Nemoj odmah bedirati Jele. Jako puno djece oko nas ima atop. dermatitis i uglavnom kod svih polako prolazi. Znam da je to grozno,ali možda kreme i dobra prehrana pomognu :love:
Printable View
Nemoj odmah bedirati Jele. Jako puno djece oko nas ima atop. dermatitis i uglavnom kod svih polako prolazi. Znam da je to grozno,ali možda kreme i dobra prehrana pomognu :love:
nemaš nikakvog razloga za zabrinutost :love: koliko znam to se uspješno liječiCitiraj:
Jeluška prvotno napisa
znam da se treba isključiti sapun i pjenušave kupke prilikom tuširanja
napraviti toplu uljnu kupku
ostalo prema uputi liječnika
Ej Stijeno, sad se sjećam da smo po nečem bile slične.... :PCitiraj:
Stijena prvotno napisa
Evo ukratko moj: pukao vodenjak u 01.30, došla u bolnicu zatvorena, spojili me na neki Prostyn , dešavalo se ništa (ležala cijelo vrijeme) , onda stiglo podne pa dripčina, pa višestruko ručno otvaranje pa epiduralna pa spokoj cca dva sata.....
Epiduralna tekla i istekla,stigao mm, šibaju me trudovi koje dišem ali ne osjećam bol, pitam koliko je sati (jer načuh da ću na carski ako ne rodim do 20h), već je 17, ja mislim da neću nikad, u neko doba provjera stanja, moj krevet u sekundii postaje stolica, spušta se donji dio, dižu se one nogare, držači za ruke. Sama sam u jednoj prostoriji, sve su rodile prije mene, dolaze svi koji su u smjeni i krećemo. Doktori stoje sa strane, moja babica vodi sve, mlada dr na specijalizaciji (inače prijateljica iz djetinjstva za koju pojma nisam imala da je tamo a ona mene ne bi ni skužila da nisam ostavila djevojačko prezime) gleda u babicu, ova kima glavom i vidim škare, reeeeec, to boli......
3,4 truda i izlazi savršena, čista Lea, plavkasta je i ne plače odmah, pročišćavaju grlo i zaplače, mm snima, slika, odlazi s njom na kupanje i mjerenje i tek je tada donose meni. Širom otvorene okice, zbunjena faca, napućene usnice, ma predivno nešto.....
Mm odlazi, tj. tjeraju ga jer im završava smjena, ja ležim još dva sata u predrađaoni, Lea pokušava cicati, nigdje nikog, zovem da mi je stave na drugu stranu, jedva neka sestra dolazi...
O 6 dana na odjelu babinjača ne bih jer bi svašta napisala.... :evil:
Uglavnom, sve prošlo ok ali reče Gibo : " drugi puta ću pametnije....."
Sorry na dužini, uhvatila me inspiracija..... :)
Jeluška :taps: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Petricu!
Trak SUTRA ide definitivno. šta se radi kad smo doma - pije mi krv na slamćicu :x . cijelo jutro bila s moamom u gradu vozale se s tramvajem i šetale po trgu i dođe doma i onda mene za****
a i Kiar mi danas posebno cendrav, ali počeo je jesti :D , čak me tražio juhu kad smo ručali : mam, mam ma-ma :zaljubljen: pa mu je oprošteno cendranje :mrgreen:
odoh ga staviti spavat
O pa super za Kiara-i samo neka tako nastavi :D
Roko spavao pola sata pa se nakašljao i probudio :x
I sad luduje po kući a ja skupa s njim. Trebali smo ići na sto mjesta,ali s takvim šiz djetetom ne idem nikuda . Baš sam ljuta na njega nekada .
Čisto sumnjam da će se on i u vrtiću smiriti :/
Bit će super ako ga ne izbace van :mrgreen:
evo moji svi spavaju, a meni tlak na 800 i nikako se smiriti već dobra 2 sata. otišla u dućan kupiti Kali pelene i bili su sami pol sata. vratim se i imam šta vidjeti pod sav od soka, beba natopljena sokom iz nje sve kapa :evil: . velim MM šta nije mogo tih pol sata bez igrice i paziti na njih - a on ljutito da šta vičem bila je dobra. je bila je, al mustra snimi situaciju i zna kad je se ne pazi da može neku pi*** napraviti, a doktorirali smo je da je najaktivnija kad je umorna. a cijeli dan dovodim kuću u neko malo bolje stanje :evil:
Trak čini mi se da je danas nešto divlje u zraku kad su takvi.
a ja sam govorila da kad Kala krene u vrtić da će nam slati duple uplatnice ili će ju izbaciti, a kad ona, istina nakon nekoliko raznih pokušaja, zlatno djete. zato nadoknadi kad dođe doma :( :x
a što se Kiarovog jela tiće sad mi je lakše ipak me je malo brinulo to njegovo dizanje želudca na svu hranu, ali evo on je ipak ispunio mami želju pa je malo produžio samo sa dojenjem :saint:
Jeluška a zašto misliš da je AD? da nije alergija na nešto ili ste bili kod pedijatra?
danas nam je bio baš neki slabi dan s javljanjima :(
Stijenica, Stijenica ipak si mi se ti danas najviše motala po glavi, pa zar ni jedan mali mah mah
Bokić!
Kala jutros otišla u vutića, jedva dočekala :) .
joj kad se sjetim samo kako je bila grda adaptacija, a sad tako uživa. baš mi je drago što nisam dala da me uspiju "znalci" preokrenuti u mom naumu da idemo polako, korak po korak. nisam htjela da joj bude muka od vrtića i da ide s grčem, već da baš želi ići s guštom što sam i uspjela :D . je da je trajalo . . .
Kiar i ja sad uživamo u kavici, vani sunce - milina, mogli bi malo i u šetnjicu :yes:
potpisujem sveCitiraj:
**mial** prvotno napisa
od prije božića je bio samo 3 dana u vrtiću što zbog praznika što zbog bolesti
pribojavala sam se reakcije
no jučer je sve prošlo ok, bio je malu tužan doduše ujutro, rekla je teta ali se brzo zaigrao
danas je već uletio pa ga je mm morao dozivati nazad da mu da pusu ;)
nadam se da će i luce biti ista po tom pitanju
mi napunili prije par dana 3 mjeseca, još čekamo d aprođe neko vrijeme pa idemo na kontrolu i cijepljenje
već nekoliko dana zaredom zaspi u pola 9, buđenje i douspavljivanje od 9 do pola 10
i nakon toga spava do 8-9 ujutro uz cicanje svaka tri sata nije loše ha?
da nisam prije negdje 2 mjeseca obećala da se neću žaliti samo ako se vrati u normalu što se tiče zamijene dan-noć, sad bih se požalila što je onaj kratki period spavanja i po 5-6 sati u komadu prestao, kažem, požalila bih se ali neću
:mrgreen:
svima :*
Baš me zanima kako će Roko u vrtiću. Nadam se da ću mu do jeseni jako dosaditi pa da će jedva čekati da me se riješi :lol:
Samo da ne bude na mene :(
Super za Kalu i Ivana :D
Yas-ovo Lucino spavanje je čisto u redu. Bitno da ona spava a sisanje od svaka tri sata je ok. Bitno da ne plače,to je prestrašno!!
Roko je na kraju jučer bio super,očito ga trebam češće ovdje ocrniti :mrgreen:
Ja cijelu noć nisam spavala pošteno jer me počelo mučiti grlo :x i to nam sve mm dofura doma . Živo me zanima hoće li dobiti kozice????
Ne znam kako je kod vas,ali nama vjetar tako šiba da je grozno vani,bili smo samo do tržnice i skoro nas je otpuhao , srećom pa je Roko stabilan :mrgreen: :lol:
Kod nas sunčano, puše.
Lea kašlje hroptavo, dajem joj sirup ali u čaj jer ovako neće. Nema ni apetita pa je borba oko jela već par dana.
Ja si sinoć složila vitaminsku bombu od 3 naranče i 2 limuna s medom, peglala i čistila do 1 noćas, ustala u 05.30 da povješam robu i radim još uvijek ko ptičica.... :)
Pusa malim vrtićarima!
:coffee: + kolac
evo i ja kao **mial** neki dan :)
seka mi stigla pa malo tracamo :roll:
dosla je vlakom od Ulma, mozete zamisliti koji dozivljaj za Kristijana kad smo isli po nju
otisli smo 20 minuta prije pa se dijete nagledalo vlakova, bas smo potrefili termin :)
za sad smo zdravi iako ovdje vlada viroza
~~~~~~~~~~~~~~~~~ bolesnima :love:
mama27 sretan rodjendan tvom muzu :D
ne znam da li sam vec pisala da cemo u vrtic tek na jesen
ocekivala sam da ce sada kreniti i da cu imati malo vise vremena za knjigu a ono nista :( , nastavljam laganim tempom....valjda cu to gradivo jednog dana svladati :mrgreen:
:D :klap: :*Citiraj:
yasmin prvotno napisa
:klap: Ivane!
mi se vratili iz šetnjice, čak je i spavanac pao u šetnji, sad se sprema na drugi spavanac, a ja smišljam šta ću svojima na brzaka skuhati.
vidim i dalje nam nema Stijene, nadam se da je sve u redu
Stijenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :love:
Trak :lol: stabilan. ~~~~~~~~~~~~~ da se ne razboliš! :*
mama27 sretan rođendan TM!
Točkice ~~~~~~~~~~~~~~~ za Leu! :heart:
Haribo joj nemoj o kolačima. mmmmmmm, odmah mi sline cure a koji :mljac:
Fakat ne znam šta je sa Stijenom ,nadam se da je sve ok!!
Ja bila u šopingu i napokon našla ski odijelo za nagodinu za Roka :D
Hlače na tregere i ski jakna za 200 kn u TL-u !!
Kako ? Mislim, super ako možeš tako funkcionirati,svaka čast!Citiraj:
Točkica prvotno napisa
Jel to stvar navike,ne znam. Ali ja moram bar 7 sati spavati da funkcioniram cijeli dan normalno.
Sad sam se odmah sjetila riječi moje mame da sam razmažena :/
Je ste mi zdravo curke?
Evo mene,znam da me niko nije trazio ali :P
Mama 27 sretan rodjendan TM.
Bravo za Kiara i mam-mam i Lucino spavanje :*
Ajna je dobro,za sad,nadam se da ce tako i ostati.
Danas smo joj kupili novu AS,malo negoduje,valjda joj neobicno sto je druga.
Trak zavidim na kupovini,ja sam skoro bila u H&M i kad se nisam srusila od vrtoglavo visokih cijena,beze dzemper za Ajnu 20 e,hlace po 20-25 e,obicna vesta tanja sa slikom kiti 18 e,po vasim izvjestajima to mi je bilo preskupo,jer sam negdje procitala da kupite hlace po 8e??
A sad skafander za 200 kn,koliko to dodje u eurima?(20-30??)Ako sam dobro razumjela kupila si u Turbo Limacu?A sta cu znas nisam iz Hr pa prevedi mila :mrgreen: .
Kod nas je opet snijeg zabijelio.
Ajna je danas isto ludovala maximalno,stalno su joj letjele neke bube oko glave,a u mjesto nove As htjela je novi krevetic :roll:
~~~~~~~~~~~~~ bubanima
:bye:
bobčice koju as ste kupili
ove cijene koje spominješ su stvarno visoke, sad su rasprodaje pa je sigurno povoljnije
200 kn ti je oko 30 eura, podjeliš sa 7 (otprilike)
pusa
:*
stijena :?
~~~~ da je sve ok :*
tra i ja bila u tl-u neki dan, fakat su sniženja
mi smo ove godine dobili skafander od femili iz njemačke, nadam se jednom i sljedeće godien, ali kod nas je bilo tako malo snjega, svega 5 dana pa mi uopće bezveze kupovati unaprijed iako je prava prilika
čak sam vidjela i jedan slatki za luce...no nisam kupila
Cure, hvala na cestitkama.
Lijepo smo proslavili rodjendan, imali smo neke goste,
MM je puhao svijecice , a klinci se nisu mogli nacuditi koliko
tata ima svijecica :lol: :lol:
Danas sam cijeli dan odmarala, bila sam kod mame i sestre, a sutra me ceka
naporan dan( psihicki) jer moram do faksa :tele:
A, nase skijasice se nista ne javljaju?
nema skijašica , sad kad mi željno iščekujemo njihovo malo izvješće njih nema :no:
sve nešto slabašna javljanja.
Trak vrši prozivku po dučanima, pa nam je tu u naletima
Nina štrajka ili ima psihičke pripreme za novi posao
haribo trača sa sekom i mlati po domaćim proizvodima
josie nas više očito nevoli
Paulita šta ima kod vas
ostale se taman jave pa se izvuku bez packe
ali bezobzira na sve :* svima :love:
Kala mi danas došla iz vrtiča šmrcava i lagano povišene temperature. jutros kad sam ju spremala spremila sam joj i kapicu u torbu jer si je stavila kapuljaču od jakne na glavu, i kažem joj da ako idu van da si obavezno stavi kapicu na glavu. bili su vani, ali veli da nije imala kapu.inaće pije puno vode, a čim ima i malo povišenu temp pije duplo više. nadam se da će do jutra nestati :/
Nemoj tako,vjerujem da je svima drago kad se javiš :*Citiraj:
Bobčica prvotno napisa
Gdje si bila u H&m-u? I meni se to čini dosta skupo. Ja zaista iskoristim sva sniženja do kraja.Kupujem uglavnom u istim i dobrim dućanima i uvijek budem zadovoljna.Ova jakna i ski hlače iz TL-a su već drugi put snižene,prvo su bile 300kn,pa 250,a sad 200. Vjerojatno će biti još snižene ali nisam htjela čekati zbog veličina jer je ostalo malo brojeva.Uzela sam mu 116 i ogromno je,pa se nadam da će toliko i narasti do nagodinu.Sad mu je preveliko i izgleda smiješno.Od prošle godine je narastao 10-tak cm,pa se nadam da će i do sljedeće zime.Ako ne,prodat ću ili pokloniti.
Mama27-mogu si misliti klince kad su vidjeli toliko svjećica :lol:
Što se skijašica tiće-MB mi je jučer poslala sms samo sa pitanjem kako je sveki? :lol: odvalila sam od smijeha.Kakva žena,ona na skijanju i umjesto da mi kaže kako im je,ona pita za sveki,svaka joj čast :love:
E sad...moj mobitel ne radi već drugi dan jer je mm zaboravio platiti račune,pa će danas,a kontam da me do sutra neće uključiti pa se ne mogu čuti s nikim,tako da nisam ni mogla odgovoriti MB ni pitati šta ima kod njih.
Mial-jel imaš njen broj?I od Stijene? Ajd im pošalji sms da vidimo jesu žive i jel kod Stijene sve ok.Ako nemaš javi mi pa ti šaljem na pp.
Za Kalu da je sve ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Sveki je u ponedjeljak izašla iz bolnice i bila je solidno,osim što ne može ništa jesti.Jučer je opet imala temperaturu i navečer je završila na hitnoj,na infuziji. Rana je ok,ali nema energije jer ne može iz ne znam kojeg razloga jesti.Nismo bili kod nje jer svi malo još kašljemo po za svaki slučaj!Valjda će biti ok.......
Bokić!
Kala jutros nije imala temp, a ni noćas. al kad sam ju oblačila rekla mi je da joj je hladno. baš sam malo i ljuta na tete u vrtiću, ako im nije stavila kape. vani je sunce i ljepo , ali uopće nije toplo.
Trak poslala sam ti pp
a za sveki - a to ti je normalno da nema apetitato su faze koje dolaze i odlaza, svako malo dok joj organizam ne ojača. puuuuno tekućine nek pije da nebi bubrezi nastradali.
Bobčice nemoj ti da te niko nije tražio jer će biti prozivka svaki dan :P :*
Mial-super za Kalu.A tetama u vrtiću očito treba naglasiti da proljeće još nije stiglo :roll:
Yas-jel to Lu u avataru? Čovječe,pa ona je Ivanov klon ! :heart:
Oooooooooo pa vratila nam se Stijena :D
Šta se događalo ?
taman joj poslala smsCitiraj:
traktorka prvotno napisa
:cekam:
znala sam da ćete me vas dvije žlice detektirati čim se ulogiram :lol: :mrgreen: 8)
a ništa, hvala na brizi, ja bila malo doma odmarala (i iskreno nije mi bilo ni do čega osim ležanja), s obzirom da patrik u zadnje vrijeme jako loše spava (čitaj: noćas se budio svakih sat vremena :shock: , a noć prije u pola 3 htio gledati crtiće :shock: :shock: :shock: ) morala sam malo odmoriti jer od nekih iskustava iz prošle trudnoće ipak moram i na hladno puhati. Sve me to malo preiscrpilo, tako da sam uredno ova dva dana spavala, doslovce, do poslije podneva.....onda zamislite koliko sam umorna.....znala sam da ovim tempom to neće ići samo tako........spakirala sam ujutro patrika s MMom u vrtić i ja se vratila u krevet.........jučer je i popodne bio kod sveki jer su se svi us**** što mi je da sam doma jer nisu navikli da ja nekoga tražim pomoć ili se baš samo tako iz čista mira luftam.
Ma samo ti odmaraj i koristi pomoć čiju god stigneš,dobro da je imaš! Pogotovo sad u početku dok se sve ne stabilizira :saint: :heart:
Uh...a za buđenje ne znam što da ti kažem. Jel se budi bez razloga ili nešto traži (ovo sa crtićima je koma) ? A možda i on konta da se nešto događa?
debelo potpisujem!Citiraj:
traktorka prvotno napisa
ali daj barem napiši bok da znamo da si ok
sad ja pametujem a isto se nisam ponekad javila
tra nije to lu, ivan iz mlađih dana
malo šaltam sličice, imate li vi kakvih blentavih slikica vaše djece?
ivan je bio majstor u tome do godine dana
mislila sam staviti jedan folder na net ali će me kad odraste mrziti zbog toga
on se obožavao naslikavati, kak je isto ludovao po noći jednom smo već iznervirani donjeli fotoaparat u krevet u 3 ujutro i idemo ga slikati, niš me ne pitajte, bili smo totalno ludi
on čim vidio fotić razvukao je smješak, a do prije 2 sek je neutješno plakao, kad je fotošut završio vratio bi se plakanju, mi opet okinemo- on opet smješak...nevjerojatno...
ne štrajkam!
Mateo je opet procurio :( baš kad se dobro očistio opet sve iznova
kad bi roditelji bili malo osvješteniji i nebi slali šmrkave u vrtić bilo bi puno manje bolesnih
danas nije išao da bar malo prizdravi do ponedjeljka a i ova gripa je na vrhuncu
pitam tetu jel ima gripe u vrtiću mudro veli da nema,al ja opet svog moram ostavit kod kuće da nebi nešto gore pokupio
taj adenovirus što ima može bit prisutan u organizmu mjesecima,pritaji se i čim padne imuno aktivira se
sutra idemo u klićevu na ORL gledat treću mandulu,preporuka doka iz klaićeve
svim~~~~~~~~~bubancima
On sigurno kuži da se nešto događa prvo zato jer ipak ne skačem i ludujem s njim ko nekad, kad dođemo popodne doma, obično preumorna legnem, a to je njemu prestatično, pa su već odmah tu problemi. Od mene se ne da upravo zato jer vidi da mu "bježim", pa me čitavo popodne zna držati za ruku :heart: da mu ne zbrišem u sobu :/ . onda one Mmove litanije da mama sad ima bebu - koliko god mu treba pričati, ali patrikove reakcije su sve agresivnije, tako da u zadnje vrijeme izbjegavam priču, a što više pokušavam biti s njim onak po starom koliko god mogu.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Moguće da se i zato počeo buditi, ali i ne mora biti, dođe to njemu bar jednaput mjesečno, onda opet zareda par dobrih noći. a ovo s gledanjem crtića se srećom samo jednom dogodilo. nešto valjda sanja pa ga probudi, onda ima problema ponovno zaspati....događa se svakome. no noćas je stalno nešto kenjkao svakih sat vremena ali se smiri kad mu uvaljam bocu :roll: to me ubija, da bar mogu stalno tako bit doma čitave dane sama i spavat, pa još bih nekako izvukla, ali ujutro se dić, odradit, doć doma, a on friško naspavan, e to mi je malo problematično.
Aaaaaaaaa napišem kilometarski post,a Roko mi obriše :x
Stijena-fakat ne treba Patriku stalno vikati da mama ne može jer je beba u stomaku,osjetit će se ugroženo. Već će on shvatiti,pogotovo kad ti se počne nazirati stomak,pa kad bude osjetio micanje bebe. Ma sve će bit super! Vjerujem da nije lako,ali se tješi da će brzo proći :heart:
Roko po noći dosta sanja,izjava od neki dan u snu: "Daj mi jestiiii!" :lol: a već par puta je vikao da hoće špinata :shock: :lol:
Nina-~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sutra za pregled . I Roko ima povećan 3. krajnik,za sad ga ne diramo,a vidjet ćemo hoće li ga morati vaditi (odmah mi pozli)
Yas-ma kontam još da je totalno muška faca,ali reko ajd,ako je na onoj fotki ista Ivan,možda je i tu! Baš si me zeznila :mrgreen:
Naravno da imamo blentave fotke,kad se sjetim samo njegove kockaste glave sa par mjeseci :lol:
da, još samo 231 dan :shock: :shock: :shock: tebi je to brzooooooooooo?????????????? i ovo mi se sad već čini ko vječnost, a kad se sjetim što me sve još čeka..... :cekam: :coffee: :raspa:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
btw. počele su mučnine, toliko o mom optimizmu :mrgreen: :/
Ma šta je još 231 dan :mrgreen: :lol: , tako zvuči baš predugo,ali još 7,5 mjeseci zvuči bolje,jelda ?
A za mučnine ne znam šta bi rekla...kad imaš,stalno ili ujutro? Jel pomaže što?
u valovima, malo ima, malo nema, što je opet bolje nego stalno, ne znam jel mi gore kad sam gladna ili kad nešto pojedem, a pomaže natakanje vodom, i to mineralnom...za sad....Citiraj:
traktorka prvotno napisa
a hrana?jel možeš jesti?Citiraj:
Stijena prvotno napisa
to mi je bilo najgore mirisi kuhane hrane
kisele krastavce sam tamanila ko blesava sad ih ne podnosim
TRAK jeste vi kontrolirali treću mandulu?
ma, mogu ja stalno jesti, to mi nikad nije bio problem :lol: :raspa:Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
prošli put mi se par stvari gadilo, a sad samo malo jače osjećam mirise, ali nemam još neku neomiljenu namirnicu.......u principu nastojim jesti jušnato i malo laganiju hranu - to mi paše, a neke teže stvari zaobilazim. Jedem češće, a manje, bar dok sam doma, sad opet postarom, dva obroka dnevno :roll:
dobro dok jedeš kvalitetno i bebica će napredovatiCitiraj:
Stijena prvotno napisa
što si želiš?osim naravno da je živo i zdravo to se podrazumjeva
Jesmo prije nekih 10 mjeseci,ne znam točno. Tad je bila povećana uslijed upale grla,preko ljeta ok,a sad nismo ništa pitali. Otići ćemo na proljeće na kontrolu.Roko dosta hrče po noći,sad ne znam jeli od toga ili od šlajma?Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
Bili smo u KBO na ORL i tamo su nam rekli da samo pregledom ništa ne vide,pa su nas slali u centar "Suvag" (za oštećenje sluha,govorne vježbe i sl.) ali nismo išli dalje na pregled.
Stijena-samo ti papaj-brzo će kile dolje sa dvoje djece