ja cu probat bez foruma :)
Printable View
ja cu probat bez foruma :)
Kada?
aha, kak da ne, a zakaj se ja onda cijeli dan zivciram zbog neke glupe rasprave :roll: :mrgreen:Citiraj:
Dok čovjek komunicira na Faceu, potpuno kontrolira s kim će, koliko iskreno i do kada razgovarati – kaže psihijatar. Kada komunikacija poprimi negativne ili bolne konotacije za korisnika, on jednostavno zatvori prozor i nastavi razgovarati s nekim drugim ili se povuče u svoj svijet.
mozda ovi nisu sreli prave ovisnike :lol:
da vidimo, di su sad glavne rospije da nam ovo opovrgnu. priznajem da meni bas ne drzi voduCitiraj:
Osobe koje su na Faceu lideri u stvarnom životu, često, nemaju hrabrosti povesti raspravu i argumentirati svoje mišljenje, pa se za ostvarenje skrivenih želja koriste mrežom.
Pa ovo što si komentirala jesu davno poznate stvari, nije to nešto za raspravu ni za vodu.
Nisam to zato stavila
:love2:Citiraj:
nenaa prvotno napisa
Ponavljaj zamnom:
Ja.
To.
Mogu.
Ja to mogu.
JA to mogu.
Ja TO mogu.
Ja to MOGU.
Ja to mogu.
JA TO MOGU.
JA TO MOGU!!!
A sada ti....... :mrgreen:
mislim da nisam baš među glavnim rospijama, ali meni drži vodu... bar donekle. U rl raspravljam samo s ljudima koji su mi jako bliski. Ostalima samo klimam i ne upuštam se, većinom nema ni smisla.Citiraj:
meda prvotno napisa
Ja bih se složila sa ovom teorijom od mede, ali ne za FB toliko jer je puno većina ljudi tamo registrirana pod pravim imenom, barem ja jesam i moji frendići. I ti isti ljudi su mi većinom i u privatnom životu frends, pa da im se tamo razgoropadim brzo bi me suočili i u živo. A nisam baš neka ulična razbijačica.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Meni ti to mantranje nije nikada išlo, ali evo zadnjih 5 dana posao me malo skinuo sa Roda foruma, i osjećam tešku apst. krizu.Citiraj:
Maya&Leon prvotno napisa
Čim završe žestoke obaveze, evo mene opet kao prije.
ja ko da dijelim kule strazare :roll: ali cu pokusavat pa dok me netko ne poslusa
zene
probajte
mozete
Pa nije da se ne može, ali koji je smisao ako želiš postati dok ti ne dosadi, ono, kao s dojenjem, spontani prestanak? :mrgreen:
Ma izdržala sam ja i 5 dana, a bio mi komp pod nosom,
aliii smo svi bili bolesni :mrgreen:
Ja znam ne upaliti kućno računalo i po 15-20 dana :P a svi smo zdravi već mjesecima.....
(ajd sad da vas vidim :mrgreen: )
Ivka nas, izgleda, stvarno bojkotira. :mrgreen:
Da... :(
Da... :(
Eto, dupla tuga :mrgreen:
Zasto tuga? Ako je njoj dobro, i nama je. :mrgreen:
Ma može šta se mene tiče. Ionako se logiram, i ... sve ostane na tome. Ovo dvoje nejačadi ne daju mi puno slobode.
jedno vrijeme NISAM MOGLA bez foruma TOTALNI OVISNIK
dok mi moja djeca nisu otvorila oči
onda sam bila na parmjesečnom odvikavanju
i sad sam izlječena :lol:
citala neki dan u novinama da internetska komunikacija nije dobra za zdravlje jer kod nje ne dolazi do izlucivanja (pazi sad!) oksitocina 8)
molim linkCitiraj:
meda prvotno napisa
i ja se ne slažem!
ok tu na forumu mi fali oksitocina
ali ga ne fali na nekim drugim prostorima virtualne komunikacije
citala sam u novinama, nemam link ;)Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
ako te zanima, mozes sama prokopati po netu, sigurno ima nesto o tome.
meni se ne cini bas toliko nelogicno, naprotiv...da je ne znam kako intimna atmosfera, ipak tu nedostaje ljudski dodir, miris, glas, ne vidis osobu, lice, geste...jednostavno nisu ukljucena sva osjetila, i sigurno je lucenje oksitocina manje.
na primjer, za usporedbu, oksitocin je glavni kod refleksa izlucivanja mlijeka, a za poticanje se uvijek savjetuje ukljuciti sto vise osjetila (gledati bebu, ili barem njenu sliku, slusati njen glas, pa makar snjimljen na kazeti, recimo ako se treba izdojiti kad si odvojen od bebe, dodorivati ju, mirisati ju, ili njene stvari...znaci, sto vise fizickog kontakta, recimo skinuti sebe i nju i priljubiti ju uz sebe)
evo bas kopam... ne ide :/ (nema smajli koji se češka po glavi :P)Citiraj:
meda prvotno napisa
u kojim novinama?
ja sam takodjer citala da pomaze MISLITI na bebu. možda pomaže i kad zamišljamo da vidimo, čujemo i osjetimo, na neki način si to učinimo stvarnijim. meni je internet komunikacija jako stvarna, nije mi ni virtualna (krivo sam se gore izrazila :)) ni distancirana.Citiraj:
za poticanje se uvijek savjetuje ukljuciti sto vise osjetila (gledati bebu, ili barem njenu sliku, slusati njen glas, pa makar snjimljen na kazeti, recimo ako se treba izdojiti kad si odvojen od bebe, dodorivati ju, mirisati ju, ili njene stvari...znaci, sto vise fizickog kontakta, recimo skinuti sebe i nju i priljubiti ju uz sebe)
premalo ja znam o oksitocinu pa ne zamjeri ako trkeljam. zbilja bi me zanimao neki link...
e hvala! baš sam smotana :oops:
„Čini se da postoji razlika između stvarne i virtualne prisutnosti", reče doktor sigman.
naravno da postoji. drži to vodu. a da facebook nije za djecu mi je i samoj palo na pamet.
ništa... triba više ić na forumaške kave, to ja kažem! :P
Eto duuuugo razmišljajući spremam se polako smanjiti sudjelovanje na forumu. Nikad se ne forumiram i bila sam na nekoliko foruma ali svega par postova. Ovaj me oduzeo u praviom smislu te riječi.
I mislim da ću smanjiti malo.
znam da sam jedno vrijeme primjetila da NE MOGU bez foruma. pa sam odlučila to "prerezati" i nisam se ulogirala sigurno desetak dana...i onda sam dobila nekakav zdraviji odnos spram foruma. više nije kompulzivno ovisničko ponašanje, nego imam uzde u svojim rukama...
najteže je prvi put oduprijeti se porivu ... poslije je lakše ;)