ja prvu mengu dobila 55 dana od poroda, iskljucivo dojim
Printable View
ja prvu mengu dobila 55 dana od poroda, iskljucivo dojim
prvu dobila 8 mjeseci nakon poroda, trajala 6 dana, dojim.
Da prijavim da ja nisam uspela da dobijem ni 2 godine i 4 meseca posle drugog porodjaja, iako sam posle prvog dobila posle 5 meseci. Ovaj put je dugodojenje, hipotireoza i usporen metabolizam generalno doprineo stanju niskog estradiola, tako da nikako nije dolazilo do zadebljanja endometrijuma.
Primila sam lutestrol (progesteron i estrogen), i jajnici su super odreagovali nakon krvarenja, ovulirala sam vec u prvom ciklusu, a inhibin b je vec u trecem ciklusu bio sjajan.
Hmmm...Mjesec i pol nakon poroda, i mislim da sam prekjučer dobila mengu...Doduše, ni sama ne znam jeli to to..."Curkalo" je oskudno dan i pol...i prestalo...A isključivo dojim na zahtjev, bez bočica i davanja bilo kakve druge tekućine...I ja sam se prilično razočarala.
Nakon prvog poroda M je dosla kada je bebac imao 6 mj i to uz iskljucivo dojenje. (nakon toga vise nije dosla jer sam ostala trudna :mrgreen:)
Sada je proslo 3 i pol mj. od poroda, iskljucivo dojim i nadam se da M nece doci tako brzo.
evo nakon skoro 10 mjeseci i opet točno nakon 30 dana
mali ce mi imati u nedilju 2 miseca., dojila sam ga misec dana i nestalo mi mlika.više ga nemam. zanima me, kakva su vaša iskustva-kad da ocekujem prvu menstruaciju??
kad ti dođe, sretno ti bilo!!!!!!!!!
nema tu pravila, s prvim sam dobila kad je imo 4 mjeseca, s klinkom s 10 mjeseci, klinjo isto, svi dojeni!!!!!!
i jel ta prva menstruacija nakon poroda boli ili je drugacije nego inace??
Mi imamo 2 i pol mjeseca i M još nije stigla, bila kod gina prošli tjedan i po uzv trebala bi stići za desetak dana. Ja nisam dojila.:-(
ja inace imam uuužas bolne menstruacije.a porod je bio SUPER.pa se mislim kakva ce biti ta prva.
dojila i dobila prvi puta 9 i pol mjeseci nakon poroda
Bebac danas ima 5 mjeseci :zaljubljen:, a i ja danas dobila prvu menstruaciju :-x.
Bas sam se nadala da nece jos, makar jos par mjeseci. Ali, sto je tu je.
Inace iskljucivo dojim, a primjetila sam da je zadnjih par dana bebac nervozan na cici.
Dogadja li vam se to?
Imaju li hormoni kakav utjecaj na okus mlijeka?
evo danas tocno 2 mj od poroda i dobila menstruaciju. mislim da je to to, jer me vec dva dana nekako bolilo, i maloprije prokrvarila.a inace nakon poroda sam baš krvarila tjedan dana i onda cili taj misec nešto lagano curkalo i preskakalo dane. i to je to bilo.i nije bolilo.
ja sam dobila 3 mjeseca od poroda, al bez bolova nadam se da je to bila jer smo ovaj mjesec na čekanju... pa mi malo čudno
Koliko su redovite M nakon poroda?
danas mi je 13-i dan od poroda.
krvarila sam do prije 3 dana (zadnja 2 vrlo, vrlo malo) i jučer sam osjetila stezanje i malu bol maternice i odem na wc, a gaće krvave.
danas cijeli dan curim i ima mi ''miris'' na mengu.
jel to normalno? ili za zabrinut se? dojim isključivo.
hvala
hvala, al 99% sam sigurna da je ovo menga.baš ima i miris menge, dok ono krvarenje nakon poroda je imalo skroz drukčiji miris
Ja evo 3. put ni nakon 10 mj. nisam dobila..Dojimo masovno.8-)
Sa 1. dobila nakon 6 mj.-imala je dudu, mislim da je kvaka bila u tome, sa 2. nisam ni nakon 15 mj. a silno smo htjeli još jednu bebicu pa sam uz konzultacije sa ginekologicom počela kombinirati marulju i vrkutu i malčice se popunila te dobila mengu, pustila još jednom ciklusu na volju i već 3. ostala opet u drugom stanju..
Ne očekujem ni ovaj put ništa prije godine i kusur..Em sam hipotireotična i imam BMI na donjoj granici pa mislim da su mi šanse minimalne.
Ja dobila prvu 6 mjeseci nakon poroda i sad upravo drugu, 30 dana nakon prve. Dojenje na zahtjev, dudu nema, noću se još budi za jesti svaka 2 - 3 sata. Povezujem dolazak m s početkom dohrane (počeli smo s 5 i po mjeseci)
stigla 13 mjeseci nakon poroda, usporedo s prestankom dojenja :)
3 mjeseca i 26 dana nakon poroda stigla M...ne znam da li da se veslim ili da budem tuzna...beba je iskljucivo dojena...
a ti se hvalila kak još nemaš, sad si možeš planirat kak ti paše
15,5 mjeseci i još ništa
sa L sam dobila sa njezinih 17 mjeseci.
a čini mi se da sad bude još i kasnije jer M i dalje cica ko mala beba
Iskljucivo dojim, menga tocno 2 mj nakon poroda.
samo sam dojila i dobila sam nakon 3 mj. Od tada je redovita!
danas beba 5 mj. a jos nista, sa prvim djetetom dobila izmedju 9 i 11 mj....ne sjecam se tocno :oops:
zaboravila sam, prvog iskljucivo dojila do 6 mj, drugu jos iskljucivo dojim
Dobila nakon točno godinu dana od poroda.
Ako me dobro sječanje služi, nakon 7 mjeseci.. Isključivo dojila svo to vrijeme :)
Isključivo dojim, a dobila sam 2 i pol mjeseca nakon poroda.
11 i pol mjeseci nakon poroda (prvih 6 mj. iskljucivo dojili, nakon toga puuuuno dojili)
godinu dana nakon poroda; prvih 5,5 mjeseci isključivo dojili
samo dojim, dobila prvu menstruaciju točno nakon 3 mjeseca :(
i ja sam samo dojila
rodila 14.7., mengu dobila 28.11.
a baš sam se nadala da će me pustiti bar 6-7 mjeseci