XCitiraj:
Mukica prvotno napisa
S tim da se mi grijemo na struju, pa je racun :shock:
Upalim malo navecer.
A nocu smo kao sardine pod 3 deke (ni K. se vise ne otkriva neg se sav stisne uz mene :) )
I sve se nekako nadam da ce zatoplit... bar malo.
Printable View
XCitiraj:
Mukica prvotno napisa
S tim da se mi grijemo na struju, pa je racun :shock:
Upalim malo navecer.
A nocu smo kao sardine pod 3 deke (ni K. se vise ne otkriva neg se sav stisne uz mene :) )
I sve se nekako nadam da ce zatoplit... bar malo.
[quote][quote="maria71"]-Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
znale smo mi rezat rukavicama prste i tak tipkat, a jakne su bile jedno vrijeme obavezne. Sad je bolje jer nam je kancelarija zatvorena pa je toplije ( a imamo i kalorifer :mrgreen: ) ali se zato drugi fino smrznu :/ .
Citiraj:
pa jel on malo :roll: - :roll:
škrt :mrgreen: ( to je tak kod privatnika, doma ofrlje na 35 a u firmi na 5- tek toliko da se cijevi ne smrznu-desilo se i to jede godine :yes: )
Ajme cure, kako možete gurati principe. Mi smo si rekli da možemo na svemu prištedjeti ali se smrzavati nećemo.
još ga nismo upalili jer stvarno nema potrebe... kućna temp je oko 20 i ok je...
ulili smo omv-ovo ulje (futur plus)...
i moram priznat da mi je stvarno bilo teško odlijepit se od onih 10 000 kunica koliko me došao pun rezervoar...
10 000 kn :gulp: :shock:
i koliko vam onda traje taj rezervoar?
ispadne stvarno puno skuplje nego nama u stanovima (vi imate kucu, zar ne?)
Nama je, dok smo bili u kuci, trajao jednu sezonu - tj. 6 mjeseci maksimalno.
A nis veliko.
Kuca od 80 + nusprostorija od 30 kvadrata.
Oke, izolacija je bila koma...
Sad placamo struju oko 500 kn mjesecno cijele godine, i to nam pokriva grijanje zimi (40 kvadrata).
Moji roditelji su na toplani.
I srce me boli kad vidim kako frljace radijatore na najjace pa otvaraju prozor :(
A nisu jedini, pola njihovih susjeda tako radi.
"Treba zraka, a ventile bolje ne okretat da se ne pokvare".
Plus prastari prozori koji ne dihtaju...
Ja ne pretjerujem s grijanjem, jer se držim one "kad je zima, obuci se, pokrij se" (makar JESAM zimogrozna), "kad je ljeto, mora ti bit vruće" (pa u to ime ni klimu nemamo" ;)
Mrzim kad ljudi hodaju u kratkim rukavima po kući zimi
Citiraj:
Felix prvotno napisa
je, kuća je... 2 kata po 110 m2 (gore sobe, doli dnevni prostor + konoba)... efektive grije se oko 100 m2 (3 sobe kupatilo i dnevni prostor) i grijemo od nekako polovice listopada (ako je hladno ranije ako je toplo zna se potegnit i do studenog) pa tamo do kraja travnja, sredine svibnja...
1500 litara x 6,15 kn = 9225 kuna
ako zima bude oštra možda budemo morali i dnevno više grijati (na suncu smo pa upalimo ujutro ca 2,-3 sata i kada se vratimo svi doma oko 3 ure popodne pa do navečer...) pa se desi da moramo uliti na kraju zime još 100-200 litara
:roll:
kad smo stavljali centralno loža je bila 3 kune, a sada :evil:
ovo bilo prije 3 tjednaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
a mi jos uvijek smrznuti jer je pec jos uvijek zametena :/
mozda me zato glava boli, od hladnoce?
Mi još nismo upalili grijanje, ali kad me danas oko podne nazvao frend da kaže da na Sljemenu pada snijeg, shvatila sam da ću danas-sutra početi...
Ivarice, ne znam može li glava boljeti od hladnoće - meni sinusi reagiraju na hladnoću pa me glava boli od njih. Doduše, MM s dolaskom hladnijih dana mora spavati s kapom (znaš kakva mu je frizura) jer inače ima glavobolje.
Ja sam mislila da je jedino moj s takvim fils idejama. I on bi spavao s kapom ali mu ja ne dam.Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
fils=fiks :roll:
Ivančice pa zašto, pobogu? :lol:
Moj djed spava s kapom otkad znam za sebe. :mrgreen:
i moj pokojni svekar je spavao s kapom na glaviCitiraj:
Zorana prvotno napisa
MM se naučio spavati u toploj sobi, s centralnim i kad smo 1x bili u 3. mjesecu na moru, tamo nemamo centralno, nije bilo hladno, ali u sobi nije bilo 23, kako je on naučio, ujutro je kukao da mu se glava smrzla i da želi kapu
srećom da je glavat, pa nismo imali kapu tih gabarita :mrgreen:
inače moram priznati da mi je nezamislivo da netko još ne grije (ako nisu isključivo financije razlog)
ja spavam u onoj pidjami od flisa, a glavu zamotam Markovom pelenom jer me bole sinusi
apa ako po noći ,kaj ja znam, bude nekakva evakuacija ,jakna i cipele su mi blizu i moj ruksak za spašavanje i odmah sam spremna, samo maknem krpu s glave
Da vam malo vadim mast, makar na grijanju, kad drugacije ne mogu - mi jos ne grijemo. Nema nikakve potrebe za tim.
Moj najstariji manijak jos hoda u kratkim hlacicama iako kaslje. :roll:
Evo isto tako. Ako nije 24 preko noći u sobi, on bi kapu.Ali zato pidžamu ni za živu glavu. Djeca i ja obučeni u skladu s godišnjim dobom pa nam bude vruće pod jorganom i u pidžami ako je tolika temperatura. Zato i ugasim grijanje, ali onda njemu treba kapa. A to mi je totalni užas. kao da spavam s dedicom. Ne dam i točka. :roll:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Da vas pitam, koja vam je odprilike temperatura u stanu?
Nama je u dnevnoj nekih 22, a u spavačoj 19, 20 kako kad.
popodne nam je u dnevnoj oko 20 (u spavacoj nemamo termometar, ali mislim da je isto tu negdje). ukljucujemo grijanje kad padne ispod 19 (prosli tjedan, a mislim da ni tjedan prije toga to nije bio slucaj - da vratim lopticu Marti :P ) ili kad coporativno kupamo djecu. jutra su, cini mi se, malo hladnija, ali relativno se brzo pokupimo van. mm i ja najcesce imamo obucen flis pri temp od 19, djeca samo pamucne majice (osim Reljice, on se voli utopljavati). kuhanja cesto digne temp. za stupanj-dva.
Temperatura ista kao kod Kange.
Popodne ako je suncano bude i 22, jer smo zapadna strana.
Ni mi jos ne grijemo.
Glavni je razlog to sto K. kaslje od grijanja. Smeta mu taj zrak.
I inace je mali najmanje zimogrozljiv od nas troje.
Onda se na to nadoveze i financijski dio.
Kad se smrznem od sjedenja (radim od doma), pustim si neki workout s jubita :mrgreen: i odvjezbam malo. Odmah bolje.