da li si radila laparoskopiju ili subjektivno imas vise poteskoca? imas i miome?
boze, koje zlo nece jos na nas zene :(
Printable View
da li si radila laparoskopiju ili subjektivno imas vise poteskoca? imas i miome?
boze, koje zlo nece jos na nas zene :(
Ja sam mikrocistični jajnici i niži mi je DHEA - čekirala ga - a isto imam endometriozu sitnu. MM se "napalio" i nabavio dheu zbog obećanja povećanja libida... LOL - moram mu reć' da to ipak ne djeluje tako. A ja je samo gledam... i vjerojatno ću je spakirat i gledat na moru. Smiješna sam sama sebi, što "prirodniji" pripravak, to je mene njega više strah jer se mislim ko zna, neispitano, netestirano, filozofija.
za libido probaj macu...najbolje red macu.. :)
Ma, kud ću ti ja na macu... Ja i maca, dva pojma, dva svijeta. I to sam imala doma i nikad pila - to je ono dvoje zagrjlenih na slici u stilu Bravo, piše "Maca Potent". Tu mi tek fali unutarnje motivacije da to nešto djeluje, a ono ko zna ko to proizvodi i na što još djeluje... Ma, zanemarite moje trućarije :).
Znaš mene... nisu MPO nebuloze, nego manjak ženskih hormona... uslijed dobi. Ma, whatever... ljeto će samo po sebi taj problem riješit, to je ta sezona... opuštanja :).
nebulze = problemi :-) nekad taj seksualitet zakopamo u brdu problema, posla i ostalih blokada..to kako ti mislis sam i ja polazila od toga. hormoni su mi u banani, estrogen na najnizojo razini...itd..da ti kazem da sam imala ciklusa koje sam hormonski pratila i po njima sam 'bomba estrogena' a opet mi seks nije bas padao na pemet..a ciljani odnosi odradjeni zbog svrhe..zvuci trezveno i grubo..MM i ja znamo o tome pricati i hvala bogu da postoje i druge situacije koje su spontane, neopterecene s 'pravljenjem' bebe.
ajde neka opusteno ljeto donese plodove.. :)
Nas reproduktivac je samo odmahnuo glavom na DHEU. Ono, jedno uho unutra, drugo van.
Mozebitno spadam u low respondere (jos nema dijagnoze), a svakako imam katastrofalan AMH.
Low responder means low AMH, to su skoro pa istoznačnice, zato u i je Americi bar za nizak AMH/visok FSH neki entry barrier za stimulirani IVF, koji oni, ako dobro kužim, klasični stimulirani IVF (ono tipa 30 gonala/menopura ili takvih stvari) jedino i rade, ne ove minimiksove klomifen plus malo gonala/menoupra, ili samo klomifen za IVF, ili prirodnjaci. Taj barrier su stavili jer to znači low responder neće dobit benefit klasičnog stimuliranog IVF-a koji se oslanja na višak stanica i višak embrija da bi se nekako napravio shortcut i postigla trudnoća (naravno, uz to što se zaobilazi dio reproduktivnog puta - jajovodi - i pomaže spermiogramu, ako je to primaran problem).
Pitala sam ga spadam li u low respondere zbog niskog AMH-a, i/ili moze li mi prisiti dijagnozu low ovarian reserve, ali nece i ne moze, upravo zbog onoga sto sam navela na drugom topicu - AMH je zgodno znati, ali smatra da je to previse nova i zasad previse nepouzdana pretraga da bi se na temelju nje nesto moglo definirati.
nizak AMH ne znaci automatski da bi bila low responder. za to bi trebalo probati stimulaciju u okviru jednog IVF/ICSI da bi to znala.
ja npr. odlicno reagiram i na najmanje količine fsh (puregon) i klomifena bez supresije u stimuliranom ciklusu, a jako lose na ful stimulaciju s fsh (300-475IE menopura) u dugom protokolu.
i bez AMH se mogu prosuditi tvoje ovarijalne rezerve..uz FSH, odnos FSH/LH i brojanje antralaca pocetkom ciklusa npr. moj broj antralaca je sukladan vrijednosti AMH..nazalost.
Zbog putovanja i menge koja je dosla dva dana ranije od ocekivanog sam propustila vadjenje hormona treceg dana ovaj mjesec. Tako da cu i UZV antralnih vidjeti tek pocetkom sljedeceg ciklusa, osim ako se, naravno, ne dogodi cudo i ne ostanem trudna. Reproduktivca do daljnjeg ne zanima LH, nije na popisu onoga sto mi zeli provjeriti.