Tamjan
Tamjan
Vidim na popisu od Primavere da imaju ova dva tamjana:
arapski i indijski, kojega da uzmem - koji je bolji za ..... bebicu, ako je ijedan?
Koja razlika uopće - arapski, indijski.... osim što je jedan iz Indije a drugi arapski...?
Printable View
Tamjan
Tamjan
Vidim na popisu od Primavere da imaju ova dva tamjana:
arapski i indijski, kojega da uzmem - koji je bolji za ..... bebicu, ako je ijedan?
Koja razlika uopće - arapski, indijski.... osim što je jedan iz Indije a drugi arapski...?
DiLala, dok čekaš odgovor, htjela bih ti reći da sam prije nekog vremena kupila odličnu knjigu "The fragrant pharmacy - A complete guide to aromatherapy & essential oils" autorice Valerie Ann Woorwood, daleko najbolja knjiga o eteričnim uljima i njihovoj primjeni koju sam imala priliku pročitati - u njoj bi našla odgovore na sva pitanja o aromaterapiji. Kupila sam ju u Algoritmu, koštala je 115 kuna.
Worwood, ne Woorwood... :oops:
mislim da ću čekat odgovor.... ili čačkat po netu, mada ovako razmišljajući..... ne vidim razlog da tamjan ne bi i bebici pasao, ja obožavam taj miris - vjerovatno je i u obliku eteričnog ulja "lakši" i daje ono najbolje od sebe za razliku kad ga u kamenu pališ pa tako udišeš i ono loše (garež) i ne dolazi toliko ljepota mirisa tamjana do izražaja. Kako god ja ću ga kupiti bar za nas povremeno.
moja curica ima gljivice između nožnih prstiju i to traje već dugo zna li netko što bi mogls mazati,kapati da to brzo nestane jer je mene strah mazati svim tim kremama koje dr.olako daju a ona je mala 19 mjeseci
Imam i ja par pitanja.
Koristim platnene pelene i čitam da se pelene treba poprskati sa otopinom ulja čajevca, ali nigdje nisam našla u kojem omjeru se treba razvodniti to ulje.
Isto tako me zanima mogu li se ta eterična ulja dodati u pretinac za omekšivac u perilici za rublje umijesto omekšivaća. Ako da, koja ulja preporučate ? U kojoj količini i koja ulja? Može li to naškoditi bebinoj koži ?
Gdje ima za kupiti kvalitetnih eteričnih ulja? Čula sam da ona iz dm-a i nisu baš nešto
i vidim po trgovinama da uvijek pored eteričnih ulja stoje i mirisna ulja. Koja je razlika? Ova mirisna stvarno super mirišu
uh koliko pitanja imamo a nema odgovora. Ja sam išla kupiti od Primavere Life (znači čista ulja), lavandu nisam uzela - meni je to prejak miris, općenito lavanda mi ima jaki miris koji meni ne odgovara i nisam uzela. Uzela sam arapski tamjan, masno platila a i nije nešto - fin je ali slabo ga osjetim.... šteta.
Tamjan - a koja bi bila njegova svrha kod beba? Mislim, što s njime misliš raditi?
Tipično dječja ulja su usplođe crvene mandarine i rimska kamilica. Najkvalitetnija ulja na tržištu: Oshadhi i Pranarm. Primavera su isto čista ali uglavnom nisu kemotipizirana. U ostale marke se ne bih uzdala.
Mirisna ulja su sintetska ulja koja služe za namirisati prostor. Ja sintetiku ne bih udisala :).
K_S, da te i ja malo zgnjavim :) imam et.ulje lavandula angustifolia, i bebu od 2 mjeseca. Za sta sve to ulje mogu koristiti i na koji nacin ( vezano za bebu ) ?
Hvala ti unaprijed, a ako si vec negdje o tome pisala nabaci link :)
već znam da je za bebu najbolje eu lavande, crvene mandarine, rimske kamilice... Ali ja nigdje nisam još našla koliko kapi se može staviti u koliko ml baznog ulja? Pitanje se odnosi samo na svakodnevnu njegu tipa masaže pred spavanje, a ne rješavanje nekog problema.
A kad sam već tu, isto me zanima koliko kapi staviti u difuzer ili u aromalampicu u cilju prevencije prehlada, gripa... U tu svrhu se stavlja eukaliptus radiata, ravensara, čajevac????
kobila_suzy heeeeeeeelpppppp
Količina ulja ovisi o starosti bebe. Ali ako je samo za masažu dosta je nekoliko kapi, recimo 5-10 na 50 ml biljnog ulja. Kod prehlade i dišnih tegoba najpogodnija ulja za bebe su kajeput i ravensara.
a72, kod tako malih beba se izbjegava dermalna upotreba eteričnih ulja, osim ukoliko se rješava neki problem. Eventualno se može koristiti u aromalampici/difuzeru.
Smije li se djeci od 2 i 4 godine davati ulje crnog kima i u kojoj dozi ?
Zbog čestih (gotovo stalnih) problema sa sinusima i zbog AD-a razmišljam počet im davati ovo ulje.
Isto tako me interesira na koji način i u kojoj dozi je najbolje primjeniti ulje ravensare u akutnoj fazi šmrkavosti.
S kojim ga baznim uljem mješati kod utrljavanja u kožu?
Kobila_suzy, što znači da neko ulje nije kemotipizirano? Opskrbila sam se s popriličnom kolekcijom Primaverinih ulja koja bih htjela primjenjivati na djeci. Da li da to potrošim na supruga i sebe, a za djecu kupim druga ili su i Primaverina dobra za djecu. Hvala
Mislim da sam na početku ove teme objašnjavala pojam kemotipa pa mi se neda opet :mrgreen:
Ulje crnog kima - pola do jedne čajne žličice dnevno uz ili nakon jela.
Ravensaru je najbolje upotrijebiti u difuzeru ili inhalatoru, a kod utrljavanju u kožu dobro je bilo koje dobro upijajuće ulje (lješnjak, makadamija, avokado i sl.).
e kad smo kod ravensare, ide li to kao difuzor ili inhalator za bebače od 6 mjeseci? i ak ide kak to upotrebit u inhalatoru tipa Flaem znači kolko kapi na kolko fiziološke? ili je bolje u ovlaživaču zraka tipa Boneco.
Ako ide u inhalator, 1 kap na 10 ml fiziološke.
inhalator mi ide do 7 ml, kak onda??? ok je ravensara za tak male klince???
Svi smo prehladjeni , pa i beban od 6 mjeseci. Nemam difuzor, vec aromalampicu -a kupila sam neku mjesavinu et ulja eukaliptusa,bora, timijana i nane i bas je za ovaj nas problem ,olaksavanje disanja i iskasljavanja.
Stavila sam je u dnevni i ubrzo smo svi prodisali, ali me sad zanima smijem li preko noci ostaviti u spavacoj sobi ? Pitam zbog bebe, da nisu ta ulja kontraindikovana u tom slucaju?
Hvala svima koji znaju odgovor!
Kobila suzy- Bok, Evo bebica mi ima zacepljen nosic i sinoc nismo spavala. Zanima me tvoje misljenje za ovu kombinaciju eu. Imam difuzer pranoram i stavila sam od oshadhi eu - eukaliptus radiata 2 kapi, kajeput 3 kapi i revansara 4 kapi. Da li je ok s time malo osvjeziti spavacu sobu, gdje malena vecinom boravi. Npr. Na najjace Difuzer ukljuciti 30 min? Hvala
Nisam pročitala detaljno sve.......napravila bih vilenjaku mješavinu ulja revensare i baznog ulja. Našla sam upute za provjeru kvalitete ulja revensare, ali kako nikada nisam sama pripravljala išta slično, zanima me kakva bazna ulja koristiti, na što paziti?
Konkretno za slatki badem.