Mislimo na tebe! :heart: :love:
Printable View
Mislimo na tebe! :heart: :love:
kako je prosa pregled? nadam se da je sve super! :*
danas bila kod doktora, zadovoljan je betom kuc-kuc, sutra opet beta. sva sam izbocana ;)
doktor ne da dex sada niti bilo sta za smirenje. a ja drage moje uzimam dex 0.50 dnevno.
pino citas li??? da li da povecam dozu na 1mg dnevno??? sta mislite curke???
ne!Citiraj:
hani777 prvotno napisa
ako ti je dr. rekao da niste ne uzimas onda nemoj! ne znam zasto ti je to potrebno? da sam na tvom mjestu ja ne bi sad nista riskirala i slusala bi lijecnika, ipak on zna vise i sto je bolje ze tebe i tvoju bebu! sretno!
hani cestitam od :heart: .
u dex se ne bih dirala jer ne znam puno o tome (ja sam dobijala IVIg) ali ne znam zasto si ukinula aspirin ako ti ga je doktor prepisao. koliko ti je godina? i koliko imas kila? ako imas preko 35, trebala bi ga nastaviti uzimati. ako imas oko 50ak kila onda nastavi uzimati pola aspirina, ako imas vise od 60 kg onda mozes i cijeli (s pretpostavkom da ti ga je doktor preporucio).
Eh da...
U svezi aspirina, ja bas ne znam... Naime meni je doktor uvijek davao Andol 100, i pila sam ga i nakon sto mi je potvrdio da sam trudna (niej dobro zavrsilo ali to je druga prica)...
Njega se uzima da se krv "razrijedi" i da cirkulacija bude brza i bolja..
Znam zasto si ti prestala, zbog onog iscjetka, jel tako?
Ali, sto je tocno doktor rekao na to?
Dex uzimas zbog svojih NK od 36%, jesi li citala iskustva drugih cura? Dosta je hrabro od tebe uzimati Dex na svoju ruku, mozda da nazoves jos nekog doktra (Merkur mozda... Duic se bavi imunologijom)..
Pazi na se draga, i na tvog bebaca.. :heart: :saint:
Hani, mislim da u tvom slucaju nema velike razlike izmedju dexa 0.5, 1mg ili nista. Razlog za uzimanje dexa je kao sto je rekao dr Radoncic kad se javio ovdje na tu temu da dex moze imati (dobrog) utjecaja na hormone stresa, sto kod tebe po pisanju izgleda uzelo maha ;) u tim dozama je njegovo misljenje da nema imunosupresivno djelovanje. Iako ima drugih misljenja da moze imati imunomodulatorno. Da li ima nekog presudnog djelovanja na NK stanice - vjerojatno ne, jer ti je broj tako visok a doza dexa tako mala (ako dex uopce djeluje na njih) da mi se cini malo nevjerojatno. Vjerojatnije je da tvoje NK stanice nisu zloceste tj. ne ponasaju se abnormalno jer da napadaju embrio ne bi imala sanse ostati trudna s tolikim brojem. Tako da bi vjerojatno na tvom mjestu nastavila s 0.5mg za stres. Ja sam uzimala 0.75mg do 11. Tjedna sto je u mojoj klinici bilo standardno.
Sretno!
Draga Hani,
najiskrenije cestitke! :heart:
ja se stvarno ne razumijem u sve probleme koji se ticu MPO niti u sve lijekove koji su potrebni ili nisu, ALI se razumijem u opcenito djelovanje ljekova i bilo kakav lijek uzimam SAMO ako je bas potrebno i po preporuci lijecnika, ako nisi sigurna da je tvoj lijecnik dobro odlucio nazovi ga i pitaj ponovo ali ja ne bi da sam na tvom mjestu uzimala nista, ma kako doza bila mala, nista na svoju ruku!
kako je bilo danas?
Joj zhabica, dirljivo mi je koliko imas povjerenja u doktore. I ja sam bila takva na pocetku. Mogu ti reci da ja sad ne uzimam lijekove niti kad su mi preporuceni ako se osobno ne uvjerim u znanstvenoj literaturi i internetu o cemu se radi. Moja skepticnost prema doktorima je postala jako velika. Pogotovo prema onim doktorima koji bi radili ultrazvuk za potvrdit trudnocu prije 5. tjedna...
Samo da ne ispadnem zagovornik samo-propisivanja lijekova: covjek treba biti jako jako jako dobro informiran ako misli uzimati nesto na svoju ruku. Ako dobije preporuku protiv necega, treba saznati zasto - da li je to neznjanje doktora, strah od nepoznatih posljedica ("first, do no harm" stav), ili neki drugi dobro argumentirani razlog. Ono sto je po meni najbolje napraviti je dobiti jedno, drugo pa i trece misljenje od razlicitih doktora, obaviti potrebnu istragu po vjerodostojnim izvorima na internetu, i uzeti u obzir iskustva drugih pacijenata. U slucaju dexa, imali smo dugu diskusiju na forumu u koju se ukljucio i dr. Radoncic bas zbog toga sto si zene zele samopropisivati terapiju. Toplo preporucam ponovno citanje tog topica.
ma nije ti to povjerenje u doktore nego samo znanje o ljekovima, to mi je profesija kojom se trenutno ne bavim (zato ne znam sve detalje oko dexa), ali ako vec dr. kaze ne onda ne! jer oni su obicno skloniji davati ljekove i kad ne treba nego ne-davati. i ja sve volim provjerit ali na kraju krajeva, iako lijecnika ima svakavih, mislim da znaju ipak malo vise od obicnih laika. :*Citiraj:
pino prvotno napisa
hani cestitam :D :D i ~~~~~ za skolsku trudnocu
pino :love: imas pp
zhabica, znam da nije preporucljivo uzimati lijekove bez znanja doktora, ali mi smo ovdje toliko izucile tu imunologiju (narocito pino) da mi se cini da nekada znamo zaista dosta. dex ne moze stetiti ni meni ni bebi, moze me samo umiriti. jos cu jednom popricati s doktorom i zamoliti ga, zaista bi najbolje bilo da mi on prepise dex. :love:
mislim da cu slijedece sedmice na UVZ. zaista ne znam kako cu podnijeti to, ali nadam se da ce biti ok.
martina, mozda ga nazovem slijedece sedmice. :love:
sve ostale curke, hvala vam na cestitkama. :love:
ja sam u ludjackoj fazi, strah me je i hodati. :oops:
oprosti ako sam ostro zvucala. samo sam oprezna i iznosim svoj savjet i ono sto mislim da je najbolje, no uvjek je odluka na tebi, naravno.
jos jednom, iskreno se veselim s tobom, kao i sa svim curama koje toliko zele bebu, znam kako se osijecas i sama sam slicne strahove prolazila. zelim ti svu srecu ovoga svijeta i predivnu trudnocu!
Hani777 kako si danas? Što ima novo? Nisam upućena u potpomognutu, ali trudnoća je trudnoća- pa sam te htjela pitati uzimaš li folnu kiselinu? Sretno! :heart:
Hani777 kako si danas? Što ima novo? Nisam upućena u potpomognutu, ali trudnoća je trudnoća- pa sam te htjela pitati uzimaš li folnu kiselinu? Sretno! :heart:
uzimam folnu. srceko kuca hB. ali strah me ne popusta. ni sanjala nisam da necu uzivati u ovim trudnickim danima nego se birnuti, brinuti, brinuti...valjda bude bolje kada prodje 12 sedmica aBd.
sad sam jos dobila i neku jaku prehladu s malom temperaturom, pa se isikirah da to nB ne aktivira one moje NK..
Jupi, hani, vidiš kako je dobro da si slušala muža a propos mjesta za idući postupak, baš mi je drago za srce :heart: ! Bit će bolje kada prođe 12. tjedan, a ovo su sve normalni strahovi, trudnički imunitet je i inače jači, temperaturu ne trebaš snižavati lijekovima ako nije preko 38, a tada možeš piti lupocet i slične lijekove - pitaj u apoteci koji smiju trudnice - a dotad se utopljavaji pij čajeve.Citiraj:
hani777 prvotno napisa
draga hani 777, jako mi je drago da je sve ok i super za malo srčeko :heart: čestitam!!!! :D
Sa prehladom po ininom savjetu!
hani bravo za :heart: :D
Čestitam od srca, evo moja zemljakinja uspjela :heart:Citiraj:
hani777 prvotno napisa
Hani draga, predivne vijesti ... :D ... čestitaaam !! :heart:
Haj Hani, drago mi je da si dobro, da :heart: kuca. Neka, hvala dragom Bogu! Znam da si zabrinuta, no ne boj se. I sama sam u strahu za svoju bebicu, čekam 12. tjedan kao ozeblo sunce. No svjesna sam da ne vrijedi paničariti. Hani u kojem si tjednu? Ako ti zatrebaju bilo kakvi lijekovi, npr. utrići javi mi- ja ću ti poslati poštom draga moja. Hrabro naprijed.
Pozdrav od bebe, rene i tate.