Punih 7 sati je spavao danas preko dana, ispustila sam brojku...
Printable View
Punih 7 sati je spavao danas preko dana, ispustila sam brojku...
ovo za kupanje fakat pali - i mi smo prije h kupali prekasno i nikako se nakon toga nije mogla smirit i dugo joj je trebalo da zaspi (22-23). sad je kupanac najkasnije u 20, ona zakrmi oko 20,30 nakon cicanja. već od 19 je mirna atmosfera u stanu, nema glasne muzike, jakog svjetla i ostalih stimulansa. malecki su biološki programirani za raniji noćni spavanac pa tako i to ranije kupanje će kalebu ubrzo stvoriti triger u glavi glede večernjeg rituala i spavanja.
Nadam se.Citiraj:
india prvotno napisa
Noćas je opet bilo veselo, ali ajde, barem nismo skakali po lopti. :D
Moja kcerkica, moje prvo dijete... tako vise od godinu dana, pa onda s duljim razmacima.. ali do 2.5 g do kad sam je dojila, nisam spavala vise od 2 sata u komadu.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Sada je s drugom bebom malo drugacije, razmaci su minimalno 2h najcesce 2,5h i 3h.. ali jos nema ni mjesec dana pa ne znamo kako ce biti.
Živo me zanima kakva će biti ova noć.
Okupali smo se u 20 h, od 20:30 do 21:30 cikili u zamračenoj sobi i sad je zaspao u našem krevetu, gdje inače spava po noći.
Baš me zanima kad će se prvi put probuditi i kako će biti dalje...
Inače, danas je spavao cijeli dan, možda je bio budan sveukupno 5 sati - dakle, po ovom svemu što ste pisale, trebali bi imati ok noć - vidjet ćemo, držite nam fige.
draga drzimo ~~~~~~~~~~~
:love:
Luna,vibram da se Kaleb naspava!!!
Nemoj mislit da ti njega tjeraš spavat,oni su još mali pa kad su preumorni ne znaju si pomoći.Onda tu uskačemo mi.I moj G. je uvijek bolje volje kad si dovoljno odspava!
Kako bilo,samo nastavi sa ranijim kupanjem i vjerojatno će se to i njemu dopasti!
:love: Kalebu!
Ajme, cure, on još spava!! :D
Dakle, to je izgledalo ovako:
21:30 - 0:00 (MD i ja dolazimo u krevet, cicanje, mijenjanje pelene)
0:15 - 3:00 (cicanje, prebacivanje na mamu)
6:00 - 7:00 (cicanje, mijenjanje pelene, MD odlazi na posao)
7:00 - 8:45 (cicanje)
8:45 - ?
Ovo je FENOMENALNO i nadam se da nije izolirani incident!
Fali još spavanje na mami 3:15-6:00Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
prema nekoj, cini mi se ayurvedskoj teoriji, razdoblje od 22 do 24 h je aktivno razdoblje i ako ti se dijete u to doba razbudi, tesko ces ga uspavati.
svi moji klinci su u krevetu najkasnije u 20 h. i dizu se oko 6-7. Videka stavljam leci u 18 i 30. i najnormalnije spava do 5-6-7-8 ujutro. normalno, budi se za siku. ujutro bude budan jedno sat, satipol i onda opet sat vremena spava. sad se upravo probudio.
Luna, cim ti se malac poslije 18h unervozi za spavanje, odmah u krevet s njim.
Potpisujem...Citiraj:
marta prvotno napisa
I probaj kupanje prebaciti još barem pola sata ranije....
I čestitam ti od srca!!! :heart:
ova noć, najbolja do sada:
cica u 21 (10ak min) stavila ga u krevetić u 21:35,
spava do 03:20, podojen na spavanju, (15ak min)
opet u krevetiću od 04 do 05:40 kad je kakao, pa ga previla,
na cici u 05:55 (10ako min), spava od 06 do 08:20 ;)
inače smo od 06 ujutro aktivni!!!
Hvala vam cure, divne ste! :heart:
Ja sam si nekako mislila da tako mala beba ne treba još neki red i da je najbolje da spava kad on to sam želi, ali to očito ne pali...Ovo kupanje u 20 h bilo je probno, sad ćemo ustaliti kupanje na nekih 19 h tako da oko 20 h bude spavanac...
Stvarno je puno zadovoljniji i mirniji takvim tempom!
(I samo da znate, moje "mučenje" Kaleba tj. tako kasni odlazak na spavanje bio je u najboljoj namjeri - mislila sam da je za njega super što je non stop s nama i da ne smeta što spava u dnevnoj sobi pored nas sve dok mi ne idemo spavati...Ali to je palilo prvih mjesec dana, sad se zna trgnuti na zvukove i stvarno mu je puno ljepše u spavaćoj sobi, makar je sam...Ali je bar na našem krevetu).
Super Luna+Kaleb!
Samo sam ti još htjela reći kako bebe stvarno odmalena vole imati neki red i rutinu, mislim da im to daje neki mir i sigurnost. Mi bebača odpočetka navečer kupamo oko 8, 8.30 tako da kad polako pada mrak on cicka, zamračuje se soba, ja mu uvijek pričam kako sada dolazi noć i kako svi idu spavati - pa udri nabrajati sve njegove drage igračkice i prijatelje i onda on lijepo mirno se opustzi i prepusti i prebacim ga u krevet. Eto to je naš mali ritual kojeg on već dobro pozna i super surađuje :) . A onda kad jednom imaš uvedenu rutinu onda nije problem niti neko odstupanje od nje kako mnogi misle. Evo npr mi smo već više puta išli s L na put, bili u Italiji, u Zadru... I stvarno nije bilo nikakvih problema kad se mijenjao ambijent, kad nije bilo kupanja, kad se išlo na spavanje kasno...
Luna, kao pravi "štreberski" tip (nisam inače, ali u ovim situacijama štrebala ko blesava) svugdje sam čitala da "bebe VOLE rutinu". I istina je da je tako.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Ja sam se ko luda prepirala sa MM da mu dokažem da nam je noć puno bolja, ako cijela priprema za spavanje krene na vrijeme (kod nas oko 19 sati...večera, pranje, presvlačenje i ćorka)...dok je on bio uvjeren da je Lovro još super budan i da ga ne treba trpati u krevet prerano, već onda kad će biti umoran...kad sam par puta napravila po njegovom, shvatio je da je u krivom..noć je bila užasna!
I na kraju, nije stvar u tome da ti moraš raditi nešto po satnici. Bitno je da naučiš prepoznati prve znakove umora i reagirati na to. Jer rutina nije "točno vrijeme za.." već raspored....znači prije nego što pretpostaviš da bi mogao biti umoran, smanjiš tempo...presvučeš i gle protrljao je očice..cico-spavanjac...
Njegov dnevni i noćni ritam će se više-manje ustaliti...ali na kratko vrijeme...taman kad se naviknete na jedan ritam, evo neke promjene, ali bitno je da redoslijed ostane isti...i nemoj posustati!
:*
joj, blago tebi Luna! kod nas nista ne pomaze, no mislim da je nas problem nespavanja tj. cestog budjenja po noci vezan za to sto je Zach naviknut na moju blizinu. dakle, i kada zaspi u 8 navecer, budi se nakon 15-ak minuta, pa ga dojim, pa se opet budi, pa ga dojim, pa se opet budi i tako sve dok ne legnem pored njega i ja ne zaspem. :/
vec se mjesec dana spreman da pocnem sa onim izvlacenjem bradavice iz usta, a nikakko da nadjem snage - mrtva sam umorna nakon bezbroj nocnih budjenja.
Luna, nije me bilo za vikend, zato samo jedan veeeeliki :love: tebi i Kalebu!!!
samo neka se nastavi ta idila!
cure, da vas pitam- meni L. od rodjenja ima po noci ritam 01/03/06h samo dojenje. onda je odbacila ovaj u 01 pa je bilo 03/06. pa je izbacila (u pravilu) 03 i sad je samo izmedju 04:30-05:30. kupamo je vec vise od mj dana oko pola 9-9. kad je okupamo, doji i oko 10 zaspe. nekad pola 11. jel to kasno? jel treba mijenjat? cini mi se da joj ovo pase. strah me ako pomaknemo kupanje i spavanjac da ce se buditi cesce po noci. ili dok joj pase da se drzimo tog ritma?
:? do koje dobne granice ovo funcionira?
mislim da ja i MM radi grešku jer ga nosimo po kuhinji i dnevnom boravku do 22,30 - 23,00 jer nikako da zaspi. još se i tješimo da ako zaspe što kasnije da će bolje spavat po noći. tješim se da nismo debili, samo u najboljoj namjeri. :(
Andora, učinite ono što smo i savjetovali Luni!! A dobna granica od 0 do 50 g.!!Citiraj:
Andora prvotno napisa
PS
Ne znam kako vi, ali ja znam kada sam preumorna, pre-neispavana, onda ne mogu zaspati...mozak mi radi silovitom brzinom i ne mogu se opustiti.... ;)
Da, slično kad si na svadbi do 7 ujutro i onda ti u glavi samo trešti i trešti i nikako zaspati.
da, to je neka kao "Logika" :PCitiraj:
Andora prvotno napisa
ali sta ako joj pase, tj. zaspe taman nakon podoja?
jedino sto jako place kad ju treba brisati. obozava kupanje, ali kad ju se izvadi van i krene brisati glavica i oblaciti- dernjava. i to ne uvijek, sto ne kuzim. a kupanjac je uvijek u isto vrijeme. kad smo bili za vikend na moru, nismo je kupali. jela je i zaspala u 10 i sa njom smo isli u restoran na veceru, vratili se doma a da se ona nije pomakla.
sad me muci sto sam tu procitala :?
hehe...sad kužim da sam se limitirala na 50 godina.....(ovak i onak iza te godine uopće ne mislim spavati..namjeravam živjeti život 24 sata dneveno.... :mrgreen: )Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Mi smo Marina kupali oko 20-21 h, onda igranje i uspavljivanje oko 22-23 h i to nam je bilo normalno, da bi duže spavao. Nedavno sam bila na liniji s cekanom i pita ona mene kako to da je Marin budan, Karlo inače do osam zaspe. Pa smo i mi pokušali, jedan dan upali, jedan ne, ali recimo zaspe oko 20:00 jedno buđenje oko 1:00 i opet ujutro oko 8:00. Koji preporod.. Tnx cekana :love:
morat ću probat! hvala cure, javim kako nam ide! :heart:
Iako mi se čini da već mora ići na bolje ja sam toliko smlavljena da mi se čini da više ne mogu.Može li pliiiiz malo utjehe mama dojilica kada su prespavali noć,nakon 3 godine ili....Mi kada se probudimo tri puta ,to se zove super noć.Pokušala sam i kao Lutonjica preseliti u drugu sobu ali plače i zove me i naravno ja se vraćam.
meni nitko da odgovori :(
jel trebamo pomicat kupanje ili ne...
:)
meni se to definitivno cini prekasno.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Leonisa, zašto bi pomicali ako ovako paše i bebi i vama.. Ako dođe do nekih promjena - imate adut u rukavu :)
da joj pase, cisto sumnjam da bi pitala. osim toga zalila se i na drugom topicu da joj beba slabo spava po danu.
I? Kako je? Je li se što popravilo?
Mi trenutno sišemo samo 2-3 puta noću... ako je sve ok :mrgreen:
di si iskopala ovaj topik :mrgreen:
Amalthea, super za vase ok noci! :D
mi smo imali raznih faza....sad je u krevetu u 8-pol 9, zaspe sama u krevetu dok lezimo krej nje, na sisi samo ako je premorena, i ako je sve ok (samo) sise najmanje 3 puta...
nama je prva tri mjeseca bilo super. spavanje u 21, sisanje u 2, pa u 5. zvanicno budjenje oko 8, ali samo na jedan sat. poslije toga jos jedna tura spavanja, bar do podne.
ne mogu reci da nisam uzivala (:
sad se budi cesce. nekad i svaka dva sata. uredno izvuce jednu cicu i ponovo zaspi. ne place i ne treba ga uspavljivati. valjda sad brze ogladni?
[quote="Lutonjica"]
oko 21:00 - sisanje 15 - 30 minuta - spavanje
oko 23:30 - sisanje 5 - 10 minuta - spavanje
oko 01:00 - sisanje (spavanje s cicom u ustima) SVE DO
02:00 - kad ja mijenjam stranu jer mi je sve utrnulo. pa opet sisanje (spavanje s cicom) SVE DO
03:00 - kad ja opet mijenjam stranu jer mi je sve utrnulo, pa opet sisanje SVE DO
04:00 - kad ja mijenjam stranu....
i tako do otprilike 8:30.[quote]
Citiram Lutonjicu od prije dvije godine jer je situacija kod nas zadnjih noći identična.
Ja priznajem da mi je teško to spavanje na boku, sva sam strgana, neispavana, sve me boli, a ako izvadim cicu plače i budi se.
Pokušala sam mu uvaliti dudu, ali ju je kao i svaki put u ovih sedam mjeseci pljunuo. Kada se okrenem i izvučem cicu, plače.
Tješim se kao i za sve do sada da je samo faza, ali ako imate neke zgodne trikove kako tome doskočiti bila bi jako zahvalna.
papanje oko 20.-20.15, kada podrigne spustimo ga i krevetić i zaspi sam ( :D već 2 tjedna - ali po danu nema šanse). prvi puta se probudi između 5.30-6.30, papa i nastavi do 7.30 - 8h. mama jako sretna :) .
Bravo za vas! Javi kad se stanje promijeni! ;)Citiraj:
Tonja_1 prvotno napisa
Amalthea, idem se upucati! :mrgreen:
Ja stalno mislim kako ce moje dijete do druge godine spavati cijelu noc...
Mi smo na 5-6 nocnih podoja..
Momze, Lovro je prvi put prespavao noć (onak za ozbač) tek negdje u 10 mjesecu (znači cc 2,5 g.). Tu ne brojim 1-2 noći koje su se znale onak iznebuha desit i ranije...
No sad mogu reći da spava noć (od negdje unazad 1 mjesec)..pljuc, pljuc, pljuc. :)
A jesi "zločesta" :lol: .Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Mamma san, sad si gotova, javi kako je bilo noćas :lol: .Citiraj:
Mamma san prvotno napisa
čekala sam vas :mrgreen: !
ne coprajte, mama liječi podočnjake :) .