a je li :mljac:?
Nisam još probala taj batat, to je kao zamjena za krumpir, je li? A okus? Slično?
Printable View
a je li :mljac:?
Nisam još probala taj batat, to je kao zamjena za krumpir, je li? A okus? Slično?
znači u juhu smije meso?Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ma ja sam se sva smotala s tim kaj s čim smije i nesmije!
ovih tjedan dana se držim montija 100 % i presretna sam jer je vaga
pokazala kilu i pol manje! :D :D
i sad opet pitanje:
kupila sam brašno od heljde(hajdino, ne?) i sad me zanima kak ste pravile palačinke od toga?
i za koji obrok ste ih pojele? ručak?
i pizza-dal smije gore tuna i sir ili samo sir sa povrčem ili bez sira?
(ma velim vam sva sam se zgubila u tome! :( )
i dal može kombinacija recimo tikvica +sir pa to zapeči u pečnici?
:*
eh da-ja sam si kupila posni sir od vindije i ako sam dobro preračunala onda ima 1.8%masti-što se uopče ne čini puno, ne?! ;)
hmm, batat.. bas je pravi slatki krumpir. fakat je sladak. inace je narandaste boje, ko mrkva. ja nikad nisam znala u kaj da ga ukomponiram.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
u juhu smije meso, ali ne i tijesto. ako radis juhu od povrca, onda moze i tijesto.Citiraj:
big milky mum prvotno napisa
za heljdu ti ne znam, to nisam nikad radila.
pizza samo s povrcem, bez sira.
tikvice i sir, i opcenito povrce sa sirom moze. meni je to super.
ja ti batat koristim umjesto mrkva-krumpir kombinacije
za juhu, variva ...
on nije iz porodice krumpira, to je slak, pa sam odlučila sve one recepte gdje ga se "tretira" ko krumpir baciti
to nije zamjena aza krumpir, to je posve nova namirnica
Ima u Mercatoru za kupiti 3 batata po otprilike 10 kuna. Budem probala. Thanks.
Mi smo danas papali file piletine u umaku od šampinjona s kiselim vrhnjem, a pride dinstano povrće.
Za desert - torta. :mljac:
mikka hvala ti!
i još sam htjela za vrhnje pitati; vi ga koristite?
znači moglo bi recimo na one tikvice sa sirom :)
i marmelada sa fruktozom je ok, ne?
kupila sam sneekoppe od višanja pa me zanima dal slobodno?
Ja isto jedem te marmelade. :mljac:
odlično! hvala ti :*
Evo i mog prijavka: počela sam se hraniti prema Monztignacu... samo još uvijek poslije obroka pojedem nekaj konkretno. :oops: :lol:
Nego, prvo pitanjce, ispričavam se ako ponavljam: što je s kavom? Da li smijem, kakvu, koliko, šećer, mlijeko??
Hvala!
ja preferiram pekmeze zasladene jabucnim sokom. mmm. ima nekih novih u merkatoru i jaaako su fini. kupila sam od brusnica, od borovnica (ili ribizla, ne znam tocno) i sumsko voce. ajmee.. mrak su totalni. a inace mi je jedan od boljih dona pekmez od sljiva bez dodanog secera, fakat je fin. sa onim dinkel kruhom iz bio i bio, jos prepecenim u tosteru, i bianka s malo fruktoze.. :mljac: odmah mi zeludac zatitra.
vrhnje moze, u povrce/sir/meso kombinacijama. iako sam ja radila integralne fusille s tartufima i slatkim vrhnjem.
kava je u principu prohibito, osim navodno ako je 100% arabica, bez secera i dodataka. ima taj monti neke svoje cudne fore, ali meni je ok dok djeluje, tj. dok je djelovao.
ja sam uvijek pila svoj 1 espresso ujutro, bio monti ili zima. ne mogu bez toga. ali ne vise od te jedne. nisam ni smjela, zbog trudnoce, pa dojenja, pa opet trudnoce.. :mrgreen:
Ma ja sam totalni ovisnik o Jacobsici Cronat Gold. Cuclam jednu veliku šalicu napola 'začinjenu' mlijekom cijeli dan. I nema tog Montignaca koji bi mi je oduzeo. 8)
Pa navodno ako ste veeeeeliki ovisnici o kavi, može i bez kofeina.
(Ja popijem bome i 4 šalice dnevno, ali tko ne griješi nek prvi baci kamen, right?) :oops:
Ajde, utjeha je, može proći... :love:
Meni više treba Montignac ustvari zbog zdravlja, nego zbog dijete. Nekako ne vjerujem u klasične dijete, a Monti to niti nije.
Tako da uz određenu dozu fizičke aktivnosti + Monti, vjerujem da rezultati ne mogu izostati.
:yes:
Ja napravim džem u pekaču za kruh. Samo voće i malo fruktoze.
Danas sam ručala tikvice sa sezamom i tragovima mesa. :)
Večerala jogurt.
Između toga - bohem kocka u "Antunoviću" :oops: Pa smijem se počastiti na godišnjicu braka, jel da...
mmmama, sretna ti godisnjica braka! :heart:
Ženice pozdrav!
Već vas duže vrijeme čitam i napokon skupih hrabrosti da se i ja javim, zapravo prijavim svojih 15 kg viška!
No moram se odmah pohvaliti da u zadnja dva tjedna otkako se pokušavam hraniti po montiću vaga pokazuje nekih sramežljivih 1,5 kg manje...dali zbog dojenja ili je to ipak možda tako djelotvorno?????
Nemam knjigu jerbo je MM zabranio kupovinu,imam pun špajz nekorištene opreme i literature za mršavljenje, vježbanje i sl. tako da je svaki savjet više nego dobrodošao
Dolisa, hvala. :love:
Kosjenka, imaš knjigu u knjižnicama (i "Jedem, dakle mršavim" i onu s receptima, vjerojatno i druge), a Montignac ima službenu stranicu na internetu pa sve najvažnije možeš naći tamo.
Tko zna koliki GI ima leća? Zelena i crvena. Ne mogu to naći.
ne mogu se sjetiti, mislim da je sigurno manji od 50, znaci da je ok. mislim da su grah i slanutak po 40, a leca je u njihovoj skupini.
Kosjenka, welcome. evo ti adresa
www.montignac.com
tamo imas sve, nacela, GI namirnica.. prorostaj i uzivaj.
mikka, drago mi je za novog bebača, nisam ni skužila
mmmama, sretna godišnjica - tak i treba, bolje da si se počastila bohem kockom, nego tužno ju gledala
meni je ovo više stvar zdrave prehrane nego dijeta - nemam cilj toliko za mršavljenjem nego zdravljem
prvi dio sam skinula, mislim još, ali polako
sada mi je nedgje godišnjica montija
moj monti je vrlo rastezljiv (GI i ostale stvari, naime: pročitala sam par stranica, pratila cure na topicu, uzela srž i primjenila, vrlo pojednostavljen princip :mrgreen: )
i da, kao i mikki, kile stoje, nisu se vratile
što jedete kada niste na montiju?
bolje po malo, nego opičiti restriktivno - a nakon toga udri po zabranjenom voću
a i ide me danas pisanje :oops:
Buby, hvala. :love:
Pliz napiši, ako nije tajna, koliko kilograma je otišlo za godinu dana po Montiju? To je odlično da se ne vraćaju.
Ja se stvarno držim Montija jer mi uopće ne pada teško, samo: a) ponekad ne mogu naći GI za neku namirnicu pa naknadno čujem da ima visok GI (kao nedavno za proso - Big Milky Mum, hvala ti za informaciju), b) potrošim sve povrće osim krumpira ili mrkve pa pripremim krumpir ili mrkvu (jednom u cca 2 tjedna), c) kad sam u gostima ne objašnjavam što smijem, a što ne smijem jesti, nego pojedem što domaćini pripreme i kad nije po Montiju, d) volim slatko.
Kombinacija meso + povrće mi jako odgovara, ne nedostaju mi prilozi tipa riža i sl. s mesom.
Mene zanima - imate li kod kuće vagu? Ja ne, nekako ne želim učiti kćeri da su kilogrami važni, ali sad sve mislim da si ipak kupim... Važem se kod pedijatrice, dok ona pregledava curke, ja hop na vagu... Nekada skoknem samo po uputnicu pa isto hop na vagu... Sama sam si već smiješna... (Nisam pitala imate li vagu zato da se dođem vagati k vama :) , umjesto k pedijatrici, nego me zanima je li vam vaga za tjelesnu težinu sasvim normalan predmet u stanu ili baš i ne?)
ja imam vagu ali se trudim da ju ne koristim precesto ;) . nasla sam neku digitaliju kod staraca pa sam si ju uzela doma.
ja sam izgubila 9 kila, ne znam tocno u kom periodu ali vise od 9 mjeseci ja mislim.
ja ovo, ja ono. e jesam pismena kad mi svaka recenica pocinje s "ja".. :roll:
ja imam vagu, al je se bojim i ignoriram u isto vrijeme.
mmmama, monti je super, al meni je dosadio nakon nekih 10tak mjeseci. al ono - bas dosadio do bola i odvratnosti spram integr. kruha i svjezeg kravljeg sira. bila sam na 1. fazi nekih 2 mjeseca, skinula 8-9 kg, onda sam dalje gurala u 2., dio kila se vratio nakon godinu i pol, al sama sam si kriva, potpuno sam se opustila u odnosu na slatko. neke stvari su mi ostale - ne bijelom kruhu, krumpiru, rizi, al nije bilo dovoljno...
a sad izvjesce:
nakon 10tak prvi klecaj pred fenemontasticnom tortom - kalorijska bomba oraha, banana, slaga... nije mi krivo, nije mi krivo, nije mi krivo, nije.....
Prasica se vraća na listu:
1. MGrubi (20 kg) 20 to go
2. summer (8 kg) 7 to go
3. Irchi (8 kg) 1 to go
4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
5. cvijetak (10 kg) 7 to go
6. Marinchi(10 kg) 3 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
8. buby (10 kg) 1,6 to go
9. mikka (20 kg) 11 to go
10. babyiris (30kg) 25 to go
11. taniaz (8 kg) 4kg to go
12. lola24 (30 kg) 13 to go
13. skviki (15 kg ) 9 to go
14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
15. Dolisa (6 kg) 3,5 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
20. Djenka (20 kg) 17 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
22. Luna Rocco (14 kg) 9 to go
23. tik-tak (8kg) 3 to go
24. ninaxy (20 kg) 12 to go
25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
26. mummy_s (20 kg) 18 to go
27. magriz (10kg) 7 to go
28. willow tree (20kg) 20 to go
29. paulin (13kg) 13 to go
30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
32. mmmama (8 kg) 8 to go
mmmama, da sam ja godinu dana na montiju, zgledala bi ko zvjer ;)
skinula sam u 7 tjedana 7 kg i to je bilo to
onda u 2 mjeseca još valjda kilu :mrgreen:
ali, nisu mi se vratile!
kako do targeta nisam došla, a htjela bih još malo, odlučila sam se opet malo korigirati
nisam ja tako striktno
nisam neki uzor za montija :oops: - ali ostale su mi dobre navike:
jabuka natašte, pa doručak nakon 15-20min
gazirano i sokovi općenito - vrlo rijetko
obična pašta - rijetko (uglavnom je intergralna i riža i pašta; jedino kaj nije kombinacija čista jer pojedem uz bolognese - ali računam je da bolje i to nego bijela pašta)
i tak... te neke sitne fore
2. summer (8 kg) 7 to go
3. Irchi (8 kg) 1 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
33. big milky mum (10 kg) 7,5 to go
da se i ja upišem :)
Nako pomno pročitanih svih topica vezanih za montija (koliko ste se napisale :shock: čitala sam vas skoro dva sata)
i j se prijavljujem zbog kralježnice koja pati, moram!
Doc kaže 15 dovoljno s obzirom na opterečenje,
al' ja bi na svoju kilažu prije prve trudnoće :/
Više manje mi je sve jasno, osim
negdje mi je promaklo pšenični ili rižin slad može?
Proso ne može?
2. summer (8 kg) 7 to go
3. Irchi (8 kg) 1 to go
7. flower (8 kg) 2 to go
16. Ana...(8 kg) 7 to go
17. roby (7 kg) 2 to go
18. tileo02 (12) 5 to go
19. Linda (5 kg) 1 to go
21. Ana (5kg) 1,5 to go
33. big milky mum (10 kg) 7,5 to go
34. anne (21kg) 21kg to go
Dobrodošle, Big Milky Mum i Anne! :) Najbolje je za početak pročitati Montignacovu knjigu "Jedem, dakle mršavim" ili proučiti njegovu službenu internetsku stranicu.
od zasladivaca samo fruktoza, i to ako bas moras. nista drugo. secer bilo bijeli ili smedi, med, sladovi, sve ima enormni GI.
proso koliko znam ne moze. integralna tjestenina, integralna riza, to je ok. ne znam za druge proizvode od zitarica (ono kus kus, jecam, bla. nemam pojma. mozda pise na montijevoj stranici, imas link negdje gore.)
Thanx na brzim odgovorima.
Već sam pomislila na desert za krizne situacije rižine kekse (rižino brašno) sa crnom čoksom i sladom 8) , ni'š od toga, samo onda čoksa.
A ajvar?
Odoh se bacit na proučavanje stranice,
posuđenu knjigu sam pročitala u djelovima i brzinski
dok mi ne stigne moja.
Ajvar ima secer; procitala upravo sastojke :(
Ja sam odvalila svoj prvi dan na Montiju nakon sto godina...mislila sam poceti jucer, ali nista od toga, jos sam vise jela negoli sam planirala...
Uglavnom, opskrbila sam se svim i svacim za opstanak, i sad se nadam uspjesnom skidanju kila!
Prosle godine u ovo vrijeme otprilike sam pocela s nekom svojom dijetom....pa s Montijem u ozujku...nadam se da ce rezultati biti dobri kao i prosle godine :smajlicsamsebidrzifige:
Sada imam cilj koji tezi 7 do 8 kg (nesto se od proslogodisnjeg izgubljenog sala, jelte, vratilo... :oops: )
Ovisnik o ajvaru prijavljuje da onaj iz dućana zaista svaki ima šećerCitiraj:
Dolisa prvotno napisa
ali ajvar od moje mame ne 8) provjerivši sastojke zanači smijem.
Netko je pisao za ječam, može ali samo cjelovito zrno kao i amaranth sjemenke,
nikakve ekspandirane verzije žitarica koliko sam ja shvatila sa njegove stranice.
Zato mi nije jasno onaj rižin "stiropor" krekeri.
To je ipak ekspandirana riža sa visokim GI ili ja griješim :/
Na jodnoj od stranica sa monti receptima(monti ručak u 15 minuta) sam pročitala
da može integralna tjestenina sa tunom ( konzerva) u umaku od paradajza
a tu je netko napisao da ne može pa mi nije jasno :?
Prosvijetlite me prije nego sagriješim u samom začetku 8)
Ja sam se odlučila vagati tjedno tako da ovih 1200 g manje nakon tri dana ne priznajem već se samo veselim. :mrgreen:
Koliko se često važete?
u drugoj fazi može - zdrava prehrana ostatak života, zdravlja radiCitiraj:
"anne prvotno napisa
u prvoj fazi - skidanje kila: ne
MGrubi :love: thanx
Ja i tisuću pitanja :mrgreen:
Nadam se da će mi stići knjiga ovaj tjedan.
MGrubi, kako tebi ide, veteranko?
Ja sam jutros u zurbi pa ne stignem misliti na hranu (dobra stvar), pa sam sklepala neko varivo s 100 vrsta povrca i lecom za rucak, i dorucak voce, divka, jaja+gljive
Prvi tjedan je najtezi, mantram si ja...
anne, napravi integralnu tjesteninu s umakom od rajcice, bez tune, mislim da postoji negdje recept...
Znači trebala sam čekati POSLIJE praznika da postavljam pitanja i krenem na MOntija. Ja krenula, postavila pitanja, nigdje nikog... umeđuvremenu odustala, i sada opet planiram nazad.
Samo se ne mogu kole rješiti....a mislim, onda bolje da jedem i kruh i sve, nego pijem kolu...ali kada je tako vooooliiiimmm.... :evil: :oops:
ne voliš je, nego si ovisna o njoj
ima "ubojitu" kombinaciju: šečer+kofein
ja je ne pijem, jer želim imati zdrave kosti za 30g
teško, borim se sa "starom" ovisnošću: šečerCitiraj:
Dolisa prvotno napisa
inače je sve ostalo 90% po Montiju (tu i tamo uleti krumpir)
teoriju znam, znam da i djeluje (-1kg/tjedno)
samo da se riješim ovisnosti sve će biti dobro
A mislim znaaaaam da sam ovisna, tj. osjećam. Jer kada je nema išla bih kopati za nju. Mislim, iz smeća bih izvukla neku konzervu u kojoj je malo ostalo da bih se smirila... mislim... ????
Znači da se preselim na topik o ovisnosti o šećeru, je li tamo o tome onda?
može ;)