kako mi svaki dan kupujemo u konzumu a imamo njihovu karticu nedavno smo u bonovima dobili 145kn, odmah nam je bilo lakše il idući put u shoping :)
Printable View
kako mi svaki dan kupujemo u konzumu a imamo njihovu karticu nedavno smo u bonovima dobili 145kn, odmah nam je bilo lakše il idući put u shoping :)
Izbjegavajte te kartice koje vam "poklone" 20 kuna par puta godisnje, time poklonite svoju privatnost tim kucama. Po tome oni ciljano znaju sto ti trosis kako i kada i time naprave jos "bolje ponude" da bi Vama bilo "ugodnije" potrosit svoj novac, i onda se na kraju pitate pa jesam bas to morala kupiti. Sve je to marketinski trik. Ponekad bas i kupite nesto vise samo da bi dobili vise bodova ili radije idete u trgovinu od koje imate tu karticu, bez obzira na cjene.
Ja konzum izbjegavam. Dok nije bilo Lidla nikad nisu imali tolke akcije 2+1, ovo ono, gamad jedna T........
Ovaj Lidlov maslac iz ludbrega je dobar, nema potrebe kupovat skuplji.
rekoh - za nescafeljupke :PCitiraj:
kajsa prvotno napisa
ja sve plaćam amexom - pa me mogu i po tome pratiti ako žele. ali to me ne dira. konzumovu karticu nemam, i ne želim ju. jer tamo kupim ono što je nužno. mercatorovu karticu nemam - jer ne mogu plaćati amexom (dakle gubim amex bodove), a i proizvodi na akciji preko kartice mi ne trebaju. coop karticu imam - jer kupujem dosta njihovih proizvoda. npr.Citiraj:
Klaun prvotno napisa
omekšivač coop - 2 litre - trajna cijena do kraja godine 9,50kn (prije sam uzimala lenor - nema razlike)
pasirana rajčica coop - mali tetrapak - 3,90 - (prije sam uzimala pomi - veliki za 13,50kn)
voda coop - 3,60kn boca (ostale vode su daleko skuplje)
grisini coop - 4 paketića 8,90kn
tjestenina - znaju imati akciju za 1,99kn 500g, ili 3,99kn 500g (coop, zara)
itd...
sad imaju npr. papirnate role perla - 4 komada 7,59kn (obično su 2kom oko 5 kuna)
toalet papir - 8 rola za 7,35
spužvaste krpe (za kuhinju) - 5kom 3,87
fenjal beauty travel - dezić + još nešto :mrgreen: - 37,19kn (a samo dezić dođe skoro toliko)
gamberi - 33,71kn za kilogram
itd...
Kod nas su takoder poskupili mlijecni proizvodi i kruh,ali pricalo se o tome dugo unaprijed.Eto kao upozorili su ljude.
Navodno zbog poskupljena zitarica i struje.
Iza Nove Godine slijedi meso,koje je vec sad preskupoooo.
Da, nije im losa ta kartica. Meni je Ipercoop nekako najdrazi. Cini mi se da je i jeftiniji od ostalih.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Ne bih se baš s tobom složila, ali svak ima svoje mišljenje, meni osobno lidl izgleda ko neko skladište a i nikad nisam primjetila da im je parking ni pola pun...Citiraj:
Klaun prvotno napisa
:shock: Svaka čast. Mi na moru mjesec dana skoro sve kupujemo u Konzumu i dobili smo 10 kn, a u Zagrebu smo i sebi i baki MM kupovali sve u Konzumu jedno vrijeme i dobili 20 kn.Citiraj:
mali karlo prvotno napisa
da definitivno je sve poskupilo! mi smo prošle godine uređivali stan koji smo sad prodali,uzeli veći i oped uređujemo i blago smo šokirani koliko je sve poskupilo!gledala sa pločice koje sam zadnji put uzimala sad su 30kn skuplje,Gorenjeva komoda od koje sam htjela još nešto nadokupiti,ma strašno,stolić je bio 570 a sad je 720!
ne znam koliko vi potrošite ali nama je prosjek oko 200kn dnevno pa nam možda zato pošalju toliko u bonovima
200kn dnevno je puno, to je oko 6000kn mjesecno samo za hranu :shock: :shock:
daj provjeri jel mali karlo piše na nekom dijetnom topiku! :lol: :lol:Citiraj:
annie84 prvotno napisa
:shock:Citiraj:
annie84 prvotno napisa
Znam da mi neće biti ništa lakše nakon što ovo napišem... već sam dva dana :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Slatko vrhnje Bayerland od litre poskupilo je 10kn :shock: i sad košta skoro 38kn. Danas sam zvala uvozike da ih pitam za zdravlje. Ulje Zlatnik od litre u plastici poskupilo 4,5kn - sad je preko 17kn. U Dioni ga više ni ne uzimaju, a imali su ga prije poskupljenja.
Ove godine ću ostati vitka nakon Božića :mrgreen:
Pitam se što će tek biti ako uđemo u EU (a svi su tada dizali cijene)
U Ipercoopu je na sniženju Dash tako da paket od 10 kg košta 112 kn.
A da je sve poskupilo, je, sve nešto po malo, par kuna sim, par tam, na kraju račun veći za bar 20.
za one koje jedu sojine pudinge ...u metrou 4 komada - 13, 90... full povoljno
definitivno je sve užasno poskupilo i to me jako :evil: ali cijena nafte i dalje ide gore i mislim da se ne možemo previše nadati boljim danima
mi uglavnom kupujemo u mercatoru, cijene su mi manje više ok, neki kemijski proizvodi su skuplji ali sve u svemu ne čini mi se na mjesečnu košaricu tako velika razlika, imamo njihovu pika karticu pa jednom ili dva puta u razdoblju iskoristimo popust
osobno mi se ne isplati previše kupovati na različitim mjestima jer mi ništa nije tako blizu da skoknem do tamo pa obično idemo u jedan veliki mjesečni šoping a onda samo kupujem kruh, voće i jogurte ali tko ima prednosti da mu je više trgovina usput i blizu svakako bi trebao koristiti tu prednost
meso na sreću imam domaće, kao i jaja i većinu povrća tako da mi to puno znači jer nemam pojma koliko bi trošili na hranu da još kupujemo meso :/
ja sam se isto zabezeknula kad sam vidjela koliko sam potrosila za tjednu kosaricu u srijedu, a nisam kupila nis posebno, nikakve oblizeke.. koma :(
nije nam valja kompjuter pa nisam mogla pisat. Da prosjek nam je oko 200kn dnevno, znam da je puno ali ja uvijek kupujem friško meso, tj.danas kupujem šta ću kuhat sutra. I svaki dan kupujem svježe voće i povrće. Znam da trošimo puno ali MM kaže "dobro je dok možemo"
samo su zaboravili reći da vrijednost dolara pada... :xCitiraj:
xenia prvotno napisa
cijeli dan ne mogu doći sebi od kada damu jutros u pekari vidjela sljedeći:
trajno mlijeko dukat - 7.90kn
bioaktiv ona veća bočica 8.50kn
:shock: :shock:
a jaja 17 kuna :evil:
trajno mlijeko 2,8 na akciji u intersparu. 12 litara 53,89 knCitiraj:
Tonja_1 prvotno napisa
trajno mlijeko 0,9 na akciji u mercatoru 4,77 kn
interspar jaja 11,79Citiraj:
ivarica prvotno napisa
tak je sorciere... treba malo gledati i akcije... :bye:
i u lidlu su jaja 12 kuna
a ono pilos mlijeko 4 ,29
samo to i gledam u zadnje vrijeme :x ... da pozvizgaš...Citiraj:
bubička prvotno napisa
inače - u konzumu su cijene dukatovih proizvoda - do neba... nema šansi da ih tamo kupim...
sto je dukat vec stigo u konzum??
Pa nije čudo da svaki mjesec probijemo budžet za špeceraj :/
o, da... a cijene :shock:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
sad su napunili police...
ja sam kupila dukat mlijeko 2,8 u intersparu, a sad ću po ovo drugo u mercator.
obični lgg je kunu skuplji u konzumu nego u intersparu. a tako i sve ostalo.
ako stigneš - do 12.12. je stvarno povoljna akcija za puno stvari.
Ja sam malo uspoređivala akcije interspara i metroa za ove sve stvari za kolače... u nekima je jeftiniji interspar, a u drugima metro...
ono za što sam uočila da je interspar sad najpovoljniji (usporedila metro, emmezetu, mercator i spar) - jaja, stolnjaci od organze (140x200=29,99), nadstolnjak (45X90=19.99), šećer =4.99, šećer u prahu od šafrana -500g=5.49...
eto...pa ak nekog zanima... ;)
U šoku sam otkad sam u privatnom dućanu neki dan kupila litru ulja za 17 kn i jaja po 1,70 kn. Kaže prodavačica da su na placu jaja već po 2 kn, a da bi do Božića mogla doći i na 3 kune. :shock:
ja sam jučer saznala da jedna kolegica s posla prodaje domaća jaja po kunu i nisam mogla vjerovati...odmah sam se rezervirala :mrgreen:
Ja sam rezervirala 90 domaćih jaja po 1,30 (ima i po kunu, ali su sitnija), muž je neki dan kupio zalihe onih "starih" detergenata za veš (navodno se ovi novi koncentrati baš i ne isplate), spremamo se u Getro u šoping na veliko... ovo me tako podsjeća na jedno vrijeme u djetinjstvu dok su starci radili zalihe u strahu od novih poskupljenja. :(
Kakva je situacija u Sloveniji? Kakve su cijene u odnosu na ove naše nove?
na trešnjevačkom su jaja SU 1,30 Lukač proizvodnja. dosta su dobraCitiraj:
Linda prvotno napisa
Od danas do nedjelje je u Konzumu akcija- standard mlijeko 1 L (mislim da je 2,8 % m.m.)- 3,99kn. Ne volim Konzum, ali eto- ako je nekome korisna informacija :)
Inace, idem ovih dana u Interspar i Metro pa vam javim novosti :)
je strašno je poskupilo. ja ne idem u mjesečnu nabavku jer živim između 2 velika trgovačka centra (2 min hoda do oba) pa kombiniram. kako uglavnom kupujen iste ili slične namirnice račun bi trebao bit isti al bome sve je veći i veći.
Sada sam tek ovo vidjela, iskreno zasto mislis da smo se pogubili?Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
Zato sto TI pod ulje smatras samo suncokretovo ulje?
Znaci li to da svi kupuju iskljucivo suncokretovo a biljno je sto? Umjetno? Za socijalu pa se o njemu tu nesmije raspravljati i spominjati ga?
Mislim stvarno :roll:
Evo ja ga ne koristim jer mi je premasno i ne odgovara mi, oduvijek sam na biljnom i naravno da je inace jeftinije biljno od suncokretovog ali nakon ovih poskupljenja gdje je suncokretovo otislo na 14 kn, biljno je sada u prosjeku 12 tako da je ta cijena od 8,50kn bila jako povoljna.
Ma sto uopce pisem :roll:
Malo dižem topic, jer sam :evil: - već jaaaako dugo kupujem jednom do dvaput tjedno Vindijin jogurt od pola litre i mjesecima je koštao 5,70 kn. Međutim, jučer su mi ga naplatili 5,90, a danas 6,05 kn! I sve to u istom dućanu!
Danas sam, dok sam plaćala, samo uzdahnula kako je od jučer poskupio, da bi me prodavačica napala da to nije moguće! Kad sam joj rekla da je, jer sam ga jučer kupila na istom mjestu, ponudila mi je objašnjenje da je jučerašnja cijena možda naplaćena napamet, a ne prema bar-kodu. Međutim, svaki put prilikom plaćanja taj nesretni jogurt prođe kroz čitač bar-koda i platim cijenu koja se pojavi na blagajni.
Nije mi do tih par lipa (iako poskupljenje u postocima nije malo, s 5,70 do 6,05 u dva-tri tjedna), nego me ljuti taj bahati stav - "ne, ništa nije poskupilo, sve cijene su iste, nemoguće je da ste jučer platili manje".
Što znači kad prodavačica kaže da je to nemoguće? :? Zapravo mi govori da lažem. :/ (Osim toga, moja primjedba o poskupljenju je bila općenita - nisam mislila da je ona osobno odgovorna za višu cijenu.)
mi smo prije nekih 8-9 mjeseci gledali jednu sjedecu garnituru jer je bila vrlo povoljne cijene, finog dizajna - nekih 600 eura. prije mjesec dana odem ponovno u salon i imam sta vidjeti - ista garnitura 900 i kusur eura! i mene prodavacica napadne kad sam prokomentarisala nenormalno poskupljenje, i osjecala sam se kao lazov, bas kao i ti zbog jogurta :evil:Citiraj:
Sanja prvotno napisa