Ako me dobro služi pamćenje, moja pećnica koju sam imala, imala je tri grijača, infracrveni je bio cca 2000 W, a obični grijači su bili po 1000 W.
Pekač ima 600 W :)
Printable View
Ako me dobro služi pamćenje, moja pećnica koju sam imala, imala je tri grijača, infracrveni je bio cca 2000 W, a obični grijači su bili po 1000 W.
Pekač ima 600 W :)
mislim da je i moj 600w, a pećnica je 1,2 kw tako da definitivno troše manje, a s 2. strane, zahvaljujući timeru kruh pečem po noći kad je jeftinija struja pa svakako košta manje.
evo, ovaj zamijenjeni pekač šljaka kao lud, kruh pečemo cirka svaku 2. ili 3. noć.
Ja ću danas probati koristiti samo program za tijesto da umijesi tijesto za klipiće :D
monax, Lupko, imamo isti znaci :D , ajde super ,ako nesto zapne znam ko ima taj model i kome da se obratim...mada dok nam je Davor tu, imacemo rjesenje za sve!
Sinoc ispekla probni od 500gr,osnovni bijeli, po receptu iz prirucnika, jutros vec smjelije krenula u boj, i ispekla sa heljdom , ma gotovo je , vec sam ovisnik :oops: , a uspjela sam i dvije prijateljice nagovoriti a imam ga samo jedan dan!
OT, iridana, izvini ,tek sad vidim u gornjem postu da mi je otisao skroz krivi smajlic, a trebao je ovaj :) ................................... :oops:
Može li mi netko, molim vas, reći, valja li išta ovaj Clatronic BBA 2865?
Naime, sad je na nekoj akciji u Metrou, 451kn. Isplati li se to kupiti?
Ili da ipak uzmem Alasku, malo je jeftinija... :?
Ako si već spremna izdvojiti te novce za pekač, radije uzmi Moulinex-ov.Citiraj:
Lea79 prvotno napisa
Alaska je provjerena stvar i vrijedi svaku lipu. Naravno, ako ju uopće nađeš jer se rijetko pojavljuju u Metro-u.
Frendovi su uzeli clatronic-a i zadovoljni su. Prije su bili na Alaski, ali se dotrla i trebao im je novi stroj, a u kritičnom trenutku nije bilo Alaske.
ja ne smijem priznati koliko je dugo moj propeler zaglavljen unutra, ali mjeri se u godinama :oops:Citiraj:
nevena prvotno napisa
Čini se da ne utječe na kvalitetu kruha :mrgreen:
Poslušala Davora, uzela Alasku bm2600, 320 kunića... :mrgreen:
Vidit ćemo kako će nam ići pečenje, večeras je proba.
:mrgreen:Citiraj:
Davor prvotno napisa
He, he... samo da se i ja osvrnem na ovu ploču.. ja sam tu iz Konzuma platila 49 kn, bila na akciji prije par mjeseci :mrgreen: I stvarno je odlična!
ako je tko zainteresiran za Moulinexov pekač OW5000, u SuperKonzumima je na akciji od 4. do 31. 12. (ili dok ga ne prodaju) za 599 životinjica
ispekla i pekmez od otopljenih, domaćih kupina i super je.
zna li itko kakav je to želirajući šećer?
Ima za kupiti u dućanima baš taj tzv. želirajući šećer za marmelade, ali je dosta skup pa sam ja radije stavila običan šećer + želin ;)
Bingo.
hvala. nisam čula za to :oops:
koristila sam običan šećer bez želatine i marmelada je ispala skroz ok, sad kad potrošimo probat ću je napraviti od naranđe i limuna.
dobro, lakse mi je kad vidim da nisam jedina. ali meni se cini da tamo na onim navojima gdje se metlica nemoze skinuti ostaju kojekakve tvari, i zapravo me strah da se ne trujemo s tim.Citiraj:
ja ne smijem priznati koliko je dugo moj propeler zaglavljen unutra, ali mjeri se u godinama
Čini se da ne utječe na kvalitetu kruha
inace jos uvijek stoji zaglavljena i nakon ture octa i ulja. nista. ni makac
Sunčice, koliko si želina stavila i u kojoj fazi (odmah na početku ili kasnije)?Citiraj:
SunčicaVŽ prvotno napisa
da se pohvalim i mi kupili Alasku, sve pohvale, pečem već mjesec dana kruhove i sve 5 :D (radim samo sa bigom, čak i slatki).
zaintrigirali ste me za keramičku ploču za picu, zvala konzum (Rijeka, tower) to uopće nemaju, više info o tome, pliz :love:
Prekjučer sam pitao i sve su rasprodali (naravno). Vrebaj dalje, ali ne očekuj da ćeš ju naći baš u trenutku kada se sjetiš.
ima netko recet za salatki kruh u moulinex pekaču kako idu i koliko sastojci koji program.... knjižica mi je na eng pa se slabo snalazim
imam ja moulinex, reci mi koji te to recept zanima pa cu ti prevesti sastojke i mjere na pp :)
Ma zanima me sad za Božić slatki kruh il kuglof di idu grožđice i možda kandirano voćeCitiraj:
iridana2666 prvotno napisa
Treba mi pomoć... u mama ima pekač za kruh
"automatic breadmaker" model TS - 018S
Tražim na netu i zovu ga Tiffany, ali svi traže uputstva kao i ja...
Znali neko nešto više od mene i njih? :)
Moji ukućani su koristili ovaj pekač, ali navodno sve se mora pojedinačno uključivati, znači pekač zamjesi kruh, pa moraš pritisnuti tipkicu za dizanje, pa sačekati da se digne, pa onda pritisnuti za peći, pa onda pritisnuti za hladiti itd...zar toliko pritiskanja?
Mi imamo Panasonicov pekač kruha već više od 6.god. (mislim da tada nije ni bio ovakav izbor pekača),ludo smo zadovoljni s njim,osim njegove cijene koja je onda a mislim i sada još uvijek oko 1400 kn.
Da li imate recept za rižin kruh za moulinex?
Puno hvala
crko nam pekaaaaaaaaaaaaaač :cry: , upravo sada. htjela sam ga uključit, ni bu, ni mu.
jel zna netko gdje je neka akcija? jel ima aljaski negdje? upomoć. nešto cijenom i kvalitetom prihvatljivo.
tužna obitelj thalijić-beskruhić :(
edit: izgleda da smo mi jedini imali Kenwooda :/
tri godine je traj'o i to je to.
ja ću malo sama sa sobom.
valjda su nam noćas bili mali zeleni :?
MM je ujutro ponovno uključio pekač, slučajno. i isti je proradio. evo ga, kruh se peče.
uopće nam nije jasno što je bilo, jučer smo ga nosili po čitavom stanu i uključivali u sve utičnice, a on niš.
i sad radi.
zbunj.
dobro je da radi :naklon: , ali mi zbilja nije bilo jasno što je.
:lol:
Baš kad ste ga pokopali...
baš kaže MM: "Dobro da ga nisam bacio. Opet". naime, ovo opet je zato što je jednom bacio savršeno dobre zvučnike jer nije skužio da nisu bili uključeni u struju, a on je mislio da jesu.Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
nda.
valjda će peći.
samo ga se ne usuđujem stavljati po noći pa ću peći ujutro.
crko na pol pečenja, sve je ostalo odradio :(
ipak mi javite kad bude akcije negdje.
Molim lijepo...tko od vas ima Vivax ????
Jel uobičajeno da na odgodu ne radi ama baš ništa, ne zamiješa tijesto već sasvim miruje..
Ja svog upravo prvi puta stavila na odgodu ..doduše na kratku jer me zanima kako će to ispasti..ali evo..sjedim i ništa se ne dešava..još
Krampus jesi stisnla tipku za start?
Ja sam jednom zaboravila.
ne ne , sve je ok...počeo je miješati kad je trebalo..ali čini mis e da sam negdje ovdje pročitala da neki aparati počnu miješati odmah pa tijesto onda miruje do zadnjeg dizanja što mi doduše i jest malo čudno..
dobro, sad čekam da ustanovim da li će i pištati8 za dodavanje sastojaka) na odgodi jer ako hoće to je sasvim bez veze :-))
Da čekanje ti jedino preostaje.
Ja bih voljela da moj ima odgodu za tijesto, imam moulinex 2000.
zločesto
zločesto
zločesto
pišti i kad je odgoda..
baš sločesto,
srećom samo tri puta
ista smjesa koja je savršeno uspjela i kao takva zapisana kao dobar recept, na odgodu nije ispala dobro..jest se digao, jest se spekao ali je ostao zbijen..težak...mrvičast
ne kužim.. :(
http://www.lidl.hr/cro/home.nsf/page....p.Pekac_kruha
što mislite o ovom pekaču? imam u blizini samo Plodine i Konzum (Clatronic 450,00 kn, Vivax - još nisam provjerila cijenu)