Idnom prvotno napisa
Moze li mi netko opisati kako izgleda jedan dan u Suvagovom vrticu? Netko je prije napisao da djeca borave 5 sati i spomenuta je neka pauza od 30-tak min, znaci li to da su gotovo cijelo vrijeme u nekim terapijama/vjezbama? Jel ostaje vremena za igru, izlazak na igraliste i sl?
Pretposavljam da su sve aktivnosti vodjene i zajednicke? Sto ako netko ne zeli sudjelovati?
Moje dijete (ako ce se to realizirati) bi imalo nepune cetiri godine kada bi krenulo u suvagov vrtic i ne znam bi li moglo pratiti takav tempo. Sada u jaslicama se puno toga daje na izbor, nema prisile po pitanju aktivnosti, naravno da se neka pravila grupe moraju postivati, ali se jako uvazava djecji interes i potreba.
Koliko djece je u jednoj suvagovoj grupi? Spomenuto je da su grupiani po teskocama, a da li su grupe kronoloski homogene ili heterogene?
Koliko osoba i kojega profila je s djecom u jednoj grupi?
Ono sto me jos zanima, koliko vam se cini da je sredina u kojoj svi imaju iste/slicne poteskoce stimulativna? Vani je trend integracija djece s teskocama u redovne programe. Ne znam postoji li u suvagu mogucnost da se samo 2 ili 3 dana u tjednu ide u njihov vrtic, a ostale dane da je dijete integrirano u redovan program nekog dr. vrtica. Mozda i to nije najbolje rijesenje, jel bi to bilo prekaoticno za dijete, ne znam...
Kakva su vasa razmisljanja? Hvala!