Gdje nađe ovako sladak materijal za zaštitne :zaljubljen:
SRETNO da nam beba dođe zdrava i vesela kad je čekaju ovako divne pelenice :D :D i vrijedna mamica :*
Printable View
Gdje nađe ovako sladak materijal za zaštitne :zaljubljen:
SRETNO da nam beba dođe zdrava i vesela kad je čekaju ovako divne pelenice :D :D i vrijedna mamica :*
Sretno i da nam se bebica nanosa pelena :heart:
a nanosat će ih se sigurno :lol:
materijal bebe na oblacima je s Etsyja ( već dugo ga čuvam ), zaista je prekrasan
lilamili, pelenica je premedena!!! :heart:
Nego, upravo se spremam na šivanje svoje prve pelene i imam nekoliko pitanja:
Koliko slojeva stavljate kada šijete pocket pelenu?
Što vam se pokazalo kao najbolje platno za uložak?
Vidjela sam da neke imaju pelene koje su između nogica ravne, a neke koje su tu su malo sužene (poput gaćica, ako kužite što mislim). Kako je bolje?
:klap: Lilamili, super su, osobito zaštitne.
Sretno :love:
Cure, gledam ja te vaše radove i jaaako sam ljubomorna :oops: . Recite ima li koja da je, motivirana pelenama, naučila šivati? Ali ono, da prije nije imala pojma. Ili ste sve iskusne šivalice od ranije? (Ima li nade za nas neznalice?)
Ja nisam imala pojma... Nisam prije niti porubila hlače, ali imam veliku volju ;)Citiraj:
Fana prvotno napisa
Ja sam za to da nista nije kasno za poceti bilo kada, samo ako se ima volje. MM-ov pradedo je studirao medicinu u 70-oj godini 8) da je zavrsio bio bi mu to treci fakultet. Samo polako i sretno.
Ja sam uz mamu sivala a onda kad sam se udala nikako a sad radim ko masina :lol:
Ja šijem odmalena :aparatic:
lilamili pelene su :zaljubljen: Kad je "dan D"?
evo me :)Citiraj:
Fana prvotno napisa
prvo sam se borila sa mašinom, slala ju na servis jer sam bila uvjerena da mašine ne valja, a ne šivalica :lol:
no krenulo je polako :)
šivala sam robicu za lutke kad sam bila mala :mrgreen: ali na mašini sam počela raditi tek s pelenama
ja nisam primila ni iglu u ruku nikad, sve dok nisam eto ostala trudna, prisiljena na mirovanje i surfanje po internetu, najprije sam se oduševila pelenama i imala ih namjeru kupit i onda naletjela na mamice šivalice i odlučila kupit mašinu i tako je krenulo, ali ja proučavam i isprobavam krojeve već četiri pet mjeseci pomalo, ništa nije teško ak ti je to gušt :mrgreen:
Za pocket stavim dva ili tri sloja ukoliko je materijal tanak poput nekih zerseja, a najcesce sam u pocket stavljala tetru ili mali frotir.Citiraj:
LIMA prvotno napisa
A za model moras sama izvaliti sta tvom bebacu bolje pase :)
Ima svašta novo kod nas :mrgreen:
Baš kad sam se nabrijala za šivanje pelena dođe Vještičica i ubije me u pojam :lol:
Jednu sam iskrojila i ručno sašila da vidim kako to uopće izgleda, čini mi se da će biti dobra.
Kupila sam neki debeli flanel za izvana, do guze će isto biti flanel a u pelenu sam (što mislite o tome) planirala staviti inlet - od pamuka je, nije tvrd kad se opere, a djeluje mi dosta gusto i ne tako lako promočivo.
P.S. Vještice, ona vunonamatalica što je tata napravio, jel to zamjena za ono ukočeno držanje ruku pa ti netko na njih namata vunu? Ako je, pamtim djetinjstvo između ostalog i po tome jer mi je mama puno štrikala, a ako taj posao kod vas radi radi TM potpuno shvaćam njegov polet da napravi zamjensko pomagalo!
vještičica :naklon:
za sve, pelene, igračkice i posebni za Toshibu :klap:
jesi ti to friško nabavila endlericu ili imaš otprije?
odlične su CB like :)
Super pelenice :heart:
Svaka cast na endlerici, ja vidjela kolika je to skalamerija, mislim na industrijsku i odmah odustala. Voljela bih ipak imati neku kucnu za malu upotrebu, ali ne znam koju? Ako ima neko iskustva, savjet bi dobrodosao.
@ LIMA
hvala :aparatic: trudim se, trudim :lol:Citiraj:
Baš kad sam se nabrijala za šivanje pelena dođe Vještičica i ubije me u pojam :lol:
elem, vunomotalica služi da se na nju pori vuna od odjevnog predmeta koji upravo postaje bivši odjevni predmet i počinje da biva vunica :mrgreen:
Tako smotana vuna (kod nas se to zove "kančelo") se može lakše oprati da se ispravi. E, a onda, ako ne umiješ drugačije, loviš nekoga da je drži na rukama a ti motaš klupče. Mi iz advanced grupe motamo solo, sa koljena 8)
BTW mislim da ti inlet neće opravdati očekivanja vezano za (ne)promočivost.
@makka
Endlerica je mamina. Onomad smo se dugo i uspješno družile. A onda mi se u više navrata pokvarila :mad:.
Pa sam naravno, u više navrata plaćala popravak :evil:.
Stoga se naše druženje na neko vrijeme prekinulo...
Sad smo se "pomirile".
Pelene su rezultat ponovno uspostavljene saradnje :)
@ mamina mica
ova je endlerica+iberdek, Singer, 5 konaca, koštala onomad oko 2000KM evo slička
Evo i malo noviteta, cisto da vam ne bude dosadno :mrgreen:
http://public.fotki.com/naidah/bumgenius-like-fitted/
i kako smo se nosali na djecijem festivalu 8)
http://public.fotki.com/naidah/mei-tai/dscf2799.html
http://public.fotki.com/naidah/mei-tai/dscf2800.html
vjesticice: gdje ste je nabavili i ima li malo "laksih" varijanti? Kad bi jos sila sama ta bi bila najbolja :lol:
Donio čika-gastarbajter iz Njemačke :mrgreen:Citiraj:
mamina mica prvotno napisa
Takva, bojim se, nema za manje para :/
Kod nas je bilo kupiti Bagatove samo endlerica, bez iberdeka, za nekih 400KM. Ali su mi izgledale kao da će se raspasti pri prvom pokušaju šivenja.
Šta je iberdek?
ovoCitiraj:
mamina mica prvotno napisa
eto vratim se ja iz bolnice nakon četiri dana odmora i imam šta vidjet - mamina mica, vještičice ja sam fest oduševljena sa novim pelenicama :D a igračkice od vještičice neću ni komentirat - što bi dala da i ja to mogu, curke nema vam premca
mamina mica; vještičica :zaljubljen: ne da su lijepe nego predivne, svaka čast
lilamili nije valjda sta ozbiljno? Kako je bebica?
Hvala na pohvalama. :love:
ma moram na carski radi septuma rodnice i duple maternice, bojali su se da mi ne pukne maternica pa su me misli ovaj tjed. na carski al sva sreća sve je super i ipak će pričekat punih 38. tjed. tak da se moram javit za tjed. dana opet :D , bar sam se malo odmorila a i moji su me se zaželjeli, i ljudi moji ja već zaboravila kako su novorođenčad male bebuške i sad mi se moje pelene ( one najmanje ) koje sam misla da će brzo prerast čine veelikima ( još bolje )
moram se pohvalit da mi je stigo bamboo velur s Etsya od Celtic Clothesa ( doduše čekala sam više od tri tjedna da stihne i poučena iskustvom airshwarye bila u uvjerenju da sam bacila noce i da neću vidjet taj materijal ) i to za dosta povoljnu cijenu i jako sam zadovoljna ( stvarno je mekano )
čitala sam reklamu u novinama NIvea za intimnu njegu žene i ostala paf kad sam pročitala da se ne preporuča nositi flanel jer da on pospješuje razmnožavanje mikroba, to mi je prva informacija i više ne znam šta da mislim - ako se ne preporuča ženama da nose gaćice od flanela šta je onda sa pelenama :?
Ma ne vjeruj svemu što pišu, ipak je flanel pamuk. Ne vjerujem da moze biti gori od bilo koje sintetike. A ne znam ni da se gaće prave od flanela, to prvi put cujem.
pa svakako još nisam čula da bebači imaju nekakvih infekcija zbog platnenih pelena, baš sam se iznenadila na takvu informaciju pogotovo zato što se 99 posto pelena radi upravo od flanela,
nego eto pustili me doma na povjerenje a ja već gledam šta bi prvo počela šivat :roll: , nego kažem ja mm-u da kupi mali paket pelena ( ove moje šivane mi se stvarno čine velike naspram malih guzičica koje sam vidla u rodilištu ) a on meni - a šta nisu zdravije ove platnene, drago mi je da ih je prihvatio prije nego što smo ih i počeli koristit :mrgreen:
Flanel može biti (a često i jeste) većim dijelom sintetički. Kad je skroz pamučni naglase da je u pitanju "cotton flanell"
pravo zboris... jednom mi je sveki poklonila pidzamu od ovog sintetickog flanela, to je uzas zivi za nositi na kozi... dok mi je ovaj 100% pamucni super... bas sam nesto guglala i nadjoh da se bas dosta donjeg vesa i zenskog i muskog a i decijeg radi upravo od njegaCitiraj:
vještičica prvotno napisa
pretpostavljam da je onda ovaj koji mi kupujemo pamučni, vidiš nisam ni znala da postoji sintetički ( to je valjda ko onaj šta rade one karirane košulje), a eto rješili smo jednu nedoumicu
:yes: to je tajCitiraj:
lilamili prvotno napisa
Kod nas je normalno za flanel, kao i za puplin, keper i slične materijale da su 100% pamučni, međutim ne moraju biti.
Naziv samog materijala je najčešće vezan za način na koji je tkan i debljinu niti koja se pri tkanju koristi, ne nužno za njen sastav ;)
ma baš sam bedasta, sad sam se sjetila da obavezno čitam deklaracije kad kupujem materijale i da je definitivno na flanelima pisalo da je sto post pamuk, samo sam vas zagnjavila bezveze :roll:
al dobro srce mi je na mjestu već sam se bila prepala
Prvo zahvale :)
Hvala svima na ovoj temi jer da nisam vidjela vaše pelenice ne bih se odvažila na šivanje. :love:
Sašila sam 10 komada, imam još 5 skrojenih i sad vam se uopće ne čudim jer ste "navučene" na platnene pelene. :lol:
Super je kad sama šiješ, onda možeš fino krojiti točno prema svom bebanu da mu baš stoje ko salivene!
Evo stavila sam i slikice, nisam se baš razmahala s dezenima jer sam naletjela na debeli flanel na akciji po 29 kn tako da su mi (zasad :) ) sve pelene iste. http://public.fotki.com/malianiv/pelene-by-lima/
LIMA super su ti pelenice :zaljubljen:
LIMA divne su :D
super je fora sa rastegljivim usima :heart:
Hvala cure :love: , ipak ste vi tu majstorice!
Inače, iako mi je mama krojačica nikada ništa nisam sašila. Prvo sam mislila da mi ona šije, a onda sam od nje odnijela mašinu i odlučila se sama, tako da te pelene imaju i sentimentalnu vrijednost :lol: - prva stvar koju sam sama sašila na mašini.
Sad mi je krivo zašto nisam i ranije prešla na platnene! Moj I., inače nezainteresiran za odvikavanje od pelena, u roku samo 3 dana nakon prelaska na platnene počeo me obavještavati isti tren kad se popiški :shock:
Trči mi i viče: Pikio, moko, sini! (Piškio, mokro, skini!)
LIMA bravo za malog pametnjakovica.... tako se i nama desilo taman sam se izvestila i navukla na sivanje kad je S. odlucio da vise nece pelene 8) no bice jos malih guzica za pelene te nemoj sad odustati :heart:
jel ima gdje u zagrebu za kupiti drukera u boji kakvi su, npr. na rodinoj pusi :) presla sam jedno 5-6 ducana - nama, maja, tkip, zagmag i jos neke kojima se ne sjecam imena i nista :(
Kako mi je ovo promaklo :shock: LIMA bravo! :klap: sviđa mi se fora sa kopiranjem jednokratnih 8)
Plastični drikeri samo na netu, nema u radnjama