evo današnjih mjera: 6 mjeseci i jedan dan :mrgreen: 71,5 cm i ravno 7 kg. kaže sestra "školski: poduplao porođajnu težinu"
Printable View
evo današnjih mjera: 6 mjeseci i jedan dan :mrgreen: 71,5 cm i ravno 7 kg. kaže sestra "školski: poduplao porođajnu težinu"
4 mj - 7340g i 65 cm.
6 mjeseci - 8350g i 73cm
4 mjeseca - 7440 g i 67 cm
Evo i mi danas od pedice.
Službeni rezultati:
3mj. 14dana: 7700g, 67,5cm
Pedi: "Je li samo dojiš?"
Ja: "Da!"
Pedi: "Pazi na prehranu, on je jako veliki, nemoj da mršaš, jedi dovoljno!"
Ja, u mislima: "Ženo draga, vidiš li ti kako ja dobro napredujem :lol: "
9,5 mj 7950kg i 70cm
Mi smo sitnicki :love: , ali jedemo ko veliki.
:cry: :cry: :cry: sad sam se nasikirala čitajući o svim ovim krasnim naprednim bebama.
moja curica ima 6 mjeseci i 7kg i 350 gr. prije je dobijala po kilu a sada oko 600gr za mjesec.
Zašto? Pa cura je skroz ok. Nisu sva djeca ista, i normalno je da sada dobija manje. Zamisli koliki bi bili da dobijamo po kilo mjesečno.... :?Citiraj:
lamy prvotno napisa
nemas uopce razloga, po skolski je da dobiva od 600 - 1000 gr... neki rastu brze u prvih par mjeseci pa " stanu ", a neki umjereno cijelo vrijeme pa su oko 1 godine svi tu negdje, al svako dijete je posebno i dok je u granicama normale sve super! bas bi mogli pisat kolki su nasi jednogodisnjaci..Citiraj:
lamy prvotno napisa
ovo vam moram ispričati: jučer dolazila patronažna sestra, vagala malu i izvagala da ima 6200gr :? :? :? ja sm je ubjeđivala da je to nemoguće jer je prošle sedmice vagana kod dr i imala je 7200. po pat.ses. curica je dobila samo 200 gr za 3 mjeseca. naravno ja sam odmah odletila njenoj pedijatrici i ponovo je izvagala i sve je ok. ped. je rekla kako njihove vage-stave bebu u ono platno-kao ljuljčka pa važu-već odavno nisu priznate i u upotrebi, već je to ostalo iz prijeratnog perioda
bome, ja svojega sina stvarno vidim i krasnim i naprednim.Citiraj:
lamy prvotno napisa
a ima deset mjeseci i jedva 8 kg.
propuzao i posjeo se sa 6 mjeseci, na noge se digao sa 6,5, vješa se po zavjesama, pjeva i priča ko navijen...
i sve to sa malo kilograma.
i, k tomu, dohranu je fantastično prihvatio...
nemoj brinuti, nisu sva djeca ista, kao ni mi, uostalom.
ni ti i ja, kao ni gore nabrojane mame, nemamo isti broj kilograma, niti istu građu, pa zašto bi nam onda djeca bila "prekopirana"?
:love:
Mi smo sa skoro devet mjeseci konacno napunili 8 kila. Yeeeeeeeeeeeees! :mrgreen:
A jede tako da se iznervira sto mu ne dajem brze, ja ni ne stignem s kasikom nazad do tanjira, njemu vec sirom otvorena usta...I nacicava cijelu noc...
(Nekvalitetno mi mlijeko... :mrgreen: :P )
Mi napunili godinu dana s 9.050g i 73,5 cm - nismo veliki ali smo jako živi, veseli i zaigrani... :)
Konačno netko kao mi 8) Sad je osam mjeseci....ako ima nešto preko 7 kg, ja sretna... Jede i sisa...al' mi se nekak čini da veće količine izlaze iz njega, neg kaj ulaze :roll:Citiraj:
ninet prvotno napisa
btw. rodio se s 4,200....
ja ću se odmah ubiti, sve neke elegantiš bebe! moj je buco, gotovo pa isključivo sisa, tj. ima jedan obrok dohrane dnevno koji je krasno prihvatio (od prvog dana života djelje kao da bi i metalnu žlicu pojeo samo da može!) i ima 9610g! maloprije sam ga vagala! i to nakon 2 obilne kakice danas :lol: baš je buco i baš voli jesti!
...eno sad??? Hajd sto nikad nismo zadovoljne vlastitom kilazom, al sto imamo prenose s bebama... :roll: :mrgreen:
4mj i 7250g, 64 dugački... 8)
4 mjeseca 7700g, dugačak 68, samo dojen, ali veliki se i rodio, 4130 g, 56 dugačak(zadak).
raste...
moja curica se rodila sa 3230/49, nakon mjesec dana narasla 7cm i natukla 1200!!!
Rođena 3000 g, 48 cm.
Sa dva mjeseca 4800 g, 55,5 cm.
Isključivo dojenja :heart:
Eh evo da se upisemo i opisemo ovdje. Bebica Iman je rodjena u 34. sedmici sa 2030 gr, 47 cm duga. U porodilistu pala na 1870 gr. Sa 16. dana fasovala bronhiolitis i lezala na antibioticima 7 dana u bolnici. Eh tek onda je pocela napredovati. Sada ima 3 mjeseca i nesto sitno dana i ponosnih 4300 gr i 55 cm. Mamin rambo! :D
2 mj jučer vagani 6kg i 62 cm .....popiškio je i vagu i doktoricu :D
cura 9 i pol mj- 77 cm i 9,5 kg još sisa :D
6 mj. i 4 dana - 7.440gr i 65,5cm
Sada sam :shock:, vidim da smo kraci od beba starih 2mj.
evo danas bili na pikici veliki 79 cm i teski 10,5 kg volimo puno papati
11mj, 82cm i 10840g
Sa točno 11 mjeseci 9400g i 73 cm.
Moja mrav ima 7,6 kg i 68 cm,...8 mj. i tjedan dana. Okruženi smo bebama golijatima (od prijateljice, rođekinje i sl.) ali moj je puuuuno aktivniji, i puže već 1, 5 mj.... :D . Brine me što je sitan ali on solidno papa, pa se nadam da je i genetika, pa i karakter u pitanju. Diže se uz namještaj,a kako je jako sitan izgleda kao da se beba od 5 mj. diže i stoji :lol:
6 mjeseci- 8 kg/68 cm :)
Moja curka je rođena sa 3200 / 48 cm , a prije mj dana na kontroli sa 6 mj i 5 dana je imala 7350 / 65 cm . :) Samo dojena do 6 mj a onda polako krenuli s dohranom . :)
nemam pojma koje je duljine. imamo vagu doma- moj je upravo prešao 10 kg!!!!!!! :tele:
Moj mali sinčić je sa 4,5 mjeseca imao 7640g i bio 69 dug.
aaaaaaaaaaaaaa...Citiraj:
tropical prvotno napisa
moje dijete je stvarno požderuh, samo otvara ormare i viče papa...
ali, sa deset i pol mjeseci, 8100.
Ja usporedjujem slike i vidim koliko je V (a V je uvijek bio sitniji od vrsnjaka) bio deblji od L. Yadnji put kad smo se vagali imao je 8,100g
A i L sasvim pristojno jede.
Valjda je na mamu :mrgreen:
:lol: moj je sisavac samo takav. a ja mislim da on dosta posisa po obroku jer sam ja van kategorije u veličini grudi :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
da, nisam bila ni rekla da je mjeren sa 8 mjeseci. :lol:
stvarno je buco ali ne mogu mu uskraćivati hranu, tj. sisanje.
mi smo 25.6,a i sto smo blizu 10 kila :D
(a rodio se sa 2600 :oops: )
zadnji dan u ovoj grupi 8)
moje nekad ogromno dijete (sa 6 mjeseci je imala 9 kila i 70cm) sa godinicom ima 9700g i 76cm (opseg glavice 44 - mislim da manje ne može :mrgreen: )
uvijek je imala nekako sićušnu glavicu
Evo nas sa 9 i pol mjeseci, bucko je usporio (iako je još uvijek bumbo).
Ima 71 cm i 9300 g, opseg glave 44,5 cm.
nasa na zadnjem vaganu i mjerenu je imala 6 mj. 70,5cm i 7730g Og-42,5cm bas lijepo napreduje...javimo se kad prođe sistemacki pregled za mjesec dana.... :heart: :heart: :heart: :heart:
A 6mj. i 9 dana ima 8900g, 70cm i OG 42cm.