forumiranja na rodi 'Citiraj:
mama courage prvotno napisa
ti bar znaš kad je kraj :mrgreen:
ja to ne znam, a voljela bih
Printable View
forumiranja na rodi 'Citiraj:
mama courage prvotno napisa
ti bar znaš kad je kraj :mrgreen:
ja to ne znam, a voljela bih
Znam ja da će ovih dana osvanuti topic o Emsinoj beze torti, jer si ti dobrica koja je najsretnija da su drugi sretni. :mrgreen: (kako ti se..., ha?)
A evo potpisujem i a70v, potpisivat ćemo te, al malo pripazi šta pišeš! :lol:
Ja radila beze tortu, ali s lješnjacima već masu puta (i to po receptu od nekoga s foruma, sorry, ne znam koga :oops: ) i svaki put ispadne ooodlično. njamiii!!
evo konačno danas napravila ovaj mokročokoladni kolač i mogu samo reći fantastičan je.
gotov je bio nešto prije 11, poslije ručka, oko jedan, već smo ga mlatili. nije se još skroz stisnuo al nema veze.
meni je drugi preljev ispao dosta gust, tako da se samo mali dio upio u kolač, a ostatak ostao gore :mljac:
Imam dva pitanja oko ovog kolača, pliz molim odgovore, da što prije počnem peći :) .
1. Da li ga vadite iz protvana na pladanj kad se ispeće, pa onda preljebate sa jednim pa drugim preljevom ili ga prelijete u protvanu?
2. Kad ga je najbolje stavljat u frižider, kad se malo ohladi tj. mlakog ili odmah, što toplijeg?
Tnx, tnx, tnx.
Imam dva pitanja oko ovog kolača, pliz molim odgovore, da što prije počnem peći :) .
1. Da li ga vadite iz protvana na pladanj kad se ispeće, pa onda preljebate sa jednim pa drugim preljevom ili ga prelijete u protvanu?
2. Kad ga je najbolje stavljat u frižider, kad se malo ohladi tj. mlakog ili odmah, što toplijeg?
Tnx, tnx, tnx.
prelijevate :roll:Citiraj:
pa onda preljebate
Iki, nitko ne odgovara jer nam je svima zlo od 5-6 tura koje smo napravili :lol: .
Zaozbiljno, ne vadim kolač van, ostane u protvanu. Stavljam ga u frižider nakon 20ak min.
Eh baš sam tak i napravila.Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Dojmove javim sutra kad ga isprobamo.
:)
aaaaa i po mojoj :naklon:Citiraj:
Joe prvotno napisa
zove li se ovaj kolač i "mramorni kolač" ili sam nešto pomišala? (vidi se da dalje od palačinki i štrudela od jabuka nemam blage veze :mrgreen: )
ne ne nije to mramorni, ali i mramorni je mljac.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
jutros u deset nije bilo više ništa u protvanu :/
sutra repriza :mrgreen:
Evo i meni antitalentu je gornji preljev ostao polutekuć :? .
A finooo, samo taj gornji dio kvari sve.
Kako to izbjeć? Manje mlijeka?
Ovisno kad si ispekla kolač?
Ako je čas prije, ostavi ga par sati u frižideru i trebao bi biti kako treba. ;)
Stajao je 24sata i opet gore koma mljackav.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Nego da pitam tu, prije nego otvorim zasebnu temu :mrgreen: , jel vi koje imate na pećnicama opciju "vrući zrak", onaj nacrtani ventilator, koristite to za kolače ili ne?
Znam što si napravila nisi kuhala čokoladni preljev dovoljno dugo da se čokolada lijepo otopi i sjedini sa šećerom i mlijekom. To sam i ja napravila zadnji put, onda mi se posebno smučio.
Jel tako?
E cure, kolač je fenomenalan!! Svi su oduševljeni! A skoro sam ga sama pojela :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Pa...da, možda je to, al tako si napisala u receptu:
Koliko kuhaš?Citiraj:
Preljevom 2
20 dag čokolade, 3 dcl mlijeka, 3 žlice šećera - prokuhati tek da se sastojci spoje.
Ja samo doslovno samo prokuhala :oops: 5minuta.
Zadnji put kad sam ga pekla (4X) mislila sam da mogu žmirečki i nisam baš revno miješala čokoladu dok se otapala, čak je ostalo poprilično čoko "trunja" u preljevu, pa pretpostavljam da se nisu sastojci proželi kako sam preporučivala 8) i vama.
Preljev je bio slatko mlijeko s tim neotopljenim dijelovima čokolade i sve mi smučio. A sad si mislim, možda je i zbog KPlus čokolade? S Dorinama nisam imala problema, a radila sam isto... :/
Tako da, ne treba ga kuhati dugo kao preljev za baklavu, ali trebaju se svi sastojci lijepo otopiti i kuhati na laganom još 2,3 minute.
:lol: , a ja danas kupila K+ čokoladu da opet probam napravit kolač.
E, onda ti savjetujem da je možda malo utopliš u mikrovalci, a potom staviš na vatru s ostalim da budeš sigurna da se jednolično istopila.
Bit će to dobro. ;)
ovaj tjedan sam popodne nadam se doma i pravim ovaj kolac
slinim nad njim od prvog posta
Danas sam otkrila savršenu kombinaciju - kolač + friške jagode :mljac: Ubijam se u tome!
ova kombinacija mi je odmah upala u oku i eno ga hladi se . . . naravno jedan red je već nestao, mmmmmmmmmmmmmm :mljac:Citiraj:
bzara prvotno napisa
moj ide ovako:
4 žutanjka umutiti sa
šalicom šečera, dodati
šalicu griza
šalicu oraha
2 šalice ribanih jabuka
prašak za pecivo
3 žlice kakaa
ona mala bočica ruma
pola šalice ulja i na kraju
lagano umutiti snijeg od bjelanjka.
kad je pečen premazat nekim pekmezom - super ide marelica, i na to glazura od čokolade.
Sinoc smo ga pravili svo troje i umalo me mm nije ubedio da ga prospem u WC,jer je testo(nazovimo to tako :mrgreen: ) potpuno tecno.Ipak,kad je sve bilo gotovo,jedva smo cekali da se ohladi!Mljac,mljac,nisam skoro jela nesto tako cokoladno,a tako socno!
Samo,sledeci put moram duplu meru :oops:
moz ga frigati ali meni nikada ne ispade tako fini kao u TiT, radila i sa obicnim sirom i sa philadelfiom, fin je jako ali nije takoooo fin.Citiraj:
pa imaš ovu moju tortu od sira (vidi: sv. gral ). istu kao što bi u slastičarnici "torte i to" platila 18 kn komad.
Moram priznati da me ovaj kolač nije zadovoljio ni izgledom a što je bitnije ni okusom :/ ali ovo je samo moje mišljenje
meni je 18 kuna tako bezobrazno skupo, posebice kad vidim kako tanko nastoju izrezati taj komad da iz principa više ne idem tamo. :mrgreen: a klasičnu verziju tog kolača (bez znači voćnih dodataka i raznoraznih verzija) znam od početka devedesetih, tako da mi je ona u biti mjerilo.Citiraj:
Bubica prvotno napisa
Napravila sam danas mokri kolač i super nam je.
Jedino što je jako zasitan i ne znam kako vi pojedete cijeli protvan :?
Recimo, onaj brzi i fini od jabuka (Anek) mi nije po tom pitanju problematičan. J eventualno pojede jedna komad, ostalo ja :mrgreen:
MC, jel ova tvoja torta od sira onako kremsto mekana, glatka, sir se ne gruda?
Probala sam vani jednu glatku, mekanu i ta mi je mljac, i jednu koja je imala grudastu kremu i ta mi je bljak...
Mollim link, :mrgreen: .Citiraj:
Anci prvotno napisa
Za ovaj od jabuka mislim :oops: .Citiraj:
iki prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=57341
Ja obožavam cimet, jabuke... i ovaj kolač mi je savršen. :)
Bubice, puno je bolja torta ako umjesto običnih petit keksa staviš onaj bio petit ili bilo koje druge integralne kekse, a umjesto kravljeg sira ili philadelfije staviš mascarpone sir (po mogućnosti ne Vidijin jer je prerijedak). Ta kombinacija hrskavije inegralne podloge i svileno kremastog nadjeva bude savršen.Citiraj:
Bubica prvotno napisa
Ja još na vrh stavim preljev od borovnica ili šumskog voća i bude savršena.
ja sam radila od cajnih kolutica, philadelphie i preljeva od kupina. Super, super - ali fali jos samo malo nesto da bi biloo kao u TiT :)
Hvala! :DCitiraj:
Anci prvotno napisa
Napravila sam kolač i baš se jako lako pravi, ali sam naletila na probleme:
1. Umanjila sam šećer za 1 žlicu, ali mi je bilo premalo slatko.
2. Kolač se malo digao, nije baš ništa posebno...baš malo onako
3. Prelila sam kolač prema uputama i dobila sam slijedeće: biskvit, znači donji dio kolača je previše mokar. Čokolada se stvrdnula i ona pravi gornji sloj kolača, ali nije ušla u kolač (da li treba?)
Znači, ono što se meni ne sviđa je to da je kolač premokar. DA li je neko probao ga praviti, ali bez preljeva mlijeka, nego samo čokolade? Da li bi to nešto značilo i šta? :lol:
I da... SLATKO VRHNJE ... da li je to
a.) Vrhnje za kuhanje
b.) Vrhnje za šlag
Hmmmm???
(ja sam nova u kolačima i kako sada ne radim, tražim samo da kolače pravim...)
Ako si otvorena za prijedloge (s malim zakašnjenjem :mrgreen: ) predlažem ti da pečeš onu Sandraficinu Crnu tortu.
Nije mokra, isto je čokoladna i nemoš pogriješiti. Meni je stvarno fina i imam je namjeru peći za vikend, ali uduplo i kao kolač, ne tortu.
Ovaj mokri kolač je meni na uši izašao i ne osjećam više oduševljenje njime kao u prvom postu. Ne samo zbog toga što mi je prisjeo koliko sam ga puta pravila (sin ga voli) već mi ne zadovoljava neke moje kriterije (a nisu baš visoki) dobrog kolača.
Eto.
A što se ovog mokrog tiče, mokar mora biti, takav je i takvo mu je ime. Čokolada ne uđe nužno u tijesto, možda dijelom, i da, stvrdne se gore kao glazura. :)
Vidim da pitaš za slatko vrhnje, to si onda pomiješala recepte, na ovaj ne ide ništa sem te čokolade.
Eh da... pomiješala sam recepte... :oops: pravila sam jučer još nešto... ali možete mi odgovoriti - šta je slatko vrhnje? Kako se kupi u trgovini, jer pod tim imenom ga nema.
Crni kolač? Vidjet ću taj... hvala!