elin, skidam kapu.
znala sam ja davnih dana da ti to možeš.
dođem s mora, i dočeka me ovako lijepa vijest..
Printable View
elin, skidam kapu.
znala sam ja davnih dana da ti to možeš.
dođem s mora, i dočeka me ovako lijepa vijest..
mislava hvala. Prijavljujem 2 tjedna bez popušene cigarete. I dalje se držim i mislim to održati. Neću pasti nikako, toliko sam se namučila. Ali vrijedilo je i vrijedilo je što u mislima nikada nisam odustala od toga da prestanem pušiti iako sam se stalno vraćala cigareti.
elin samo tako hrabro dalje :love:
Moja puna podrška kod prestanka pušenja :*
Samo se sjeti kako pušači zapravo smrde i kako prenose loš primjer na svoju djecu, a i truju ih :(
Budi hrabra :love:
:lol: apstinecijska kriza potiče kreativne ideje tj. razloge...i mene hvata želja iako nemam neki plan i bez problema prestanem na pra mjeseci, pa opet :oops:Citiraj:
škorpion prvotno napisa
Jedini razlog za nepušenje koji me uvijek drži jesu djeca...za ostalo uvijek nađem drugu stranu priče
nažalost MM je još uvijek slijep na takve činjenice..žalosti me što ga moram tjerati da ide 2m dalje od mene dok šetamo sa malom jer on u šetnji uvijek pušiCitiraj:
linolina prvotno napisa
pušači su prilično egoistični - ipak su njihovi gušti u pitanju, a to što drugima smrad smeta..boli ih đon :(
p.s. nemam djece, ali računam da nije riječ samo o pušenju pred djecom...nego i o dužnostima prema vlastitom zdravlju...od plodnosti, trudnoće...do vlastite starosti...ipak , svi želimo doživjeti odrastanje djece, a nitko pogotovo ni želi bolest i ovisnost o drugome (tj. djeci), a posljedice pušenja su jasne i dokazane...
Inače, nekidan je bila odlična Oprah s ovom temom, iako po meni Ameri malo pretjeruju, mislim da ipak noije tako teško da bi trebao gutati antidepresive, ali Amerikanci su u zadnjih nekoliko desetljeća zbilja smanjili broj pušača i učinili veliku kampanju oko svega, bar su podigli svijest...pa da nepušaču nije neugodno buniti se u društvu pušača (kao što je kod nas slučaj)
Bok!
Evo pridružujem se klubu friških nepušaća! Danas dva tjedna jeeeeej!!! :D I za sad divota! Bila sam pušać sigurno nekih 15 godina, grozno.. mislila sam da nikad neću moć prestat, da će mi bit grozno blabla.. i znate kaj?!! Uopće mi nije grozno ni teško, kao da nikad nisam pušila! Isti dan sam ponovno počela trčat i nisam dobila ni kilu, zapravo skinula sam dvije! Stoga curke ajmo dalje! :love:
Bravo Bašbaš!
bravo baš baš, ja već mjesec dana ne pušim i osjećam se super. To je super za ego, mislim prestati pušiti. Osjećaš se moćno - evo ja sam pobijedila tu naviku, sama svojom snagom volje i ničim drugim. Nikakve hipnoze, nikorette žvake i slične gluposti za odvikavanje. Ja sama sa sobom i pljuga - pa da vidimo tko jači :lol: 8) I dok je uvijek pobjeđivala pljuga, ovaj sam put ja pobijedila i ponosna sam na to što očito imam jaku volju. ;)
Ivana b, rekla sam ti u već nekoliko postova, dok kod kvocaš nemoj se nadati da će se ostaviti cigarete. To mora doći od njega, a tvoje jambranje ga samo još više učvršćuje u želji da puši. Zato mislim da bi trebala napraviti ovo: sjesti ga i reći mu odlučno da te smeta što puši, da mu to uništava zdravlje, da to košta i u konačnici da mu to oduzima vrijeme koje bi proveo sa djetetom i šteti djetetovom zdravlju. I da to bude to i ne reći više ništa na tu temu barem 2 mjeseca, pa da vidiš. Ja se spremam to učiniti sa svojim. Zanima me da li ću uspjeti. Bilo bi super da mome djetetu oba roditelja ne puše.
cure bravo svaka čast!!
elin ne mogu vjerovati da ga moje jambranje učvršćuje u želji da puši..probala sam ja i ovo drugo, sve se svodi na moj monolog, uopće nema dijaloga :( odsluša i promijeni temu!
jedan od najžešćih nagovarača je njegov tata koji je pušio 36g i dobio rak štitnjače (sad je ok)..zar ga je morao rak dozvati pameti :(
Hvala hvala!! Btw i MM je BIO pušać do prije tri mjeseca :yes: nije me gnjavio tipa da prestanem pušiti. Jedno veće smo gledali tv i veli on meni joj daj nemoj se ljutit al smrdiš ko kuga!!! To je bio moj kraj pušenja! I stvarno sad tek kužim kak ljudi jako smrde po pljugama :nope:
cure, čestitam, bravo, bravo...
zanima me što je s našom škorpijicom, je li još nepušač
ivana b, po mom iskustvu da, jer prestati pušiti možeš samo ako si načisto sa samim sobom da to želiš. Pogledaj koliko je meni trebalo, ali sam uspjela.
Bašbaš, brijem da to sa smradom smeta samo žene i ja MM velim da smrdi, ali on ne tepe nego i dalje dimi i još meni veli da sam pravi friški nepušač :lol:
Međutim, ja imam jedan ozbiljan problem, MM jako kašlje, baš kao pravi bronhitičar od cigareta i to mi se ne sviđa. Voljela bi da prestane zbog zdravlja i zbog toga što ide zima, a ja ne volim kad mi stan smrdi po cigaretama.
elin steraj ga van pušit, pa nek puši i smrzava se!! Bu manje popušil, nebu mu se išlo van smrzavat! :mrgreen: Zabrani mu da puši u kući, reci da ti užasno smeta!
ma nije problem dio priče o pušenju na balkonu po zimi - ode on i sam, ne trebam mu posebno reći (iako nekada popuši koju i u kući) nego onaj prvi dio priče - kašlje kao bronhitičar. Malo se brinem zbog tog kašlja i htjela bi da prestane pušiti. Pokušati ću sa onim razgovorom što sam predložila ivani b, pa javim kako je prošlo.
o.k. cure podižem. Kao što znate prestala pušiti prije nešto više od mjesec dana. I sad je opet frka, fali mi cigareta - kaj je to da li netko zna? Mislim, prestajala sam ja i prije, ali se želja nije javljala tako učestalo. Fino mi miriši cigareta i kava mi je prazna bez nje. Htjela sam i zapaliti neki dan i pitam MM kako bi bilo da zapalim. On mi je rekao nekaj kaj me otrijeznilo: "Bila bi fakat luda da nakon svega opet zapališ" I bi. A ja sam stalno kao u nekom ludilu, puši mi se do zla boga. Pomoć.
Riješenje je vrlo jednostavno nemoj zapaliti. Negdje sam pročitala da ako ne zapališ u prvih 30 sek. želje za pušenjem prevladala si još jednu krizu. Dakle gledaj na sat.
Ja ne pušim već 7 godina, a prestala sam jer sam dogurala do dvije kutije dnevno, dakle teški ovisnik. I mogu ti reći da sam tek nakom 4 godine mogla reći da sam se riješila ovisnosti, odnosno potrebe da u nekim situacujama ponovo zapalim.Znam kako vam je, ali isto tako znam kakav je divan osjećaj kada tvojim tijelom i mislima ne vlada šugava cigareta, stoga glavu gore i izdržite u svoj nakani.
PS:Jako je zogdno kada lovu koju si trošila na cigrete iskoristiš da se nagradiš koje kakvim sitnicama koje si uvijek željela ali su nekako završavale na kraju popisa za kupnju.
joj grace, meni želja traje dulje od 30 sekundi. Ali ovo tvoje zakaj si prestala pušiti mi fakat pomaže. Pomaže mi sjetiti se zakaj sam prestala: i ja sam, kao i ti, bila teški pušač - pušila sam skoro 2 kutije na dan. I onda se sjetim koliko sam mrzila toliku ovisnost. Zato hvala, nekad čovijek izgubi iz vida ono za što se trudio.
eli, skidam kapu! svaka ti čast, samo izdrži :D :D
eto me opet! od oduševljenja progutala slovo N u tvom imenu, umjesto elin ja napisala eli... pardonček.... :)
Ovak kod mene je to samo "stav" u glavi! Zamišljam sebe kao da nikad u životu nisam pušila, e sad stvar koja meni pomaže hm... malo će zvučat grozno, ali ja se samo sjetim raznoraznh bolesti na koje upozoravaju (rak pluča, jednjaka, grla....)! Vidiš meni cigarete ne miriše, baš suprotno smrde mi ko vrag i strašno me nervira kad izađem iz prostorije u kojoj se puši i skužim kak mi jako odjeća smrdi!!! :evil:Citiraj:
elin prvotno napisa
Ajde nemoj pliiiiiz zapalit cigaretu, nedaj se! Pa kad pogledaš u svijetu se pušači tretiraju kao građani drugog reda! Evo sjeti se i toga!
Daaa, na žalost, ovo mi je prvi put bio motiv da ponovno počnem pušiti i to nakon 5 godina što nisam pušila. Hvala Bašbaš kaj se trudiš motivirati me, ali nas dvije očito nemamo iste motive prestanka, osim onog da mi se sviđa kako mi stan i ja ne smrdimo.Citiraj:
BAŠBAŠ.. prvotno napisa
U principu se više niti ne sjećam kako je to išlo sa tim krizama prvi put, znam da sam ih imala, ali su mi se činile kraće i manje napete. Ili su mi se samo tako činile. A fora je da sam prestala pušiti drugi put na dulje vrijeme u trudnoći i kratko vrijeme dok sam dojila i nisam imala uopće tih kriza. Još uvijek sam nepušač i borim se. Pusa svima koje me hrabre da ustrajem. To mi sad baš treba.
Držimo ti fige da izdržiš
cure hvala, mislim da je najgore prošlo i još sam uvijek pušač koji ne puši (moram si ovo ponavljati kako bi shvatila ozbiljnost svega). Danas mi se manje ždere i općenito mi se manje jede slatko i nemam osjećaj da se ne mogu nigdje smjestiti na više od 10 minuta.
cure saljem vam veliku podrsku!!!
saznala sam da sam trudna.
popusila sam zadnje 4 cigarete i rekla- gotovo je.
nakon 12 godina. ajde nek je 10 ovisnickih.
pusila sam kutiju/kutiju i pol na dan.
proslo je vise od 3 godine.
i danas mi dodje da ju zapalim, ali onda samo pomislim na sav taj smrad.
ne kazu bez veze "najgori su bivsi pusaci" :mrgreen:
samo hrabro naprijed!
(moj stari je prestao nakon 33 godine. moja baba u osamdeset i nekoj.....)
Da podijelim svoje iskustvo s vama. Pušim od prvog srednje. Pauze sam pravila u trudnoćama i tijekom dojenja a sve ono između i nakon pušila sam u prosjeku pola kutije. Nekad više,uglavnom i manje. Zadnja pauza je trajala preko 2 godine, sad pušim možda 7,8 cigareta na dan. Nikad u životu nisam kašljala od cigareta, imala one gadne ispljuvke isl..
Nekidan sam moralaslikati pluća i šok.Imam prava pušačka pluća, to je toliko uočljivo na slici da mi se gadi sveukupna situacija. Pa sam malo razmišljala, raspitivala se.. Na kraju sam zaključila da su mi pluća u komi jer sam pušač od svog prvog dana života. Naime,moj otac puši po dvije,tri kutije dnevno i mi smo oduvijek živili u njegovom dimu. Otud meni moja gadna pluća. Eto. Nadam se da će ovo moje iskustvo utjecati bar na vašu odluku da dimite vani, dok na kraju ne prestanete pušiti.
Trina, moram te potpisati.
iako nisam slikala pluca, ali to znam jer sam od prvog dana uz cigaretu.
sokirala sam se kad sam gledala snimku snimljenu 9mm mog 2. rodjendana a na snimci pusi moj stari, moja baba, moj tetak, moj didaujo, neki prijatelji od staraca....a soba 6m2.
mogu reci da sam ko klinka mogla fakat dosta preroniti u jednom dahu.
onda sam se sa 25 sokitrala kako ne mogu ni dva zamaha.
vec drugo ljeto uzivam u dugom ronjenju na dan. preporodila su mi se pluca.
a da ne govorim o svim onim mirisima. no na zalost i smradovima.
njusim kamione nekoliko ulica u daljinu. ko u trudnoci.
eto, nadam se malo poticaja :)
Zamalo sam ti čestitala :roll: ... na trudnoći :lol:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
i ja :lol: :lol: :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Inače, danas ustala u 3 ujutro i nemrem zaspati. Skuham si kavu i sad bi tako rado saugnula jednu. Ali sam popila 2 kave i jedan biljni čaj i otišla se spremiti za posao. Kriza očito još nije prošla, a kad će ne znam. Još se borim iako mi malo manje fali. Kakvo je to prokletstvo, ali fakat prokletstvo, osjećam se kao Sizif - guram ja bez nje, a onda se skotrlja i onda opet guram ja bez nje... koma. Samo si ponavljam:"Predaleko si došla i premučno do toga da prestaneš, nemoj to upropastiti".
ja sam prestala piti kavu.
i izlaziti.
ok, to zbog okolnosti nije bilo tesko, ali eliminirala sam sve "aktivnost" koje su podrazumijevale cigarete poput kava bez cigarete nije kava.
sad vidim da je moguce popit kavu u 2 minute, da ne treba cigareta po gutljaju :mrgreen:
elin, drzi se :love:
Elin, držim ti fige.
Ja sam od petka spržila samo jednu.
Sve mi je ok osim što mi društvo i cigareta idu zajedno, a ne želim se nikako prestat družit :cry: .
Ajmo dalje......
Berlinka, moram ti priznati da sam kad sam se odvikavala kavu ostavila u upotrebi baš zbog onog mog kava mi nije kava bez cigarete. I ispostavilo se da kava itekako može biti kava bez cigarete. I sad pijem kavu, jest da me vuče, ali ne dam se. Isto je i sa društvom - joj kako mi je prijala kad smo ja i frendica sjele na kavu, pa žlabr, žlabr (u tim sam trenutcima u sat vremena znala zdimiti pola kutije). Ali s posebnim ponosom sad izjavljujem da sam se vidjela sa njom od prestanka nekoliko puta i da nisam na našim čakulama zapalila niti jednu cigaretu (iako ona puši kao smuk). Ma ja ovo totalno mogu izdržati - kad se samo svega sjetim, jaka sam ja kad treba.
A ti veliš popušila jednu od petka - ma daj, to ti je kao da nisi, zaboravi ju i idi dalje. Vidiš da možeš bez :D :D Ne daj se.
ups, sorry Berlinka = Berlin.
Nisam pročitala sve postove,no cigareta smrdi,smrdi i smrdi.Volim cigaretu,obožavam,prestala sam zbog trudnoće,sad dojenja.Nemrem si zamislit da mi cjela kuća opet smrdi po dimu,bebina kosa,ja, ma smrdiiiiii za pop....!Ponosna sam na sebe,sad sam na dijeti.Ma čudo kad nešto napraviš za sebe.
Lova????? Ohoho,ušpara se itekak.Moja mama stavljala u kasicu svaki dan 11 kn(toliko su koštale kad je ona prestala) i 3 tisućice se skupilo.
Samo naprjeed :love: !!!!!!!
Elin, ja od prve trudnoće do danas ne pušim uz kavu. Bar onu jutarnju. Sad ne mogu ni zamisliti da ujutro zapalim dok pijem kavu, mislim da bih se srušila. Ja prvi cigaret zapalim iza ručka. I koliko god mi je prije bilo nezamislivo piti kavu bez cigareta, toliko mi je sad nezamislivo pušiti uz jutarnju kavu.
I inače, lakše bih se odrekla cigareta nego kave. To nisam ni prestala ni smanjila niakd. One domaće, turske :mrgreen:
Ja sam prije par tjedana počela pušiti nakon 7 godina nepušenja.
Preslatko, zar ne? 8)
glupačo, glupačo, glupačo.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
I ja sam prvi put prestala u ožujku 1996. i nisam pušila do rujna 2004. Osam godina draga moja. I kaj je najbolje brzo se ušlihtaš - ja sam već nakon tjedan dana drmala po kutiju (kao u dobra stara vremena). Onda sam opet prestala pušiti kad sam saznala da sam trudna i nisam pušila 9 mjeseci. Opet se ja ušlihtam u pušenje i završim na kutiji i pol na dan.
To može napraviti samo najveća glupača, ovo kaj smo napravile ja i ti. Stani dok možeš, a ako si počela pušiti prije 2 tjedna još možeš. :mrgreen: