a vas dvije imale ste svakako neki broj dijeljiv s 16 :P :P
Printable View
a vas dvije imale ste svakako neki broj dijeljiv s 16 :P :P
Ha, ha, skoro tako je kod nas bilo, zid ali prekriven plakatima nekih grupa s mrtvačkim glavama, iskeženim zubima, malo razrijeđeno bijesnim autima. Bijela boja tzida nije se uopće vidjela. Ozbiljno sam se zabrinula za sinovo duševno zdravlje u tom okruženju. A onda su se plakati iscufali i sišli sa zida, a novi nisu došli.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Čuj, ako je već dijete odabalo boju zida, ako ti se učini da to stvarno vrišti, onda nakon nekog vremena dođi maloj s idejom kao čovjek od struke i uvjeri je da je super ideja djelomično prekriti zid nečim neutralne boje, recimo velika oglasna ploča, zastor gdje ne treba,m šta ja znam.
I tješi se da nisi kao neki ovdje :oops: obećala djetetu koje pouzdano ne razlikuje sve boje dopustiti da izabere boju fasade za kuću koja je ostvarenje tvog sna.
vlvl, uvijek je mozes oblijepiti posterima ako ti se nijansa ne dopadne :lol: :lol:
dogovori jumbo plakat :lol:
nije valjda trocifren broj u zbiru :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
U Rodinoj ciklama boji?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
e pa onda si joj trebala dati sve nijanse ljubičaste na biranje :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ovako i ja navijam za Orku :mrgreen:
može i ovaj sa autosjedalicama!Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
sigurno bi se pubertetliji dopao što je - crni!
e pa onda si joj trebala dati sve nijanse ljubičaste na biranje :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ovako i ja navijam za Orku :mrgreen:
samo prefarba onaj trokut. :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
U mom stanu je svaka soba druge boje , a imamo ih 5. :P
I kako ti znas da za nju soba nece biti dobra? Njoj je dobra jer je ona tako izabrala.
Tako imam susidu koja u zivotu nije obukla na sebe nista sto nije crno , sad se udaje i naravno dosli su joj solit pamet kako treba bilu vjencanicu! :roll: Moze je ona obuc , ali to nece biti ona , a njeno vincanje!Na kraju vincanica trule visnje s crnim nakitom i postolama, samo sto joj nitko nije tio napravit crni buket! :lol:
I dalje : ORKA! ORKA! :mrgreen:
Iako naš potez nije bio najpametniji, jedna stvar je bitna: zadržali smo pravo veta. 8)
joj, bebelina...Citiraj:
bebelina prvotno napisa
tvoja susjeda ima malo više godina i uopće nije za usporedbu.
ja ZNAM da ovakva boja na svim zidovima nije dobra jer se time bavim, jer proučavam 15 godina, jer sam to studirala i išla na doškolovavanje samo o bojama.
kako je ms.ivy rekla, to je kao da dijete na -10 hoće izaći van u kupaćim gaćama i ja joj pustim na minutu, ali dalje moram spriječiti.
moja pogreška možda jest što sam joj dopustila da bira između svih tih nijansi, ali nisam pretpostavljala da će tražiti kompletnu sobu u jednoj boji s obzirom da je uz mene već dosta toga naučila i da vjerojatno zna kako to najčešće nije dobro.
trenutno mislim kako se malo inati, pustila sam joj nekoliko dana...
danas ćemo razgovarati, pa ćemo vidjeti.
a majstori, u međuvremenu, farbaju jednu drugu sobu.
i zabavljaju se.
i onda se sjetim keramičara koji su mi u kupaonicu postavljali 14 boja pločica i rekli kako nisu cijelu noć spavali nego su im te pločice iskakale - kao tetris :lol:
a nakon orkine sobe će morati na bolovanje :lol:
dakle, ja ne mislim da fulam kao arhitekt, nego kao roditelj 8)
a sad lijepo pitaj dijete da odabere slikice koje ćete nacrtati na tako lijepu boju zida i bit ćeš roditelj kakvog si svako dijete poželjeti može ;)
ja bi baš rado vidla tvoje šarene zidove. :mrgreen:
čuj, ak ću ja sfulavat ko roditelj ko ti, odmah potpisujem taj put. ;)Citiraj:
apricot prvotno napisa
A koliko dugo si se skolovala za biti roditelj? ;) Ja niti sekunde , a ipak znam da necu djetetu dat dupli viski!
Ma udovolji joj i kad joj dosadi soba u toj boji samo je prefarbaj , ali ovaj put budi pametnija! :taps:
ti u kupe, ja u špade...
ok
frendovi imaju tu boju u dnevnom boravku... soba cca 30m2 pofarbana u bijelo i na dva veća zida po dvije široke pruge u toj boji... sav ostali namještaj je bež-smeđa...
izgleda super ali još samo jedna pruga ili jedan detalj u toj boji bi bio too much...
stvarno si se uvalila... jel ima naznaka da će pristati na kompromis?
:lol: I koju boju ćemo prepoznavati iz aviona?Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
ja bi joj piturala sobu u boju koju zeli. njena soba, njen izbor, (njena greska iz koje uci;). kad bi pozeljela drugu boju, zajedno bi zidove prepiturali.
Crep na krovu. :)Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Boja još nije izabrana, ali vjerojatno neka jaka žuta, oker smeđa ili ciglasta. Zabranila sam biranje iz minijaturnog uzorka, pa svi skupa idemo jedan dan u Samoborku pred njihove velike panele s fasadnim bojama.
Arhitekt je preporučio svijetlo sivu, ali malac sivu povezuje sa starim i trošnim i rekao je da ne želi svaki dan ulaziti u sivu kuću.
Joj Vlvl, samo pazi da ti kuća izgleda ko žele bombon. To je moja asocijacija kad vidim kuću u jarkoj boji tipa, kričavo žuta ili roza :lol:
Vlvl, glasam za žarku.
zapravo, ja sam uvijek za kombinaciju od dvije boje: bijela i žarka.
cekaj, jesi li joj ti dala da bira boju, ili sve skupa?
boju je izabrala, ok. zasto ta boja mora biti u cijeloj sobi? to si joj obecala, da ce njezina u svemu biti zadnja, ili...?
:lol:Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
jeste li ih uopce pokusali traziti?
A gdje je slikica?
Meni bi bilo baš ružno da je sada odgovaraš ili da joj kažeš da ipak njen izbor nije baš najpametniji.
Ja imam neka baš ne lijepa sjećanja takva.
Da je moja cura, ja bih joj rekla da ćemo prefarbati u izabranu boju, a ako joj se ne svidi da ćemo onda prefarbati sobu u nešto što ćemo zajedno izabrati, bez "jesam li ti rekla" ;)
ajoj apri, jesi se uvalila :lol:
ostavi joj zid-dva u toj boji, ali sjedni s njom i ozbiljno joj objasni da ne smiju svi zidovi biti u istoj boji, koliko god bila lijepa. ako ostali zidovi budu neutralniji, vise ce se isticati njena prekrasna roza boja :) pametna je orka, mozda i sama kuzi da nije bas najbolje odabrala. kao sto zna za strop, skuzit ce zasto ne smiju svi zidovi u istu boju.
po meni, to je jedini problem. sama roza kao takva mi je bas fora :)
nema kod mene "jesm li ti rekla". ;)
ali, malo mi je čudno kada nekolicina vas savjetuje "pa ćeš nakon nekoliko dana/mjeseci/nekog vremenskog razdoblja, obojati ponovo".
je li vama ličenje stana baš tako jednostavno?
ako i zanemarimo financijski trošak kupovine boje i plaćanja ličilaca... gdje je pomicanje namještaja, uklanjanje svih stvarčica, unošenje i iznošenje, zaštićivanje stolarije, radijatora, demontaža rasvjetnih tijela, klime... pa poslije čišćenje...
radije bih ja "utukla zlo u korijenu", nego si opet ovaj cirkus priuštila za nekoliko mjeseci.
A ja nisam čak ni mislila na par mjeseci... nego možda čak i nakon par dana, jer se ipak Orki možda i ne svidi na kraju soba! :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Naravno da je užas da se kreči i sve, ali opet mi nekako gore sada nju odgovarati ili je ubjeđivati u nešto drugo kada joj je ponuđeno da bira.
Eventualno da možda odete negdje ili ako ti imaš program gdje možete napraviti i urediti njenu sobu sa takvom bojom zidova, pa da vidi kako je to, pa je možda TO odgovori, ali sve ostalo... :/
Pravo da ti kažem, ne znam....mislim, nema odgovora sada ispravnog, ali eto, nekako se potruditi da za sviju bude što bezbolnije prihvaćanje TE boje ili neke druge.
evo ja sam jedan zid bojala neki dan jer mi je doslo, dok su I&D bili u budimpesti, kakvo micanje namjestaja, zastita stokova, gdje je kaplo, kaplo je
tako da je meni opcija naknadnog bojanja ok
Sjedni s njom u miru i probaj joj argumentirano objasniti zašto baš svi zidovi ne mogu biti u toj boji. Pa joj onda uz dva zida u toj boji ponudiš dva-tri riješenja za ostale zidove (ona za koja ti misliš da su najbolja), pa neka opet bira od tih boja koje si joj ponudila.
Tako će imati priliku opet birati, a osjećat će se važna jer je pametno odlučila.
Uz to joj ponudiš da ćete vas dvije žemske otići izabrati i koji fora detaljčić (poznaš si dijete, znaš s čim ćeš ju dobiti) za sobu i da vidiš veselje.
Mislim da je njima bitnije da mogu što više sudjelovati i birati nego u jednoj rečenici odlučiti hoću tu boju i gotovo.
Sigurna sam da ćete se dogovoriti.
Ja bi kao Brunda.
Vjerujem da joj mama i strucnjak moze argumentirano objasniti i domisliti se rjesenju koje bi pokrivalo i njenu i vasu zelju.
A farbati citavu sobu i namjestati da bi se za pet dana zakljucilo da je mama ipak bila u pravu mi je too much - i financijski i truda - samo da bi curica naucila lekciju na vlastitom iskustvu. Da je teenagerica, svakako, pa cemo skupa cistiti i bojati, pa ce izici i jos pokoja lekcija, ovako :/
Sretno!
Apri , ne igram tresetu ili briskulu vec remi! :mrgreen:
I da meni je licenje stana jako jednostavno! Vec sam se ispraksirala u svim mogucim fazama licenja stana. Je li trebas pomoc? Znam strugati , gletati , pituravat..Samo treba vremena , a ako su sad zidovi dobro obradeni onda ih mozes samo premazati drugom bojom. :*
ok
pa meni je to jednostavno, pogotovo ako se radi o samo jednoj sobi. naravno da se djecji izbor boja s vremenom mijenja, ne znam, mozda u moje djece precesto, ali ne smeta mi i iako se ne smatram popustljivom mamom, urediti njihovu sobu po njihovoj zelji nije mi nikakav problem. istina, namjestaj je star par desetljeca, prekrojen i prepituran nekoliko puta po djecjim zeljama, mojim, a sad po zeljama moje djece. zidovi djecje sobe su u ovih 10-ak godina bili zeleni, plavi, zuti, narancasti, sivi, crni, na rige, na velike krugove... ne sve u isto vrijeme ;)
konkretan savjet: plafon (zbog lustera) i zid s radijatorom ostavite bijel ili npr. antracit (piturate i radijator), a ostalo bude po njenom izboru. vjerujem da bi cura lako prihvatila objasnjenje da zbog boje koju je odabrala morate ostaviti mogucnost za jednostavno prepituravanje za recimo godinu dana.
ja cu ti reci samo jedno: ne daj djetetu da bira boju. tako je moj muz meni dao da biram boju fasade pa su majstori dva puta prebojavali kucu :shock: i na kraju treci put. taj treci put sam odabrala zarko zutu i evo mi je od ljeta kuca takva. vec mjesec dana traju pregovori da bih ja opet obojala kucu jer nekako ta zuta mi je bila super na kartoncicu, ali na citavoj kuci mi je malo too much. ali nisam to mogla reci kad su je obojali jer mi je bilo neugodno da je farbaju cetvrti put za redom. a i mislila sam da ce mi se muz rastaviti od mene. sad sa vremenskim odmakom on to podnosi lakse :mrgreen:
sto se tice djeteta i sobe, ja svom djetetu ne bih dozvolila tako intenzivnu boju na sva cetiri zida. ako pretpostavimo da soba sluzi za odmor i za ucenje, jasno ti je da ta boja nije najbolji izbor.
probala bih u kompjuteru napraviti nekoliko skica sobe sa npr jednim zidom te boje a ostalo bijelo, pa dva zida te boje dva bijela, pa karirano, pa bijello sa rozim crtezom i sl i onda bih joj dala da od tih cetiri pet prijedloga odabere koji joj se najvise svidja. i objasnila bih joj da se MORAMO dogovoriti jer da naprosto ne moze dobiti sva cetiri zida u toj boji jer to nije dobro za nju.
a svakako ce joj manje naskoditi da zajedno smislite neki kompromis nego da zivi u zivcanoj sobi.
sigurna si da si mislila na antracit?!Citiraj:
enci prvotno napisa
(lu, pored mene žive si se tako igrala s fasadom?! :shock: :evil:
pa to smo mogli tako lijepo iskoristiti: ja biram boje, a M. pomaže u koncentraciji sviranjem).
ja sam donijela odluku.
ima pravo izbora: jedan njezin zid, a ostali umjereniji, ili sve po mome.
jer sam ja mama.
i znam da joj ne bi bilo ugodno (podsvjesno) u toj boji.
mama ne da ni da se pojede cijela čokolada nego samo jedan red.
a ovakva boja u sobi bi imala dalekosežnije posljedice nego jedna cijela čokolada.
8)