ELa1 pa to je super obzirom na termin poroda i težinu!
Printable View
ELa1 pa to je super obzirom na termin poroda i težinu!
Rodila sam nedonošče u 33 tjednu trudnoće(2 kg, 45 cm) porođaj na carski hitno, jer mi je od 32. tjedna curila plodna voda,sve u redu pri porodu, međutim, sada, s 4,5 mjeseci moj sin ne želi da hvata igračke (izvuče dudu iz usta, odguruje bočicu kada je sit ili mu se ne dopada), preporučeno am je da diemo u razvojno savjetovalište, također ne može noge da ispravi u koljenima, pa su najavili neke kaiševe da bi nosio... iskreno ja sam u svemu tome pogubljena...i ne znam ni šta ni kako
tek sada kada vidim vaše brige, sa suzama u očima shavtam da moj slučaj nije najgori...
Ne znam od kuda ste,no uobičajeno je da se svoj djeci rodjenoj prije 37 tj.trudnoće daju upute za pregled neuropedijatra,fizijatra i sl.Iz Vašeg posta pretpostavljam da Vas niko nije nikamo uputio.Nažalost,najbitnije je s prijevremeno rodjenom djecom znati postupati i na vrijeme početi s neurorazvojnom gimnastikom.No nikad nije kasno.Moj savjet Vam je da se što prije javite neuropedijatru na pregled,koji će Vas dalje uputiti kada napravi procjenu.Za više informacija te pomoć i podršku svim roditeljima nedonoščadi pogledajte www.palcici.net.
Evo da vam se javimo sa našim iskustvom.Mi imamo dijete staro 7 mjeseci kojemu je utvrđena retinopatija 4-5 stupnja i potpuna slijepoća.Doktori u splitu su nam rekli da postoji mogućnost za operaciju u europi ali čiji uspjeh je vrlo mali, kako smo zakasnili,te da će dijete ostati slijepo.Nakon početnog šoka odlučili smo ipak nešto poduzet.Na raznim forumima smo došli do saznanja da postoji neka klinika u Detroitu koja radi te operacije.Otošli smo odmah u roku mjesec dana u Detroit i gle čuda,potpuno drugi pristup bolesti dr Capone nije ni jednom riječi rekao da smo zakasnili ,ili da je to nemoguće, one je od početka pričao o naočalama .Nakon dvije operacije dijete smo na njegov savjet (zbog određivanja dioptrije )pregledali u drugoj klinici ,centar za rehabilitaciju vida ,gdje je doktorica utvrdila da dijete uz naočale vidi 60 posto i smatra da će se to još znatno popraviti uz vježbe za stimuliranje vida.Naše iskustvo je da ovdje u tim stvarima ne treba pretjerano vjerovati našim doktorima jer jednostavno još nisu dorasli metodama i načinima rada doktora u SAD-U.
26tj u boln.- kontrak. i otvaranje,zbog dvoroge matern. vec tada se gurao van,. Nakon 17 dana,doma, ali smo dobili 2 inek.za brzi razvoj pluca. U 30tj opet se vracam u bolnicu. Prikopcali su me na tokolizu,i tako dva tj. Zadnji tj dnbivala sam trudove svaki drugi dan,ali bi ih nekako smirivali. Kad sam ih 3put dobilai,iz klc sam preseljena u petrovu. Do drugog dana je sve bilo ok.. Oko 1 popodne, uhvatili su me trud.kak se spada,ali to jutro skinuli su me s tokolize. I dobila sam jos dvije inek.za pluca,32tj rodila sam decka 1840/44. Disao je sam,7 dana primao kisik,i pio antib,nakon 14 dana izasao iz inkub,8 dana bio kod njih u kreveticu. I pustili ga doma sa 2220g. Cjelo vrijeme sam bila tamo zbog mlijeka,ali dojiti nece.Sad se vise niti ne ízdajam,jer vise nisam ímakta toliko kolikoje on jeo. Sad ima oko 6 kg:) i 54 cm:) papa 150ml i lijepo papa. Ima 2 i pol mj:) krenulí smo na vjezbice, imao je ROP 2 stupnja,ali se povukao. hvala bogu:) decko je pravi,sve je ok:)