nina,bolovanje ti može pisati od 04.05, nema potrebe da ti piše od 01.05, a ako ti je opća baš tako napasna neka piše od 06., a ti si za 04 i 05 uzmi godišnji
Printable View
nina,bolovanje ti može pisati od 04.05, nema potrebe da ti piše od 01.05, a ako ti je opća baš tako napasna neka piše od 06., a ti si za 04 i 05 uzmi godišnji
i ja imam isti problem..i to me izluđuje jer uz sve što prolazim još mislim i na to.nemoguće mi je raditi posao koji radim nakon jučerašnje punkcije a soc.gin. mi je rekla da će mi ona pisati 2tj. od ET ako to dr. saVV napiše a kažem ja a kako ću raditi nakon punkcije i trčati svaki dan da vidim hoće li biti ET.na to sam dobila odgovor da ako mi je dr.opće prakse imalo fleksibilna da mi može dati i bolovanje na virozu :evil: jučer sam samo javila dr.op da nisam otišla na posao a danas idem kod nje sva jadna i pod dodatnim stresom da za tako nešto moram moliti.
kako imamo glupa i nepotrebna maltretiranja.
Ja ću danas poslati mamu (ja ne izlazim do bete-četvrti kat bez lifta :/ )
mada mi uopče nije jasno kaj bi to on mogao napisati,ak mi na papirima od VV piše od 6.5,a moja šefica inzistira da bude od 2.5 :evil:
Cure, koje ste prije punkcije i transfera za folikulometrije koristile bolovanja, a ostale dane (između folikulometrija) radile, što ste donosile svojim dr. opće prakse za dokaz da ste taj dan bile u klinici? Kopiju putnog naloga?
meni je moja vjerovala na riječ. A obično doktori na povijest bolesti dopišu svaki dan veličinu folikula-pa možeš to koristiti.Citiraj:
jane79 prvotno napisa
ja sam nosila kopije nalaza iz klinike, nek' ona to ima, ne zato što mi ne vjeruje, već da se i ona zaštiti od ovih koji sad hodaju po ambulantama i provjeravaju bolovanja :roll:Citiraj:
jane79 prvotno napisa
znači bolovanje otvara doktor opće prakse? da li mu treba išta od prim ginekologa? da li itko zna koji je postupak s bolovanjima ako na umjetnu idemo u inozemstvo? Što, samo donesemo papire iz slovenije?
Da li se bolovanje može dobiti i za dan punkcije?
Bolovanje otvara doktor opće prakse ali po nalogu ginekologa. To znači da od ginekologa dobiješ jedan papir sa kojim ideš na opću praksu i to je to. Za inozemstvo stvarno ne znam, ali vjerujem da ne bi trebao biti problem ako svom ginekologu odneseš nalaz i zamoliš da ti otvori bolovanje... sretno!
meni je ginekologinja otvorila bolovanje od prvog dana pikanja,otišla sam kod doktora op i uopće nije bilo nikakvog problema...na doznakama mi je bila šifra O20
LOTV, mislim da ces ovdje naci odgovore na svoja pitanja:-)
To je to!!
Hvala:naklon:
Zalosno je sto sam ja jos jutros zvala nekoliko brojeva od Hzzo-a do pravne sluzbe do dezurnih doktora koji odgovaraju an ta pitanja i NITKO od tih morona nije cuo za sifru N98 nego su mi samo tupo ponavljali kako ja mogu na terwet Hzzo-a kad se ispostavi da sam trudnica. Takodjer, apsolutno nitko od tih morona niej mi znao reci da li ce ginekolozi ustanovljuju trudnocu nakon nalaza beta Hcg-a ili tek nakon prvog ultrazvuka, jer budimo realni tu mogu proci i tjedni, a u ovakvim situacijama svako je dan bitan....
kakva banana od drzavetine:evil:
curke, pitanjce, tko otvara bolovanje nakon transfera, ginekolog ili dr. opće prakse?
Inana, to ovisi o doktoru opće prakse. Mene je moja dr u principu svaki put tražila taj papir na kojem piše mirovanje (a prošli put kad sam imala stimulirani postupak na papiru mi nisu napisali mirovanje, pa sam ionako morala ići kod ginekologice da mi napiše mirovanje od transfera na dalje).
ja budem sura vidjela kaj budem, ako mi oni napišu mirovanje, onda s tim idem općoj, ako ne, onda ću ipak kod njega po preporuku... bljak...
inana, javi da li ti je uspjelo bez tog papira, i mene zanima...
Meni je prije uvijek trebalo na otpusnom pismu biti dopisano od strane soc. ginekologa da se trazi mirovanje i s tim sam isla općoj da mi otvori bolovanje. Ali sad sam joj dosla samo s papirom iz Maribora i otvorila mi je 2 tjedna bolovanja iako je spomenula da bi trebala imati od soc. ginica, ali kao ajde nek mi bude.
baš ću sutra vidjeti... ma moj socijalni ginić bi mene sa stola poterao da zgradu poguram pola metra desno, tak mi je super da mi je veća muka kaj bi njega vidjela nego kad sam na punkciju išla... bljak... javim sutra kaj je bilo... kaj je bilo s papirima, kaj je bilo sa bebačima, kaj je bilo sa svime...:heart:
evo da javim, netreba papir od ginića, samo na otpusnom pismu mi piše mirovanje c.c- nemam pojima kaj je to c.c., ali piše, i dr. opće prakse to uvažava!
inana, a koju ti je šifru za bolovanje dr napisao (i koliko dana)?
mica, danas sam došla iz bolnice, i zvala sad na smjeni svoju dr. opće i pitala jel moram kod ginića ako mi piše ovo na otpusnom, veli da netreba, samo da dođem, tak da još neznam, sad si malo ležim pa si mislim ići po bolovanje sutra, ali nigdje ne pišpe da nebum još večeras, pa ti javim koja šifra.
Sorry,krivo sam u brzini napisala ,uvjek sam doma od punk. do bete,to je taman oko 21 dan.
ma ni sama nisam pametna, osim mm, doktora i vas, nitko nezna za našu borbu... e sada ja neznam kaj bu moja dr, rekla, jel mi hoće otvoriti do bete na neku dr. šifru, jer ak napiše, a imam babu na poslu koja gura nos i jezik svuda, pa bu za 5 min. cijela firma sve znala, ko da mi i ovak nije teško... pa bum vidjela jel bu dr. kaj pametnija sutra...makar na blesavitis, samo da nije ovak očito... ah...