:cry:
iskrena sućut
Printable View
iskrena sućut
pepina, iskrena sucut, vjerujem da je trebalo puno hrabrosti za napisati ovu pricu... :love:
:cry: :cry: :heart:
:cry: moja iskrena sućut.
Iskrena sućut. :cry: :cry:
najiskrenija sućut :cry:
Moja sućut :heart:
vjerujem da nema ništa teže u životu nego kad majka (i otac) izgubi dijete.
draga, stvarno mi je žao.
:cry: držite se :love: :heart:
Pepina,mislim o tebi još od onog dana kada sam saznala pretužnu vijest. :love: :love:
Hvala ti što si smogla hrabrosti i podijelila svoju priču s nama,dijelom da tebi bude lakše,koliko je to uopće moguće,a bome i da nas podučiš svojim iskustvom na što paziti i na što obratiti pažnju kada ne ide sve onako kao što bi trebalo.opasni su ti odgovori "izmoren od poroda" ,ja čak razmišljam s obzirom na nižu tjelesnu masu da su ti mogli napraviti i carski radije nego indukciju,pa bi poštedjeli dijete koje je neko vrijeme slabije dobivalo ono što mu treba zbog smanjene funkcije posteljice da dodatno gubi energiju. :/
Ovo je meni prvo palo na pamet.
Naravno,već za dijete koje završi na infuziji i u inkubatoru i dugo bude u bolnici ,činjenica da mu NIJE napravljen UZV srca je nevjerojatna i katastrofalna.
I dalje:ako je kasnije ustanovljena srčana mana,što je sa prenatalnom skrbi?Postavila bih ti jedno pitanje,a ti draga,ako ti nije prebolno,odgovori.Jesi li radila možda u trudnoći famozni 3D,anomaly scan -koji bi trebali otkriti nešto slično?Pitam se kolika je potreba da se izlažemo tolikim testovima i dajemo puste novce privatnicima ako ne vide ipak tako nešto,i ako smo kasnije prepušteni na milost i nemilost bolnicama gdje valjda o nečijoj trenutnoj inspiraciji ovisi hoće li djetetu pogledati srce ...čisto da eliminiraju mogućnost takve bolesti.
Još jednom oprosti ako čeprkam po onome što je tebi najbolnije,strašno me potresla vijest onoga dana kada si je objavila još na onom drugom,sličnom topicu,no stvarno bih voljela da sve mi na ovom primjeru nešto naučimo,na što paziti,što sugerirati...Bože dragi ispada da moramo doktore same učiti njihovom poslu :(
Još bih samo dodala da je tvoj tužni primjer i te kakav pokazatelj nedostatka izostanka rooming-ina jer ako je dijete non stop s nama onda bi mi prve primjetile da NE jede dva dana,a ne bismo se tješile mišlju da su ga oni tamo nahranila pa zato spava.
Želim ti draga da ti svakim novim danom bude mrvu lakše,i da jednog dana tvoj anđeo na nebu dobije bracu ili seku na zemlji. :heart: :love:
Ajme, Pepina.....
:love:
Ronin,eto,ja svratim svaki dan na kratko ovdje da vidim što ima novoga na ovoj temi koju sam otvorila.A svratim najviše baš zbog toga da odgovorim ovako kad me netko nešto još pita,jer sam ovu temu otvorila prvenstveno da bih eventualno pomogla drugima i upozorila ih na neke stvari.
Pa da ti odgovorim.Ja sam cijelu trudnoću vodila kod našeg uglednoga ginekologa koji u sobi ima baš 3D UZV,pa mi je svaki put napravio 3D.To me nije ništa dodatno koštalo,već je bilo dio uobičajenog pregleda.Bili smo i na razgovoru s njim i pronašli smo i mi i on sve snimke koje je on radio vezano uz srce našeg malog anđela.I bio je on sve mjerio i gledao,ali usprkos tome što je on osoba s dosta znanja on nije ništa vidio.Doktor je rekao da on sa svoje strane preuzima punu odgovornost za svoj dio.Ali je i naglasio da je to eto,tako,da su ginekolozi preuzeli djelomićno ulogu kardiologa u trudnoći,ali da to nije njihova uska struka i da oni mogu vidjeti neke stvari koje i gledaju(razvitak svih srčanih komora i slično),ali ne mogu vidjeti neke stvari koje mogu kardiolozi.
Naše sljedeće dijete će uz ginekologa od 11. tjedna kontrolirati i kardiolozi na Rebru,pošto to ulazi u standardnu proceduru kod ovakvih slučajeva.
Naknadno sam od kardiologa saznala da kardiolozi imaju drugačiju sondu na uzv,pa s njom mogu puno bolje pregledati srce djeteta već u trudnoći.A,naravno to je i njihova struka.
Dakle,kod nas se sve svodi na to-kad ti se dogodi tragedija,nakon toga nema što ne gledaju.Ali,prije toga ne postoji nikakva takva procedura koja bi omogućila da se svako dijete pregleda kako valja.
Opet ću ja-ako ti je suđeno da živiš-onda živiš,a ako ne onda ništa.
Ja sam stvarno napravila sve što se god moglo u trudnoći,a i nakon nje,pazila na sve,hodala na trepavicama,što se kaže,samo da ne bi bilo nikakvih rizika za dijete.Pazila na kilažu,pazila što jedem,što udišem,pazila da pijem vitamine i folnu,da ne radim ovakve ili onakve pokrete i što ja znam što sve.Išla sam super ginekologu,davala novce za to,radila test kombiniranog probira,mjerili su nuhalni nabor,...ma sve.I dok je naš sin ležao u bolnici,trčala k njemu,izdajala se,trudila da sve pojede,napravila optimalne uvjete za njega doma,da mu ne bude pretoplo ni prehladno,pazila da spava na boku ili leđima radi rizika od sidsa i sve živo.I ništa nije pomoglo.
Jer,izgleda da kad ti je vrijeme da odeš-onda odeš.Ali,na nama je da uvijek napravimo sve za našu djecu,bez obzira na sve.
Pa,zbog toga sam sve ovdje i napisala da bi sve savjesne mame znale na što još treba kod nas paziti,jer nam je organizacija zdravstva takva kakva jest.A to za rooming in što si rekla,definitivno se slažem s tobom,nakon mog iskustva.
Uvijek je bolje kad je dijete s tobom,jer nitko neće paziti na dijete onako dobro kako paze njegovi ili njeni roditelji.
Draga moja hvala ti na odgovoru :* :love:
Drži mi se,neću ti ni napisati da budeš hrabra jer to svakako jesi,samo ti šaljem tisuću poljubaca i mislim na tebe. :heart:
ronin, poučena svojim iskustvom definitivno bih u budućoj trudnoći otišla na 3D. Neke se stvari ipak daju viditi puno ranije i utjecati na reakciju lječnika po rođenju djeteta. Ali mislim da je statistika ipak na tvojoj strani, puno je više nasreću, urednih trudnoća.
Pepina :love:
Pepina :love: . Držite se i ti i tvoj muž.
žao mi je :cry:
sretno!
Pepina baš mi je žao :cry: .
Divim se tvojim postovima koji su pisani sa puno ljubavi, hrabrosti...
Jer ovakvu tagediju treba prihvatiti, preživjeti, a kamoli pisati o tome.
Hvala, jer ovakve priče pomoći će budćim mama.
Citiraj:
Pepina prvotno napisa
:cry: ajme...ne mogu doći sebi! žao mi je i suosjećam s tobom, a u isto vrijeme sam sretna zbog Vas dvoje što imate snage ići dalje...Vas dvoje ste sada najbitniji! nitko drugi nije bitan...a maleni anđeo neka čuva svojega bracu ili seku kojeg vam od sveg srca želim! ne gubite nadu...
zanima me da li postoji neka veza između preeklampsije i srčane mane kod djeteta?
vrlo sličnu priču imam i kod prijatelja čija je žena imala do kraja urednu trudnoću, zadnji mjesec zbog preeklamsije je umro dječaćić u njoj, porađali je tako izmoždenu, biopsijom utvrđena mala težina zbog posteljice koja je pred kraj "umrla" i srčana mana zbog koje oni pretpostavljaju da bi beba kasnije sigurno umrla...i opet se radi o muškoj bebi...jesu li osjetljiviji? sam Bog zna?
tvoj slučaj nijerijetkost još uvijek, nažalost! da li kriviti samo Vinogradsku? možda bolje cijeli sustav! neke od nas su rodile u toj bolnici i sve je prošlo ok, nekima ne...previše je raznih iskustava, al ne ponovile se takve ružne stvari!
molit ću za tebe i muža da Vam da snage i da dobijete još puuuno zdrave dječice!
pusa!
JAKO ME OVO RASTUŽILO.
JOŠ JEDNOM BEBE TREBAJU STALNO BITI UZ MAMU JER NIKOM DRUGOM NIJE DOVOLJNO STALO.
:heart: :heart: :heart:
sve hoću nešto da kažem al ne ide ... samo :love: :love: :love:
papak,nema veze preeklampsija sa srčanom manom.Tako nam je rečeno i od strane ginekologa i od strane kardiologa.
S preeklampsijom ima veze smanjena porođajna težina.To je zbog toga što je preeklampsija poremećaj u trudnoći kojega odlikuje visoki krvni tlak,koji nastaje zbog lošijeg rada posteljice,tj,slabijeg protoka krvi kroz posteljicu.
Srčana mana je slučajnost i u našem slučaju i u slučaju tvoje prijateljice.
Hvala vam još jednom na vašoj potpori.Nadam se da će netko uspijeti izvući neku pouku i korist iz naše priče.
Iskrena sućut! :heart:
Budite hrabri i dalje.
Vaš maleni Anđeo će vas uvijek čuvati i biti uz vas i iz vašu buduću dječicu :heart:
MOja iskrena sućut, nemam drugih riječi
Moja najiskrenija sucut.
Iako znam da nikad neces zaboraviti, zelim ti da sto prije prestane tako jako boljeti! :love:
ne mogu ni zamislit vasu tugu i bol... :cry:
pretužno :cry: :cry:
mlimo za malog :saint:
Već me dugo nije nešta ovako jako pogodilo i rastužilo... :cry:
Imaš pravo - neke stvari nikad nećemo moći u potpunosti shvatiti, ali lakše je ako vjerujemo da sve što nam se dešava ima neke razloge, ma koliko nam se čine nelogični.
Drago mi je da imate hrabrosti ići dalje, čvrsto vjerujem da će Bog imati milosti i da će vam podariti toliko željeno roditeljstvo.
:cry: :cry: :cry:
Ne mogu ti opisati kako mi je zao sto si to prosla i koliko sam plakala kad sam procitala tvoju pricu. :cry:
ja namjeravam roditi u Vinogradskoj i beskrajno sam ti zahvalna na ovome, jer sada znam kako da postupim ako mi bilo sto ne bude jasno ili mi bude sumnjivo...
Hvala ti i drzi mi se.. Mislim na tebe :love:
Draga pepina iskreno mi je žao i razumijem kroz što prolaziš i znam kako boli i još više ljuti kada znaš da se boriš s vjetrenjačama.
No dobro je da druge mame/trudnice takvo nešto čuju,možda se ipak nešto promijeni u rodilištima.
Teško je ali vrijeme će učiniti svoje.Drži te se :hugCitiraj:
Do novaca nam nije.Jer ne postoje ti novci koji ti mogu nadoknaditi jedan život.Kad si u ovakvoj situaciji,moraš izabrati da li ćeš se neprestano,svakog trenutka podsjećati na bol gubitka koji si doživio,ili ćeš usmjeriti snagu i nastojanje da se izvućeš i nastaviš živjeti.Mi smo izabrali ovaj drugi put.Nikada neće neko naše drugo dijete moći zamijeniti našeg pokojnog sina,jer on je bio mala osoba za sebe.Naša druga djeca će,ako nam ih Bog podari,biti druge osobe koje ćemo zavoljeti vjerojatno još i jače.Oni će ispuniti prazninu u našim dušama i životima koja je nastala kad nas je naš dečkić napustio.
Teško je prihvatiti činjenicu da ga više nema,ali,eto,..nekako si to objasniš,jer na neka pitanja jednostavno ne postoji odgovor.Ovo je bio njegov životni put,koji je bio kratak.A,zašto je morao biti tako kratak i zašto mu je sudbina namijenila takav životni put,ljudski mozak ne može shvatiti.
iskreno mi je zao zbog ovog ogromnog gubitka
nemam rijeci utjehe, i molim dragog Boga da vam ublazi patnju :heart:
draga pepina, ne mogu niti zamisliti tvoju bol. :cry: :cry: :cry:
moja iskrena sućut. i tebi i tm.
:heart:
Jako mi je žao
:cry: Jako sam tužna sada i iskreno suosjećam s vama. Nadam se da će vam biti poslan novi anđelek koji će ostati uz vas, čuvat će ga braco. :cry:
Hvala vam svima na podršci i toplim željama...nadam se da će nekome koristiti ova naša priča
Jako mi je žao
Iskrena sućut
jako mi je zao :love: :cry: