Citiraj:
MARINO prvotno napisa
A kod kojeg ste doktora bili? Super-ali sve mi je nekako poznato :D
Printable View
Citiraj:
MARINO prvotno napisa
A kod kojeg ste doktora bili? Super-ali sve mi je nekako poznato :D
mi smo na kantridi pregledavani.... tamo su jako oštri i nerazgovorljivi doktori i skrti za odgovaranje na pitanja...
Evo, mi smo konačno skinuli renečiće, ne trebamo niti široki povez, nakon 7 tjedana i 2 tjedna samo noću. Kontrola za 2 mjeseca da vidimo jezgre.
Puse i fige svima :heart:
:D
Mojoj damici dr u petak nakon pet tjedana skinuo remencice i sad moramo stavljati samo prek noći a prek dana široko povijanje i vježba i tako još mjesec dana. :D
Ana 29
bebili
Veselimo se!!! :D :D
hvala TinaB!!!!
Ana29
bebil
:preskaceuze: :preskaceuze: Uživajte s slobodnim nogicama. :*
Cure, pomozitr. Šta znači kuk tipa Ib? Bili smo na pregledu i jednoj curi je nalaz uredan a druga ima Ib. Od panike nisam uspila ni pitat. Rekla nam je samo da široko povijamo. Ne znam jeli se to nalaz koji je bio IIa pogoršao ili je nešto bolji? Pomažite!!
Hvala Anđelina,
curka je počela voziti u rikverc na leđima,tako da smo sigurni jedino kad je na podu i u krevetiću!Odmah je skužila svoju slobodu!
:joggler:
evo mene nove u ovom području pa me zanima slijedeće ako netko ima dobar savjet.. Mi smo sa 2 mj bili kod dr. Tiefenbacha i on je preporučio abdukcijske gaćice.. Danas smo nakon 7 dana gaćica bili u Klaićevoj kod doktorice Miličić i ona je rekla odmah remenčiće, da gaćice nisu terapija i da je to bezveze.. naravno, niti nam je objasnila koji je stupanj displazije niti išta. Tipicna situacija za nase bolnice. Ja sam ju jos i htjela nesto pitati, no zazvonio joj je mobitel i zena se raspricala i samo nas otprasila bez govora.. dr. Tiefenbach je napisao da se radi o IIb nešto. Napisali su nam kontrola za 6 tj.. ima li netko iskustva da li se može dogoditi da beba ne nosi te remenčiće do godine dana, da li se slika može popraviti... Da li se mogu kupiti remencici neki malo bolji nego ovi sto imaju u Klaicevoj pa se nadoplati tamo gdje se uzimaju ortopedska pomagala? Jel tko od vas to napravio?
Jel bebe jako plaču s tim remencicima, uopce ne mogu sebi predociti sta nas ceka.. lovi me manična panika.....
Nalaz je bolji, Ia je potpuno u redu, Ib- pretpostavljam da hrskavični kut nije potpuno oštar kakav bi trebao biti, nego blago zaobljen - tako je barem nama protumačio ortoped kad smo došli u tu fazu. To nije ništa strašno i ispravi se samo do godine dana. :*Citiraj:
Garfy prvotno napisa
IIb je za remenčiće ali nije jaka displazija, obično se ispravi kroz max. 3 mjeseca nošenja. Barem je tako bilo sa iskustvima mama do sada na ovom forumu. Mi smo nabavljali remenčiće iz Engleske koji su super jer kod nas nismo uspjeli pronaći ništa bolje. Ove http://www.wheatonbrace.com/products/wpharness.htmlCitiraj:
noklica prvotno napisa
noklica,
mi kupili ove obicne i dobro je curka podnosila!5 tj nosila stalno i sad još mjesec dana samo po noći.Inače su sad dr-i stajlišta da se to ne treba nositi dugo kak sam ja ,a ovisi i to kad se dijagnosticira.Super je to što ste išli s dva mjeseca na kontrolu!Bitno da ih dr dobro namjesti tak da ne iritiraju kožu bebe.
Bitna je i dalje vježba kukića!
Biti ce sve OK! ;)
Evo i nas sa kontrole...
SKINULE SMO REMENČIĆE!! :D :preskaceuze: :klap:
Nakon 8 tjedana neprestanog nošenja i 6 tjedana nošenja samo po noći...
Svim mamama i bebama želimo da se čim prije riješe okova... :bye:
TinaB :D :D :D :D :D :D
Slušaj Dr Tiefenbacha.Citiraj:
noklica prvotno napisa
U Klaićevoj se daju remenčići šakom i kapom.
Sama mogućnost dobivanja ortopedskih pomagala u bolnici nije po zakonu, pa sad vi prosudite tko još od toga ima koristi.
Sokirana sam bila pristupom u Klaicevoj. Naruceni smo bili u 8 30. Dosli smo u 8 15, a u 8 30 smo vec bili u autu.
Primila nas je doktorica Milicic i bez objasnjenja je samo rekla da se radi o displaziji kukova i dala nam doznake za remencice i niti a niti b dalje. Na moj upit da li je to jedina terapija naprasno me prekinula i rekla da sta mi roditelji mislimo da je siroko povijanje i abdukcijske gacice terapija, da je to nista i da su jedino remencici terapija i dodala da odem tam za sestrom da mi da doznake.
Nije ga niti pregledala vec mu je samo napravila UZV brzinom munje. Strasno.
A na nas se sestra naljutila jer smo donijeli svoje remenčiće. Nije znala kako će to priopćiti dotičnoj doktorici.
Inače, većina pedijatara ne preporuča UZV kukova prije 3. mjeseca jer kukići do onda i nisu dovoljno razvijeni te se potrepa za terapijom može odrediti tek iza tri mjeseca.
Imate srecu na tako brzom pregledu - mi smo obicno naruceni u 8 i 15, a oko 10 smo u autu. :roll:Citiraj:
noklica prvotno napisa
Ne znam jeste li koji put bili malo kasnije i vidjeli guzvu koja se napravi (to su sve naruceni).
Pregledala ga je UZV-om - to je jedino i mogla (to je sigurniji nacin od rucnog pregledavanja).
Takvo je stanje u bolnicama :/ (druga opcija je ici privatno).
Ja cuvam Majine remencice za drugo dijete. Ponekad je guzva s dobivanjem remencica pa terapija kasni i po dva tjedna radi nedobivanja remencica. (Dva tjedna kasnjenja u terapiji obicno rezultira s mjesec dana duzim nosenjem remencica). Sestra se nije imala pravo ljutiti - a ako ona ne zna reci doktorici rekla bih ja :mrgreen: (iako shvacam i njih pod kojim stresom rade - nije isprika za nepristojno ponasanje).Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Ariens, ma daj, nemoj tako razmisljat. nece grom u koprive, dva puta :love:
meni je sef iz amerike dovuko remencice idemo ih montirat u klaicevu u petak, zivo me interesira sta ce reci. Inace, oni imaju svoj lobi. Imaju dil sa urihom i zato se tak ponasaju da se ljute kaj necemo njihove jer i oni imaju od toga pinku. Sve je to mafija.
Ma nema problema ako mi zele dati novu doznaku za remencice - jos cu im pokloniti te nove da ih mogu odmah dati nekome da ne mora cekati. Prilagodljiva sam :mrgreen: .
A sto se tice cuvanja remencica nadam se da je to dobro sprecavanje da ih opet trebamo :P .
Točno. Ja to nisam htjela napisati, ali vidim da se sve zna.Citiraj:
noklica prvotno napisa
Inače, čeka se potvrda doznake, to odgađa terapiju. A ni u Klaićevoj ne daju remenčiće bez doznake.
Smatram da ima boljih opcija od Klaićeve. Samo to.
TinaB bravo za vas. :preskaceuze: :gumi: :D :D uzivajte.
Mi smo sve platili, od dr.-a, do remenčića (400 kn), novi, fini...
Tina B-čestitam :DCitiraj:
Ana29 prvotno napisa
Čestitke Tina B!!!!
Uživajte u slobodi!
Sad kad krene vožnja na leđima u rikverc!
Nama ostalo još dva tj nošenja po noći.
:klap:
bebili
Dva tjedna će brzo proći... A onda uživanje!! :love:
TinaB, čestitam :D :D :D
noklica stigli su dakle remenčići. Jupiii. :D :D Ajde javi kad stavite kakvi su dojmovi.
da stigli su, montirali smo ih u petak. Moram priznati da sam ugodno iznenadena sa gospodom sestrom u Klaicevoj. Zena nam je punih 20 minuta pokazivala kako se skidaju, stavljaju, kako bebu okretati, podbociti joj nogice itd. sve kaj ide popratno kao problem.. dala nam je i nekakvih dodatnih stvari da mu motamo oko remencica ako bi ga slucajno nazuljalo posto je on sav naboran i bucmast. Naruceni smo 29.5. na kontrolu. Nadam se da ce bit ok...... Rekla nam je i posto jos nije vidla takve remencice ako ju mozemo potrazit kad dodemo na kontrolu jer ju zanima kako ce to djelovati.
imam pitanje vezano za nase muke.. Da li je normalno da sa remencicima beba mice nogicama i da ih moze i malo stisnuti. Da li ste i vi morali istovremeno sa remencicima bebu siroko povijati - nama je savjetovala sestra da mu moramo stavljati i svedsku odnosno dvostruko povijati unatoc remencicima i da mu izmedu nogica se mora staviti nesto da ne moze sakupljati nozice dok lezi.. Sad ne razumijem svrhu remencica ako i uz njih imam jos dodatnih problema koje smo imali i kad je nosio abdukcijske gacice. I tad sam ga siroko povijala.
Jednostavno mi nije jasna funkcija remencica ako on i uz njih moze skupljati nogice... jel to onda ok montirano?
noklica,
širokim povijanjem uz remenčiće nogice zauzmu pravilan položaj i učvrste se.moja damica je mogla malo skupljati nogice sa remenčićima.
kad idete na kontrolu?
nama je dr prvi tjedan rekao da ju široko povijamo uz remenčiće i kad smo došli na kontrolu za tj dana rekao ju više ne povijamo jer je nalaz bio bolji.nakon toga je nosila 4 tj samo remenčiće i svakodnevna vježba.i sad zadnjih 4 tj široko povijanje prek dana a po noći remenčići i za tj dana idemo na kontrolu i nadam se da smo gotovi.
oprosti ak sam napisala sve zbrda zdola,al mi se dama stalno negdje zavlači pa ju moram čupat van ispod fotelje ili stola.a i brata ljuti svojim poklicima pa moram intervenirati svako malo.
Potpuno je normalno da mice nogicama dok ima remencice. Stovise to je i cilj remencica da ogranice micanje na samo dozvoljene smjerove. Na taj nacin se stimulira rast casice kuka u pravilnom polozaju (objasnjenje koje mi je dala fizijatrica iz Klaiceve bolnice).Citiraj:
noklica prvotno napisa
Neke bebe se mora siroko povijati uz to, a neke ne (zavisi od dijagnoze).
Dva tjedna kašnjenja rezultira remečićima mjesec dana duljeg nošenja??? :( Mi smo prošli tjedan dobili dijagnozu displazije, no još uvijek čekamo knjižicu za malenu, tako da ne možemo potvrditi doznaku! Kolika je inače prognoza nošenja remenčića kod displazije? Malena je imala oko mjesec i tjedan dana kod pregdleda i dobivanja remenčića (na papiru)? Kakva su vaša iskustva?
Citiraj:
Ariens prvotno napisa
drage cure,
nije nas bilo jako dugo (u pisanom obliku) ali smo s vama stalno.
17.4. smo potpuno i zauvijek skinule remečiće nakon dugih 6 mjeseci!!! :D
sad samo kontrolica za 3 mj. i dalje kako kažu.
imam pitanje za sve mame čije su klinke i klinčići :mrgreen: skinuli remenčiće: nakon koliko su se počeli okretati s trbuščića na bok i dalje na leđa (i obrnuto)? naša m. se samo ponekad prevali na bok i to me počinje brinuti jer je zadnja 2 mj. nosila remečiće samo noću i već se trebala lagano osloboditi :/
doduše, velika je beba, dosta teška i sama po sebi i tromija ali ipak...
molim savjet ili bar utjehu - mamimo je igračkama (da posegne i okrene se, ali ona samo pruži bližu ruku, a kad ne dohvati ili protestira ili se zaokupi nečim drugim..) - već ima skoro 8 mjeseci i strah me što će mi pedijatrica reći, poslat će nas kod fizijatra ili kamo već.. uffff
Prije svega čestitke TinaB i čestitke Josephine :D za skinute remenčiće. Mi smo još uvijek na noćnima, kontola za 2-3 tjedna.
Josephine, i ja sam se silno brinula što se moja curica ne okreće kada smo ostali samo na noćnima. Trebalo joj je neko vrijeme, 10 dana-2 tjedna da počne i sada se vrti na sve strane. Ali ja sam skužila i još jednu grešku koju radim, čekala sam da se ona okrene u ono malo vremena što leži, jer sam ju i dalje puuuno nosila, kao i do tada, zbog remenčića. Dakle, bit je u tome da ona bude čim više na podu, negdje sam pročitala 50% budnog vremena. Mi sada imamo 8 mjeseci i mene (naravno :mrgreen: ) brine to što se ona ne diže u sjedeći i ne puže pa ćemo opet malo više na pod. Ali u biti djeca se ne razvijaju po tablicama i pravilima, svatko ima neki svoj ritam i to treba pratiti i ne forsirati ih.
Ne znam je li ti ovo pomoglo, ma samo ti nju prati, možda da pitaš pedijatra za savjet, ipak je ona bila dugo okovana. I još jedan mudri savjet :mrgreen: koji bih i sebi dala: ne čitaj puno o motorici i razvoju jer se samo zbediraš :mrgreen: :tele:
Eto, sretno! :love:
"Pravilo" o nosenju remencica - nose se dvostruko duze od dobi djeteta kad je dobilo remencice. (npr. kad je dijete staro mjesec dana i dobije remencice skinut ce ih nakon 2 mjeseca nosenja).Citiraj:
zg franka prvotno napisa
Koliko vidim tvoja malena ne mora ici na istezanje i samo joj moraju staviti remencice. Prognoza za displaziju je sve od 3 tjedna do 3 mjeseca (kod lagane displazije je obicno 3 tjedna cijeli dan + 3 tjedna samo po noci).
:* ljubi bebicu :*
mi smo nosili remenčiće kraće od vas (10 tjedana) i skinuli smo ih prije tri mjeseca. od tada se okrenuo, prosjedio, propuzao i neki dan se počeo dizati na nog uz nemještaj. ništa od toga nismo forsirali, osim što smo radili (još dok je imao remenčiće) vježbice sa unicefovog cd-a 'prve 3 su najvažnije'.
mislim da je od svega navažnije što sam ga prije 2 mjeseca premejstila sa kreveta na pod. od tada je razvoj motorike krenuo brzinom munje.
dakle, na tepih (nismo ga prije imali, kupili smo ga da bismo ga mogli spustiti dolje) sam stavila poplun i deku i preko toga plahtu (koju mijenjam kroz dan-dva). to je dovoljno mekano da ga ne boli ako padne, a dovoljno tvdo da mu pruža otpor. i da, on je cijelo vrijeme na podu. rijetko ga stavim u one vipere i neznamtija šta (npr. kada negdje idemo i moram se otuširati).
e da, i Yodi je trebalo neko vrijeme da skuži da je 'slobodan'.