Cestitke! Jedva cekamo tvoju pricu. Ali vec i ovo sto si napisala ulijeva neki super osjecaj nama koje se spremamo tamo.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
Printable View
Cestitke! Jedva cekamo tvoju pricu. Ali vec i ovo sto si napisala ulijeva neki super osjecaj nama koje se spremamo tamo.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
imaju strunjače, pa možeš i klečeći (isto odličan položaj)
u kombinaciji s četveronoškeCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
i dalje bolje nego ležanje
nisam sigurna da je polusjedeći položaj dobar, nekako mi se čini da u tom položaju blokiraš trtične kosti da se pomaknu prema van
Vidis, vidis... cem da probam ak se stolcic ne popravi. Pa Varazdin je stvarno super. Nema to sve bas toliko veze sa financijama i opremom koliko sa dobrom voljom primalja i doktora.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
istinaCitiraj:
Ms. Mar prvotno napisa
kako su one rodile?Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
Sam da se malo ubacim. :mrgreen:
Kad sam imala normalne podnošljive trudove bila sam na lopti. Kad su počeli oni gdje sam izgledala ovak :shock: , prebacih se na KREVET ( ne na stol!!! ) i u tom blago ležećem položaju mi je bilo o.k. Nisam se mogla niti na bok okrenuti, jedino mi je taj položaj odgovaral. Hoću reći, mogel je tam biti stolčić od zlata, strunjača sa masažnim glavama u sebi ili kada sa 10 primalja koje te masiraju, al da me neko samo milimetar pomaknuo :evil: ! A o nekakvim položajima tipa čučeći ili klečeći...niti slučajno! Eto, različite smo, zato je dobro da ima veliki izbor! :klap:
:)
kakav krevet
Koliko ja znam stol je ono na čemu te operiraju, a ono na čemu rađaš, bar u krugu ljudi gdje se ja krećem, je krevet. Nekak mi je čudno reći- rodila sam na stolu.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
aha
e pa moja kolegica je rodila baš na ginekološkom stolu, u Varaždinu, nije to bilo tako davna prošlost.
Ne samo rodila, nego proživjela sve trudove, rekla je da su joj noge visile cijelo vrijeme, da se sva ukočila i kičma i noge i sve, da je mislila da to neće preživjeti. Užas, sramota. Ali eto, idemo na bolje.
http://www.regionalni.com/index.php?...d=47&Itemid=30Citiraj:
Varaždin: Nova metoda u borbi protiv neplodnosti
U varaždinskoj Općoj bolnici prvi je put u Hrvatskoj napravljena ambulantna endoskopska operacija. Riječ je o najnovijem ginekološkom zahvatu koji pomaže ženama u borbi protiv neplodnosti, a kojeg je predstavio vodeći svjetski stručnjak na tom području dr. Stefano Bettocchi. Ugledni liječnik u varaždinskoj bolnici prošlog petka izveo je 15 zahvata, koje je 60-ak ginekologa iz Hrvatske, Slovenije i BiH 'uživo' moglo pratiti putem video-linka.
Metodom histeroskopije pouzdano i precizno mogu se dijagnosticirati različite promjene poput nejasnih papa-testova, polipa, mioma ili septuma, koji, uz ostale probleme, ženama smetaju u postizanju trudnoće. Za te se zahvate dosad primjenjivala klasična kiretaža, koja je zahtijevala opću anesteziju i ostanak u bolnici.
Novim zahvatom, koji koristi specijalni instrument 'histeroskop po Betocchiju', opća anestezija je izbjegnuta, a zahvat se izvodi ambulantno pa pacijentica nakon njega odmah odlazi kući. Uz to, metoda je toliko poštedna da, prilikom zahvata, nisu potrebna ni sredstva za ublažavanje bolova.
Tečaj histeroskopije organiziralo je Hrvatsko društvo ginekološke endoskopije i Djelatnost za ženske bolesti i porode varaždinske Opće bolnice, u kojoj se prate i primjenjuju najnovija svjetska dostignuća.
– Seminar je potvrda uspješnosti ginekološkog odjela varaždinske Opće bolnice, te dokaz da je Varaždin jedan od vodećih centara endoskopske ginekologije koji ima i dugogodišnju tradiciju – zaključio je poznati varaždinski ginekolog dr. sc. Zoran Pitner.
V.Hrman
jedna na stolčiću, a druga je imala carski (zadak).Citiraj:
Felix prvotno napisa
evo i moje priče za sve zainteresirane za varaždin:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=47053
pozdrav svima na ovom pdf-u! pročitala sam večinu, tj. koliko sam usjela. u zadnjih par dana nešto me vuće da odustanem od sv. duha gdje sam mislila roditi i idem za varaždin. e sad imam par pitanja vezano uz tečaj.
da li se moram prijaviti ili je dovoljno da samo dođem?
mm neće biti sa mnom na porodu, da li je meni u tom slučaju obavezan tečaj ukoliko želim roditi u vž?
za sad toliko, sigurna sam da će biti još pitanja. :oops:
ako TM neće biti na porodu tečaj ti ne treba, ali bi bilo dobro da dođeš bar jednom prije poroda u VŽ na pregled i dogovor, od mene toliko a sigurno će se još javiti cure koje imaju više iskustva od meneCitiraj:
vrcki prvotno napisa
zara1 tnx! ipak bih nekako voljela ići na tečaj bez obzira na to što mm ne ide sa mnom, mislim da mi može samo koristit jer mi je to prva beba i nemam nikakvog iskustva. pitam samo za svaki slučaj ako neću moći doći sva 4 utorka.
U kojem tjednu trudnoće se preporuča spočeti s tečajem?
meni su rekli u rodilištu kada sam zvala da se javim nakon 30 tjedna, termin mi je početkom 12. mj a na tečaj ću ići u 10 mj.
dobro ti je doći na tečaj, ne samo zbog tečaja, nego prvenstveno da se upoznaš sa liječnicima i primaljama s kojima želiš razgovarati da li je moguć porod kakvog priželjkuješ, da vidiš rodilište, da se opustiš, da ne budeš u stresu kao kad prvi puta putuješ u nepoznati grad, u nepoznato smrdljivo bolničko okruženje (sorry, ali ne znam da li je kome taj miris ugodan).
dakle, dgovoriš se za pregled i razgovor, pa onda probaš to uklopiti nekako
a trebam li se najaviti za tečaj ili se mogu samo prvi utorak u mjesecu pojaviti tamo?
u svakom slučaju nazovi prvo
cure, ovo je broj??
djelatnost za zdravstvenu zaštitu žena, trudnica i rodilja, Ivana Meštrovića 1
- voditelj djelatnosti (042) 213 382
U moje vrijeme (a to nije bilo tako davno :) ) nije trebala najava, jednostavno se pojaviš prvi utorak u mjesecu i uplatiš 300kn na bolničkom šalteruCitiraj:
vrcki prvotno napisa
No meni nažalost tečaj nije ništa značio, završila na carskom :(
Curke koje se spremate za Vž želim Vam puno sreće i porod kakav priželjkujete
:love:
nije ni meni
ali ona je iz samobora, druga procedura, osim toga, bilo bi jako poželjno probati uklopiti razgovor sa želejnim ginekologom ili primaljom taj dan
najbolje da pitaš Pinochio
Ja sam ona koja je rodila na stolčiću :mrgreen:Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
Imam samo riječi pohvale za vž rodilište kao i za koncept prirodnog poroda te za stolčić.
cure, hvala na informacijama, budem sutra zvala rodilište, vjerojatno je sad već kasno.
vrcki, koliko znam nije potrebno unaprijed najaviti svoj dolazak na tečaj. dovoljno je platiti i doći tamo. ipak, provjeri za svaki slučaj.
chris blue, nadam se da ćemo uskoro čitati tvoju priču :love:
zvala sam sad rodilište i kažu da samo dođemo prvi utorak u mjesecu!
inače, na onaj br koji je TinnaZ stavila se nitko nije javljao pa sam zvala centralu i oni su me prespojili.
ma može biti, ja sam onaj broj izvukla sa t-com imenika