Evo jedna topla preporuka - vrtić Egipat u ulici Bjelave
Gabi tamo ide svega 4 dana do sada ali se savršeno uklopio već prvog dana :D
Printable View
Evo jedna topla preporuka - vrtić Egipat u ulici Bjelave
Gabi tamo ide svega 4 dana do sada ali se savršeno uklopio već prvog dana :D
A da li znate nesto o francuskom internacionalnom vrticu u Sarajevu?
Citiraj:
Lanche prvotno napisa
PHOENIX inicijativa za Waldorf pedagogiju
Kraljice Jelene 84
Sarajevo
+387 61 25 62 89
Frida :*
Ima katolički vrtić u KŠC na Bjelavama i katolički vrtić "Sveta obitelj"na Stupu (iza crkve na Stupu) kojeg drži Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.Citiraj:
Yuna prvotno napisa
Za prvi neznam vrtić neznam kakav je ali u ovom drugom sam bila i mmogu reči da je pravo super vrtić, tek napravljen, nova zgrada, nov namještaj, tete su sve diplomirane odgajateljice i nastoje da prate svjetske standarde.
Ako ti treba mogu ti broj telefona od vrtića Sveta obitelj poslati na pp.
Hvala :-)Citiraj:
roro prvotno napisa
I ja imam pitanje. Mi zivimo na Grbavici, pa smo razmisljali da malog od ove skolske godine prebacimo iz vrtica Nur (duga prica). Pa da vidimo ima li neko iskustvo s vrticima Kosuta i Masnica.
Moja djevojcica od oktobra ide u Masnicu u stariju jaslicku grupu. Imali su cijelu godinu problem sa drugom tetom jer je cesto jedna isla na bolovanje. Teta sto je bila s njima cijelo vrijeme je odlicna i samo zbog nje sam izdrzala.Uslovi za tu grupu su katastrofa.Nemaju mokri cvor nego piske/kake ispred vrata.Ruke operu prije vrtica i poslije :(. Uzas!!!Zalila sam se par puta.Nista se nije promijenilo.Nije do teta nego do uprave.Izdali prostor Elobu a djecu ko sisa. Sad ne znam sta ad radim.Iskreno se nadam da je starijim grupama malo uslovnije.Jer ako ne bude zaista idem do ministarstva da se zalim.Ono je sramota velika. Ima li kakav vrtic u novije vrijeme(vidim da je tema malo starija) da se moze preporuciti??? Privatni ili ovaj JU???Zivce sam izgubila zbog vrtica!!!
Drage moje Sarajevske mame, podizem malo topic...
Doslo vrijeme da se i mi pocnemo misliti o vrticima. Da li je neko ista cuo o novom vrticu u Kovacicim (otvorila supruga Danisa Tanovica), ja sam samo cula cijenu 450KM , ali ne i sta djeca dobiju za te novce? To nam je stvarno puno :shock: .
Sljedeca varijanta, je vrtic na Skenderiji, dajte malo o njemu ako neko nesto zna?
Hvala unapijed.
Gdje je tacno taj novi vrtic (ulica) ili kako se zove? Treba ih nazvati pa pitati za cijenu, a naravno otici i vidjeti. 450KM jeste puno, nesto ne vjerujem da je toliko... :/Citiraj:
roro prvotno napisa
mis-pis, razgovaral sam sa mamom cije dijete ide tamo, dakle provjerena informacija. Nalazi se u ulici Emerika Bluma, bivsa zgrada Ceske ambasade. Ono sto mi je ta mama mogla reci, jeste da djeca imaju tri obroka, uce jedan strani jezik, dva puta izlaze van, tete su super, jako paze na djecu, primaju djecu od 18 mjeseci, malo veci uce svirati jedan instrument... Naravno da su uglavnom djeca stranaca tu, te da je njima ta cijena jaaakooo povoljna, mislima za njihove place vjerovatno jeste.
Ona je jako zadovoljna. Na zalost meni, iako se vrtic nalazi pred kucom, je previse i mi si to ne mozemo priustiti. Tako da idemo dalje traziti.
:love:
Pisalo je da taj vrtić radi po Montesory programu http://en.wikipedia.org/wiki/Montessori. Meni je lično daleko, i cijena je visoka za naš prosječni standard.