mim prvotno napisa
Korz dosta postova se provlači nešto kao "svi su zaslužili šansu...". Ne, nečovjek koji bludniči nad djetetom od par godina NIJE zaslužio drugu šansu. Predlažete-ako ponovi onda... Zar netko treba uništiti DVA života da bude pravilno (pravedno) osuđen??? Žao mi je, moje mišljenje je drugačije: zatvorena ustanova do kraja života. Preveliki je rizik. Mora li naše (vaše) dijete biti ta druga žrtva?
Ovaj susjed iz Mayine priče nije prijetnja samo Mayinom djetetu. Pričate kako je njeno dijete staro 3 godine pa nije bez nadzora. Hej!! Pa nije Mayino dijete samo na svijetu! U tom kvartu sigurno ima još djece. Znaju li njihovi roditelji za prijetnju? Hoće li djeca (ako ih se uopće educira-jer, ne zaboravite, nisu svi roditelji isti) zaista poslušati savjet roditelja??
Netko je lijepo spomenuo gamad u kući. I okružje u kojem se dijete kreće, iako mu nije dom, mora biti sigurno. Mravi i žohari ne ubijaju djecu pa svejedno mi ubijamo njih. Štakori su nam rijetko u kući, ne ubijaju nas, ali mi njih trujemo. No, pedofile ćemo valjda potapšati po ramenu i reći im: "No, no, to se ne smije raditi. " ??? Ili još bolje: hajmo ih sve promovirati u svećenike pa neka služe mise. Možda tad "ovčice" nasjednu na priču pa pedofilija postane općepriznata kao u Starom Rimu. Kakav nam je pravosudni sustav-ne bi me čudilo da i to dočekamo.