woooooooooooooooooooow kaj da drugo velim!!!
Printable View
woooooooooooooooooooow kaj da drugo velim!!!
Totalno sam se zarazila pravljenjem torti.....
tako da vam se moram pridružiti. Uspjela mi je ticino smjesa i već sam napravila dvije figurice teletabisa za rođendan u nedjelju. Marin ih obožava i iskreno se nadam da će mi ići... :)
Međutim, nešto me ipak malo brine a to je sastav ticino smjese. mm mi je stavio bubu u uho da taj glicerin što ide u smjesu ne čini mu se ok. Mislim naravno da se te figurice neće jesti, ali ipak... jeste li možda o tome razmišljali??? ILi pretjerujem :oops:
Migulice, stvarno super radiš figurice. Kiparica jestivih likova. :mrgreen:
Ovaj Obelix liči na svekra moje frendice (po nosu). :lol:
Trinity hvala ti. :*
Mrkvice, glicenin u tako malim kolicinama nije stetan, jer se uostalom koristi u nizu konditorskih proizvoda, npr. bonbonima, zvakama itd.
U dvije godine izrade figurica i torti nikad nijedno dijete nije imalo problema, a jeli su sve ako su htjeli...
Mislim da je veca frka ove "prehrambene boje" koje koristimo....
Glicerin ili glicerol u tim kolicinama ne predstavlja problem
migulice :klap:
oduševljena sam tviojim detaljima, svaka ti čast!
evo ja radim boba graditelja, bagera sam napravila sutra ću boba, samo neću stići napraviti tortu jer idem na put pa ću taj dio prepustiti mami slavljenika
hvala migulice utješila si me, jer mi je takav gušt praviti figurice. Tri teletabisa su gotova, još samo dipsi. I ovca mi je dobro ispala. Mislim da će torta biti super, a u nedjelju šaljem i sliku.
super
ništa od moga boba :(
smjesa mi ispala gnjecava, sve što sam napravila otopilo se kao sladoled.
a to je zato što sam ja umjesila ticino, inače kad mm-ova čvrsta ruka umjesi nema straha :mrgreen:
više ne stignem raditi drugu :x
zadnje: http://public.fotki.com/kolacic
ostala sam bez daha...Citiraj:
trinity prvotno napisa
Sinoc zavrsena tortica. imate slikovni tutorijal za ucenje.
trinity
:klap: :naklon:
Nisam se dugo družila s vama jer ne stignem :( . Danas sam se samo malo ubacila da vidim ima li kakvih novih uradaka.
trinity torta ti je super! Krasno! :klap:
migu figurice su za 10! :klap:
Napravila sam tortu za pasioniranog nogometasa!
www.fotki.com/migulica
Krasno! :klap:
pa drage žene,koliko vama treba dana,tjedana ili mjeseci za ovakve majstorije?
a ja mislila da ja radim dobre kolače..
radila sam dvije nove torte, nazalost nisam imala vremena da fotkam...
www.fotki.com/migulica
Jedva čekam da vam i ja ovaj vikend uslikam moju prvu tortu s ticinom, kad bude gotova! Pripreme su u punom zamahu, ideja je super i nadam se da će torta ispasti prema ideji...
Odlučila sam donju tortu (za odrasle) napraviti ili Milka- tortu ili Vasinu tortu, samo vas molim za pomoć oko gornje torte- mora biti jestiva jednogodišnjacima, znači nešto lagano voćno, pa me muči da li će biti dovoljno tvrda da podnese ticino pokrov? Ima tko kakvih ideja?
Jedva čekam da vam i ja ovaj vikend uslikam moju prvu tortu s ticinom, kad bude gotova! Pripreme su u punom zamahu, ideja je super i nadam se da će torta ispasti prema ideji...
Odlučila sam donju tortu (za odrasle) napraviti ili Milka- tortu ili Vasinu tortu, samo vas molim za pomoć oko gornje torte- mora biti jestiva jednogodišnjacima, znači nešto lagano voćno, pa me muči da li će biti dovoljno tvrda da podnese ticino pokrov? Ima tko kakvih ideja?
Tanja1230, molim te reci mi kakva je to torta ispod ticina, mislim na Munjevitog Jurica?? Odlično ti je ispao, a ja se još dvoumim da li da ukrašavam sa kremom ili da se odvažim na ticino... :/
Kvotam sama sebe i odgovaram sama sebi (moram malo kod psihijatra, zna se tko priča sam sa sobom :roll: ), pa vas pitam ima li moja ideja smisla?Citiraj:
Medica prvotno napisa
Upravo se sjetila da gornju (dječju) tortu mogu napraviti kao tzv. bombu, da ispečem tanki biskvit, obložim neku polukružnu zdjelu njime, napunim šupljinu zdjele filom od napr. želatiniziranog sira ili jogurta s komadićima voća, pokrijem gornji dio zdjele opet s biskvitom, sve to dobro ohladim, prevrnem, i onda odozgora, znači poluloptu, premažem marmeladom i prekrijem ticinom. Kak to zvuči, hoće li TO podnijeti ticino?
Kvotam sama sebe i odgovaram sama sebi (moram malo kod psihijatra, zna se tko priča sam sa sobom :roll: ), pa vas pitam ima li moja ideja smisla?Citiraj:
Medica prvotno napisa
Upravo se sjetila da gornju (dječju) tortu mogu napraviti kao tzv. bombu, da ispečem tanki biskvit, obložim neku polukružnu zdjelu njime, napunim šupljinu zdjele filom od napr. želatiniziranog sira ili jogurta s komadićima voća, pokrijem gornji dio zdjele opet s biskvitom, sve to dobro ohladim, prevrnem, i onda odozgora, znači poluloptu, premažem marmeladom i prekrijem ticinom. Kak to zvuči, hoće li TO podnijeti ticino?
ja mislim da će TO podnijeti ticino, on nije težak, mene više u toj ideji muči želatina, ne da se ja hranim samo superzdravo, ali to mi baš ne ide uz jednogodišnjake, ali ako ti želiš...
inače, što se tiče jestivosti, ja sam rekla svima da ostave ticino, osim ako im ne treba nešto da ih potjera (na wc) :mrgreen: , a moj kum je rekao da mu je baš fino, pa će pojest sve :lol:
Pa ne znam, ne mora biti želatina, možda puding s malo maslaca tek toliko da stvrdne, ma zapravo nemam ideje od čega bi mogla napraviti čvršću kremu za te klince? Možda da zgusnem grizom? Nisam to nikad jela ni radila, ali evo, nabadam...
Samo bi se nakratko htjela zahvaliti Migulici na ovom topiku, na njezinim slikama, uputama i savjetima...naravno i ostale cure imaju prekrasne torte...Ovo nam je bio prvi ročkas sa domaćom tortom koju sno ukrasili moj sin i ja sa tri praščića, osrednja torta isto takvi praščići ali baš smo si bili važni s njom na stolu.
:bouncing: svi krecemo sa mozda malo "slabijim" tortama (cisto tehnicki izvedeno), ali ono sto si rekla, vazni smo si jer smo napravili nesto drugacije, a veselje klinaca je dovoljno da nam se isplati raditi ovakve tortice.
bas mi je drago da je pomoglo!
evo i moje zadnje torte, jos jednu planiram radit iduci mjesec, a onda vjerojatno nista do rujna i 3. rodjendana moje curke.
ovo je bilo za cetvrti rodjendan kcerke jedne nase forumasice (i moje drage prije), ona nek se sama javi ako hoce
http://public.fotki.com/kolacic/winnie-pooh-birthda/
trinity :naklon:
trinity mogu li ti i ja biti draga prija ili barem prija?
Trinity-ajnc a! Mrak!-Do u detalj...
Pre pre krasno!
Bila sam i ja vrijedna....
www.fotki.com\migulica
www.fotki.com/migulica
nije mi dan...
vidit cemo ;)Citiraj:
princess puffy prvotno napisa
ja sam u nesvjesti od tvojih djela :naklon:Citiraj:
migulica prvotno napisa
migulica, ostala sam bez teksta :naklon:
radila sam neke nove tortice.....www.fotki.com/migulica
i ja nesto novo
http://public.fotki.com/kolacic/gita/
:klap: :naklon:
:naklon: :naklon: :naklon: :naklon: :shock: :predaja:
radila sam nove torte i Stuarta malog (kao ukras za tortu ;) )
www.fotki.com\migulica
trinity i migulica :naklon:
hvala Bogu da je konačno netko u "mom susjedstvu" ;)