srećom samo malo popucala bez šivanja i šavova. :-D :-D :-D
Printable View
srećom samo malo popucala bez šivanja i šavova. :-D :-D :-D
Ma puno toga ovisi i o konkretnoj situaciji. Ja sam dobila par šavova s prvim sinom (fest preko 4 kg, prvi porod u 38. godini, na termin, bez posebnih intervencija - Sv.duh) i nije mi to bilo ništa strašno. Ipak, ukliještio mi se negdje živac sam dugo vremena imala osjet utrnulosti u jednom velikom području desne natkoljenice, ali sve u svemu, oporavila sam se dosta brzo.
Drugi porod je druga priča - 22 šava, ali s razlogom. Prerano sam završila u rađaoni nakon višemjesečnog ležanja na Sv.duhu na infuzijama Prepara. Zavlačili su ga koliko se dalo (mom mlađem sinu se jako žurilo van, a takav je i danas, he he he), ali kad je porod ipak krenuo, budući da je dijete bilo sitno, razvalili su me i razrezali do grla. Nije mi bilo krivo - to se moralo učiniti da se što više poštedi dijete (34.tjedan mi je bio) koje je imalo cca 2 kg kad sam ga rodila. Ipak, nije svako zlo za zlo, taj se rodio u roku 45 minuta i iako je bilo bolno, sa svime sam se pomirila za dobru svrhu. U cijeloj toj ne baš ugodnoj priči dobro je prošlo, otišli smo doma sinek i ja već za 2 tjedna. Obzirom na situaciju, nemam prigovora.
peterlin slažem se s tobom ja rodila na stolčiću a i beba baš nije bila teška 3400g da je možda bila teža ili da sam rodila na drugačiji način možda bi više popucala a i babica je stalno masirala međicu pa je i to pridonjelo da ne popucam jako
ja sam prosla ko prvorotkinja sa samo 2 povrsinska sava,brz i prirodan porod (1h40min od dolaska u bolnicu,doma pukla plodna nakon 4h trudova)...
babica je rekla da je mislila da cu popucat jer mi je bila pobijelila medjica em ko da mi je dosta kratka (?) ali eto nisam!
na planu poroda sam napisala da ne zelim epiziotomiju,mislim da je ginic u jednom momentu bio pitao babicu:hocemo li rezat a da je ona rekla:nesmijemo,ona neda!
to sto ipak nisam pukla pripisujem poboznom mazanju i masiranju medjice uljem od 34og tjedna! mozda se eto varam,ali bome ne usudim se za iduci porod eksperimentirat i ne mazat!
treći put - samo tri šava (prvi put rezali, drugi i reći put popucala)
Svaki put tri šava manje (četvrti put prolazim bez...)
reći=treći
3 ali sam popucala, zamolila sam ih da me ne režu i nisu