-
U nedjelju smo kupili tutu u ponedjeljak krenuli s pokušajima.Malac ima 10mj.
Pokakao se od prve, malo popiškio. Danas isto tako. Lagano smo krenuli, ali vidim da bi moglo ići. Jedino ne znam što ću kada za 3mj krene u vrtić?! ima li smisla nadati se odvikavanju kada u vrtiću to neće nitko paziti?
-
-
Wow Least!!! Super. Daj reci, kak je stavis na tutu? Hoce sjediti? I sjediti dok se ne pokaka? Ili brzo skidas hlace, pelene kad vidis da pocinje kakanje?
Ja sam svog stavljala negdje od 1 rodjendana, ali nista nie obavio. On se igra s tutom. Planiram opet ovo ljeto (17-18mj), a mizda i prije ako me tvoj primjer ohrabri.
-
Cure, to je vec odvikavanje od pelena, a ne bespelenastvo, rekla bih :-)
Ja sam svoje cure pocela stavljati na tutu cim su se posjele
I svaki put bi kakile ili piskile ili oboje
Oko godine dana su prestale skoro skroz kakati u pelenu, a u potpunosti su se odvikle pelena sa 20 mjeseci (prve dvije)
Evo i najmladja (15,5 mjeseci) skoro da i ne kaka u pelenu i cesto sama trazi tutu
I nju cu probati odviknuti ovo ljeto, al ona ce tad biti nesto mladja nego prve dvije
Ove starije su zapravo same trazile da im skinem pelenu pa se nadam da ni sa ovom nece biti problema
Predugo mi cekati sljedece ljeto, jer ce tad imati vec 2,5 godine, a po zimi je to nespretno
Least, probaj, al nisam sigurna da ces to rijesiti prije vrtica
-
Ma ja sam skroz slučajno odlučila s tim pokušat. Istina je nije to bezpelenaštvo nego odvikavanje, iako ja to ni tako nebi nazvala. Jednostavno je namjera bila da se sprijatelij s tutom. Stavila sam ju među igračke i prvi puta ga na nju položila kada sam vidjela da tiska. I počela sam tiskati s njim :)
Gledao me zbunjeno i kroz jedno 2 minute obavio je posao. TO je bilo ujutro u ponedjeljak. Zatim sam mu dala nakon spavanja i ne očekivala ništa, a kad ono on opet kaka i piški. Onda se tijekom ponedjeljka još jednom popiškio nakon popodnevnog spavanja. A navečer kad se igrao s MM odbijao je tutu, no ostavili smo ga golog i usred igre pokušao se sam dovući na nju, ali nije mogao odmah. MM ga je stavio i samo čuo kako mu kapa mokraća. Kasnije smo vidjeli da je bilo malo i okolo. Danas je kakao 2 puta unutra..
Stavim ga u vrijeme kad očekujem kakicu te obavezno nakon spavanja. I animiram ga što bolje znam...
Ne znam koliko će to dugo trajati, nemam velika očekivanja, ali čini mi se da mali kopča stvar. Bila bi zadovoljna i da svaku 3 kakicu ulovimo te da ima neki kontinuitet...
A onda znam da će vrtić to sve pokvariti :(
-
Lulu u biti sam primjetila da ne želi sjediti kad nema namjeru obaviti...ali prekratko se bavim time da bi nešto zaključivala. Kroz koji dan ću moći reći više
-
Super! A jel inace u peleni? Kad ne sjedi na tuti? Ili mu pelenu skidas, pa ako se popik/kaki, mjenjas gace/odjecu?
Ma zasto vrtic da pokvari? Mozda ih stavljaju na wc. Kod nas stavljaju djecu iznad 18 mj na wc. Bas mi se nkako cini da su bolji od roditelja u odvikavanju :)
Da, istina, ovo nije bespelenastvo, nego odvikavanje...a neka nas prebace na drugu temu.
Definitivno cu i ja probati uskoro. Mozda vec ovaj vikend :) Javim ako nesto uspjem uloviti