I ja :? :mrgreen:Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Printable View
I ja :? :mrgreen:Citiraj:
pa gle cvijeta, ima dana kad bi ih poželjela strpat u 19 h na spavanac :roll: :mrgreen:
ali ne baš svaki dan, stvarno mi je to malo prekratko za biti s djecom
i još da peglam nakon toga, no way :mrgreen:
ma šalim se ja, kod mene isto kao kod tebe. ja bi prva poludila da mi djeca imaju takav ritam spavanja, pa da već u 6 i pol svaki dan moram biti doma. pogotovo sad kad su došli topli dani, tek u 8 navečer možeš uvatiti malo zraka i prošetati uz more.Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Recimo, ovako kako radi mama_još_malo ja ne bih sebi nikad poželjela :mrgreen: :* .
To je za mene definitivno previše bavljenja kućanskim poslovima. Meni samo treba malo doraditi vlastiti stil.
potpisujem vertex
ja kad ovo citam totalno se ''iskompleksiram''... imam osjecaj da sam neorganizirana ljencina :lol:
kod nas je stan non stop u neredu...imam osjecaj da non stop nesta radim a ne micem se s mjesta :(
kuham tek veceru, jer mi se ne da jest samoj pa cekam da MM dodje s posla, vrtim se u zacaranom krugu prljavog i cistog vesa...
mali je sad 4 mj i stalno je budan, pa mi je onda zao da bude sam a ja da cistim i spremam. onda imam osjecaj ko da cu propustit nesta s njim zbog ciscenja i kuhanja....ne znam se dobro organiizirati!!! :evil: pa sam ljuta sama na sebe.
kako se zove sušilica i gdje da je kupim ? :mrgreen: :lol: :*Citiraj:
Sany* prvotno napisa
Moje "po novom" idu spavati u 22h.
Ali stvarno bih malo bila s jima da ih strpam u 20 h u krevet. Sinoć smo u 20 h još bili u parku :/
A veša...
Danas sam htjela peglati- ali mi moja djevojka nije dala. Bilo joj je valjda super što smo same (seka spavala) i žicala me da skupa gledamo Damu i skitnicu. Uz sladoled :mrgreen:
a uz sve to još i izgledaš fenomenalno :)Citiraj:
moram priznati da nikad ne bih pomislila da ti ovako izgleda dan
prava si mi stepfordska supruga :lol:
:*
A kako vi koje ne peglate?
Ja se trudim reducurati robu za peglanje, ali svoje i MM-ove stvari moram peglat, njene haljine također. Vidi se da je zgužvano. :/
Dijelimo stil :mrgreen:Citiraj:
vertex prvotno napisa
I mi izlazimo tek u 18:30. Prije toga mi je dovoljno vremena za presvlacenje u 'civilku', rucak, kratki predah i kavu, a prije te ure bi nas i sunce sprzilo cim promolimo nos.
Da ne spominjem da bih dijete vidjala dva sata dnevno - prakticki rjedje i manje od pegle i sredstava za ciscenje.
pa kaj onda :PCitiraj:
Anci prvotno napisa
ovako: sve uredno objesim, za dječju robu i pamučne majice je to OK (svoje majice objesim preko debele prečke da ne ostane crta)
MM-u i sebi kupujem "Bugelfrei" košulje/bluze ako nađem, hlače od benetton štofova koje se peru i crta ostaje kao da su zapeglane
i da košulje i bluze sušim na vješalicama
Ja sam izbacila masu stvari za peglanje, ali neke stvarno ne mogu. Pa popeglam ujutro ako treba ono sto cemo nositi (5 min max), a ponekad, jednom u desetak dana, izvadim sve u dnevni, konja i brdo, stavim si Dalziela, dupli Uvod u anatomiju, niz CSIeva etc. i peglam dok gledam.Citiraj:
Anci prvotno napisa
CSIevi me izlude jer svako malo vracam par sekundi da mi ne pobjegne trag. :mrgreen:
Ja, kad uspijem ostati budna kad one zaspu, isto imam maraton Uvoda u anatomiju i peglam.
Ailish, dovela si nepeglanje do savršenstva. Thx :*
A sad, nadam se da mi nitko neće zvati Centar za soc. skrb :mrgreen: , moje je 4-god dijete opralo cijeli balkon mokrom krpom :shock: dok sam ja vješala veš. Mala je prčkala oko kvačica, a starija prala.
Ja to skoro nikad, nikad ne radim. Dijete me spasilo. :mrgreen:
mama_još_malo, svaka ti dala, jel to tako svaki dan?
meni to djeluje nekak previše strogo, mi volimo malo razbarušeniji stil pa makar bilo i neurednije
al disciplina je ok, da je meni usađeno više discipline i odgovornosti dok sam bila mala di bi mi kraj bio :mrgreen:
iako kukam da zna bit neuredno, ipak ne bi imala snage svaki dan prati podove, kupaonu i pločice u kuhinji..i još kuhat u 6 ujutro
al eto, zato ljudi valjda i imaju uredne stanove...bolje da se ja pomirim sa svojom situacijom
kako se zove sušilica i gdje da je kupim ? :mrgreen: :lol: :*[/quote] SUŠILICA JE MARKE SIEMENS S 46-51,PLATILI SMO JE OKO 8000,00 KN U DUČANU BIJELE TEHNIKE NA PARKIRALIŠTU BOČARSKOG DOMA S DRUGE STRANE.BUBANJ JE JAKO VELIKI,IMA NASTAVAK ZA VUNU I TENISICE.
A KAD IDEŠ SPAVATI I JEL TI TO SNA DOSTA DA MOŽEŠ NORMALNO FUNKCIONIRATI?Citiraj:
IMA LI KOJA ŠESTOGODIŠNJE DIJETE I KOJE PROCEDURE IMATE PRIJE SPAVANJA,TE U KOLIKO SATI IDE SPAVATI?
ockej službeno se idem samoubit na posebno okrutan i grozomoran načinCitiraj:
svaka čast na volji trudu i organiziranosti
Pa dobro, sad će ispast da je kod mene neuredno, ali stvarno nije :mrgreen:
Svaki dan usput onako malo pospremimo, ali ne tako detaljno kao mama još malo... Ja se to ni ne sjetim :mrgreen:
Kad one zaspu i ja uspijem ostati budna i vidim MM-a gdje priprema kokice i DVD, nema te sile koja će me natjerati da čistim :mrgreen:
Ali ja sam takva oduvijek bila. Nisam nikad "patila" od spremanja :mrgreen:
SUŠILICA JE MARKE SIEMENS S 46-51,PLATILI SMO JE OKO 8000,00 KN U DUČANU BIJELE TEHNIKE NA PARKIRALIŠTU BOČARSKOG DOMA S DRUGE STRANE.BUBANJ JE JAKO VELIKI,IMA NASTAVAK ZA VUNU I TENISICE.[/quote]Citiraj:
Sany* prvotno napisa
hvala na odgovoru,ja ti imam petogodišnje dite i ona ide spavati oko 21-21.30,isto kao i troje starije djece školarci.
Sany, ugasi si velika slova.
Ovo znači da vičeš :mrgreen:
:*
molim lijepo ima onih sa 5 znamenki :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
ma znam :)Citiraj:
štrigica prvotno napisa
al važan dio organizacije je preodgoj te velike djece :P pa sudjelujem bar u tom dijelu rasprave da mi bude lakse poslije ;)
evo...npr današnji dan:
- preletila usisavačem po kući
- napravila ručak (samo ću spomenuti da sam pravila bob kojem sam sa svake bobe skidala opnu, vidjela sam da to Ana tako radi, pa si mislim: mogla bih probati. na pola posla sam počela pjevati 'što je meni ovo trebalo...', no dobro..što se počne, treba se i završiti. al barem je ručak bio fin :mrgreen:)
- napravila Yodi doručak i ručak
- pospremila stvari u kući i terasi na mjesto
- oprala dvije mašine veša
- bila s Yodom u šetnji
- igrala se sa Yodom
- ispekla palačinke
- upravo kuham pekmez od jagoda
- stan je ponovo u kaosu
i sada kada ovo pogledam, vidim da si ja sama nabijem puno posla, vjerojatno bi mi bilo lakše da malo stanem na kočnicu. ali kada jedno krene za drugim i onda nema kraja.
ma zapravo, ovo je i manji dio, puno toga navedenoga mene veseli dok radim. nego, kuća je velika i ja dok dođem s jednog kraja na drugi, mogu komotno početi ispočetka. pranje prozora mi je postalo čista egzotika. razmišljala sam da uzmem nekoga za pomoć 1 mjesečno za malo veće pospremanje, kadli je sorci na 4 kuta doma, stavila temu: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...595555#1595555
malo su skuplji, ali mi se čini jednostavnije nego tražiti neku ženu...
a jesam li spomenula vrt?
e bolje da nisam... moderatori bi me bannali zbog predugog posta. :mrgreen:
tek sam sad povezala - mama još malo, pa ti si ista ona s retro lentom, na topicu o super mamama, sjećate se onog - marama, platnene itd. itd :shock:
a eto, lutonjica kaže da fenomenalno i izgledaš.
a po tvojim postovima nekako ne djeluješ ni kao da si u bedu, a ni živčana. jel barem na muža pop...iš tu i tamo?
ajd molim te priznaj barem nešto. :mrgreen:
zato i rekoh da ne mogu zamisliti da joj dan tako izgleda : jer i uživo djeluje potpuno smireno, sretno, zadovoljno i opušteno. baš odiše time :)
očito smo sasvim drukčiji tipovi, ja bih bila najživčanija i najnamrgođenija žena na svijetu da se budim u 6 za kuhanje ručka :/
Zar nitko nema neku pomoć?
Evo, ja priznajem da mi skoro svaki tjedan petkom dođe spremačica i ne znam kako bih bez nje... I ovako imam previše posla oko djece, svakodnevnog kuhanja i pospremanja, a naročito sa pranjem i peglanjem.
Za spremačicu odvajam otprilike desetinu svoje plaće mjesečno i to mi je najpametnije uložen novac.
Ne želim se uopće sjetiti više mojih "generalki" subotom...
Sada kada dođem petkom kući, sve blista! ;)
Ja sam kraljica neorganizovanosti!!! Baš ništa ne stižem i iskreno zavidim vama koje bar nešto uradite. Da bih to dočarala, moj dan izgleda otprilike ovako:
-budimo se dete i ja zajedno (ako se i probudim ranije sisa je u njenim ustima pa nema dizanja)
-jutanju toaletu obavimo zajedno
-spremam joj doručak-ona plače da je uzmem, biram najbržu varijantu, ona i dalje kenjka
-dok ona jede doručkujem na brzinu
-šetnja
-utrčavam u kuću, stavljam ručak samo za nju (cca 10 minuta), igramo se dok se ručak kuva
-ona ruča
-uspavljujem je pola sata i još 1.5h ležim pored nje dok spava
-dolazi MM sa posla i ja prvi put ljudski odlazim u wc i jedemo na smenu
-dok je MM sprema za šetnju ja rasklanjam od jutarnjeg i popodnevnog jela (hvala bogu na psu koji poliže sve što mala baci na pod)
-šetnja
-kupam se ja, pa nju kupam, uspavljivanje ......
-u ponoć se budim komirana i sedam za kmp
Ja moram priznati da mi nema svekija koji žive ispod nas ne bih stigla ništa.Ovako poslije doručka i igranja na terasi i po kući M postane nervozna i hoće na travu ispred kućegdje joj je pijesak,tobogan,ljulja...Odem dolje s njom i čim ju baka vidi krene njihova igra i dijete mi kaže "maki se mama".Za tih sat,sat i pol stignem sve(usisati,početi ručak,spremiti krevete..)Onda idem po nju i idemo u park do spavanja.Kada dođe MM sve je još lakše.Eto jedna svijetla točka moje svekrve,a šta se ostalog tiče otom potom ;)
x :predaja:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Lutonjice hvala
sad mi je neugodno:oops:
Inače spavam malo, 5-6 sati oduvijek. (jadni moji roditelji :mrgreen: dok sam bila mala )
Zadovoljna sam jako. Dijete mi je veliko zadovoljstvo, MM je velika potpora.
Moj posao ne bi trpio neorganiziranost, tako da bih na tom planu patilo.
Zahvaljući marami (ili mei hipu) obavljam shoping s djetetom.
A platnene, to mi nema alternative. Osim toga nikad ne moram brinuti ima li pelena, jesu kupljene. :)
Ja mislim da se od nas žena previše očekuje, trebamo biti dobre majke, dobre supruge, dobre domačice, dobre na poslu, i uz to, dobro izgledati, a i što sve ne. Negdje moraš malo zeznuti jer je teško biti savršena žena.
Ja sam imala faze totalnog opterećenja kućom, ručkom, čistoćom, ono ručak mora biti tad i tad, najmanje 2 priloga, ne daj Bože da se jede ručak od jučer, svaki dan obavezno pranje poda, svaka stvar na svom mjestu...
A onda sam shvatila da to uopće nema nekog prevelikog smisla, osim što me to čini jako nervoznom. I onda sam malo popustila, i mogu reći da sam se preporodila.
Sada pod perem jednom tjedno, a nekad i rjeđe, ručkove sam pojednostavnila, ne peglam uopće...I super mi je. Jest da se često dogodi da kuća izgleda kao da je bomba pala, ali uopće me nije briga :mrgreen:
Pa normalno,treba sve prilagoditi sebi i svojim mogućnostima i željama.Ja ne podnosim veliki nered i stvarno mi nije problem svaki dan usisati kuću,suđe perem par puta na dan,staaaalno se nešto petljam oko robe ali ne peglam.Ali meni ovo ne oduzima previše vremena,naučila sam sve nabrzaka.Ni ja ne perem pod nešto redovito,a one stvari koje se ne vide ne smetaju mi,nije me ni briga za to.Možda bi nekome sa strane izgledalo preuštogljeno,ono tortura i discplina do krajnjih granica-čista kuća,djeca zadovoljna,sve 5-ali nije uopće.Sve radim u hodu bez nekih silnih planova.I stignem sve.Ali kući sam,ne radim i normalno da je drugačije neko nekome ko radi.Pomoć u čišćenju nikad nisam htjela između ostalog jer ni ja ne podnosim da mi se netko pelja u moje stvari.Ovako sve štima.I imam dovoljno vremena za forum,što je najvažnije :mrgreen:
Prije nego sam rodila mislim da sam bila vrlo organizirana i sve je išlo "ko po špagici".
Sad... nije više baš tako :mrgreen: iako ne mogu reći da nam je stan kao svinjac, ali bogme mi ne pada na pamet usisavati svaki dan.
A ni ne kuham svaki dan, samo vikendom.
Jedino redovito stavljam veš na pranje i peglam ga (još nisam odustala od te aktivnosti).
Htjela bih ja svašta po kući, ali izgubila sam entuzijazam. Sad sam navečer, kad A. ode na spavanje, preumorna za bilo što. I ako uhvatim slobodnog vremena, radije ću ga potrošiti na čitanje knjige, nego na pranje kuhinje (zato nam kuhinja ponekad izgleda fakat prljavo, ali povremeno je ipak operem :mrgreen: ).
Osim toga, bez sudjelovanja MM-a ništa ne bi funkcioniralo. Ovako čak i vikendima kućni posao uspijevamo svesti na neophodno, i još uvijek stignemo svi troje otići nekamo - to je nešto čega se ne želim odreći ni pod razno.
Samo jesu li oprane, suhe i opeglane. :mrgreen:Citiraj:
AdioMare, trebaju biti samo oprane i suhe!
To su moderne platnene - nema peglanja :)
Mi smo korisnici istih pa znam iz prve ruke
Divim se svima sa čistom i urednom kućom, ali svaki dan trošiti dva i više sata na kućanske poslove mi liči na ustanovu za preodgoj :lol: Ne bi ja to, a ni MM, samo nas ponekad ulovi spremanje za goste ili kad zaključimo da je stan stvarno svinjac! Ali zato sin sprema sobu i za sebe i za sestru :D
Ali kuhati volim, samo rijetko stignem onako kako bi trebalo, pa me jako zanimaju ovi recepti - kuhanje jednom tjedno pa zamrzavanje???
Ajmo ljudi recepti na sunce- što može lijepo ostat zamrznuto a dobro poslije? U što pakirate to, naročito npr. juhu?
Kako uspijevate uopće ne kuhati - ne znam ni jedan prilog koji je dobar nakon smrzavanja?
Stvarno nije problem svaki 3.dan staviti platnene u mašinu, izvaditi ih i staviti sušiti na terasu pa se usput poigrati sa djetetom te ih složiti u ormar.
Za kompletno čišćenje mi je potrebna dobra organizacija jer nemam kud sa malim, ali svaki dan do svaki drugi usisam dnevni boravak i kuhinju i navečer kad K ode spavati, a MM na posao operem suđe i prođem pod sa vlažnim DenkMit maramicama koje su me spasile :)
Da, i koji recept za zamrzavanje je dobrodošao :)