo navuče vlagu na sebe. Soft je isti, samo bez pamuka, pa se spremam uzeti taj.
Meni je super ME AF i Bumkins cover za uske pelenice tipa SB i SMIB.
Isto kao Momtobe - onaj s pamukom vani mi je vecinom promocio, a IV Soft mi je super - eno ga spava u njemu. Nikad nije promocio.
meni je imsevimse soft isto super (BEZ pamuka), a coveri od totsbots su mi isto super (imam onaj bieli) - samo sto su malo veceg kroja, ali to kod dubokih pelena svakako odgovara!
i jos mi je super totsbots fleece wrap
meni je kod imse vimse soft onaj cicak jako pretvrd, inace su gace jako zgodne
Onaj mekani dio čička? Nije isti kao na ostalim IV coverima?Citiraj:
meda prvotno napisa
ne, onaj tvrdi
Fala curke, vidim da ste i u noći aktivne.
Dakle, još jedno pitanje, ima li smisla odmah uzimati M veličine ili ipak S?! Prvi potomak je imao 5,2 kg s mjesec dana, a S obično ide do 4,5 kg, pa ne znam koliko ima smisla.
Ja sam počela s platnenim p. kad je H. imala 6 mjeseci pa se neću previše praviti pametna, ali mislim da treba imati cover S, a u njega utrpati što god, tetru, M pelenu, onesize pelenu...
Ček, jesmo se skužile, "hook" strana čička ti je tvrda?
ovco, mib cover velicine 0 je ok po mojoj procjeni do nekih 5-6 kg. a sigurno neces pogrijesiti ni s ME airflow coverom, on je odlican i prilicno komotan i u S velicini, a deklariran je za 3-6 kg.
oba smo koristili od pocetka.
i mislim, ako za novorodjence uzmes odmah M velicinu covera, takav cover ce biti predubok tako maloj bebi, bez obzira na kilazu...
Ja bih samo dodala da je totsbots cover meni jako mekan i lijep, ima fine mekane gumice po rubovima pa se ne urezuje u bebinu kozu, stvarno mi se svida. Jedino sto ima savove od materijala koji upija vlagu, pa ga ne mogu koristiti po noci, jer kad je pelena natopljena ti savovi povuku vlagu i onda je i cover izvana mokar po savovima, a odmah i bodi ili sto vec beba ima na sebi.
Za velicinu S ne znam, imas velicina S koje idu i do 7 kg (kao Kissaluvs size 1, 4.5 do 11.5 kg), pa onda da mozda kupis takve pelene, a ne one koje idu do 5 kg.
Doduse, da pretpostavljam da cu imati tako malo vecu bebu, ne bih uopce kupovala pelene koje imaju 3 velicine, nego two size pelene kao sto su bamboozles, sandy's i sl. Te pelene imaju samo dvije velicine, obicno od rodenja do 9kg i od 9 do 15 kg.
Leona ima 4 kg i te two size pelene su joj sasvim OK.
A ako vec zelis i neke M kupovati, swaddlebees pelene su jako male i mi smo koristiti njihovu pelenu M od rodenja, a rodena je s 2750.
Zaboravih napisati, cure dobro kazu, cover S ti ipak treba bez obzira na velicinu pelene. Za totsbots i Me covere znam da stanu u njih i one size pelene bez problema, samo nemoj uzeti sb cover S od flisa. Mi imamo taj cover od flisa i nista nam ne stane u njega. Koristili smo ga za novorodence kad smo ispod stavljali samo slozenu tetru. Cak i sb pelenice koje su najmanje ne stanu komotno u njega, pa ga skoro uopce nismo ni koristili.
Eto, imam i ja pitanje. Za taj sb cover od flisa pise da ide do 7kg. Mislim, tako je mali da kad Leona bude imala 7kg ni njena guza sama nece moci stati u njega. Sto uopce stane u taj cover, koja pelena?
Dajte mi molim vas odgovorite na to da nam ne bude bas skroz propala investicija. Lijep je i malen, ali cak i sb ocv pocketica jedva stane u nj iako nam je to najmanja pelena koju imamo.
ja imam 2 covera od flisa, i u njih uopce ne stavljam pelenu, nego samo tetru ili po 2 malo veca i upijajuca uloska. a i u tome zna biti dosta nestabilan koliko ispadne glomazno.
momtobe, da onaj dio koji kad zakopcas dode gore. znao je izgrepsti trbuh.
Nemam ni jedan cover S, sve M... Popovi i ME. Sve nade polazem da ce SMIB proradit pa da kupim i koji S. Ili imate preporuku neke druge marke?
E da! Zaboravih dopisati da su mi jucer stigli Racmani: zuti i zeleni! Odusevljena sam! I jos pise da se smiju prati na 95 stupnjeva. Uz to sam narucila i 2 nocna uloska Racman, nek se nadje. Toliko mi se Racman svidja da mi se sve cini da cu njime jos nadopunjavati svoju kolekciju. Jos cekam TB komada 2 i nekoliko HM pelena i cim sve prikupim stavim fotke. Nije neka ogromnaaa, ali ipak je kakva takva kolekcija :mrgreen: :D
imas popo wrap i bravo wrap. popo wrap je dobar, bravo nisam cula da neko hvali. vjerojatno je u tome problem.Citiraj:
Jelka prvotno napisa
popo i bravo wrap su u kroju jednaki, ali po materijalu nisu...barem sam tako svuda citala,a i sama se uvjerila kad sam ih imala u rukama.
Mozda zato Jelka kaze da se cuje "suskanje" kad joj se beba krece. Meni se nista ne cuje kad Tyler ima Popowrap.
Jelka, meni je promaklo da ti imas bravo, a ne popo. :/ Pohvale sam cula za popo (koji sam i preporucila) a za bravo sam cula da je jeftinija verzija popoa, ali nista vise, ni pohvale ni pokude. Mislim da sam ti i rekla da nije los, jer ne slovi kao los, ali ga nisam ni preporucila, za razliku od POPOa, jer sam za njega cula bas dosta pohvala. Ali ajde ti sad znaj... Zao mi je sto je ispalo tak.
Ma daj, Lucija, kaj se sad bediraš što si preporučila taj cover. Uzela bih ja njega tak i onak, a zahvalna sam ti kaj se trudiš pomoći mi. :*
Olivija, znaš li možda mogu li koristiti jabučni ocat za pranje pelena (a i pranje perilice)? I da li je 1dcl sode isto što 100g sode?
Uspjela sam od Webmame iskamčiti jedan cover!!! :D Joj, kak sam sretna!
Nisam Olivija :mrgreen: , ali sam sinoc oprala punu masinu pelena s jabucnim octom, i onda opet oprala bez icega. Bile su mi nekako opet pocele smrduckati, i sad su ok. Bas sam se pitala odakle sad taj smrad, kad mi mama kaze da je stavila u onu rupicu predvidjenu za deterdzent Persila S. do vrha! :shock:
Ma malo su joj vonjale, kaze, pa onda da se bolje operu...
A sad kad svi navale na Webmamu...
Ajoj, možda nisam trebala to napisati. :/Citiraj:
Dolisa prvotno napisa
I hvala za info! :*
Ali ja ti ga nisam preporucila :mrgreen:Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Onaj drugi jesam, samo ti M velicina nije odgovarala. :( Nadam se da ce Janina guza vrlo skoro biti zadovoljna.
sad cu ja :mrgreen: Marino sa nepunih 9 kg nosi smib cover 1 kopcan na srednje drukere i ME AF small kopcan na najvecu velicinu (poceo nas je napokon zuljati oko nogica
imamo popowrap M na cicak za noc i super pase na ME pelenu (ne smanjenu) ovi na drukere nam ponoci nisu bas ok jer kak spava na boku zna procuriti, takoder nam suska i tvrdi je recimo od popo venta na drukere, taj je ful mekan
kamaris smo koristili u pocetku i bas sam ga neki dan pipnula, ful je tanak za razliku od ostalih, mozda cak najtanji, bila sam jako zadovoljna sa njime, al mene nekako kod tih na cicak nervira sto oko trbuscica oni nemaju gumicu i onak strse u zrak, dok ovi na drukere lijepo sjednu oko cijelog struka
bummis ima jaku gumicu oko nogica i mislim da bas nije za debeljuskaste nogice
imse vimse sa pamukom i nama nazalost navuku vlagu, al je super sto je traka gdje se lijepi cicak dosta siroka pa se da zaljepiti nize da cicak ne grebe po trbuhu, popowrap zna grepsti
lucija ellen meni su stvarno racmanice the best pelene, ful sam zadovoljna i sa zutim i sa zelenim, a i nocni ulosci su mrak recimo za punit pocketice, nosimo fb sa njim i po 2 sata bez da promoci
popolini coveri M su dosta veliki
e da, smib i Me su mi super jer su siroko sastrane pa ne viri pelenica van, to je valjda zato sto imaju drukere u dva reda, dok cicak ima tzv. bicini cut, ak me kuzite kaj hocu reci, bumkins je recimo ful uzak na boku i ne pokrije mi pelenu (osim recimo sb koje su tanke na boku)
Da li netko zna sto je ovo:
http://www.gabi.gr/store/Product/Pro...id=227&cid=107
Da li se to reze na komadice i stavlja na guzu preko pelene kao liner?
Jelka - bilo koji ocat osim valjda prave kvasine, da 1 dcl=100 g (uzemš si one bočice od tekućeg praška pa u jednu uliješ ocat, a u drugu usipaš sodu)
Dolisa :shock: koje dimenzije! Gab je prešao 1,5 godinu i još nema 11 kg :oops:
Dia, jos nisam Racmanice probala u praksi, ali onak na opip i po kroju i opci dojam mi je za 10! Mislim, nisu ni bas jeftine, ali vjerujem da se isplati potrositi i vise ako se moze, dakako, jer po onome sto od vas citam/cujem i sama pipam :mrgreen: - stvarno su odlicne.
Morat cu jedino pribaviti jos koji S cover a to ce biti ili smib ili ME AF.
FB bas isto namjeravam koristiti, ali kasnije, tako da ti bas hvala za ideju da u njih stavim nocni ulozak Racman. Djeluje mi velik ful, valjda bude stao :lol:
Danas ocekujem paketic HM pelenica i jedva cekam da mi i one stignu :D
Inga - koliko kužim taj se vuneni flis stavlja kada se guza zacrveni - i to samo na oštećenu kožu, valjda da kakica opet ne dođe na crvenilo :/
Ne znam. Čekamo nekog pametnijeg!
meni stane u midium fb, za small bas ne znam jel bi stao :/
meni je Marino stvarno sitan po kg, a i građi al mislim da ce ti midium coveri biti too big za novorodence
FB ni ne bih kupovala u S velicini, tek M i L. Hvala Dia.
Inace moj je plan ne korisiti platnene prvih mjesec dana, tako da ni nisam kupovala NB velicine pa k tome niti S covere. No, krenuli bismo ipak kad otpadne pupa i kad se malo uhodamo i upoznamo, tako da ce mi biti prevec cekati da narastemo do M covera.
Ma ja ni jednokratne nisam mogla lijepo namjestiti da je pupak gol, tako da mislim da nemaš beda. Biti će te frka prvi puta i previti i obući bebija, ali jednako i s jednokratnom i s platnenom! Pa meni je Gab zano prvih mjesec dana biti do vrata ukakan jer ni jednokratne nisu savršene. Da, ok. nije bio mokar (ali sada znamo bolje, pa to onda nije nikakav argument), ali kakice je bilo posvuda! Samo hrabro Lucija Ellen!
Olivija, opet hvala! :*
Dia, totalno te kužim za taj bikini cut, kad usporedim ovaj čičkasti popolini, i smibove drukere, nije mi jasno zašto itko proizvodi covere bez dva reda drukera. :P
Cure koje imate Bellabottoms pelene, kako ste zadovoljne s njima?
Inga, to je neobrađena prirodna vuna koja se jednokratno stavlja na guzu koja je ili upaljena ili ima ranice od pelenskog osipa i navodno pomaze brzem zacjeljivanju rana. Isto ima Popolini, samo nije regenerativno, nego se baca poslije upotrebe.
Bok zemske! :)
Skroz sam ispala iz forme ovog dragog mi podforuma zbog nedostatka vremena. Posto mi MM-a nikad nema doma, necu nikada docekati da stavi slike na web. Zato sam sama ubacila davno obecane pelene na Picasu. Pa pogledajte, iako su to prastare slike, od tada imamo jos pelena pa cu dodati kad poslikam. A ove slike koje sam odabrala nisu bas reprezentativne, ali trenutno boljih nemam. I da dodam, jos nismo zapravo zapoceli s platnenima, stalno mi nesto stoji na putu. :( Ali nadam se da cemo se uskoro pridruziti u punom sjaju. :mrgreen: Pusice :* :*
Hvala webmama.
sbuczkow,presladke su pelenice.Naj su mi ofca i bambi :mrgreen:
A maneken sa zurkom je prepremeden.