Hvala :*
Printable View
Hvala :*
a ... joooj, evo i mene. malo me je trudnoća iznenadila jer sam u proteklih par godina natukla 15 kg viška, plan je bio smršavjeti i onda trudnoća, a kako kod mene rijetko kada ide po planu nije išlo ni sada. u trudnoću sam ušla sa 87,5 kg. do sada sam se udebljala 7,5 kg a tek sam u 20. tjednu. na prošlom pregledu sam u mjesec dana dobila 4 kg i naravno dobila dijetu. kontrolirala sam šećer i sve je u redu, ali kile me užasavaju. luda sam za slatkišima, kolačima i svim zabranjenim namirnicama. imam problem jer ne znam kako provoditi dijetu. nije mi baš jasno kako pripremati povrće. pa nije vrag da se samo skuha u slanoj vodi i tako jede. to je fuuuuuuj!
ima li tko kakav prijedlog, a da je kompatibilan sa dijetom od 1800?
dajte pomozite, očajna sam :predaja: :predaja: :predaja:
ja isto moram jesti po toj od 1800 kcal i meni je sve ok. Pridržavam se onog što piše.. Kad je meso jedem ili piletinu, puretinu ili ribu.. Uvijek dodam salatu (zelenu, matovilac i sl.) i meni je sasvim ok. Iskreno ja sam u životu bila valjda 300 puta na dijeti, jela sve i svašta, nekad gotovo ništa. Prije trudnoće skinula 25 kg, vratila skoro 5 i onda ostala trudna.Zasad nisam dobila ni grama i ovo je sasvim ok, . Valjda stvar navike.. Ne smijem puno ni dobiti, imam kila ko neki sumo borac i nastojat ću dobiti samo koliko moram ako bude išlo...
kako si uspjela skinuti 25 kg?
ja muku mučim sa svojim kg :x
ma nije problem jesti meso i salatu, meni je bed varivo?! kako to nekako smućkati a da bude fino?! ili bar jestivo :(
....a što kad nije?Citiraj:
mamaanita prvotno napisa
Ja se nikad ne debljam od mesa. Zapravo sam ga retko jela. Uvek to bude od testenine neke, jer ja ne znam pojesti jedan tanjir, nego uvek mora biti repete ili "da se ne baci" ili da se oliže šerpa :x A za meso nije bed. Mislim, kako ti jedeš? Tebi svaki dan meso na stolu :?
Ja živim od variva :mljac: Pravim ih vrlo ukusno (to nije samo moje mišljenje) pa ti možda mogu pomoći. Ajde javi mi se na pp ako te zanima nešto konkretno da ne zatrpavamo topic
što je ovo, nema nikog na dijeti? :cekam:
17 tjedana +5 kg (mislim da je sad već i +6). :oops:
Ja se kulturno suzdržavam od svega nezdravog. Pa kad posrnem- ah, posrnem i haj`mo dalje u suzdržavanje. Počela sam trudnoću s kila viška pa sad kočim kočim... I po dobijanju kila u suzdržavanju sam +2, ali po svemu sam zapravo +12 i ne zavaravam se da se i dalje moram PAAAAAAziti!
ja sam imala GD, i propisanu dijetu od 1800cal
održala sam razinu šečera u normali, nisam bila gladna i skinula sam kile, u trudnoću sam krenula sa 97kg, poslije poroda sam pala na 84kg
moj meni:
ujutro: čaša mlijeka
doručak: 70-100g 100% int.kruha, salata od rajčica sa feta sirom/pečene tikvice/kuhano zelje s jajem/špinat sa svježim sirom/omlet sa paprikom
međuobrok: voće niskog GI-a
ručak: pola tanjura zelenila (špinat, tikvice, blitva, kupus,brokula, cvjetača, salata..) 100 g mesa/ribe i 70-100g int. kruha (100%) ili int. riže ili int. tjestenine
međuobrok: voće niskog GI-a / 3 kockice crne čokolade - kad bi me baš uhvatilo
večera: pola tanjura zelenila (špinat, tikvice, blitva, kupus,brokula, cvjetača, salata..) 100 g mesa/ribe/sira i 70-100g int. kruha (100%) ili int. riže ili int. tjestenine
povrče kuhano u vodi i začinjeno sa maslinovim uljem