Stari šef obavlja dužnost dok ne izaberu novoga. E, sad, je li se nešto promijenilo od prošle srijede ne znam! U petak idemo u obilazak rodilišta pa ćemo vidjeti!Citiraj:
sis prvotno napisa
Bebeto :heart:
Printable View
Stari šef obavlja dužnost dok ne izaberu novoga. E, sad, je li se nešto promijenilo od prošle srijede ne znam! U petak idemo u obilazak rodilišta pa ćemo vidjeti!Citiraj:
sis prvotno napisa
Bebeto :heart:
Uobičajena im je praksa ali žene obično ne žele bebu dok se "malo ne odmore". Vrlo su rijetke žene koje žele odma svoju bebu. Ja sam kao i asimoniznenadila sestre kada sam je tražila odmah jer večina to ne želi!!! Ali čim žena ustane prvi put, obavezno joj donesu bebu, htjela to ili ne.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Da. I ja sam slično doživjela. Tražila sam bebu a moje cimerice su to komentirale kao " već su ti je uvalile" :/ Nego Katajina da li još uvijek imaju vježbe i da li se može dolaziti svaki mjesec do kraja trudnoće? Ja sam osobno malo lijena doma vježbati a mislim da bi mi koristilo jer imam strašne bolove u leđima.
Ja sam prije 4 godine imala vrlo slično iskustvo kao i bebeto.
Djete mi je 7 dana bilo na neonatalogiji a da ja ni danas ne znam točno zašto. Prvo je bilo da je teško podnijela porod pa da slabo diše pa onda da nije piškila i što ja znam što sve ne. Kako se mijenjao pedijatar mijenjala se dijagnoza.
Za svo to vrijeme su joj davali bočicu a da mi nitko nije rekao da je tamo mogu dojiti. Tek nakon tri dana su mi dopustili da se izdajam pa da barem pije moje mlijeko.
Kad smo došli kući jako sam se namučila dok mi je prihvatia dojenje, ali je onda sisala do prvog rođendana.
Sve u svemu puno stresa i nervoze a samo zato jer mi nitko nije znao ili htio reći što je s mojim djetetom s kojim je hvala Bogu na kraju sve bilo u redu.
Sad sm opet trudna i za dva mjeseca ću opet vjerojatno u Dubrovačko rodilište.
Iskreno se nadam da će mi ovaj put ostati u lijepšem sjećanju.
Pa eto i ja sam se o svemu raspitivala na tečaju i nemam osjećaj da me itko od predavača pri tom izrugivao. Ipak, slažem se s ovim da me ostatak ekipe blijedo gledao i osjećala sam se kao pravi štreber sa svojom fasciklom punom tekstova o porodu i dojenju, statistikama WHO-a i sl. :mrgreen: Ostale žene su pitale uvijek i samo o epiduralnoj, a meni se kosa dizala na glavi od njihovih pitanja tipa "a boli li kad se dobiva epiduralna?". Paničan strah od boli, a da se niti jedna nije sjetila pitati kako može pomoći svojoj bebi pri porodu. Pa i bebu to boli!Citiraj:
Ja ću opet ponoviti da sam bila prezadovoljna tretmanom u bolnici, ali mislim da je jako važno prethodno se informirati o svemu. U bolnicama nema dovoljno osoblja niti postoji navika i praksa pomaganja i objašnjavanja pacijentima (ne samo u rodilištu, već općenito). Zato, naučite prematati i njegovati djecu, čitajte puno o porodu i sve o dojenju i ne očekujte previše pomoći sa strane. Same sebi ćete najbolje pomoći ako se dobro informirate i naučite sve što vas zanima, a barem je danas znanje svima dostupno.
Ups, malo sam se krivo izrazila, htjela sam reći da nam se bolničko osoblje uglavnom ne posveti na način kako mi to želimo i očekujemo. Najčešće je to zbog manjka vremena, a ponekad fali samo malo dobre volje.Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Da, to mi je bio prvi porod. Puno mi je značilo što je mm bio sa mnom u radjaoni. Nije bilo tako strasno kao sto sam mislila da ce biti cak što više ostala sam ugodno iznenađena. Najvise mi je u biti smetalo sto su svi doktori komentirali to sto sam odbila epi, a najgori od svih je bio dr.K koji je rekao da me sad ne bi trebalo ni zašiti. Sestre na odjelu su uglavnom u redu i spremne su pomoći oko dojenja. Hrana je takodjer dobra samo su male porcije.Citiraj:
minići prvotno napisa
Ja mislim da rooming in jest uobicajena praksa jer su meni donijeli dijete nakon dva sata i vise se nismo razdvajali. U radjaoni smo trazili da ga odmah stave meni na prsa i to smo dobili. Mozda smo samo imali srece s babicom.Citiraj:
Bog svima!
Znam da se već dosta pisalo o trudničkim tečajevima u DU.
Ja bih naime htjela da MM bude sa mnom na porodu a živimo 120km daleko od grada pa nam nikako nije zgodno ići na te tečajeve.
Tko daje potvrdu o završenom tečaju?
Iskreno imam jednu prijateljicu koja radi u bolnici pa me zanima da li bi se ta potvrda mogla dobiti i bez tečaja.
Možda nije pošteno, :oops:
ali to je jedini način da mm bude sa mnom.
Brianna i Yokok svaka cast vasim muzevima (i ostalima koji to zele) sto su uz vas. Moj nazalost nemoze pogledat ER na tv-u a kamoli da me drzi za ruku u radjaoni.
yokokKada sam ja išla na tečaj još nisu puštali muževe, ali čula sam da nakon tečaja, ne znam točno kojeg dijela, na trudničku knjižicu napišu "tečaj +, suprug+". Ne znam koliko ti to može pomoći :/
Meni su napisali na prvu stranu trudničke knjizice nakon obilaska rađaone i rodilišta
Muz pohađao tečaj.
Babica me pitala da li će zvati mm, a i on ih je nekoliko puta podsjetio tek toliko da ga ne zaborave uvesti.
Hej, Yokok, pa i ja sam otprilike toliko daleko od Du! Možda smo i susjede... :) Također me muči to što ne možemo na tečaj :(Citiraj:
yokok prvotno napisa
Ajde javi odakle si, može na pp ako želiš naravno... :*
Mozda da probate doći prvi put kad predavanje drze sestre Suzana i Sabina tj. kad se plaća i zadnji put kad upisuju u trudničku knjizicu da je muz pohađao tečaj.
Cure što mi preporučujete,sada sam u 21. tjednu da idem na tečaj odmah nakon nove godine ili da pričekam bar do 30-tog tjedna? Zna netko jel još uvijek tečaj počinje prvom srijedom u mjesecu?
Hvala :)
čula sam neki dan od meni drage osobe kako joj je rodila prijateljica kojoj nakon 3 dana "nije bilo mlijeka" :/ :roll: pa su joj se upalile grudi :roll: , da binakon toga dali bebi bočicu, al na to je odmah reagirala "neka Roda" :lol:, poludila na njih, svi dobili po nosu i svi su se potrudili oko dojenja, al na kraju ipak nije išlo pa je bebica ipak na boci. :(
dal treba ovo upoće komentirati?! :? osim što sam se dobro nasmijala na ono "neka Roda" vikala na rodilište :lol:
Ja tvrdim također iz pouzdanih izvora da u Dbk rodilištu uopče NEMA BOČICA. Malo je čudna ta priča- nema mlijeka a upalile joj se grudi i to u rodilištu gdje su djeca STALNOna prsima, ček i carski rezovi ( u novije vrijeme). A bočice ne davaju nikome osim ako majka insistira, i to samo na žličicu. Čuče ne postoje u Dbk rodilištu. Kome su to Rode dale po nosu? Mami ili nekom drugom
slazem se s cibero o bocicama, a cuce donose neke majke i samoinicijativno davaju djeci. cesto jer ne znaju za bolje.
mareta, mislim da je bolje sto prije, tako su nama savjetovali na tecaju - da stignes odraditi i vjezbe
nadam se da se stanje promjenilo ...naime mene je najvise strah novog cr i nemogucnosti micanja par dana i toga sto sam sina dojila tek 4.ti danCitiraj:
cibero prvotno napisa
iako ovaj put bi ipak znala kako se postaviti i traziti da bude drugacije
nemoj da te bude strah ničega, pa ni c.r jer sam ja svoju Ines tražila već sljedeće jutro da mi ju donesu na dojenje. Sestra mi ju je donjela samo na "gledanje" a kad je vidila da ju i dojim, poludila jer je ne higijenski dojiti dijete sa kateterom i braunilom u ruci. Totalna besmislica, a kad je vidila da ne odustajem pod svaku cijenu (bolova, braunila, katetera...) odustala je i rekla da to radim na svoju odgovornost. Problem mi je jedino bio dignuti dijete, jer sam imala visoki krevet iz kojeg je bilo jako teško ustati, sići i podići se na njega.Citiraj:
tratincica prvotno napisa
I ja sam čula da se stanje promjenilo, pogotovo glede cr. Ali ako majka insistira na injekcijama protiv bolova, mislim da je riječ o tramalu ili nešto slično, onda ne dozvoljavaju dojenje 24 sata. Moja poznanica nije željela ništa protiv bolova i donjeli su joj dijete na podoj SAT VREMENA NAKON CR ! Svaki put kad bi beba plakala stavljali su joj na prsa dok to nije mogla sama, negdje drugi, treći dan.
ja sam dobivala injekcije protiv bolova, i dojila. stručno- ne znam da li je to bilo ispravno, ali nitko se nije u tom pogledu bunio. meni je bilo puno lakše kad mi zviznu injekciju i onda sam letila i skakutala, inače..... jao meni.
kažem, ne znam stručno-medicinski da li su štetile djetetu kroz dojenje. :/ mislim da ne!
I ja sam pila tablete panadona i rekli su mi da to ne smeta bebi. Moja sestra je alergična na analgetike sve osim tramala, a za njega kažu da "umrtvi" bebu. Ne znam točno ali mislim da nema neke posljedice nego samo trenutno djeluje na bebu a kako, nisam baš sigurna. Znam samo da su rekli da se NE SMIJE dojiti ako se uzima tramal.
Potpisujem, potpisujem.Citiraj:
Samo ja znam da me sigurno čeka carski i to za 4 dana. Uh, hvata me frka i to jako...Tko kaže da je drugi put lakše?!
mama marela, :* :love: drš´ se! :love2:
Hvala, zbog obveza upišem se krajem prvog mjeseca- bit ću već dobrano u petom mjesecu pa će biti valjda ok. Ma rado bih da upoznam prostor gdje ću boraviti a vježbice zbog bolova u leđima koji se povremeno jave. U zadnje vrijeme kao d aosjetim i da mi malo noga desna i ruka trnu?!Citiraj:
Mama marela držim palčeve :D
mama marela! Držim ti fige :love: Ne boj se. Nije lakše, kod sc pogotovo, ali bar znaš što te čeka i nekako se psihički spremiš na to. :/
mama marela, drži se! :love: I, naravno, javi nam se čim budeš mogla!
mama marela, sretno!!! :D uskoro ces upoznati svoju bebicu :heart:
Drage moje,hvala vam na dobrim željama! :*
Rano ujutro odoh,torba je spremna ali nisam sigurna da ja jesam. :/
Sretno :*
ima li kakvih vijesti od mame marele? Držimo palčeve :D
Marela je rodila! prekrasnu plavu curicu ČESTITAM!!! :D :D
http://superbaby.org/forum/viewtopic.php?t=1125
čestitam! i želim brzi oporavak!
ČESTITAM :*
Pridrzžujem se ČESTITKAMA i sve najbolje PLAVOKOSOJ CURICI :D
Mislim da je i meni počelo...Malo ranije nego što sam mislila ali možda bolje. Mislim da neču baš žuriti u rodilište iako me malo strah, ipak mi je treći porod a kažu da onda ide jako brzo. Kako god, tek me malo presijeca svakih 10 min i ako bude kao prije sigurno će potrajati cijeli dan dok ne počnu oni jaki. Eto nisam uspjela odvesti MM na tečaj pa ču i ovaj put biti sama, ali drago mi je da če cure biti s njim dok mene nema.
Sretno! Da nam se što prije javiš s dobrim vijestima!
minići sretno!!! želim ti ljep i brz porod :love: