mi jučer jeli pastrvu na engleski način
Printable View
mi jučer jeli pastrvu na engleski način
Krampus ja platila kilu 35 kuna.
I isto bez glave, glava im je valjda specijalitet pa nama prodaju ostatke :/
Kako god, meni je bila fina.
ma da..to je sve manje više ista cijena :mrgreen:
ne glave se inače nikada ne zamrzavaju...ona se najprije usmrdi, to znaš..
ne kaže se đabe da riba smrdi od glave :mrgreen:
Nikad čula to o glavama, ozbiljnoCitiraj:
Krampus prvotno napisa
A ni ovu uzrečicu isto :/
Biće da sam predaleko od mora :P
Mislil, skuša npr. se prodaje cijela.
I to čak kg za 10 kn :shock:
Kakva je ta riba uopće?
Mislil = mislim :roll:
ja ako se do lakata ne umazem u ribu i ne isprljam citavu kuhinju sa lustrama ne racunam uopce da sam jela ribu :mrgreen: obozavam cistiti ribu i nikad ne trazim na ribarnici da mi ju ociste.
nezamislivo mi je u ribu stavljati vrhnje ili bilo sto tog tipa.
u leso ribu i gregadu cesnjak i persin da. ako je riba frigana onda uz nju cesnjak sirovi ali ne po ribi, nego spigovi cesnjaka sa strane pa ga tako sirovog. jdna ribica, griz cesnjaka.
inace najvolem ribu na gradele samos a soli i maslinovim uljem.
male ribe tipa incuni njih ne cistim nego ih citave uvaljam u brasno i frigam i isto tako citave jedem.
jedan od favorita mi je srdela na gradele. ne cisti se, neego se ispece sa lustrama, pai se da se ne presusi nego da ostane socna. sa dva prsta se sa pecene oguli koza zajedno sa lustrama i "posise" se meso sa kostiju.
Citiraj:
kahna prvotno napisa
Skuša je plava riba i gdje si je našla smrznutu, mislim, možda je i ima ali ja ne znam za to...
Pričali smo o zamrznutim škarpinama a to je za razliku od skuše bijela riba.
Skuša je zdrava ali je nikad ne bih uzela smrznutu.Niti bih je doma jela iz zamrzivača.
Neka riba po meni podnosi led a neka nikako.
A radije ću kupovati iz uzgajališta
Citiraj:
Lu prvotno napisa
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Srdelu samo dobro obrišem i ljuske spadnu a božesačuvaj bacat kožu...šta ti je :shock: :shock:
Pa to je najslađeeeeeeee :mrgreen:
skoči...
inače talijani uopće ne skidaju lustre (s niti jedne ribe) nego ribu peku s njima, a kasnije samo ogule...