ostalo od jučer pa nema kuhanja :D
Printable View
ostalo od jučer pa nema kuhanja :D
Flower, molim recept. :)
flower,hvala probat ću
Ne sviđa mi se što se to tako dugo peče. Bilo koja kupusnjača mi smrdi ako se kuva više od 10-15 minuta.Citiraj:
flower prvotno napisa
Možda da se prelije nekim bešamelom ili pavlakom ili sirom, pa u rernu samo da se odgore uhvati fina korica. 45 min. je previše.
jucer kupus na padelu i snicle, danas tortelini i salsa
riblja juha, pečena skuša i palamida, blitva za prilog :D
Juče, samo riblja čorba, ali puna 2 tanjira svakom :P
Danas, verovatno, pohovane šnicle (one od karea) i varivo od španata kao prilog. Eventualno neka lagana supica od povrća
izvadila sam grah
nije mi se kuhalo 8)
Juče grah sa dimljenom svinjskom butkicom.
Danas kod sveki na ribu sa roštilja i još nešto.....
jučer juha od purećeg vrata
danas špageti bolonjez
varivo od poriluka s krumpirićima i mrkvicom i pizza
kisela repa sa grahom
Danas pripremam sutrasnje druzenje s ekipom: pate od gusce jetre na salati s dresingom (ocat od malina), vepric a la wild, dinstano crveno zelje s jabukom, semmel knedle, palenta, paradizet.
odma mi idu zazubice :mrgreen:
mi jucer teleci rizoto, danas pizza
pečeni brancin, zelje salata i još nešto za karla, trenutno nemam ideju šta :/
sarma
pileći ragu s makaraonima
Za ručak njoki s gljivama, a za večeru uštipci punjeni mesom mmmm jedva čekam :mljac: zarit zube u masni uštipak :mrgreen:
Punjene paprike i zelena salata
bistra pileca juha s noklicama, pohana piletina u sezamu i fino varivo 8to je vrticko varivo-krompir, tikvice ili grasak i mrkva skuhati pa namasl. ulju malo prodinstati i zgnjeciti), sutra radimo tortilje :)
juhica, pečenje, salata
jučer: sir,vrhnje,luk,špek :mrgreen:
danas:krmići sa senfom,pire krumpir,zelena salata
Musaka od krompira i mesa i dva podvaljena batata, jer bašnisu ludi za njima.
salata vjerojatno uz to
pohani veprovi šnicli
dinstani grašak i mrkvica, kuhana riža
i zelena salata sa rikulom i matovilcom
Bela čorba + dinstana svinjska plećka + pire krompir + fileti kisele crvene paprike za salatu
juhica, ovčji gulaš,a za prilog domaći rezanci posuti domaćim sirom i koprom, za desert rafael torta
jucer: frigane sardele i krompir salata (moje omiljenooo)
danas: lazanje s mesom i v
pobjeglo mi
i vocna salata od koje me onda bolio zeludac :roll:
Pljeskavice i špageti s tikvicama (znam da zvuči čudno-al je odlična kombinacija!)
desert: fantastičan kolač od jabuke (al ne od jabuke, već od breskve :mrgreen: ) skinut nedavno odavde i od tada se gušimo u njegovim raznim varijacijama... :oops:
Rizoto s vrganjima i ribanim parmezanom, mjesana salata
leća i ostaci pečenog mesa od jučer
Baš sam sretna što naletih na ovaj topic :love: :heart:
i mi isto (bubice :D ) lazanje
Dobrodošla i uživaj sa nama i ovde :love: :*Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Imala sam ostatke dinstanog mesa od juče i uz to napravila mlince, zelena salata i fina supica. Bez deserta.
Posle sam se zasladila toblerone čokoladicom :oops:
Piletina s mozzarellom zapecena u salsi od tikciva i patlidzana, palenta kao prilog. Za desert panacottu s prelivom od sumskog voca.
Maxime, zvuči primamljivo. Može recept?
Danas vegetarijanski meni: Kroketi od krompira, prokulice u bešamelu, začinjeno češnjakom i zelena salata sa limunom.
Bilo je :mljac:
Za desert ćemo valjda smazati nešto vani. Idemo u grad...
Ovako nekako, zuri mi se :P
- Ispohati pilece file-te
- Narezati mozzarellu na fete
- Narezati luka, tikcivu (ja vadim mekani dio), patlidjane, cesnjak, persun, svjezi paradajz ili pelate. Povrce dinstati i zaciniti po okusu
- Naribati sir
Sloziti 1 pileci filet, 1 fetu mozzarellu itd. Zaliti s dinstanim povrcem.
Peci ispod folije u zagrijanom rolu nekih 30 min, nakon toga dodati naribani sir (ja mjesam gruyere i goudu) i jos 15 min vratiti u pecnicu.
Meni je ovo jelo super kad nam se pojavi velika ekipa, sve unaprijed pripremim i gurnem u rol kad se gosti pojave ...
danas juhica od mrkve, skripavac i krompir, sutra rizoto s povrcem
mahune na varivo,strudla od sira slana