Ista stvar se desila nama prije 2 godine. I to je meni bio također možda i jedini minus SD.Citiraj:
koksy prvotno napisa
Zato mi je drago čuti za ovaj 24-rooming ali ne znam stvarno kako to misle izvesti ako bude takva gužva :/
Printable View
Ista stvar se desila nama prije 2 godine. I to je meni bio također možda i jedini minus SD.Citiraj:
koksy prvotno napisa
Zato mi je drago čuti za ovaj 24-rooming ali ne znam stvarno kako to misle izvesti ako bude takva gužva :/
Zar se ovo ne vidi po mekonijskoj kakici? Tj. ako je dohrana onda kakica nije mekonijska?Citiraj:
koksy prvotno napisa
Nisam baš ziher jer I. je imao zelenu kakicu još kad smo došli doma prvi dan (dosta su nas rano pustili, već 3. dan smo bili doma), a mislim da su dohranjivali jer svaki put kad su mi ga donijeli je spavao :?Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
meni su rekli da ne daju mlijeko, ali da daju caj. tj. ni za taj caj nisu htjeli priznati, nego su tvrdili da ne daju nista. a dijete stalno spava i bljucka :roll:
imala sam srece da sam nabasala na neku ludu sestru koja mi je odmah rekla da su mu dali caja (da, doslovce mi je pedijatar rekao da je malo psihicki nestabilna, na sto sam ja ostala :shock: . ne razumijem kako mogu takvu osobu staviti da radi s bebama i babinjacama)
Pouzdano znam da su prije 2 godine na sd bebama davali nadomjeke i to čak znam točno koji. Isto tako i čaj...
A to svima mora biti jasno! Ne donesu dijete 12 sati nakon poroda mami ili je beba cijelu noć u sobi za bebe, pa vas ja pitam jesu li te bebe slatko spavale i strpljivo čekale da ih donesu mamama od svježeg zraka???
Zaista se nadam da se sad to promijenilo!
ima li kakvih novosti sa sv. duha? anybody?
hvala :love:
Podižem
Izgleda da u zadnje vrijeme nitko nije rodio na SD? :lol: :lol:
:lol: Sve ih je strah rooming-ina ;)
Bar će biti manja gužva, meni paše!
Moram iskreno priznati da je mene strah 24h rooming-ina u slučaju da ću opet imati carski. Znam kaj to znači i zbilja nisi u stanju mrdnuti skoro 2 dana, a kamoli brinuti se za bebicu. Zati se iskreno nadam VBACu, pa da bebica bude non-stop samnom .
ideja ko ideja nije loša, ali sve se bojim kako to u praksi funkcionira.
Što ako nekoga zapadnu cimerice npr. Kineskinja koja ne priča ni hrvatski ni engleski i ciganka upitnih higijenskih navika? Nisam rasist, ali palo mi napamet jer je mojoj poznanici bila cimerica ciganka koja ih je sve žicala, 17,5 godina, treće dijete, došla usred zime u natikačama i izašla iz bolnice na vlastiti zahtjev drugi dan po porodu. Još je jadna morala platiti porod jer nije imala zdravstveno osiguranje.
i meni :mrgreen:Citiraj:
Angie75 prvotno napisa
i ja sam prije par dana negdje čula da je od uvođenja rooming in-a pao broj poroda na sv. duhu za oko 25%
Niti jedna moja trudna frendica ne razmišlja o SD, i to baš zbog rooming in-a :/
Kad sam rađala Toni, frendice su me odgovarale od Merkura zbog rooming-ina kao majci je nakon poroda potreban odmor, a ne da ti odmah uvale bebu.
Alki - to se može izbjeći jedino u privatnom rodilištu koje ćeš masno caltati. Ja bih radije i kineskinju i ciganku samo da mogu biti odmah s mojim malim mišem.
zbunjena sam - kaj nije rooming in pozitivan? zašto je pao broj poroda?
icyoh - Zato jer mnoge mame ne razmišljaju tako. Jer se koriste termini da se dijete "uvaljuje" mami i sl. Naravno da je rooming-in pozitivan i sasvim sigurno je to prvi korak ka uspješnom dojenju.
:nope: superCitiraj:
TONI prvotno napisa
ovo potpisujem. ne kužim u čemu je uopće problem, u Varaždinu isto tako nitko ne čuva djecu kad su posjeti (a ne puštaju nikoga u sobe, već u posebnu prostoriju što mi je ok). rađe bi da ne vidim nikoga ta tri dana koliko sam u bolnici nego da mi npr. donesu dijete da ga vidim na par minuta nekoliko sati nakon poroda i ponovno odnesu i da ga opet vidim tek npr. sljedeći dan :/ .Citiraj:
Olivija prvotno napisa
A očito je - i iz primjera mojih frendica - da mnogi ne misle kao mi. Frendica - inače odana mama - prvo je rodila u Merkuru i to joj je bio "horor" jer su joj "uvaljivali" bebu i po danu i po noći i sestre su je, kako ona kaže, stalno forsirale dojiti premda nije imala mlijeka. Drugo je rodila u Petrovoj i bilo joj je super. Kaže, dobro se odmorila, sestre su davale bebi dohranu kad je to ona željela. I kad pričamo o porodu obično se smijemo jer ona je protiv Merkura zbog svega onoga što se meni tamo sviđalo. Drugo planiram roditi na Sv. Duhu. Drugi tjedan krećem u trudničku ambulantu.
Ne znam, možda ću drugačije razmišljati nakon prve bebe, ali nekako se bojim da je malo osoblja da pomogne barem prvi dan dok te sve živo boli... I nisu samo posjete u pitanju, nego tuširanje i ostalo.
Ne mogu vjerovati za ovaj pad zainteresiranosti za SD radi rooming-ina :shock:
KOliko je samo na početku bilo opiranja radi tih novih promjena od strane bolnice, a nisu ni sanjali kakvu će si uslugu napraviti - manje posla :lol:
niko nije umro od malo boli, a bebi je bolje. tuširanje možeš obaviti u 5 minuta i beba je u krevetiću u to vrijemeCitiraj:
Alkemicarka prvotno napisa
I ja sam već rekla sto puta da nikako, ni uz najbolju volju, to ne mogu razumjeti, al eto sto ljudi sto ćudi.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Mogu jedino shvatiti da baš nije zgodno mamama koje su carice ako nema dovoljno osoblja za pomoć.
Ustvari bilo bi idealno da svi imaju pravo na izbor ma kakav on bio.
K. je za vrijeme mog tuširanja bila sa mnnom u kupaonici ;) jer je njen krevetić na kotačiće i samo sam je odgurala.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Pitanje: Zašto beba ne smije za vrijeme posjeta biti s mamom? Ili sam ja nešto krivo pokopčala?
da, i da usput imaju izbor pri porodu. normalno da su zene mrtve umorne kad ih se na porodu iskasapi. a koliko sam prica citala o neinvazivnim porodajima nakon kojih se zena osjeca sasvim normalno i potpuno je u stanju brinuti za svoju bebu. nazalost, samo sam citala o tome, posto su mene strahovito izmaltretirali na prvom porodu. sad si razmisljam da drugi obavim doma. sve je bolje od bolnice.
a kako znaš da baš tvoje dijete ne plače negdje cijeli dan (ili noć) dok npr. sestre piju kavu, a ti se tuširaš, odmaraš, primaš posjete i sl.? meni je opet bolje da plače tih pet minuta dok se tuširam (makar bila i sama u jednokrevetnoj sobi) nego da si ne vidim dijete cijeli dan.Citiraj:
Alkemicarka prvotno napisa
Ma nije baš da se beba ne vidi cijeli dan. Koliko znam u Petrovoj ih dovode svaka 2 sata k tebi i ostave ih po sat vremena.
Mislim da beba ne može biti s mamom za vrijeme posjeta, jer posjetitelji ne smiju ulaziti u sobe.
a misliš da bebe jedu na svaka 2 sata? (iako mislim da ih ni ne dovode tak često)
većina oglasni u međuvremenu i onda urlaju dok ti ih ne donesu :/
oglasni=ogladni
Ja sam rodila na carski i imala bebu cijelo vrijeme sa sobom, cak i prvi dan kad sam bila skroz nadroksana jos od ljekova protiv visokog tlaka (preeklapmsija). I Petri je bilo sasvim fino samnom.Citiraj:
Strippy prvotno napisa
tako je. ili ih u djecjoj sobi nafilaju s cajem, ili jos gore adaptiranim mlijekom, i onda ti donesu bebu koja cijelo vrijeme dok je s tobom spava i nece sisati! i onda te jos te iste sestre spotaju da kako jos ne dojis. a kad ih pitas jesu li sto dale bebi kunu se da ne.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
debelo potpisujem, evo mi uspješno dojimo 7. tjedan bez dodataka, a curka je dobila 1100 g u 1. mjesec dana, za razliku od mojeg dojenja sa 1. djetetom koje je dolazilo na podoj sito, nije uspjelo navuć potrebnu količinu pa i kad smo došli doma sam poklekla pod uvjeravnjima da je gladan i počela ga nadohranjivati, no ruku na srce nisam tada bila potkovana znanjem koje sada imam pa ne mogu baš sve svaliti na drugeCitiraj:
Olivija prvotno napisa
što se tiće carskog i izrazito teških poroda to ne bih komentirala jer ne znam ali uvjerena sam da sestre tu ipak izlaze ususret
teško je svima pa i onima koje su lakše rodile jer si umoran, neispavan, mene su recimo rasturali hemeroidi i svi su mislili kako hodam da sam rezana skroz na skroz a nisam imala niti jednog šava
i opet bih išla tamo
osim toga to je samo nekoliko dana, ne treba iz toga raditi velike drame, sve se to izdrži, malo muke a dobit ogromna
ni ono što poslije toga slijedi a traje puno duže zna ponekad biti jako zahtjevno
Ista situacija i kod mene. Nakon neuspjelog dojenja prvi puta (svega mjesec dana) zbog samog početka u bolnici - beba dolazila sita, ja imala viška mlijeka, a "educirana sestra" me uvjerila da moram nakon svakog podoja sve izdojiti izdajalicom,do zadnje kapi :shock: ; sada dojenje funkcionira savršeno. Vjerujem da je presudan bio rooming in, da se odmah uspostavi ponuda i potražnja mlijeka. Jest da je nakon carskog stvarno teško i lakše mi je bilo 1.put kada nije bilo rooming ina, no slijedeći bi put opet izabrala da bebica bude odmah samnom, radi svega kasnije.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Zbog gužve na SD sam odlučila ići u VŽ i eto sad pao pohod trudnica na SD :mrgreen:
Neka, bar će biti normalnija atmosfera jer ovo prije je bilo stvarno gužvasto :/
Koliko je sve to individualno.. ja sam prije 2 godine rodila na SD (carski), pa je trebalo proci onih famoznih 24h na intenzivnoj, a kad su konacno prosli- ja sam već toliko bila ljuta što nisam sa svojom bebicom, onda se pojavila priča da je užasna gužva na odjelu babinjača i da mi carice još ne možemo do svojih beba! E tu mi je već pukao film, pa sam odlučila (a to sam im i rekla), da ako treba, dovući ću se do gore s onim kateterom ali da ja danas dobivam svoju bebicu! stvarno mi je bilo svega dosta! taj dan samo sam ja prebačena gore.. :roll: a gore mjesta kao u priči.. zašto je to tako nemam pojma, ali baš zbog toga jako mi je drago da su ovo sada uveli!!Citiraj:
Strippy prvotno napisa
inače, meni je oporavak bio brz - 4.dan išli smo doma, ja dobro, beba velika, hoće papati i sve super, tako da mislim da je idealno da su uveli mogućnost da i žene koje su rodile carskim mogu biti s bebicom (tko to želi, naravno).
Uostalom, nova iskustva javim na proljeće... :)
Ja sam odmah bila na babinjačama (nisam uopće bila na intezivnoj), i znam da su x puta ponovili da se prvih 24h MORA odležati (praktički bez micanja) radi spinalne kako ne bi zbog curenja likvora došlo do mučnih glavobolja. Ja sam drugi dan jedva uspjela malo sjediti i napraviti doslovce 2 koraka a da se ne onesvjestim. Uopće si nemrem zamisliti kako bi u tom slučaju mogao funkionirati rooming-in. Ali, budući da ga jako želim, poduzet ću sve što je u mojoj moći da bude VBAC. ;)
Nisam ni ja mogla zamisliti i mislila sam da nema šanse kad su mi donjeli bebicu doslovno 5 min nakon što su m otfurali iz sale (direktno na babinjače),ali...preživjela sam :)Citiraj:
Strippy prvotno napisa
Ja silno želim rooming-in ali se bojim svojeg stanja nakon poroda. Ja sam prvi puta imala rooming-in (ne na SD) i prvi podoj odmah u rađaoni, nikad nije bilo problema s dojenjem. Iako je patronažna prvih dana gunđala da premalo dobiva, a moja mama je za pola sata već kupila i smućkala prvi (kršitelj koda), koji sam naravno prolila i nikad u životu ga nije okusio. Bila sam tolko tvrdoglava da se uopće nisam dala smesti.
Problem je meni u rodilištu bio što sam dosta dugo bila u lošem stanju, iako sam imala lagan (naravno nepotrebno ubrzan) porod, ne samo zbog rezanja, nego bi mi se sve zamaglilo kad bih se digla na noge, skoro su mi uvalili transfuziju krvi. Ali sestre su bile uigrane i uvijek pri ruci, jedna me zadužila do kraja života, jer ja prvi dan fakat nikud nisam mogla. A pomagale su i oko dojenja. Malenog bih podigla iz krevetića uhvativši one mašnice od jastuka i tako ga prebacila sebi na krevet (nije mi baš presigurno, ali eto). A i cimerica mi je pomagala, npr. nekad bi mi dodala dijete kad bi već ona bila na nogama (bile smo samo dvije i to mi je bilo super)-ali to je jako relativno, ona je imala daleko teži porod od mene, ali je valjda bila fizički jača pa je odmah hopsala i šetala s bebom po sobi. Eto, snašle smo se, a neizmjerno mnogo mi je značilo imati bebu kraj sebe.
Ali, nisu bili tako strogi s rooming-inom. Prvu noć su djecu malo uzeli da si odspavamo, ali ja uopće nisam mogla spavati od uzbuđenja i temperature, uzimali su ih za preglede i cijepljenja, kao i za kupanje, drugu noć je bio sa mnom i sve pet. A kasnije su obe bebe završile pod lampom, ali su ih sestre nosile na podoj i u tri u jutro. To mi je bilo super, i u stvari mi je bilo dosadno dok ga nije bilo.
A posjete-puštali su samo tate i to ravno k nama u sobu. Ja bi pojela mamin ručak a MM je držao malog. Nije baš higijenski (ulazili su s kaputima i čizmama??) ali meni je odgovaralo (sve je dobro što se dobro svrši, ne znam šta bih rekla da se dijete razbolilo)...