cure, mislim da se KS ne smije reklamirati, ali sam prilično sigurno da vam ona to radi!
najbolje da ju kontaktirate preko pp-a!
Printable View
cure, mislim da se KS ne smije reklamirati, ali sam prilično sigurno da vam ona to radi!
najbolje da ju kontaktirate preko pp-a!
Evo, ja uzela u Aromaterri:
ravensaru (od Pranaroma) 10 ml=74,91 kn,
kajeput 10 ml (isto Pranarom) = 33, 77 kn,
čajevac 10 ml (Pranarom) = 41,96 kn
i stella bocicu 100 ml s pumpicom
Ukupno (s postarinom) 181, 54 kn.
Narucila i platila jucer, a roba je vec na putu.
Nije bas da je badava, ali vjerujem da su to zbilja kvalitetna ulja, a i spremna sam sve uciniti da se nekako spasim bolestine. U uredu palim aromalampe, k'o u hramu smo, okruzeni svjecicama, kolegica i ja luftamo, spricamo, peremo, cistimo, kadimo... A svaki dan netko od kolega 'zalegne', jucer se jedan cak i onesvijestio (doma, doduse)...
meni je za sve osim za tu od 30 ml pisalo nedostupno a ta košta 172 kune
jucer je bila dostupna, valjda su forumasi navalili...Citiraj:
Mima prvotno napisa
ja sam isto uzela malu ravensaru!
25-50 kapi UKUPNO u omjeru u kojem želite (recimo svega po trećinu ili koju kombinaciju već imate na umu).
Ravensare više NITKO nema koliko sam ja upoznata, idući tjedan bi TREBALA doći nova količina ukoliko ne zapne opet negdje s carinom (a obično zapne).
Možete koristiti i druge kombinacije ulja, npr čajevac + niauli + ružino drvo, ili saro (i on je već pri kraju na zalihama!).
k_s, a što s ostalim uljima na našem tržištu npr.aromara ili primavera?
Jesu li iste kvalitete kao i Pranarom ili Oshadhi?
O aromari nemam osobito mišljenje.
Primavera life su kvalitetna ulja samo nažalost nisu kemotipizirana (tj recimo u njemačkoj jesu ali kod nas nisu; kod nas je od označenih kemotipova dostupan samo recimo timijan linalol; svojevremeno je bio i ružmarin verbenon ali dugo ga nema), a i bočice su im uglavnom od 5 ml pa kad usporedite cijenu 5 ml primavere ili 10 ml oshadhia ili pranaroma (koja jesu kemotipizirana), ovo drugo na kraju ispadne povoljnije.
k_s, stvarno imaš strpljenja za sve nas neuke, hvala ti :heart:
Ja sam ulja kupila u Vlaškoj 7. Čajevac, ravensara i kajeput oko 150 kn.
K.S. , vrijedi li šta ovaj difuzer Coolair ili je bolja verzija raspršivanje iz bočice pošto su ovi kvalitetniji difuzeri znatno skuplji?
Ravensare ime ovdje
http://www.aromedica.hr/
Ulje čajevca i eukaliptusa po 19kn u DM-u. Jel može to? :/
Imam i ja cajevac iz DM-a, kaze deklaracija (improvizirat cu, na svapskom je, a HR deklaraciju sam bacila):
-najmanje 39% terpinen-4 ulja i manje od 3%cineola.
sastojci: Melaleuca alternifolia (100% cajevac), d-limonen, linalool.
Jel' to ulje cemu?
Ja ulja iz dm-a koristim iskljucivo za pranje vesa (s octom, umjesto omeksivaca) ili za pranje poda.
:lol: Ok., ok ne bum to :)Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Ma gle, ja zaista malo znam da bih omalovazavala dm-ova ulja (i sama ih kupujem), niti ne zelim omalovazavati. Ne koristim ih drugacije osim kako sam navela jer se ne zelim brinuti jesu li cista, provjerena ili xy, ne znam sama procijeniti, a ne znam niti gdje provjeriti.
Ja sam koristila i Aromaticu (za prostor) i Aromaru (u terapijske svrhe.. sestra mi je kod njih zavrsila za aromaterapeuta pa sam od nje dobila info da su njihova ulja ok.. naravno), ali sam odlucila poslusati kobilu i koristiti O ili P. Cak i za prostor (osobito kad mi je sjela nemila info da ih ne valja zagrijavati u lampicama.. taj dan mi je kobila bila najmrskija osoba :mrgreen: jer obozavam upaliti lampicu).
Ako nemas blizu izvor ovih ulja koja su navedena kao dobra, naruci preko neta. Ja sam narucila i preko aromaterre i mirisnog ducana (sirius je stavila link) - i jedni i drugi su brzi, ljubazni, s tim da malu prednost dajem aromaterri jer je postarina jeftinija, malo je sve zajedno brze, a nije za zanemariti i ipak malo osobniji pristup. ;)
ja sam naručila sa Aromaterra webshopa ravensaru i još neke sitnice, platila i čekam da stignu.
btw, kobila suzy, kaji ono nije definitivno od eu. jučer popodne je zafibrala do 39, danas do 39,5 :( , cijelo se popodne muči sa visokom fibrom, kašljem i slinom :cry:
Nema više ničega preko weba, sve ste pokupovale :mrgreen:
:lol:
:mrgreen:Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
Ravensara već miri po zraku.
Adrijana, navikni se. Kad preporučuješ nešto dobro gledaj se prvo dobro namiriti, a tek onda u javnost ;)
Točno.
Jer trenutno u Hrvatskoj nema ni jednog difuzera za cca 50 m2 koliko meni treba, a da ne košta 1700,00 :mrgreen:
Što ti je dobra reklama poklopljena sa svinjskom gripom :P
A ravensaru i čajevac sam ugrabila valjda zadnje bočice :)
A eto, što da radimo kad naši uvoznici nisu bili spremni na ekstra turbo zaradu zbog svinjske gripe :mrgreen: .
Ponavljam, ako nema ravensare, postoje alternative. Niauli cineol isto ima jako antivirusno djelovanje, ružino drvo ga dodatno potencira i to je svakako jedna moguća kombinacija.
Ali zato k_suzy ima zalihe i radi antivirusne mješavine po narudžbi :*Citiraj:
Adrijana prvotno napisa
meni čajevac i ravensara smrde!! :/
oćem nešto mirišljavo! :mrgreen:
Cajevac i meni smrdi, uzasno.Citiraj:
bucka prvotno napisa
Ali ravensara, iako me povremeno podsjeti i na cajevac i na eukaliptus i na ruzmarin, mi je super.
Ovaj mix koji sam za kucu napravila, s limunom i ruzmarinom (i ravensarom), prekrasno mirise. Bar nama. :)
zgodna tema :)
Dodaj neki citrus(mandarinu,naranču,limun...) ili lavandu.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Ja obavezno dodam citruse, limun, slatku naranču ili grejp, ili sve to. Grejp dodatno ima i određeno (blago) anivirusno djelovanje pa eto nije u mješavini samo zbog mirisa.
Zasto se mjesavina ulja i vode ne smije stavljati u plasticnu bocicu?
koliko se ja sjecam, amoze biti i skroz pogresno, jer se ulje naljepi na plastiku pa je pitanje koliko uopce ode van bocice.
ja obožavam miris limunskg eukaliptusa
i da, došao mi je paketić, stavrno expresno , baš sam zadovoljna :)
i ja dobila paketić, evo sad sam izmučkala sve.
super mi miriši. hvala KS :*
koliko često špricati po kući?
i ja sam kupila eterična ulja, pomiješala i već pošpricala po stanu. frendica mi rekla da možda nije dobro često špricati da F. imunitet ojača, a ne da se oslanja na e.ulja. valjda sam dobro objasnila. što vi mislite?
E sad baš za čišćenje poda ili brisanje kaj bi bilo najpogodnije ( a da ima u DM) da se smanjita prašetina i sl.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Mislim da to nema smisla.Citiraj:
zeljka231 prvotno napisa
Ja sam danas pomiješala ravensaru, čajevac, eukaliptus te mandarinu i limun radi mirisa. Super miriše, ali tih 50 ml mi jako brzo ode. Već je bočica prazna. Ipak bi mi dfifuzer bio puno praktičniji
ja kupila oshadi difuzer i super je stavim ravensaru i radiatu ( eukal. ) i svima nam odgovara, kobila suzy što ti misliš o ovom difuzoru? hvala :)
kakav alkohol stavljate u špricu?
ja ima špricu (rasprivač) iz Aromatere (plastični) i pomješam 1 dcl vode i po 5 kapi Cajeputa i 5 kapi Eucaliptusa radiate od Oshadia.
Jel to dovoljno kapi?
Jel treba i alkohol, što on zapravo radi u smjesi?
što još može protiv virusa/bakterija?
puno hvaka :)