joj curke kaj bi ja bez vas,hvala dragom Bogu na internetu jer mi olakšava život.Vinolina napravila sam onako kako si mi rekla i odmah drugi dan su me zvali za ljekove.
Printable View
joj curke kaj bi ja bez vas,hvala dragom Bogu na internetu jer mi olakšava život.Vinolina napravila sam onako kako si mi rekla i odmah drugi dan su me zvali za ljekove.
Da li trebas nuzno ici 7. dan kod doktora ili mozes eventualno otici i 8. dan kada ti vise odgovara ovisi, kao prvo, o tome koliko imas lijekova i, kao drugo, kada ces dobiti menstruaciju. Prema ovome sto pises cini mi se da si odjednom dobila sve lijekove (i Decapeptyl i Gonal) odjednom, te da zbog lijekova nije nuzno da ides kod doktora 7. dan. (Ako bi ti dali na primjer samo 7 Decapeptyla i nista vise, onda bi morala svakako ici 7. dan kod doktora da dobijes lijekove za 8. dan i dalje). Druga stvar koja je vazna je menstruacija. Ako M slucajno dobijes vec 6. dan onda bi svakako trebala ici kod doktora 7. dan, jer 7. dan bi ti u tom slucaju zapravo bio 2. dan ciklusa, kada se obicno radi UZ i odredjuje stimulacija. Medjutim, ako M ne dobijes jos ni 7. dan, ja mislim da sasvim komotno mozes kod doktora otici i 8. dan, ako ti tako vise odgovara.
Nadam se da ces iz napisanog moci shvatiti sto sam htjela reci... U glavnom, ako 7. dan neces potrositi sve lijekove koje imas i ako ti do tada ne dodje M, ja bih rekla da slobodno mozes otici kod doktora i 8. dan.
bok danas sam dobila napokon mengu i sutra počinjem sa ovako:2 gonala f,1 decapeptil i 1 menopur,e sad pitanje, ja si sve tri inekcije dajem od jedanput mislim u isto vrijeme .Sva sam zbunjena jer mi je ubacio te menopure koje mi je sestra dala čak i on nije znao da ga ja nisam pitala a što sa njima.
Ja imam sličan problem, od sutra počinjem sa Decapeptylom i ne znam kada da si ga dajem. najbolje bi mi pasalo ujutro oko 6.30 prije posla. E sada Gonale/Menopure ću si davat oko 17 h. Da li eje to dobro Deca ujutro, stimulacija poslijepodne?
Cure, svejedno je kada si dajete, glavno je da je sve u isto vrijeme. Ako Dec ide ujutro onda SVAKI dan ujutro, a Gonal isto u isto vrijeme, bez obzira na supresiju. Ja sam si davala jednom na dan SVE, navečer u 20.00.
joj kako to meni izgleda komplicirano.......to mix. :roll: