No@, problem je u tome što očito prosvjetni djelatnici k srcu prime to što roditelji ponekad o učiteljima i profesorima govore iz perspektive "korisnika usluge" (bez uvrede, ne znam drugačije formulirati). Naime, ja ću itekako stati u obranu profesorskog rada i njihove pat-pozicije što se tiče prava, ali ću isto tako reagirati vrlo oštro ako pojedini profesor napravi nešto za što kao roditelj procijenim da ide na štetu mog djeteta. To ne znači da omalovažavam rad nego u tom trenu reagiram na određeni postupak.Citiraj:
no@ prvotno napisa
Isto tako ćemo svi skupa zaključiti da je liječnički posao pretežak, ali će pola foruma skočiti i virtualno kopati oči ginekologu u rađaonici koji se usudio naleći na trbuh rodilji.
Isto tako ćemo reći kako su trgovci u lošoj poziciji po svim parametrima, ali će npr. na Kamo s ovim osvanuti tema o neljubaznosti nekog trgovca na kojoj će "korisnik usluga" itekako dobiti podršku.
Treba znati odvojiti te dvije kategorije, a ne odmah sve doživljavati osobno. I od svih profesija koje se pojavljuju na forumu primijetila sam da se takvo osobno prihvaćanje (ponekad) istine (a istina je da u svakoj, pa tako i prosvjetnoj djelatnosti postoje ljudi koji svoj posao rade izrazito loše) najviše događa ljudima koji rade u prosvjeti.
Npr. kad se "pljuje" po zdravstu ja se kao dio tog sustava ne javljam "slomljenog srca" baš zato jer znam koliko je u tome istine, a i općeniti stav korisnika foruma nije napad na ono što osobno radim.
A vrijeme koje netko provede na forumu nema veze s njegovom kompetencijom da govori o tome što i kako rade prosvjetni i ini djelatnici.