-
joj žao mi je :(
tata je tako-tako u fazama više manje loše,slabo jede,mršavi....cijelu noć je povraćao od kemo.bole ga leđa(neznam jel to od pluća)
nadamo se svi da će mu biti bolje jer na drugo ne smijem ni pomišljati..
meni je jako teško kao i cijeloj obitelji samo što oni to nekako teže pokazuju i sve drže u sebi. :(
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
-
-
-
~~~~~~~~~~ drži se, tu smo za tebe i vibramo za tvog tatu :heart:
-
Donna,jako teško mi je bilo čitati ove postove, i moj tata je teško obolio.
Isto tumor i nažalost su se već pojavile i metastaze.Pregrozno mi je...
Vibram za naše tate!
:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
-
hvala svima,jako ste dragi :heart:
ROSA žao mi je! :(
baš sam sada bila kod njega..ma plače mi se kada pomislim..leži,ne jede..praktički nije ništa jeo tjedan dana osim malo juhice i to čim proba povraća..danas je uspio pojesti jedan čevap i žlicu sladoleda i nije povratio.
ma srce mi se kida :(
jako je omršavio....
ide svaki dan na infuziju ali on misli da mu to ne pomaže jer stalno povraća i slabo mu je jedva hoda
:cry: :cry: :cry:
-
rosa, donna, :love:
da vaši tate budu dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
hvala :heart:
ROSA kako tata?
moj je sada u onoj boljoj fazi što znači da malko jede i ne povraća stalno :/
-
Drago mi je za tvog tatu,Donna. Svako olakšanje primamo kao dar s neba.
Za mog tatu ne znam što bih ti rekla. Doma je.Dobiva hormonsku terapiju. Neće ga zračiti jer jer je tumor loše diferenciran.
Boli ga kuk (tamo su potvrđene metastaze),jako loše spava. Užasno je nervozan,ljut i ogorčen. Razumijem ga,al s druge strane i nama svima je jako teško kad vidimo kako se odnosi prema mami koja je na rubu živaca od svega skupa.
Ti karcinomi su prestrašna stvar. Oboli emocionalno cijela obitelj. :cry: :cry:
-
-
Vidim te,kolegice,vidim! Opet na forumu,a e-matica? (Ja imam istu stvar i u tzv. Vetisu)
U svakom slučaju- :*
-
e-matica :roll:
kad me informatičari pozovu, imam 30 min da se stvorim u školi, zato sam danas na stand by-u..................
Rosa, a sad ontopic, a da mamu uputiš na razgovor sa nekim stručnim, ovo su teški trenutci i možda će bolje saslušati osobu koja nije emocionalno involvirana....
-
Ma svjesna je mama da je njemu ovo najteži period u životu. Požali se meni pa joj je lakše,al ipak- svatko ima negdje granicu do koje može podnositi teškoće. Baš nam je svima jako teško...
-
ali i ti patiš skupa s njom i sa tatom,
i tebi je koma....
meni su najbolje savjete uvijek davali oni koji su bili malo udaljeniji od mojih problema
-
Rosa i mog boli kuk :shock: neznam jel to od toga ili što?
ne ide van preslab je,ali kažem u fazi je gdje ne povraća i pomalo jede pa smatram da je ok iako to nije niti blizu onoga biti OK :cry: :cry:
ma mi smo svi koma..netko manje a netko to više pokazuje..i on slabo spava.noćas ga je mama mazala voltarenom jedno 3-4 puta boli ga kuk i leđa i imao je temp 38 čini mi se.valjda neka viroza ga sada zgrabila.predpostavljam slab imunitet sada pa će ga lakše viroza!
joooj ZAŠTO????? :cry: :cry: :cry:
-
Donna,moj tata je operirao tumor prostate prije mjesec dana. Poznato je da taj tumor metastazira najčešće u zdjelicu,kukove i koljena ili općenito kosti. Kod mog tate je to nažalost i potvrđeno. :cry: :cry: :cry:
I moja mama ga svakodnevno maže voltarenom.Malo popusti,ali nakratko. Bojim se da je to tek uvod.
Ne mora biti da je i kod tvog tate ista stvar.
Svakodnevno se molim da mu Bog olakša bolest i nekako,nadam se čudu,da će poživjeti još godinama. Čitala sam na netu da su šanse za dulje doživljenje veće što je čovjek stariji. Moj tata ima 64 godine. Bilo bi puno gore i rapidnije da je mlađi jer se onda i stanice tumora brže dijele i metastaziraju.
Mogu prihvatiti činjenicu da mi moji najdrži neće živjeti vječno,ali se ne mogu miriti s tim da moraju otići u velikim i dugotrajnim bolovima. To me rastura....... :( :(
Šaljem vibre i za tvog oca :heart: :heart:
Znam dosta ljudi koji su prošli kemoterapiju i po dva-tri puta i koji su zbilja bili na rubu,ali još žive.
-
mom je nažalost s pluća metastaziralo na mozak.mozak je operiran laserski gamma knifeom ali pluća se nemogu oprerirati :cry:
trebao je već na kontrolu za mozak u ZG ali nikako da ode jer mu je loše i slabo a ruka trne i trne :(
-
Moj je dragi tata umro par dana nakon mog dvadesetpetog rođendana.
Prošli smo operacije, zračenja, kemoterapije...sve je bilo uzalud.
Blagoslovljeni smo bili jedino time što ga ništa nije bolilo.
Čitam vas i oči mi se pune suzama jer znam što prolazite i koliko vam je teško.
Drage donna i rosa, znam puno ljudi koji su se oporavili od karcinoma, nadam se da će i vaši očevi. :love:
Držite se i budite jake :heart:
-
joj piplica :( :(
šaljem ti :heart:
-
-
malo da se javim..
upravo došla iz bolnice(da u bolnici je već neko vrijeme jer mu je slabo pa je na infuzijama) i :cry: :cry:
jako mi je teško takvog ga gledati a mogu misliti kako je njemu mene gledati jer iako ja skrivam tugu vidi se to.
leži ,nekada se i ustane ali je danas jako slab da nije do wc-a mogao.ima bolove ali je stalno pod lijekovima tako da je malo i usporen od tih svih lijekova pa i sporije priča.sve u svemu jako je loše i užasno sam nesretna :( :( :(
pomalo jede,pije,šaljem mu svaki dan voća(kupine,lubenice...) kaže mama da pojede ali jako je slab.
jučer je kao malo bio bolje izašao van na klupu i NEMOGU vjerovati zapalio cigaretu :evil: te cigarete su ga uništile pa ih nemogu više niti vidjeti.
nemojte se ljutiti što sam se raspisala ali dođe mi da se nekome izjadam iako teško da mi može biti lakše ali eto.. :(
jedva radim,cijelo popodne na poslu bauljam nemam koncentraciju,svaki slobodni tren razmišljam o njemu,šta smo još sve mogli,kako je sad tek pravo vrijeme da se igra sa svojom najmanjom unukom,da idemo na more skupa,da vozi svoj omiljeni bmw motor ma.... :cry: :cry: :cry:
dnevno jedno 20 puta šaljem mami sms s istim pitanjem "kako tajo?" i svaki put očekujem odgovor "dobro" iako što to DOBRO znači? dobro jer ga malo manje boli taj tren..ili dobro jer je pojeo 2 kupine više to popodne..ili dobro jer ....nema tu ništ DOBRO a ja se nemogu pomiriti sa tim :cry: :cry:
-
stanje je jako loše :(
od prije par dana jako se sve pogoršalo.oduzet je ne osjeća noge uopće.kažu možda da se proširilo na kosti :cry: :cry:
sve je ovo prebolno strašno
kako imati snage?? :(
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
-
-
Donna,jako mi je žao! :( :( Mogu ti samo pružiti podršku u ovim teškim trenucima.
Mom tati je fizički bolje,ali psihički i duhovno nije dobro. Pokušavam sve što je u mojoj moći da mu pomognem,da nam svima pomognem.
Otkrila sam jednu našu web stranicu( http://www.zanovidan.hr) koja se bavi tumorima. Imaju i forum.Možda tamo dobiješ bolju podršku,neki koristan savjet,ne znam. Svaka zraka nade i dobrote nam je sada potrebna. :heart:
-
upravo sam se vratila iz bolnice...izgleda de je to ipak koma jer ne reagira nikako ni na govor ni na dodir :cry: :cry: :cry:
ne znam da li me čuje ako je u komi?? O Bože zašto?????? :cry: :cry:
-
-
Joj draga, tako mi je žao! :cry: :heart: I ja sam izgubila mamu prošle godine u 4. mj. Drži se!
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
-
tata je nažalost izgubio ovu bitku...
:cry: :cry: :cry:
-
-
draga donna,tako mi je zao :cry:
moja iskrena sucut
-
Donna,jako mi je žao.
:cry:
Moja iskrena sućut.
-
Donna, žao mi je :cry: :cry: . Znam kako se osjećaš :( :love: :* .
Trebati će ti puno snage, drži se!
-