:*
Printable View
:*
Hvala sis :yes:Citiraj:
sis prvotno napisa
e da znate kako me je trta...beba je za sad okrenuta na glavicu stalno pa se nadam prirodnom porodu tj VBAC-u...javljam novosti pred sami kraj...beba je opet velika, pa me bas zanima hoce li to biti neka prepreka...
posto nemam pojma o trudovima i dolasku u rodiliste imam milion pitanja pa ne znam ni kamo bi pocela, ali recimo evo da me zanima sto trebas imati u predradaoni i radaoni? osim wc papira ?
tratinčica, samo hrabro :love: .
Vjerujem da će ti se javiti koja novija rodilja, a ja ću ti odgovoriti koliko me sjećanje služi.
U predrađaoni mi je najbolji prijatelj bio mobitel, mislim da sam 90% vremena tamo provela razgovarajući. Čak je u zahodu bilo toalet-papira, a ako se namjeravaš tuširat, uzmi šugaman.
U rađaonu sam nosila labelo i vodu u spreju (koje nisam koristila jer mi je babica ponudila mokru gazu).
Nakon što sam rodila, babica mi je donijela mobitel iz burse. Čini mi se da je to-to.
Sretno!
tratincica :love:
imas pp
Tratinčica u kojem si sad tjednu?
Nama su na tečaju rekli da nosimo labelo, vodu (boćicu na pumpicu), vlažne maramice, možda neku kremicu u predrađaonu, naravno i mobitel. Ako se planiraš tuširati kao što kaže sis, onda šugaman ponesi.
U rađaonu jedino mob nećeš unijeti.
Wc papir nisu spominjali, vjerojatno ne treba...
Ma ništa mi ne govori o tome kolika je baba...ja 37+4 a moja bebica već ima 3400g, zatvorena skroz...ajme kolika će to bebica biti glb! Doc kaže preko 4kg, kako ću ja to roditi :/
Imam ja spisak s tečaja i što treba za bolnicu, ti treba?
Lapsus, napisala sam... kolika je baba...mislim BEBA :P
33 tjedan...beba je stalno veca za tjedan, dva. Karlo je imao 4,150 pa kontam da ce ovaj drugi malisan imati bar toliko. Problem koji ja imam vezano za velicinu je da je prvi porod bio carski i obicno ako je beba veca od 4 kg nisu bas skloni prirodnom porodu. Idem za par tjedana kod Ivanisina pa cu znati puno vise...
Hvala vam na odgovorima..
na drugom katu, ne mogu se sjetit koji broj sobe. uglavnom treba vam kopija osobne, uvjerenje o prebivalištu vaše i od muža i broj računa.Citiraj:
sis prvotno napisa
daju 1500 kn
Tratinčice nadam se da ćeš uspjeti prirodno roditi, drugi je porod pa vjerujem neće biti problematično ako beba i bude teža od 4kg!Citiraj:
tratincica prvotno napisa
Meni je prvi porod a beba će po docovim nalazima preći 4kg...uh a tako bih voljela prirodno roditi, sad me ta težina bebice opterećuje!!! A doc kaže visoka sam, neće biti problem...ali...
Maret@, kuc kuc! Jesi li jos tu? Kad ti je termin?
Tu sam Tratinčica :)
Termin je 05.05.- sinoć me malo presjecao stomačić pa sam pomislila evo ga to je to, počinje ali iza ponoći se sve smirilo. Biće da je posljedica jučerašnjih gradela i prejedanja :P
Iščekujem taj dan moja tratinčica...kako kod tebe stvari stoje?
Maret@ drži se! :love:
Tratincice! pa ja pojma nisam imala da si trudna, a ti ćeš skoro i roditi! :heart: Čestitam! Nadam se da će sve ići kako želiš!
asimon, nismo se uspjele sresti nazalost....
meni se od jucer steze stomak, bole i leda cesce i sinoc sam se vec prepala da ce krenut kad je prestalo...danas opet malo pa se smirilo. Inace danas idem u bolnicu kod Ivanisina pa se javim...
Maret@ ti si stvarno blizu....
tratincice?
I moje su bebe bile dosta velike i rodila sam prirodno bez ikakvih problema. Ne bojte se, vi to možete.Citiraj:
Maret@ prvotno napisa
Maret@ Tratinčici nije drugi porod. Prvi put imala je carski, pa se sada računa kao prvorotka.
tu sam...he he...rekao je da su pripremni trudovi i da je jos rano...
a sto se tice prirodno/carski tocno je onako kako sam mislila...da je jos rano prognozirat tocno pa me narucio za 15ak dana i da shvaca moju zelju da rodim prirodno medutim beba je vec izvan prosjeka i ocekuje da bude velika i u tom slucaju bi ipak preporucio carski rez....
Ma bude sve ok tratinčice, nikada ne znaš kako će se stvari razvijati (ovo tješim i sebe :) )
Ja sam naručena kod gina u pon 05.05. na termin pa vidim što će mi reći...za sada ništa ne osjećam, mislim neke promjene, osim što sam sve tromija a stomak sve veći!
Nadam se prirodnom porodu ali biće onako kako bude moglo, samo da baby bude ok :)...i nisam toliko nervozna koliko svi oko mene, i već mi počinju ići na živce, danas sam na rubu suza, puknut ću, uhh :(
cure, iako je ovdje OT, stavit ću da vas što više vidi! :)
Udruga RODA organizira besplatno pregledavanje autosjedalica u Dubrovniku koje će obaviti Rodini savjetnici za autosjedalice.
Pregled će se održati u srijedu, 14. svibnja 2008. u Dubrovniku od 16 do 17 sati, na parkiralištu Auto škole Obvezan smjer, Obala pape Ivana Pavla II br 35.
cure, jel dolazi tko?? :?
:)
meni je mm na brodu a ja ne vozim :(
Curke moje j sam rodila prekrasnu curicu 06.05.08 :heart:
...evo nas doma, dobro smo obadvije i sve ono što je bilo sada je iza nas :D . Rodila prirodno, bebica nije bila velika kao po docovoj prognozi, rođena 3500g-50cm. Nekako se snalazimo, pivikavamo jedna na drugu...curke držim vam fige, da vam bebache dođu sretne i zdrave doma, pusice od nas :love:
Super!!! :D
Čestitam od srca!!! Uživaj u svojoj bebici!!! :zaljubljen:
Cestitam Maret@!
kakvo ti je iskustvo s rodilistem, jel valja sta taj rooming in kod njih??
Maret@, čestitamo!
Hvala na čestitkama. Iskustvo s rodilištem, hm...ajmo reći da ona malo ružnija pokušavam zaboraviti, nećemo nikoga kuditi niti prozivati,Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
a u drugu ruku htjla bih od srca zahvaliti sestrama Matei i Ivki koje su bile prisutne na porodu i pored mog muža olakšali mi sam taj čin!
Bebica je od prvog trenutka s vama, na prvom podoju u prvih sat vremena, onda vi idete na tuširanje i bebica na pregled, donesu je za nekih 2h i ostaje s vama. Pored vas mali krevetić, beba i vi- i ništa ljepše na tom svijetu nema :D !
Netko je spominjao čistoću, moram priznati da ne možeš nigdje vidjeti niti mrvicu prljavštine, čistačice stalno dolaze, nose smeće, čiste, sve je uredno za pet. Sestre na odjelu ok, par izuzetaka ali u brojnijem stanju su ove koje pružaju potporu pa ćemo zanemariti ove druge :)
Što reći, ja sam sretna jer smo bebica i ja ok...cure držite se, sve to bude za pet, odmarajte, čuvajte snagu, otiđite u rodilište sa punim srcem jer očekujete svoga bebacha i tako će vam biti lakše...dok trepnete već ste domeka i promatrate svog bebacha kako pajki između vas i vašeg MM :saint: :heart:
Cestitam Maret@ :D !
od :heart: čestitam :*
Čestitam Maret@! :heart:
Mareta, cestitam na curici! :love: :* Kako se zove?
maret@ je zaokupljena sigurno ovih dana...
a ja...jucer na pregledu skroz zatvorena, beba raste i dr predlaze da dodem u utorak - na KARLOV rodendan - pa mozda ostanem odmah na carskom...
bum! jedva sam izasla od zbunjenosti i navale osjecaja! bas na njegov rodendan! muz mi dolazi tek 31.5 tako da i on ne stize po planu. a nista, to je samo dokaz mojoj malenkosti kako se planovi izjalove a ja ne mogu sve kontrolirati....bit ce sve ok...
u nedjelju pravimo rodendan Karlu i danas idemo u potragu za biciklom..
pozdrav dubrovkinjama - mogle bi nekad i organizirat kakvo druzenje..
:D dobro se netko sjetio! amo :mrgreen:Citiraj:
tratincica prvotno napisa
tea, ima nas nekoliko koje se tu i tamo vidimo i organiziramo poneku akciju...kad god smo pozivali da nam se novi pridruze, nismo dobili nikakve odgovore...ne znam zasto roda ne moze zazivit u dubrovniku???
jeli itko bio na pregledu autosjedalica?
ali to sve ne spada na ovaj topic...
bile smo samo Asimon i ja od Roda na pregledu. Nitko drugi nije htio ili mogao doci. a sa AS su dosle 2 cure sa foruma.
eto, ja sam uvijek za, za druzenje, pa mi javite kad se budete nalazile, bilo bi mi drago! :)
Ja bih rado ali mi je ipak malo predaleko za kavicu. :mrgreen:
Možda kad počnem raditi jer eto radim u Dubrovniku pa da me malo uputite u Grad jer osim rodilišta i ne poznam ništa... :mrgreen:
Evo me nakon dugo vremena, komp nije bio blizu mene. Danas konačno ćirnula da vidim što se tu lijepoga događa. Moja curica je super, napreduje, ajme kako raste pa kada pogledam slikice prije dva mjeseca ne znam kako sam taj mali smotuljak ju uopće čuvala u rukama :) .
Tratinčice nisi ništa pisala, nadam se da si dobro i ti i baby :D
Mama marela kako tvoja bebica?
Šaljem vam svima pusice
I ja čestitam od srca. Meni je termin krajem 3 mj., imam prekrasnog dr. i želim polako propremiti svoj porod koliko mogu. Tako ste me razveselili sa ovim svojim informacijama, pogotovo pozitivnim. Moj strah od poroda je toliki da jednostavno mi doše sad loše kad se sjetim. Zato ti to volila razbiti sa tr. tečajem, malo boljima upoznavanjem rodilišta. Ako netko zna i može neka mi odgovori na ova pitanja:
1.Kada budu tečajevi u bolnici, budu li ujutro ili popodne, na koja baš muž mora biti, jer ima takav posao pa će biti nezgodno?
2.Može li se s dr. dogovoriti o vrsti poroda, ja nebi ni na čemu inzistirala, ali bi otvoreno razgovarala?
3.Imaju li apartmane i koliko koštaju?
4. Kako stvari stoje s planom poroda, i kome se obratiti, najgore mi je što mislim da ćeme ismijati zbog toga, kao u stilu, šta ja to sad hoću?
Zbilja bi željela izorganizirati svoj porod, ne samo da si olakšam nego da ga i pamtim za cijeli život, kad su došla vremena da se to može. Mi smo dobili bebu nakon 5 god. i želim da sve bude koliko je moguće ok, da jednostavno proživim to na najbolji i naljepši način.
Svaka informacija i iskustvo ćemi tako dobro doći :love:
Srijedom u 18.00. Za muža ne znam.Citiraj:
rebeca prvotno napisa
Nisam sigurna, ali mislim da nema nekog izbora.Citiraj:
2.Može li se s dr. dogovoriti o vrsti poroda, ja nebi ni na čemu inzistirala, ali bi otvoreno razgovarala?
Ne.Citiraj:
3.Imaju li apartmane i koliko koštaju?
Bilo je toga, pretraži malo ovu temu.Citiraj:
4. Kako stvari stoje s planom poroda, i kome se obratiti, najgore mi je što mislim da ćeme ismijati zbog toga, kao u stilu, šta ja to sad hoću?
Sretno.
sis :love:
Nisam razumijela samo srijedom, koliko dugo?Citiraj:
1.Kada budu tečajevi u bolnici, budu li ujutro ili popodne, na koja baš muž mora biti, jer ima takav posao pa će biti nezgodno?
Srijedom u 18.00. Za muža ne znam.
:D evo me....ja i baby smo super...he he srecemo li se po gradu?