Idem u potragu za nekim prokuhanim džemperom. Možda majka bude za šivanje raspoložena.
Čak sam i kamarisove pelene nabavila za noć :(
Printable View
Idem u potragu za nekim prokuhanim džemperom. Možda majka bude za šivanje raspoložena.
Čak sam i kamarisove pelene nabavila za noć :(
Taj cover koji ti ne drzi operi na ruke u sapunu. I dobro ga operi. I onda pa ponovo probaj lanolizirati.
Dosta toga drži noć, uključivo i moj HM od prilično tanke vune :mrgreen: (sinoć mi miš ostao u prilično tankoj peleni i tom mom soakeru, i jutros samo cijela guza malo kao vlažnjikava, ali ne onak' k'o kada PUL propusti pa onda bude mokra npr. cijela nogavica + krevet)
Meni Loveybums drži cijelu noć. Jednom ili dva puta se dogodilo da je guza bila malo, malo vlažna.
a nama je na knap pogotovo kad stavim noćni uložak :( čini se da curice imaju veću guzu :mrgreen: moja sad ima oko 6kg. i nije mi se stisao u pranju, prala sam hladnom vodom. doduše može se on još razvući, al ne volim kad je stiska, a stisne naročito oko njenih bucibuci-butića.Citiraj:
Olivija prvotno napisa
ja nikako da pogodim veličinu.. drugi put ću uzeti XL 8)
:? Ma daj! Pa nije tvoja Lucija baš toliko veća! Milsim, jesu deblje nogice i trbuh, ali kod Gregora ima još mjesta k'o u priči... Možda bi tebi bolje odgovarali soakeri na čičak/drukere nego ne pull on... Ajd mi reci kad joj staviš ME cover veličinu M na koje drukere stavljaš?Citiraj:
ivana b prvotno napisa
Mi imamo POpolinijem M, Sven je 6,5 kg i skroz mu je ok, a ima "michelinke" po nogicama (onak je dosta buco, Oli može posvjedočiti :mrgreen: ).
ME stavim na 2.drukere oko butića a oko struka jednu stranu na prve ( do ruba) a drugu stranu na 2.drukere. Možda jednostavno nisam navikla na uži cover jer su nam skoro svi ME airflow a oni malo pušu, tj.širi su.
Ne mogu procijenit koliko će joj brzo guza rasti pa ne znam koliko će ga dugo nositi ali zasad je ok kad joj rubove nogavica pomaknem nisko do koljena.
Možda najbolje da uzmem imse vimse na čičak kad ga preraste
hm, zapravo nisam sigurna jel to M, piše na njemu 74/80? Jel to M?Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Mislim da je to stvar navike, a ne veličine ;)Citiraj:
ivana b prvotno napisa
Mi imamo Imse vimse na čičak XL za Ivora i super mu je. Ima još dosta prostora, a on je sada negdje oko 14 kg.Citiraj:
ivana b prvotno napisa
je to je MCitiraj:
Mala01 prvotno napisa
ali žao mi butića, ostaju joj crveni rubovi na nogicama :(
Cure, je li ok da ih perem u mašini na kratkom programu na 30?
Kak ih sušite - polegnute ili normalno obješene. Malo mi je komplicirano stalno sušiti polegnuto, ali ne usudim se objesiti da mi se ne rastegne (imam Loveybums na drukere). Uglavnom pojednostavila bih sve što mogu, a nisam dovoljno hrabra.
Još jedno pitanje za iskusne. Probudili smo se mokri i nisam sigurna jesam li krivo namjestila cover, jesam li loše lanolizirala ili jednostavno nije mogao podnijeti cijelonoćno nacicavanje. Dobro, znali smo se probuditi mokri i u ME PUL-u (pelena ME + uložak). Zanima me jeste li primjetili razliku između pul-a i vune. Možda se jednostavno moram pomiriti s tim da vuna slabije drži. Ili ipak ne?
Ja nisam nimalo nježna prema svom Loveybums coveru, čak sam ga iscentrifugirala na prilično velikom broju okretaja i tek se neznatno stisnuo :oops:.Citiraj:
Ms. Mar prvotno napisa
Inače ga nakon lanoliziranja dobro stisnem u ručniku i prebacim ga preko štrika. I to je to.
:shock: :lol:Citiraj:
aishwarya prvotno napisa
Joj, nije to onaj novi sa slonekom! Od tog incidenta (koji je na sreću prošao bez žrtava), više pazim...Još jednom :oops:Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Odvaljujem! :lol:Citiraj:
aishwarya prvotno napisa
Stisnuti džemper sašili po uzoru na kozy f**** soaker i drži 12 sati :mrgreen:
Nema sretnije od mene :D
Sad sam isprobala par soakera i definitivno za kupovinu sljedećeg je must:
1) pranje u vešmašini - ok su mi lagani ciklusi na 40 jer tu uvijek mogu nešto dodati za pranje, ali na ovima koji idu isključivo na ruke mi uvijek ostane žutog od kakice...
2) čičak/druker preferiram u odnosu na pull on iz razloga kakice - ako mi probije pelenu do soakera, onda sve zamuljam dok skinem "gaće"...
3) filcani i strojno predeni u odnosu na ručno štrikane (osim kada ih JA radim :oops: )
4) definitivno je NE plavoj boji! CB mi je odličan, ali kako je nemilosrdno pustio boju i još uvijek pušta prilikom svakog lanoliziranja :roll:
Citiraj:
Serpentina prvotno napisa
Rekla ja da su ti najbolji :D
U žurbi sam puknula hvaljeni cover na radijator i ode cijeli proces lanoliziranja k vrapcu :evil:
Sad spava u jednokratnoj nakon dugo vremena i smrdi .... :nope:
A svaki put se podsjećam kako ste mi rekle NE na radijator, ne na radijator.... :x
Zašto? Ja to potajno radim i nikom ništa ne fali :/
Ne znam što je bilo, uglavnom, šibnula sam malo vode na dio između nogu i curilo je kao sito, mogla sam čaj ocijediti :evil:Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
Inače zadrži vodu.
Ma.
ne znam dal da tu to pitam ili drugdje, znam da se pisalo negdje gdje i o vunenim gaćama.
hoću bojat vunu i napokon sam dogovorila da odem kod sestre jer ima mikrovalnu, pa sad ona kaze da ima vise tih programa, kaze da pise:
low, defrost, m.low, medium, medium high i high
znam da treba u prozirnoj foliji, to sam od ovce naučila
vještičica je pisala nekih 800 w, ili čega već, pa me zanima jel još tko radio u mikrovalnoj i kako da namjestim
u linkovima s uputama nisam nasla na koliko, jedino da treba više puta ponovit po 3-5 min
mi vunu koristimo malo drugačije, bezpelenaši smo i splela sam obične kvadrate koje sam lanolizirala, na to stavim složenu tetru, i bebu na to, pa kad se popiša ne procuri na kauč već samo zamjenim tetru
[quote="Školjkica"]... ima vise tih programa, kaze da pise:
low, defrost, m.low, medium, medium high i high... /quote]
na najjače (znači high) par min. pa sačekaš par min. pa opet na najjače i tako nekoliko puta. Srećno sa farbanjem :*
Ovo sam jedva čekala :)Citiraj:
coccinella prvotno napisa
Evo mojeg mališana u soakeru jedne tete šivalice.
Definitivno mu je preveliki, malo sam se zeznula u mjerenju.
Koristim još i Aristrocrats i Loveybums. Ja više volim aristokrata, a MM više ovog drugog jer mu je lakše kopčati nego navlačiti :oops: Aristokrat nam je promočio jedan jedini put, kad je bio nošen 2 tjedna bez prestanka pa su se nogice razvukle. A kod LB moram paziti kako namještam pelenu kod nogica. Ako pelena izađe, sve je mokro.
I ja sam ovih dana u intenzivnoj potrazi za još jednim (dva tri) soakerom pa ako netko ima prijedlog...
Ja bih rekla samo komotno :lol:Citiraj:
Fana prvotno napisa
A model je presladak :heart:
Loveybums crepe -prezadovoljna sam!
Istina, mora se paziti da pelena bude cijela pokrivena, ali to je isto sistem i kod drugih covera. Nema veze s vunom.
Inače, ja ih ne perem i ne lanoliziram i po mjesec dana (jedino ako mi se ne ukaka pa prođe van), smao stavim izvjetriti i super su.
Slikice kasnije
jesu li crepe predebele za ljetne dane?
mi imamo luxebaby i jedne od tete šivalice (isto interlock vuna)-meni su one idealne za ljeto
disana i popolini su bili aktualni ove zime
model mi je malo preživahan za preslvačenje ovih dana, pa nemam slike
Meni se čine OKCitiraj:
anamar prvotno napisa
Ovisnica? Ma neeeeeee. Samo kaj dva sata na dan visim na http://hyenacart.com/ i ostavljam poštaru kolačiće ispred vrata :lol:Citiraj:
Sad si mi dala za razmišljati i mislim da sam ipak najzadovoljnija s CYA coverom! I Disana čičak mi je bio odličan ali smo ga nekako brzo prerasli, a CYA ima odličan kroj: taj dodatak oko nogica stvara na guzi malo više mjesta. Loveybuns mi je isto drag i sve 5, ali imamo tanke nogice tako da nam često zna pelena ostati nepokrivena. Nije to neka frka jer ga i tako mijenjam prije no što se pelena natopi, ali kakica nam zna proletiti :oops: CB je još uvijek dežuran za noć jer je i najveći (OS).
Moram vam slikati manekena u svemu ;)
Fana - maneken je :saint: :zaljubljen:
Šmrc tuga nevjerica :cry:
uništila sam Aristocrata!
Oprala sam ga u malo toplijoj vodi jer je iscurilo malo kakice i eto.
Žao mi ko psu.
Uvukla sam sinoć sina u njega tako da sam ga držala za gaće a MM je pokušavao ugurati višak pelene na leđima :lol:
Naravno da je promočilo gore na pasici, a dječak ima tragove na nogama koliko ga je stisnulo :(
Uglavnom, trebam novi soaker.
Aristocrat mi je super i opet bi ga kupila. ali razmišljam i o Popolinijevom vunenom. Što biste vi izabrale? Kolike su pasice oko struka i nogu na Popoliniju? Dulje od Aristocrata?
I još... što znači CB?
Meni se crepe čini baš idealna debljina i za noći za dan. Interlock je malo puniji pa nije baš za dan, a jersey mi se čini prilično tanak tak da ga ne bih preporučila.Citiraj:
aishwarya prvotno napisa
I da, što kaže Oli, nije baš za tanke nožice...
Mali ispravak: CB ima fitted i ima AIO. Ima soakera i zaštitnih od flisa.Citiraj:
CB - Cuddlebuns - ja sam jesenas upiknula OS wool zaštitne - o njima pričam...
Fana - :( i Popolinni će se stisnuti ak' ga mrko pogledaš. Radije si uzmi nešto filcano ili tkano. To ipak malo boje podnosi ovakve nezgode...
slažem se sa Olivijom... nama se Popolini isto stisnuo :(Citiraj:
Olivija prvotno napisa
tkano - to su one koje se prodaju kao interlock, jel da? kao WCW? uglavnom su kao gaćice (pull up), jel da?Citiraj:
Olivija prvotno napisa
filcano - hm... koje su to? kako se to na engleskom kaže? felted?
perete li koje u vešmašini?