ja i dalje ne shvaćam kako možete generalizirati čitav narod zbog nekih pojedinaca
Printable View
ja i dalje ne shvaćam kako možete generalizirati čitav narod zbog nekih pojedinaca
andora :shock: još jučer sam rekla da neću.. al ti stvarno pretjeruješ
zašto si jučer napisala da voliš oba naroda kad očito to nije tako?
iz tvojih se postova može pročitat mržnja koju osjećaš prema "prljavima" kako ih ti nazivaš i uopće mi nije jasno kako osoblje foruma može dozvolit takvo vrijeđanje na ovom forumu????
da ja sam muslimanka i kad čitam to što pišeš srce mi se slama na takav govor mržnje
ja osuđujem bilo kakav rat i ubijanje.. gdje ginu nedužna djeca i žene, bili oni muslimani, katolici, pravoslavci, jevreji, ateisti..
ne pravim razliku među ubijenim židovskim dječačićem i ubijenim muslimanom
plačem jer je to dječak kakvog imam i ja doma.. i na svaku sliku mrtvog djeteta ne velim ma to je židov ili musliman nego sam ljuta kako svijet može dozvolit da mala beba bude žrtva samo radi politike
o vedrani rudan sam imala ok mišljenje prije pukanića.. sad mi je svejedno što priča
da je takla u osinjak.. i te kako..
U potpunosti potpisujem disciplinu, MC, sladjanuf...
i ja se nadam da ce osoblje foruma reagirati na Andorine postove.
Andora, jel možeš ti u jednoj rečenici sažeti svoje mišljenje?
Ja sam očito malo mentalno popustila jer stvarno bih te htjela shvatiti, ali mi ne ide.
o, čovječe, još jedna šokirana.Citiraj:
disciplina prvotno napisa
ja napišem da sam se uz muslimane osjećala sigurna - ona se šokira
ja napišem da je divno kako nam muslimani čuvaju crkvu i polude kad slikaješ, a oni su rekli da ne smiješ slikat i potjera te iz crkve - ona se šokira,
ja napišem da ljudi imaju pravo branit državu - ona se šokira,
ja napišem da je žalosno živjet u mržnji - ona se šokira,
napišem da je žalosno vidjet poginulu djecu - ona se šokira
žene moje - čuvajte zdravlje. ja o kruškama, vi o flomasteru.
moraš otić dole da bi si približila situaciju. a ona sigurno nije crno-bijela.Citiraj:
Cubana prvotno napisa
U situaciji kakva je tamo, jedino što im je možda ostalo je ponos.Citiraj:
Cubana prvotno napisa
i hamas, koji (tobože) u njihovo ime krši (kakav takav) mir i mjesecima deka po izraelskoj djeci.Citiraj:
Matilda prvotno napisa
zapravo godinama
Daj mc, pa valjda je jasno koja djeca su ovdje daleko jače stradala. :/ Ne ulazim zašto su stradala, ino pak ih nisu hamasovci poubijali, već su stradala u izraelskim napadima.
edit
ivarica
Cure, niste me uopće shvatile. Slađanaf-malo ohladi :mrgreen:
Ponavljam da nisam antisemitistkinja...niti sam protiv ikoga i ičega drugoga. I sasvim mi je jasna i povijest i žrtve holokausta i da su svi ljudi kao ja-do toga ne bi nikada ni došlo. Razapinjanje Krista sam spomenula baš zato što mi takve stvari idu na živce...ljudi su patili zbog stalnog vraćanja u prošlost...i stalno pozivanje na prošlost mi iskreno ide na živce! I to ne može biti i nije opravdanje za to da nitko ništa ne smije reći o Židovima i da im se svi moraju klanjati. I ne idu mi Židovi na živce koliko Amerika i EU koje im se klanjaju i ne smiju ni pisnuti. Dok u isto vrijeme hebu sve nas ostale.
Kad smo kod holokausta- Židovi jesu većinski narod koji je stradao u logorima...ali nisu jedini. Koliki su Romi stradali? Pa nitko od njih se stalno ne vraća na to. Niti protiv ikog ratuju niti imaju svoju državu. A možda oni nisu ljudi i možda je jasnije zašto ih je Hitler htio skinuti sa lica Zemlje? Ne, meni su isti ljudi ko i ja, ko i Židovi i trebalo bi ih isto i tretirati.
Kao što rekoh u svom prvom postu-nema tu pravde. I Rudanicin ispad je samo jedna u nizu nepravdi koje se događaju na ovom svijetu...i ne treba oko toga dizati toliku prašinu. Potpuno ista prašina se digla oko Rudanicine emisije i oko ovoga što rade Izraelci. Meni to nije logično niti malo.
Sad-tko me shvatio-dobro, tko-nije, opet dobro :mrgreen: Meni ova tema više nema smisla jer smo odavno zabrazdili u dio koji uopće ni nije tema. Ostajte mi jake :*
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pokušavam stat na loptu...
Zamolit ću da svoju prepisku zadržite na jednom kulturnom i civiliziranom nivou. Ujedno ću istaknuti jedan mali slatki odlomak iz pravila ponašanja:
Ovdje možete filozofirati, izmjenjivati i mijenjati svoja i tuđa :mrgreen: mišljenja i stavove, ali ne smijete procjenjivati, vrijeđati, napadati i diskriminirati.
I molit ću da se smirite, stanete na (svoje) lopte (ili sjednete na koju), duboko udahnete, izdahnete, ako ste uznemireni, maknete se od kompa, napravite neki posao, te onda čiste glave sjedenete pred isti, još jednom pročitate post koji vas je digao u nebesa, pa tek onda odgovorite. :)
edit
ivarica
volim ovakve rasprave jer prava stvar vrlo brzo ispliva na površinu ;)
potpis. čim krene inflacija uskličnika znam šta nas čeka.Citiraj:
Mima prvotno napisa
meni su neki argumenti u najbolju ruku smiješni
nisu samo smiješni, nego su i opasni.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
evo, ustala sam od kompa... čak i suđe oprala... ali ne pomaže :mrgreen:Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
ako bih ovaj post okarakterizirala kao, u najmanju ruku, zatucan, jel bi to bilo vrijeđanje?
imam feeling da ja nešto krivo shvaćam - jer nemoguće je da se vodi rasprava tko je kriv što su razapeli Isusa :?
Danas u Jutarnjem objavljen je odličan komentar Inoslava Beškera:
http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...umna,150134.jl
Izdvojila bih ipak nekoliko rečenica:
Citiraj:
Nije visoko na evolucijskoj ljestvici galamdžija koji snagom svog urlanja nadomješta nedostatak argumenata i promišljanja. Tu negdje pripada i primitivac koji ne posjeduje izraze za emocije, pa ih nadomješta psovkama i prostaklucima. Na sličnoj metodološkoj razini Vedrana Rudan koristi vulgarne ispade i kljaste paradokse.
Citiraj:
Najnevjerojatnije je da sada padaju iz oblaka i s gnušanjem osuđuju Vedranu Rudan oni koji su je angažirali baš zbog njezina diskursa, autolezionističkoga po njezin književni talent.
Citiraj:
Vedrana Rudan je (...) kritizirala što publika pozna slučaj Anne Frank, a ne i slučaj Yahye Hayeka (“to je palestinski dječačić koga su ubili židovi”, objašnjava Rudan). Htjela to Vedrana Rudan priznati ili ne, Anne Frank u kolektivnom imaginariju nije samo jedna od šest milijuna židovskih žrtava, kojima najčešće ne znamo ime (...), nego je postala paradigma i za one čije je ime zaista iščezlo, paradigma žrtve
Citiraj:
Kao što žrtva ima svoje ime, ima ga i ubojica. (...) Vedrana Rudan je odlučila to ne shvatiti, odlučila je palestinskog dječaka, vjerojatnu žrtvu izraelske vojske i, u krajnjoj liniji, državne politike, baciti u lice “židovima” kao vrsti. To jest antisemitizam. Identificiranje krivca nije antisemitizam ni kad je krivac Židov.
ma jok, to mi ne shvaćamo šta je pisac htio reć' :mrgreen:
meni je grozno što je v. rudan svojim istupom opet dala krila antisemitskim izjavama.
Meni bi zadnji post ivane_zg bio za ban. Da sam moderator.
da parafraziram naslov topika - ivani_zg ban zbog govora mržnje. ako ne ban, onda zabrana postanja barem na vjerskom topiku, do daljnjega.
ovaj će ionako nadam se biti zaključan (prvi put u svom forumaškom stažu prizivljem ključanje), a sramotni postovi obrisani.
nemam komentara :roll:
prilog nisam gledala do sada (na linku), ali, unatoč tome što mi je V.R. bljak i vulgarna do bola, činjenice ostaju činjenice.
kako ste vi shvatile njeno citiranje Ane Frank?
ja ga nisam niti malo shvatila kao mržnju spram Židovima, naprotiv. shvatila sam ga (jer je od A.F.): "i mi Židovi smo ljudi i počnite nas/ih tretirat kao ljude i sebi ravne."
zaklljucavam dok ne editiram postove mrznje
necu ga reanimirat
buducnost mu ionako ne bi bila nista drukcija, sutra, preksutra...
samo uz jos vise ruznoga u medjuvremenu