Lonni svaka cast :)
*
za danas varivo od crvene lece i crvene suhe paprike
pravila sam neku krem salatu od zitarice, mm je nazvao Mesopotamija.
Printable View
Lonni svaka cast :)
*
za danas varivo od crvene lece i crvene suhe paprike
pravila sam neku krem salatu od zitarice, mm je nazvao Mesopotamija.
lonni bravo!
jučer:
varivo od leće
dinstani klobuci šampinjona
tjestenina
ribana mrkvica za salatu
danas:
juha od stapki šampinjona
seitan juneći odrezak
pura
kisela repa
nakon par dana indsijske kuhinje, dobili smo buču pa je jučer bilo (sve iz Jesen JBP)
juha od crvene leće
mirisno i rumeno proso
pečena bundeva
mljac!
Gdje nabaviti buču,baš sam jučer čitala recept Azuki sa bučom,a buča :? .U mom velikom selu je nema :cry:
baš sam danas slučajno naletila na neku bakicu s par bundeva i nešto domaćeg graha. kaže da su joj to zadnje, već je prošla sezona.Citiraj:
Sakedjo prvotno napisa
sutra ću baš probati tu kombinaciju s azukijem.
mi danas: heljda, kiseli kupus, tofu dimljeni + kelj lešo
(kailash, a mi po Zimi JBP ;) )
Pa to sam i mislila,sezona je prošla,a negdje ih još ima,ali kod mene ne :cry:Citiraj:
ra prvotno napisa
Jesmo li mi iz istog mjesta?Citiraj:
ksany prvotno napisa
ja sam dobila od frendice iz Bjelovara. ali to su sad stvarno zadnje zadnje.
Onda ništa,čekajmo jesen.
ksany,imaš pp.
Može pomoć? :oops:
Imam one žute pomalo slatke bundeve, već naribane (oko 1kg, možda malo više). Od toga inače pravim štrudlu, ali bih ovaj puta htjela nešto drugo pa bih molila za ideje (kao i kratke upute) što bih sve s tim mogla napraviti.
Hvala. :)
juhu?Citiraj:
zhang prvotno napisa
na maslinovom ulju prodinstaš luk, dodaš crvenu leću i bundevu i kad se skuha smiksaš sve. malo začina i imaš super krem juhicu :)
s ostatkom napravi štrudlu :)
Hvala. Baš ću probati sutra juhu napraviti. Imam i crvene leće doma. :)
kod nas u Makedoniji ima jos bundeve na pijaci.
*
juce sam pravila pizze sa povrcem i krem juhu od brokule
za danas rizoto sa sampinjone
jučer sam probala taj azuki s bundevom. i nije mi baš mljac. a ostalo brdo toga...
danas se krčka povrće u woku, skuhan ječam+pšenica.
i opet bundeva - krem juha.
Danas:
Juha od prosa i blitve
Crvena i žuta mrkva sa lećom
Špagete
Zelena salata
Kak radiš juhu od prosa i blitve?
kailash, da ne ispadne da sam pitala za recept, pa poslije netragom nestala :) poslala sam ti pp.
Prodinstaš luk, zapravo prešržiš dok postakli na maslinovom i dodaš proso i vodu. Dok se skuha još lišće peršina i celera te na trakice rezanu blitvu. Začiniš solju a može i papar. Meni je to prefino. Gotova je za 10 minuta. I manje. (Proso iz dm-a, jer se brzo skuha).Citiraj:
mara prvotno napisa
Sarmice od kelja u misu, punjene heljdom i povrćem.
Juha od istog povrća samo ostataka i prosa.
Salata kupus.
Prilog tofu tempura.
juha od korabice i krumpira
tjestenina sa SMS pašicadom :oops:
z. salata
pitanje kupujete li gotove umake i ako da, koje?
ja nemam baš običaj kupovati te staklenke, ali SMS-ov umak pašticada, sam uzela nakon što sam pročitala deklaraciju. nema mesa, ni jednog pojačivača okusa, E broja i kad se otvori mora se pojest odmah, max. 3 dana u frižideru od otvaranja.
znam da to nije najzdravija hrana al mi se ipak čini zdravije nego industrijski sir kojeg isto znam pojesti. inače po okusu je neloše, nije superfino, ali kad ti se ne da kuhat kao meni danas, može proći.
iako bih radije bila kod LeaB-e na današnjem ručku...
Ja sam jednom kupila tu pasticadu iz istog razloga ko i ti. I nije nam bila nis posebno. Ono, moze proc jednom u sto godina. Druge gotove umake ne kupujem. Nekad sam znala kupiti neki od paradajza s maslinama, al isto jako rijetko.
Khm, khm, ovaj... Lea, mogla bi ti uz sve ove fotke jela dodati jos i recepte... :mrgreen:
Negdje ima, ne da mi se uvijek pisati.Citiraj:
sbuczkow prvotno napisa
Varivo od graha s ječmom
Moram priznati da mi je super ispalo, al kad razmislim što tu ne ispada dobro. Ova kombinacija je uvijek idealna.
Prženi kruh (pohani u zobenom mlijeku, kurkumi i brašnu)
Zelena salata
varivo od zelene leće i bulgura
zelena salata
Jucer svi kuhali neka variva :)
mi smo lecu s rizom i kamutom i naravno zelenu salatu.
I vidim svi smo jeli zelenu salatu. :lol:Citiraj:
marta prvotno napisa
Danas od jučer, samo je palenta uz prilog. Juha od mladog zelja i mrkve.
Nego žene dajte vi meni ideja za jutarnje kaše. Tu sam nemaštovita, zapravo uvijek slično jedem. Jako volim orašaste plodove pa su mi oni uvijek na meniju.
Jutros smo jele (jana i ja) palentu sa maslacem od lješnjaka i rižinim sladom. Al ideja mi nedostaje.
Pa ajde,
:cekam: !
Meni je omiljene slane kaše za doručak ili večeru:
-zobene na vodi uz pržene bundevine sjemenke sa malo tamarija, ako ti se da i kratko kuhano zeleno
-basmati i slatka riža (pol-pol) samo posoljena sa margarinom ili maslacem
-palenta kuhana u soku od mrkve, neke sjemenke, zeleno pirjano na maslinovim i češnjaku
mi danas:
rizi bizi
pirjana mrkva i pasternjak
salata od malih rajčica
- palenta na zobenom mlijeku s pekmezom
- slatka kasa od prosa i amaranta :mljac:
- preprzene zobene pahuljice s vocem
kako prepržene?
Zobene pahuljice preprze se na suhoj tavi dok ne puste fini orasasti miris. Onda se ubaci voce, malo soka od jabuke, malo cimeta, namocene grozdjice zajedno s vrucom vodom u kojoj su se namakale. Promijesas i gotovo.
hvala. zobene bih mogla jesti svaki dan, u svim varijantama a pržila ih još nisam.
ja obožavam zobene samo namočene u nekom mlijeku uz dodatak par žličica praha rogača
Evo danas za doručak palenta sa pekmezom. Inače je radim sa javorom i suncokretovim sjemenkama, ili sa zobenim mlijekom.
Vratila mi se kulinarska inspiracija.
Seitan rolada pečen u pećnici u marinadi od češnjaka, shojua, limuna, maslinovog i lišća peršina.
Miso s porilukom
Leća s karijem
Salata od riže i cikle.
Neki sam dan radila pogačice os leće, i moram priznati da su super ispale.
1 šalica nekuhane leće koju treba skuhati (žutu sam stavila)
2 mlada luka
lišće peršina
shoju
2-3 žlice kuhanih rižinih pahuljica
1 ribani korijen peršina
bijeli papar
malo brašna
Svesastojke pomješati i oblikovati pogačice te ih peći u pećnici (200 stupnjeva) na maslinovom dok ne porumene.
Pogačice
dosadile su mi miso juhe, guste juhe, variva, suhe grahorice. želim da što prije dođe proljeće, ljeto, želim jesti artičoke, mladi grašak, bob...
aaaajoj
za danas varivo od slanutka i crvene lece, salata od cikle i za desert kolac od djumbira
Juha od ječma i poriluka
Zadnja bundeva s celerom
Mašnice iz dm-a
Salata zelena s radičem