Cure, ja sam ovdje skroz nova (od danas). Jel mi netko može reći gdje se u Zgb može kupit čaj od marulje i vrkute. :?
Printable View
Cure, ja sam ovdje skroz nova (od danas). Jel mi netko može reći gdje se u Zgb može kupit čaj od marulje i vrkute. :?
u bilo kojoj biljnoj apoteci
Hvala!!! Odmah sutra idem u pohod! MM i ja se već neko vrijeme trudimo, pa ništa. Čitala sam o marulji i vrkuti i čini mi se da ne može bit štetno, pa možda uspije.
Drage moje...imam jednu dilemicu....zanima me da li je iko primetio da mu marulja ili vrkuta (pijem ih u kombinaciji) smanjuju cikluse.Meni su i previse kratki pa se plasim da bih i ostala bez njih ako bi se iole jos skratili.Hvala punisimo....
halo curke evo da se samo javim.....
eto o dmog zadnjeg javljanja prošlo je dosta ugl. pila sam čaj 3 mj ako ne i dulje...onda sam oslučila napravit pauzu da vidim hoće bit šta...e naravno NIŠTA ni kašnjenja ni plusa ništa....počeo novi ciklius idmeo opet na trakice, čajeve i mjerenje temperature...polako gubim nadu al evo nadam se da će druge cure imat više sreće od mene :cry: :cry: :cry:
denii, nemoj gubiti nadu :love:
malo pauze sada, odmori se od svega pa opet u akciju :*
a draga hvala ma nema odustajanja imala sam mjesec dana pauze od svega sad opet nastavljam s čajom grafom trakicama i ostaloim......mada sam nadu iszgubila l eto da ne sjedim prekriženih ruku pokušavat ću i dalje pa šta bude
pitala sam na topicu MB čaj za žene, ali nitko nije odgovorioć, pa ću pitati ovdje.
da li se ovi čajevi smiju piti za vrijeme dojenja?
i da, još nisam dobila mengu.
a prije trudnoće sam imala PCOS od 17g.g i pila Diane, Provera, dabroston.
nije ti nitko odgovorio jer ih nije pio za vrijeme dojenja pa nemamo iskustva
no s obzirom da oni utjecu na hormone, ako zelis nastaviti dojiti ja ne bih pila, ako zelis prestati onda je to mislim paralelno ok
hvala pujica,
ne mislim još prestati dojiti.
a ništa onda, mogu samo čekati mengu i u međuvremenu raditi na bebi, pa šta bude
samo da dam mali doprinos ovoj temi ;) ,
moji ciklusi su bili svakakvi, samo ne kratki,i to od 30/60 dana, a prosjek 35.
Vec neko vrijeme, 5/6 mjeseci, pijem marulju,pa vam mogu reci da mi je prosjek 29 dana. Nisam jos uspjela ostvariti trudnocu ali ciklusi su skolski, sa skolskim ovulacijama. Godinama su me zene nagovarale da je pijem i mislila sam bapske price dok nisam ovdje procitala koliko je hvalite, pa sam napokon poslusala, i eto, i to je uspjeh sto sam stabilizovala ciklus, a za ostalo javljam ako pomogne ;)
Bok svima, nova sam ovdje, ali sam pročitala puno vaših postova. Često se komentiralo o tome kako se lijekovi i čajevi ne smiju konzumirati zajedno. Ima li o tome nekih znanstvenih dokaza, ili je tako sugerirao neki liječnik ili netko tko se bavi alternativnom medicinom, ili je to samo rečeno iz vlastitog iskustva? :? Naime, za macinu travu čula sam od susjede koja je u isto vrijeme primala terapiju i pila macinu travu zajedno s mužem. Već drugi mjesec ostala je trudna bez ikakvih posljedica.
Već nekoliko ciklusa pijem namanju dozu klomifena, dobro sam regirala, ali do trudnoće nije došlo (napominjem da sam s prvim djetetom zatrudnjela od prve prije 10 god). Prije no što sam došla na ovaj forum kupila sam macinu travu i počela ju piti iako sam prethodno pet dana uzimala klomifene. Na folikulometriji mi je dr rekao kako je reakcija super: nekoliko lijepih i velikih folikula, endometrij također super, baš kakav treba biti ( nisam mu spominjala marulju); općenito- reakcija bolje nego prije. Bila je i ovulacija. Sad mogu samo čekati... :)
Lijep pozdrav......
ovisi na sto prirodne tvari utjecu - macina tvar utjece na sluz, a ne hormone, za razliku od vrkute pa u principu ne bi trebala imati kontraefekata s kolomifenom
ipak, mislim da je neozbiljno doktorima presucivati uzimanje bilo kakvih dodatnih preparata osim onoga sto oni prepisu jer ako oni vode postupak onda je i njihova odgovornost, zar ne, a uzimanjem neceg na svoju ruku uvijek mozemo nesto i zeznuti
Dobro razmišljanje :)
Prvom prilikom ću se posavjetovati s liječnikom, prije no što nastavim s maruljom... (prestala sam ju piti nakon što mi je on potvrdio da je ovulacija prošla)
Pozdrav
...bok svima...i ja sam jedna koja nema sreće..zasada...ali se nadam....počela sam piti marulju i vrkutu...i stolisnik..i majčinu dušicu..i sve odvojeno..sve u gutljajima,,jer vjerujem da je tako najbolje,,,a MM pije tkđ neke čajeve..i vitamine..pa se nadamo....
Bok svima! Ja sam nova i zbunjena...svim ovim postovima koje sam pročitala. Imam policistične jajnike, na terapiji sam klomifenom i pijem marulju. Prema onome što ste napisale to je možda ok, a možda nije, u redu kombinirati. Jel mi može neko reći iz vlastitog iskustva? :?
evo mog prvog posta na rodi.
zbunjuju me ove sve moguće macine trave- koliko ih ima. uglavnom, ja pijem kao macinu travu međutim upravo sam otkrila da pijem krivu jer je moja fina, limunkasta pa će biti već mjesecima pijem krivu, da pijem melissu :(
moje je pitanje sad kad nabavim marrubium vulgare tj marulju što mislite, dali smijem mješat te dvije i tako piti jer je ta marulja navodno pregorka?
hvala puno na odgovoru i na ovoj temi
Nakon podužeg slušanja, odlučila sam se i ja isprobati taj čaj od vrkute.
Tek sam danas počela, pa ćemo vidjeti.
Čula sam već par priča o tome kako su žene dosta brzo nakon toga ostale trudne.... još uvijek imam dojam da su to ipak bapske priče, ali bumo vidli :D
Što mislite o tome, ima tko sa takvim iskustvima?
I, da, doktorica mi je dala folnu kiselinu u tabletama.... jel pametno miješati uopće? :S
jel se smije piti vrkuta kad se uzima klomifen?????
trenutno sam na klomfenu pa me zanima
crvenkapica mislim da ne. jer vrkuta regulira hormone a i klomifen utjece na hormone pa da nebi medjusobno kolidirali ja ipak ne bih.
Pratim temu vec neko vreme,al nisam ranije pisala..
Pocela bih da pijem ove cajeve,ali me zbunjuje jedno..negde sam procitala da se marulja NE PIJE tokom menstruacije,a pak negde-da se PIJE od 1.dana ciklusa..
I sad nemam pojma sta da radim..Treba da dobijem M za par dana,pa bih pocela tada ili da sacekam da prodje..?
Iskusne zene,pliz..! :)
Ovako mislim da ti 90% cura koje piju kombinaciju macine trave i vrkute piju ovako:
Macinu travu od kraja m pa do ovulacije a vrkutu cijeli mjesec.
Evo i ja sam upravo završila turu od tri mjeseca pa sada pauza mjesec dana pa ponovo na pijenje čaja. Ja bi ti isto preporučila da marulju piješ od kraja m do ovulacije, a tako će ti reći i večćna travara a i mislim da si mogla po forumima dosta pročitati kako ga cure piju.
Mada ima onih koje piju samo marulju cijeli mjesec bez vrkute ali mislim da je najbolja kombinacija marulja i vrkuta.
Da.i ja planiram da koristim kombinaciju-i marulju i vrkutu..
Ma,zato i nisam bila sigurna-jer ipak ne koriste svi na isti nacin(neke zene piju i za vreme M,a neke ovako kako si mi opisala)..
Ja cu,ipak ovako-marulju od kraja M do O,a vrkutu stalno..pa cemo videti..
Prvo cemu se nadam -je da ce mi prestati spotting koji me izludjuje vec neko vreme..svakog 19 DC pa do M..nekad smedje,nekad bledo-crveno,nekad tamno-crveno..po par mrlja na vesu ili na wc papiru..danima..uf..
A posle-videcemo..mozda dodje jos jedan misrisni zamotuljak :heart:
corinaII :*
Sigurna sam da je ovo neka trudnica več pitala, al evo iskreno ne mogu sad sve čitat.
Sad sam 33 tjedna i zanima me kad se savjetuje krenut s vrkutom? Imam je doma al me lagano strah da mi ne izazove trudove pa nisam pila do sad.
:cekam: Ajte žene savjetujte me! :mrgreen:
Samo sam htela da se prijavim kao redovna korisnica obe trave...
Spoting nisam imala od kad pijem ove cajeve(dva meseca),a ranije je bilo curkanje oko sedmicu pre menge,mesecima unazad..
:naklon:
počela sam i ja piti čajeve u cilju da mi izreguliraju cikluse.
mene zanim da li je koja od vas imala nuspojavu gljivice?
Otkako sam počela piti Evin čaj dobila sam gljivice. Možda se samo poklopilo, ali eto...
ima li koja od vas takvo iskustvo?
POZDRAV! pitanjce-da li je nekome marulja produljila ciklus? počela sam ju piti i M mi je taj ciklus kasnila 17 dana...možda je slučajnost!
matahari ja sam pila vrkutu i nije mi produljila ciklus (kad sam ju pila). Ali sam zato prošli ciklus pila Vitex i produljio mi je 5 dana... tko će ga znat da li je to bilo zbog Vitexa ili samo moja velika želja...
jel netko možda zna na kom području najbolje uspjevaju ove biljke?
htjela bih pitati ako neka cura, možda medicinske
struke, može objasniti mehanizam djelovanja vrkute.
Ona naime sadrži neki fitoprogesteron, produljuje ciklus,
zadebljava endometrij, ali mi nije jasno kako uz to smanjuje
obilnost krvarenja (tako ne mene djeluje).
Meni laiku bi debelji endometrij trebao rezultirati
obilnijim krvarenjem, ali oprostite ako pričam gluposti.
Pokušala sam naći odgovor u dosadašnjim postovima o macinoj travi... ali nisam... Znate li, smijem li piti macinu travu dok dojim?
Imam policistične jajnike oduvijek, i menstruaciju par puta godišnja, a Miška smo napravili nakon 3 mjeseca macine trave i jaaakoooo puno štapića za mjerenje ovulacije. :)
On je sad 13 mjeseci, od menge ni "m", dosta dojimo. Malo smo smanjili kad sam počela raditi prije mjesec dana (tj. od 8 do 18h ništa), ali je od jaslica već treći put bubani, ja na bolovanju, neće jesti skoro ništa drugo... pa eto opet puno dojimo. I od menge ni "m"... A razmišljamo već neko vrijeme o drugom bebaću.
Pa nakon što sam se lijepo raspisala, smijem li početi uzimati macinu travu dok ga dojim? Prije sam bila uzimala neku mješavinu (80 g, od toga 50 g macina trava, a ostalih 30g neka druga tri čaja - neven i još nešto...)
Ja sam 2 puta dojila i 2 puta konzumirala i marubii herbu i nepettu catariu. Starija je imala 2 god., mlađa godinu i nešto sitno. Kontaktirala sam ginicu oko toga i dobila zeleno svjetlo. Uzimala sam i vrkutu. Djeca su dojila i dalje bez problema ja postigla cilj.:mrgreen:
curke bok,zanima me pijem macinu travu več 16 dana,rekli su mi da je pijem 3 mjeseca bez prekida znači u toku vjestice ,ovulacije,sada me zanimaju vasa iskustva i misljenje...jako sam razočarana:-(
zasto si razocarana?pa polako nije carobni stapic :mrgreen:
ja sam je pila 3 mjeseca i zatrudnila (a svaciji je organizam drugaciji) s tim sto sam je ja pila 7 dana pa 7 nisam rekli su mi da tako ide :zbunj: jos je rano samo lagano i bez nerviranja...
hm, ja se ne mogu snaći među ovim postovima, pa bih molila da mi netko
opiše svoje pozitivno iskustvo s pijenjem vrkute i marulje
shvatila sam da se pije tri mjeseca pa pauza mjesec dana
ali nisam sigurna da li se marulja pije od prvog dana M pa do O ili cijelo vrijeme?
vrkuta i za vrijeme ovulacije i m?
znači to su dva odvojema čaja koja se kombinirano piju? :-)
ja sam ih pila kombinirano...napravila bi si ujutro veću količinu pa bi pijuckala tokom dana...konstantno...par mjeseci...
nisam pratila dane ciklusa i dovodila ih u vezu s čajem...
a kad sam zatrudnila, nastavila sam piti samo vrkutu...jer je izuzetno dobra za trudnoću, pripremu za porod....
kombinirano u smislu da si pomiješala čajeve
ili da si skuhala posebno jedan, posebno drugi
pa ih pila naizmjenično tokom jednog dana
ili jedan dan jedan, drugi dan drugi?
srećom nisam iskomplicirala :mrgreen:
vidiš...ovako kad mi objasniš tek tada skužim kako se sve može shvatiti na više načina :mrgreen:
ja sam ih kuhala zajedno...i kombinaciju sa stolisnikom...sve zajedno...
e da...Ašić u biti ne spominje pretjerano marulju iliti očajnicu...ključan je gospin plašt i stolisnik...
s maruljom treba biti oprezan, kaže Ašić ne više od 3-5 šalica dnevno.
sad sam zadovoljna odgovorom, hvala :-D