Pa normalno! Ja ih ne kupujem. Preskupe su mi.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Printable View
Pa normalno! Ja ih ne kupujem. Preskupe su mi.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
a šta je sve dozvoljeno u hrani za bebe
http://www.nn.hr/sluzbeni-list/sluzbeni/index.asp
tablica 24
I ja sam pročitala što piše u knjižici "Moja prva godina". Koliko god ta knjižica bila korisna i stručna, i praktična, moje mišljenje je da treba uzeti u obzir da ipak ona ima svoje sponzore. U dojenje se nisu smjeli dirati, ali tko bi sponzirirao knjižicu da u njoj piše: kuhajte sami, ne koristitie kozmetiku, koristite platnene pelene koje ste sami sašili i sl ;)
I ja sam više puta napravila kao apricot - pogledala kašice i vratila ih na policu. Nije da sam nešto posebno protiv njih - spremamo se na put sljedeći vikend i za tu priliku ću kupiti par kašica. Ali doma više volim kuhati.
P.S. MGrubi jako mi se sviđa tvoj avatar :zaljubljen:
:mrgreen:
jednom je jedna žena rekla sinu kad se vratio doma s pazara sa neprodanom salatom i kad ju je htio bacit kravi: "jesi ti lud, oćeš da nam krava crkne" :shock:[/quote]
hehe :) ovo mi je bas ubolo u oci. Mislim da je stvar u tome da salata napuhuje krave :) a ne u "smrtonosnoj salati" :lol:
da: salata, djetelina ... ima trava koje toliko napuhnu jadnu beštiju da može crknuti
ako sam pod muss kupila kasicu to je onda bilo na kojoj pise sastav: jabuka, mrkva, kruska....riza. (i jednom par komada s mesom kad smo isli na put. proljetos. eno ih, jos stoje u ormaru cekaju da ih bacim or something)
svi oni obroci...brate moj, ni danas L. jos ne dajem neke stvari, a kamoli sa 6mj. koliko na njima pise.
i jos smrde. i bljutave su. i dijete ne nauci zvakati i ne nauci se na raznovrsnost okusa.
sva sreca, moja L. ih nikad nije ni voljela, uvjek joj je bila draza mamina kuzina :heart:
hehe....svaku sam procitala. jest da to traje i svi koji su samnom siznu, ali barem znas. a znas da ne zelis.Citiraj:
apricot prvotno napisa
seni :klap:
ja sam to kupovala ako bi negdje putovali cijeli dan pa ne bi mogla doma kuhati, ili nositi skuhano. i to kad je bio manji pa nije jeo mnogo stvari.
a nekad sam i za po doma koristila, u smislu da bi na zdjelicu kuhanih zitarica stavila zlicicu, dvije kupovne kasise od voca ili povrca. one s mesom ili mlijecnim proizvodima niakd nismo koristili.
sad to vise ne koristimo, jer nam se meni prosirio, i uvijek nadem nesto za papanje kad nisam u prilici doma mu skuhati.
a ako dijete nece jesti domace, a hoce kupovno, i to na pocetku dohrane, ja ne bih inzistirala da uopce jede. jest ce kad bude htio, ne bih mu davala kupovno samo zato jer to pojede, a moje nece.
Drage moje rodice, ja bih htjela svojoj malenoj zekani (kojoj je sutra 4 mjeseca) početi davati dohranu. Imamo vrt, imamo svega pa me zanima što je to prvo-PRVO što bih joj mogla dati.
Ja izdajam sitno (od 750 na dan ide mojih oko 250-300 izdojenoga), dajem dohranu ostatak. Sada ne znam s čim bih počela. Voljela bih prirodno, kad već imamo svega. Imam blender, sokovnik nemam, ali sve se može samljeti pa iscijediti isto tako, zar ne???
Dakle, što prvo-PRVO??? Recimo danas, sutra... hehe! Jedva čekam da joj gledam face! Eh da, i da li dajete u flašici tekućine ili na kašikicu? Ona meni sve uzima na flašicu.
Pobogu, zašto dohranu sa 4 mjeseca kad je preporuka Who i većine relevantnih pedijatara isključivo mlijeko do punih 6 mjeseci starosti!?
Bit će vremena za isprobavanje novih okusa i gledanje njenih reakcija, a sad je najbitnije da papa ono što je njenom još nezrelom probavnom sustavu najbolje-mlijeko.
Zekana, draga, znam da si uzbuđena i nestrpljiva ali ne žuri :-)
Pa nije da mi se žuri nego su nam ovdje u SA tako rekli. A radovala sam se eto kao da počne jesti nešto osim ove bijele formule mlijeka, hehe! Meni mlijeko ubrzano nestaje, samo je pitanje tjedna kad će totalno nestati. Valjda me i to nagnalo na razmišljanje o dadatku prirodnih sastojaka. BTW na skoro svim onim malim bočicama sokića i kašica piše od 4mjeseca.
Dakle, ostajem uskoro na dohrani, i to SAMO na mlijeku, mog uskoro više nikako nema. Jel nitko od vas ne daje sokiće ili kašice uz to umjetno mlijeko prije 6. meseca čak i ako nema više svog (majčinog) mlijeka???
Ja bi ti savjetovala da se izdajas sto vise I sto cesce, I u prazno nakon sto vise mlijeko ne izlazi jer tko ces si povecat kolicinu, barem sam ja tako radila, svako sisu uprazno pumpala barem 5min. Sa tvojim izdojenim mlijekom + AD koji davas ja smatram da nema smisla davat jos dohranu jer tvoje mlijeko je puno okusa I malo drugacije svaki dan, a strucne savjetnice ce ti se javiti svakako.