Evo bila sam danas u Merkuru i rekli su da nisam kandidat za fragmin, da je to samo za aspirin.
Printable View
Meni je u Petrovoj na.Humanoj reprodukciji dokt.uvela heparin.
Evo cure ipak sam zavrsila na clexanu 4000IU, u 9tt d-drimeri su mi 2560...nadam se da je bebica dobro.
Lijepe moje molim vas za pomoc. Sto vise citam to manje znam, pa cu jednostavno bubnuti pitanje.
Dobila danas nalaze koji kazu:
Faktor V Leiden (R506Q) - normalan tip
Faktor II protrombin (G20210A) - normalan tip
MTHFR (C677T) - homozigot (mutacija)
PAI-1 (4G/5G) - homozigot 4G
Dali to znaci da imam trombofiliju?
Kako cu znati dali je nasljedna ili stecena?
I koji je postupak sada dalje ako zelim u novu trudnocu?
Hvala vam svima unaprijed
Pozdrav! Pratim vec neko vrijeme temu..
Ja sam u posljednjih 7 mjeseci imala 2 spontana (1 blighted ovum i 1 missed ab.) nakon cega me moja ginekologinja salje na pretrage za trombofiliju. Pronadene su mi mutacije na PAI1 i MTHFR, obje heterozigot. Ostale pretrage su uredne. Posto uskoro planiram ponovno ostati trudna, zanima me je li potrebno prije trudnoce otici transfuziologu ili se ide nakon pozitivne bete? Moja mi je ginekologinja rekla da se javim kada test bude pozitivan te me onda salje kod transfuziologa na konzultacije. Mene sada zanima sto vi mislite, da li je potrebno javiti se na pregled transfuziologa prije trudnoce? Hvala unaprijed!
Evo ja sam u medjuvremanu prosla kontrolu u Petrovoj. Rekli su mi da je trombofilija u pitanju. Slijedeci korak je odlazak kod internista hematologa koji ce odrediti terapiju. Kad i ako ostanem trudna, s tim nalazom se vracam u Petrovu, gdje ce onda oni postupiti po preporuci hematologa i voditi trudnocu tamo od prvog dana.
Pozdrav cure:)
Radila sam testove na trombofiliju, jos jedan dio nalaza cekam, a ovo mi je stiglo pa ako mi koja moze reci u kakvoj sam situaciji:
Faktor V Leiden(G1691A) G/G
Faktor II protrombin (G20310A) G/G
MTHFR (C677T) T/T
PAI-1 (4G/5G) 5G/5G
Unaprijed se zahvaljujem
Molim Vas informaciju, ako znate...
Testiranje na trombofiliju samoinicijativno.. Znači bez uputnice dr.
Gdje se može obaviti i cijena koja je?
Cijena je cca 250/300 kn po faktoru. Ne znam smijem li pisat gdje se vadi privatno, al odite na google i lako ćete pronaći.