Jao, opet smo došli do zaključka da je kod nas sve tako bijedno :(
Printable View
Jao, opet smo došli do zaključka da je kod nas sve tako bijedno :(
Ma, nismo - nego samo znamo čemu stremiti i kao pacijenti inzistirati kad je npr. vađenje hormona stvarno dohvatljivo :love:. Ono - vizija, misija, uspjeh :love: .
Nasmijale ste me s ovom dlakavošću... :lol:
potpisujem da je u nas medicina sklona improvizaciji puno je razloga za to. A improvizacijske navike se teško mjenjaju (naročito ako su uspješne) i nažalost uslijed dugogodišnje improvizacije i oni koji se tek uče uče improvizirati i nesvjesno (jer nisu vidjeli drugo) to doživljavaju kao ispravno.... :roll: Egzatna kvantitativna mjerenja kad postoje treba raditi!!
Tiki sjetila sam se još nečeg u svezi transfera... u Mb smrzlićima a i ostalima rade tzv. 'hatching' . jesu ti to kada predložili?.. :?
Ina33 gdje te mogu priupitati ovo oko amnio ?? Vidim da impresivno brzo napreduješ sa novim znanjem pa da ne lutam u poljima neznanja ... :*
Imaš mail - ajde PPAJ mi ga - pošaljem ti sve što znam.
BTW, u Mariboru su meni rekli da ne rade na svima hatching - samo u slučaju odmrzavanja da to ima smisla, di se stvrdne zona pellucida. U svježim transferima ga u pravilu ne rade - ja sam ih specijalno pitala za sva ta čuda tehnike i to je bio odgovor.
....imam naravno poslaću ti na PP. Hvala :love: !!
nia,... hatching, ja neznam o čemu se tu radi, nisam se susrela s tim pojmom :?
Vjerojatno će ti to ina33 stručno objasniti ali u međuvremenu da se i ja umiješam.
Taj tzv.hatching se radi nakon odmrzavanja tj.laserom se malo zareže opna embrija kako bi se on lakše ugnijezdio u stijenku maternice.
Mislim da to rade kod starijih žena iako sam negdje pročitala da je moguće i oštećenje embrija. I za sada radi samo MB.
O, svaka im čast, čitala sam o tome, ali mislila sam da to u našoj blizini još nitko ne radi :naklon:
Hatching je zarezivanje ovojnice embrija tj.zone pellucide čime se postiže navodno bolja implantacija. Ne šteti plodu - tako kažu. Osim smrznutim embricima u Mb počeli su oćito raditi i specifićnim slučajevima. Meni su to ponudili i ja pristala... tako da li mi je to bilo presudno ne znam... ali zvuči podosta logično. Naravno vrlo je važno da to radi stručna i iskuna osoba tj. biolog.
Pa tako mislim tiki_a da je to nešto za tebe naravno u MB!!! Sretno.~~~~~~~~~~~~~~
Cure, imate sve u brošurici Čudesne bebe od Daniele32 gore na Linkovima. Kad sam pričala s prof. V-om u MB-u nije to nešto specijalno isticao kao neku genijalnu komparativnu prednost MB-a (i inače oni ne nastupaju tako), nego kao - to se radi za smrzliće, jedino kao tad ima smisla - i to navodno po defaultu rade smrzlićima prilikom odmrzavanja. Ne znam radi li to ko kod nas.
hvala nia :* , ina33, znači smrzlićima rade uvijek, možda je tu tajna tvog uspjeha.
Ko bi znao. Meni se pak čini da je komparativno u smrzlićima uspješniji VV, ali ne znam je li možda to tamo rade. Ja sam pitala čisto da iskoristimo sve heavy guns MPO tehnologije pa da vidimo hoće bit nešto od toga :love:.
drustvo 39+, prvo svima malo ~~~~~~~~~~~, a narocito tiki_a za ET i rikikiki da sutra krene dioba JS.
danas sam na punkciji bila sa jos jednom zenom i moram priznati da sam dobila snage kad sam cula da je sa 49 godina na prvom IVF-u. bila je stimulirana i dobila 3 JS. sjajno, dakle nikad nije kasno. evo, mene je utjesilo, a mozda ce i vas. u svakom slucaju zelim joj uspijeh od prve i da netreba prolaziti sve ono sto smo mi.
:* svima
Daaa?????? Pa to se super, sekica hvala za motivaciju :)
Što?????? Nisam najstarija "koka koja čuči na jajima"?????? :lol: :lol: :lol:
E ovo valja pozdraviti!
Pozdrav, evo i mene k vama 8)
Ovog ljeta 42. S obzirom da radim u skoli nisam razmisljala o vlastitom klincu jer mi je ih je puna kapa u skoli, no pocetkom o.g. M su pocele sarati i preskakati, FSH 18, a ja panicno da ne prodje bioloska ura, surfajuci nasla vas i eto me u srijedu kod dr.A. na prvom tretmanu. (valjda stimulacija). Na jednom pregledu uzv je pronasao neki folikul, ali kaze dr. da mu je cudno jer u to vrijeme nebi trebao biti tamo.
Ali stvari su se popravljale, u svibnju i lipnju FSH 5,3 i 5. perSu! A i M se normalizirala. Spermiogram lagano usporen, svi drugi nalazi AIDS, papa bris...stitnjaca...ok. Ne znam da li je toj normalizaciji prirpomogla organometrija u dugoj ulici, gdje doktorica na temelju nekih mjerenja odredi koji vitamini ili minerali ti fale, preporucila mi sojin lecitin, koji vraca energiju, (koji sam sa uzitkom pila i od jutra se osjetila poletno) ili pak 100% sok od grejpa koji mi je ovog proljeca bas tako pasao.. No svejedno, vjerujem da i sam organizam signalira sto mu fali, samo ga treba znati cuti i poslusati...Ispricavam se na ovom tolstojevom romanu, probat cu drugi put biti kraca..Moram vam priznati da se na stranicama Rodinog foruma osjeca super atmosfera, toplina i cesto mi dodje gust da vas citam i uzivam....pusa
vaya dobro došla ka nama. I još nas brže "napustila" s bebačem.
thx iva-luca. ako sam dobro uspjela pohvatati, ti si uspjela, bebac te lupa i neda ti spat?! Zato ti sad ne spavas :saint: !
Dobro došla vaya!
Ja ti isto radim u školi.Još malo pa ću 39. Razumijem te da ti je dosta klinaca tamo. I meni je tak nekak. I ja sam kod dr. A. Idem u 10 mj. na prvi IVF ako nekaj ne iskrsne. Uf. Imam tremu! Sretno ti bilo. Tješi me da nije samo meni biološki sat zakasnio :)
vaya generacijo dobro došla :D
vaya dobrodošla i želim da ti postupak uspije iz prve!
vaya, dobrodošla i što prije vaya con dios na podforume niže :)!
A gle mene, 39 i razmisljam o odustajanju! Hm, razmislit cu opet...Citiraj:
sekica prvotno napisa
E draga vaya, lapsus! Ali, nadam se će biti.... :saint:Citiraj:
vaya con dias prvotno napisa
I da znaš, tvoj lapsus tumačim i prihvaćam kao znak skorog uspjeha!
Ne, ne, nije lapsus, vidim ja tebe vec sada debelu, i kako jedva stojis na nogama....Hvala vam na dobrodoslici...
Maya, vidimo se drugi tjedan kod dr.A. I ja prvi put u akciju...zapravo samo na kontrolu tjedan prije M.
Samo sto mi nije fora kod dr, sto zbedira, jer prica o malim sansama, ovak onak....postotci..
Nemam taj feelng da o tome priča. A bila sam samo 2 puta!
Ja sam jutros prebacila dogovor za idući petak. Sestra je stvarno bila ljubazna na moje gnjavljenje da bi ja došla 4 dana ranije. Nekakav je neradni dan pa sam zato to prebacila....
Uf, frka! Nekakva trema... ne znam ni sama kaj.
Ako nekaj ispadne da se ne može u tom ciklusu (kaj-ja-znam gužva ili slično) ja isti dan zovem IVF kliniku.
Bila sam i ja 2 puta, srijeda ce bit treci put, mozda je meni punil glavu jer sam vec u 40tim, al nema veze, mislim da je stvar individualna. Zapravo mislim da treba unijeti malo vise samopouzdanja, a ne o postotcima...no ok. valjda treba i o tome realno.
Osjecam da si u panici, jer bi ti odmah na drugu kliniku....Cemu panika? Pa ti jos imas puno vremena!!!!! Danas je vrlo popularno roditi u 40tim. Onak, - zrelije smo. Ja to ne dozivljavam tako katastroficno, potpuno sam opustena, jer znam da dokle god imam organ moci cu i rodit, a sanse su mi iste gdje god isla. Samo se treba poklopiti mjesec sa venerom i sl.
Netko je na forumu super napisao da ipak beba dodje kad ona hoce, a ne
kad mi to zelimo......pa ostavimo njima da odluce. Ne?
Ne znam kako reagiraju vasi muzjaci , moj je malo :sick: od 3. puta- praznjenja (zadar, VV, pa neki leukociti)..a bas i nije taj samozadovoljavajuci tip. Opet ja tolstojev roman...sori.... 8)
Opet ja.
Ma treme su super stvar, kada sam isla na ispite sa tremom - briljirala sam, a kad sam bila puna samopouzdanja - jedva sam se izvukla, ili me na kraju bilo sram kaj sam se pokazala u tak losem svjetlu....
Sestre cista petica! kuze stvar.Vidis npr. kak odredit tjedan dana prije kad ce ti bit 3.dc i rezervirat termin? To se ziher moze odredit samo 1.dc! Ma i dr.A je ok. Pristupa vrlo profi, uz vrlo veliku dozu postivanja nase individualnosti....Mislim da smo u pravim rukama.... ;) Sve vise mi je simpa, a to je zapravo i najvaznije...predajem mu se. Sigurna sam da ce obaviti svoj posao najbolje sto moze i sto zna, a to je i tajna uspjeha!
Nego kako ja mogu promijeniti ime vaya u tolstoj?
ako ces mijenjat sa iste adrese,pitaj anci, voditeljicu foruma. meni jesu,
bas dobar nadimak. tolstojica.
:lol: nije loše ime... S druge strane, ja ne bih izazivala vraga, da mi ne bi neki Kozak iskočio na putu do klinike.... :lol:Citiraj:
vaya con dias prvotno napisa
Hej koke.......da vas kratko pozdravim i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
Na brzaka sam preletila sto ste pisale i :shock: Kakvo odustajanje dok doc ne kaze:"Vi vise ne producirate JS"!??????
Meni mojih punih 39 nista ne smeta samo me muci nestrpljivost i to sto si od placanja silnih postupaka do sada nisam nikad mogla priustiti normalne svatove i nemam lijepih slika koje cu jednog dana svojem :saint: moci pokazati...eto, to je moj jedini problem i jedino od cega sam odustala su svatovi iz mojih snova..
pozdrav bebomanka! ma ni js nisu problem, po njih mozemo u prag, pa zamolit neku zgodnu cehinjicu da nam ih posudi, najvaznije je da imamo organ gdje se bebac moze usidriti.
a i pompozna vjencanja mi se ne cine izazovnima, ma ne dodju oni zbog nas (uglavnom), nego zbog sebe; dobro se nalit i napit, i dr.....to su sve administrativni obredi, a sa ljubavi nemaju veze, nego bas naprotiv. a najbolja su mi ona vjencanja di frajer izjavi ljubav ili zaruke na tv ili sl. pred cijelim svijetom, zakaj? da bi svi znali (koga briga :lol: ) ili da on malo dodje u centar paznje? komplexirano- frustrirani tipovi :evil:
tolstojica 8)
Pozdrav generaciji! Nema odustajanja!!!
:heart:
vaya-tolstojevica :lol: :love:
Pozdrav ostalim kokama ;) i malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima skupa za danasnji dan da bude pun ugodnih iznenadjenja ma dosta bi bilo i samo jedno-ali vrijedno iznenadjenje!
Joj, cure....
Kad ne radim mislim samo na to kako se bliži taj postupak!!!
Jednom sam pročitala da je nakon transfera najgore to iščekivanje. Iskusne cure su pričale :)
Meni je i sad iščekivanje!
Help!!!
[/quote]
Nisu problem js (jos dobro "produciram" :)), cak ni lova, nego sam se pocela bojati negativnih posljedica stimulacija. Do sada sam ih imala 7, i ne usudim se vise. A i besmisleno mi nastavljati jer se uvijek dogadja isto: super reakcija, odlicni embriji, a nikad implantacija. Ocigledno je jos nesto problem, a ne samo muzeva oligoasthenoozospermija.Citiraj:
bebomanka prvotno napisa
Koliko ste puta bile na stimulaciji, da li vas je strah posljedica, i koliko puta cete ici?
A sky, ti se nisi onako malo "poigrala" s imunologijom? Možda bi ti pomoglo ovo nešto blago i jednostavno? Duić ti sad radi i privatno srijedom pa je sve ono o čemu smo nekad pričali puno logistički jednostavnije - tel. br. 4813 700 - nisam bila, ali sam čula.
pozdrav,
nisam te skuzila, ne dodje do implantacije ili dodje do implantacije, ali ti se ne ugnjezdi dobro? Ja putujem sutra sa otoka, u sri sam kod dr.A, pa polako ovog mjeseca prvi put ulazim u stimulaciju, spominjao je za sri sprej, pa da cemo se viditi za par dana 3.dc. ostalo neznam, pa ti nemrem bas nikakvim savjetom pomoci. kad si bila zadnji put? kolike su ti pauze izmedju stimulacija? na forumu mozes procitati da se izmedju stimulacija preporucuje prirodnjak, mozda je to i bolje, ako mislis da si na stimulacijama cesto, a s obzirom da proizvodis js... Ako sam dobro skuzila stimulacija sluzi da bi proizveli vise js. A tebi to i nije ocito problem. Stvarno ja sam laik, nemam poima sama kaj da ti velim.
Meni je danas veca trema od puta nego od VV. Cujemo se kad se vratim za par dana na moje racunalo (dok bum cekala M). Pusa svima...koliko vas ima!
Tolstojica
Mayo onda se ne zaustavljaj, radi :D puno....pa ne misli :? ...jer uskoro neces smjeti raditi, vec mirovati :saint: !
Gledaj, i kod nas je tocno takva situacija kao i kod vas.Meni je sad 6.postupak a ne razmisljam o posljedicama stimulacije jer jos fala Bogu nista posebno ne osjecam.A koliko puta sam vidjela i citala o zenama koje su isle i po 15x pas u ostale zive, zdrave i sa strucom na grudima..Citiraj:
sky prvotno napisa
To je ono sto mi daje snagu za dalje.
Kod mene isto dolazi do kurslusa pri implantaciji jer mi se do tada isto sve odlicno odvija..iako nikad nisam dosla do smrzlica sto mi je uvijek ostavljalo crva neizvjesnosti....
Eto,sad sam paralelno uz stimulaciju krenula i kod osteopate koja mi vraca sve organe i kosti u idealan polozaj koji se tokom godina i moje saobracajke totlno poremetio pa se nadam da cu tako otici korak dalje. A sto se imunologije tice, ovdje su mi svi doktori odmahnuli rukom na to moje pitanje uz obrazlozenje da je kod nas imunologija problem da se JS nebi niti oplodile.... :/
U svakom slucaju...mi idemo dalje!! :D
Mislim da jos nisam spremna na taj poraz da odustanem- to bi me slomilo.